Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

LISTOPAD
3.11 Daisy
11.11 Katia - SYNEK
11.11 M..
11.11 Monika_DW
12.11 mentorka - CÓRECZKA Hania
12.11 w.dominika/Szpital w Kartuzach
13.11 mamasia - CÓRECZKA Nina/Zaspa
20.11 Zaskoczona - SYNEK
21.11 a-cha - CÓRECZKA Helenka
23.11 mag-SYNEK/Wejherowo
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
25.11 Muszka11 - SYNEK
28.11 Czapla
29.11 Kasik - SYNEK Michał Antoni/Kliniczna lub Zaspa
Sas
Andzia_28

GRUDZIEŃ
3.12 Kruszynka82/Szpital w Redłowie
5.12 Lolkakarolka/Kliniczna
5.12 Muminka
6.12 Lilhek
11.12 Ada
14.12 Dimis - córka/ w domu
15.12 Goralka
15.12 Jasminaja
26.12 Olesia
28.12 Mrs.W
Kraska

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=678965&c=1&k=160#post11797755
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie listopadowo-grudniowe 2016 (4)

Muminka dobrze ze wszystko ok.

Ja dzisiaj po pracy pojechalam na chwile na działkę i wytrzymałam 30 minut. Jak dla mnie za gorąco na spacery.

Bylam tez u lekarza dzisiaj i moje dzieci waży juz prawie 600g! Jakos tak duzo chyba :) wszystko ok no i od jutra jestem na zwolnieniu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no musimy ale czasem człowiek zapomina się ,ja biorę ten kwas jeszcze za witaminami się rozglądam ale wyniki są narazie ok wiec bez pospiechu

oj dobrze, że nic się nie stało. Ja zazwyczaj w domu siedzę i popołudniu wychodzę na mały spacer ewentualnie do sklepu, dla mnie to też nie jest pogoda do działania, raczej do spania :) Dziewczyny bierzecie jeszcze kwas foliowy? Czy może zamieniłyśce go na jakieś witaminy dla ciężarówek?

Ja raczej siedzę w domu przy zasłoniętych oknach, ale byłam dzisiaj w oszołomie i jak jechałam było tak gorąco, że aż mi się słabo zrobiło, mimo klimy na 18-19 stopni.
W piątek wyjeżdżamy o 5 rano żeby być na miejscu przed tymi największymi upałami.

Muminka, dobrze, że nic się nie stało, musimy teraz wszystkie na siebie uważać 10 razy bardziej.

ja byłam chwilkę na dworze ale wróciłam masakra jak dla mnie wczoraj upadlam schodząc ze stołka na szczęście na d*pę ale się wystrycham ale z młoda spoko kopała mnie wczoraj w sama picze jak to mówią dziś już normalnie

Kobietki spacerujecie w taki upal?

Ja raczej w domu sie kisze dopiero poppludniu decyduje sie na krotki spacerek.

Olesia, ja też się trochę obawiam ale za późno aby to wszystko teraz odkręcać - w Berlinie podobno policja na każdym rogu ulicy, więc może nie będzie tak źle.
Ja akurat nie cierpię tych wszystkich proszków i płynów, bo nie dość, że jak dla mnie zbyt intensynie pachną to dodatkowo wywołują u mnie azs - używam głównie białego jelenia albo loveli, kolejną serią do wypróbowania jest dzidziuś :) Jedyne co przywiozę to pewnie magnes na lodówkę :)

Muszka, dzięki wielkie, na pewno będzie bardzo fajnie :)

Trochę obawiam się, że lekarz w czwartek da mi skierowanie na krew i mocz, a że wyjeżdżamy w piątek o 5 rano, wracamy w środę, a w kolejny czwartek znowu mam wizytę, to nie będę miała kiedy ich zrobić. Umówię się z nim najwyżej, że dopiero na kolejnej wizycie da mi skierowanie.

Strasznie mnie od kilku godzin biodro boli - chyba od długiego stania i stąpania z nogi na nogę, bo miałam dzisiaj taki epizod. Mam nadzieję, że do rana mi przejdzie :)

Dobrej nocy!

Olesia super ze wszystko dobrze i posłuchaj rad i zrezygnuj z tego lekarza.
Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale ciekawe czy jest on jakoś spokrewniony z Krzysztofem Jankowskim. Ten drugi jest bardzo dobrym ginekologiem i pracuje w Wojewódzkim.

Otem udanego wyjazdu :)

Ten lekarz, to dr Zbigniew Jankowski. Przyjmuje kolo Kwadratu, jak ktos sie orientuje w Oliwie.

Moj M kategorycznie zakazal mi do Niego chodziic :) tak wiec sila rzeczy, pozostaje mi ddr Maciejewski, ale dzisiejsza leekarka bardzo Go wychwalala i ja bylam zadowolona ostatnio zz wizyty ;)

Oj, kawal drogi przed Wami. Teraz tyle tam ssie dodatkowo slyszy, ale wszystko ok bedzie ;) generalnie tez byl sobie zrobila eycieczke do Niemiec, bo uwielbiam im proszki, kosmetyki itp. Ale chyba sie zadowole rynkiem lub sklepami z nieemieeckimi produktami :)

Olesia, super wieści! Widać, że każda z nas trzymała kciuki, żeby wszytsko było dobrze z Twoim maleństwem :) Fajnie, że trafiłaś na miłą doktor, bo w takiej sytuacji najgorsze co może być to gbur patrzący spod byka. Napisz nazwisko tego dotychczasowego lekarza i gdzie przyjmuje, żeby któraś z nas się przypadkiem nie nacięła na "super" fachowca. Czasem warto zapłacić za święty spokój, zwłaszcza, że teraz wychodzi ok 1 wizyty na miesiąc, więc myślę, że do przeżycia. Ja też zmieniałam lekarza i to była jedna z lepszych decyzji.
A ja jak już wyżej pisałam jadę na 5 dni do Berlina - ostatnia długa podróż na długi długi czas :)

Dziekuje Kochane za odzew :)

Wiec tak, racja, ze nie powinnam nic czytac na ten temat. Przyznaje sie, ale nie dawalo mi to spokoju... stad to czytanie :)

Pojechalam na ip na Zaspe. Wczesniej zadzwonilam, wyjasnilam swoja sytuacje i mila pani polozna powiedziala, zebym przyjechala :) z racji, ze nie mam w dalszym ciagu auta!! To pojechalam taxi, chwile czekalam, bo bylo kilka Pan w tym dwie na porodowke (swoja droga dziekuje w tym upale rodzic ;)) i przyjela mnie mega sympatyczna Pani dr. Wszystko jest ok z moim maluchem, nawet na usg sie ruszal, tak mowila dla mnie to bylo delikatne kiwanie sie, ale sie nie znam. Wysmiala mojego lekarza z tym obrzekiem i wodami plodowymi. Powiedziala, ze wszystko jest ok. I dala jedno zalecenie - zmienic lekarza. Jak uslyszala, ze dr ostatni raz robil mi morfologie i mocz w 7tc. Powiedziala "Lepiej niech Pani poszuka innego lekarza". A, ze ten doktorek odwalil mi drugi raz taki numer, przepisuje sie calkowicie do dr Maciejewskiego. Nie mam zamiaru za kazdym razem po wizycie u tego z nfz sie stresowac. Trudno, troche kasy wydamy na wizyty, ale zdrowie mojego Malucha jest najwazniejsze i moj komfort psychiczny tez ;)

Ciesze sie, ze pojechalam do szpitala, jestem naprawde spokojniejsza :)

Otem, wlasnie chwal sie, gdzie jedziesz... ;) co do tapowania. Nie wiem czy i ja sie nie skusze, dzis znow zrobilam przymusowy spacer i plecy bola niemilosiernie. Moje nogi odmowily mi posluszenstwa, teraz czekam na Mame az mniee podrzuci do domu ;)

Rozpakowywanie u mnie to temat na osobny wątek :)

Kruszynka, jedziemy w piątek do Berlina i wracamy w środę, więc daleko ale na niezbyt długo, pogoda ma być ładna więc mam nadzieję, że wszystko się uda po naszej myśli - trochę się obawiam po ostatnich cudach, które się u nich dzieją, ale już za późno, żeby odwoływać...

Porozmawiaj z fizjoterapeutką czy jest możliwość aby np mąż Cię oklejał, ja np miałam w domu zapas tejpów i oklejałam sobie sama bliznę po operacji - grunt to żeby ktoś dobrze wytłumaczył jak to zrobić. Wydaje mi się, że to dla fizjo żadna strata skoro i tak nie będziesz mogła sobie pozwolić na regularne chodzenie, a tak mogłabyś sobie ulżyć...

Gorąco strasznie, na szczęście ominął mnie ten spacer o którym pisałam rano, bo mężowi udało się wyrwać wcześniej z roboty i pojechaliśmy na 2 auta - 7km w takim upale mogłoby być niebezpieczne, bo na tej trasie jest bardzo mało cienia.

Ty się martwisz, że masz 1kg na plusie? To na pocieszenie powiem Ci, że mam równe 6 w 23tyg. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olesia nie zamartwiaj sie na zapas. Probuj krszcze raz zadzw do Maciejewskiego albo jedz do szpitala albo do innego lekarza na konsultacje. Nie ma co czytac informacji w necie nt schorzen bo mozna zwariowac od ilosci przeczytanych wiadomosci.

Otem a gdzie sie wybieracie i na jaki czas? Oby Wam pogoda dopisala:)
Maz ma urlop w polowie sierpnia wiec wtedy gdzies blisko pojedziemy o ile bede sie w miare dobrze czula.

Dimis jak mozesz to podaj namiar na fizjo. Dla mnie spory koszt 20zl co 4dni. Zobaczymy jak to bedzie z moim bolem plecow. Jesli nadal bedzie taki uporczywy to zdecyduje sie na oklejenie. Albo zobacze czy mi tejpy ulza.

Dzis swietna pogoda wiec pewnie po obiadku pojdziemy na spacerek bo szkoda zmarnowac dzien siedzac caly dzionek w domu.

Ale ze mnie robi sie grubasek hehe przez ostatnie 6tyg przybralam 2.5kg. Czyli mam 1kg na plusie odkad zaszlam w ciaze. Niby dramatu nie ma ale troche przerazilo mnie ze az tyle przytylam. Hm...od zawsze mialam problemy z waga wiec musze teraz przyjrzec swojej diecie. Pochłaniam w duzej ilosci owoce wiec chyba muszę troszke mniej ich jesc

Olesia nie czytaj tego co pisza w internecie, tam zwykły katar kończy sie śmiercią.
Jesli chcesz to dla spokoju podejdź do szpitala albo umów sie prywatnie na jakąś wizyte, ale z pewnością nic zlego sie nie dzieje. Wątpię żeby jakis lekarz wypuścił Cie bez słowa widząc jakieś zagrożenie dla Ciebie, czy dziecka. Glowa do góry!

Co do spania to ja staram sie spac na lewym boku, ale słabo mi to wychodzi.

Ja jutro ostatni dzien w pracy, a mam taki natłok roboty, że nie wiem jak to ogarnę. No i odebrałam wyniki i mam glukozę w moczu a to pierwszy sygnal cukrzycy ciążowej czyli powtórka z rozrywki. Jutro ide do lekarza wiec zobaczymy co powie.

Otem powodzenia w pakowaniu :) ja lubie sie pakowac, ale zeby potem to wypakowac to potrzebuje 3 tygodni :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olesia, no skoro już się naczytałaś to chyba musisz jechać do jakiegoś lekarza, żeby nie zwariować. Aczkolwiek wydaje mi się, że nawet najgorszy lekarz byłby w stanie określić coś jako niebezpieczne lub nie, więc mimo wszystko bądź dobrej myśli. Ja jechałam na sor do wojewódzkiego i byłam bardzo zadowolona z podejścia, nie wiem jak na zaspie, zwłaszcza, że tam teraz remont. W każdym razie daj znać co się dowiedziałaś, bo też się zaczęłam martwić...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

najprosciej to nie czytac w internecie zadnych rzeczy, naczytacie sie a pozniej placz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dziewczyny a ja zalamana jestem :( pamietacie, jak Wam ppisalam, o tym, ze moj dziiec ma wiekszy brzuszek, poniewaz napil sie eod plodowych... nie dawalo mi to spokoju (generalnie tego nie tobie) zaczelam szperac w internecie, znalazlam kilka informacji i wszystkie pisza, ze to jest bardzo niebezpieczne dla dziecka, ze moze prowadizc do nahgorszegi... dzwonilam do dr Maciejewskiego, ale nikt tam nie odbiera, chyba dzis przejade sie na Zaspe.

Moj M wsciekly, bo ten moj lekarz na nfz nic nie mowil, ze to niebezpieczne... masakra :( troche sie podlamalam...

Hej dziewczyny,
ja dzisiaj już zdążyłam być u koleżanki na porannej herbacie, a ogólnie cały dzień zaczyna się bardzo ciekawie.

Na 13:30 odstawiam do Żukowa auto do warsztatu przed wyjazdem i chyba będę wracać na pieszo, bo mąż najprawdopodobniej nie zdąży skończyć na czas, żeby zgarnąć mnie po drodze, więc czeka mnie ok 7 km spaceru - muszę się zastanowić które buty włożyć na taką trasę. Dobrze, że słucham akurat ciekawe audiobooka to czas szybko zleci :)

Jeśli chodzi o sen to zazwyczaj zasypiam na lewym, a budzę się losowo - zdarza się że tak jak zasnęłam, czasem na prawym, a czasem nawet na brzuchu, bo o dziwo w ogóle mi nie przezkadza we śnie, a odkąd nie biorę zawyżonej dawki lekarstwa na tarczycę to śpię całą noc - dzisiaj nawet na siku się nie obudziłam :)

Mój brzuch dziś słucha głośno mtv rocks, bo sąsiedzi zza płotu urządzili sobie festyn disco polo i raczej nie jestem w stanie tego znieść :)

Na obiad robię dziś chińszczyznę (indyka w sosie orzechowym), a później postaram się namówić męża na wypad na lody, bo ponoć w mojej okolicy są pyszne pistacjowe - odkąd się wczoraj o nich dowiedziałam to nie mogę przestać o tym myśleć ;P

Jutro zaczynam pakowanie na wyjazd, nie cierpię tego robić, zwłaszcza, że mam do spakowania 2 walizki, bo skoro i tak nie pracuję to się zobowiązałam zaopatrzyć też męża w wyjazdowy tobołek :)

Miłego dnia wszystkim życzę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Faktycznie pięknie się zrobiło, szkoda siedzieć w robocie ;)
Kruszynka - ojej, to uważaj na siebie dziewczyno, zwłaszcza jak tak gorąco! A w pierwszej ciąży miałaś cukrzycę?
Olesia - ja też się staram na lewym i z wężem spać, ale nie daję rady całą noc i przewracam się na prawy. To chyba nic groźnego ;) Gorzej, że ostatnio mam dzikie sny - wczoraj, że jestem kowbojem i mam misję zlikwidowania kogoś, ale ktoś mnie jednocześnie ściga, a dziś jakaś wielka wichura z burzami i zjawiskami paranormalnymi ;) A potem o 6 rano młody z poduszką się zapakował do łóżka i już spania nie było ;)
Wczoraj się dowiedzialam od położnej, że po 1 cc wg standardów opieki porodowej nie powinni dawać zop i nie powinni dawać oksytocyny przy vbac. No to pięknie: z tym zop - pewnie nie dają (no oczywiście - mają powód!), ale z tym drugim to b. wątpię... Tak więc jesczze jeden argument za 2 cc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kruszynka82 tak, chcesz namiar?

Olesia na którym mi wygodniej ;)

Inne tematy z forum

zapach do mieszkania jaki ??co polecacie (41 odpowiedzi)

drogie mamy wy zawsze coś doradzicie chciałabym aby w mieszkaniu pięknie pachniało macie jakieś...

nnt. panele w całym mieszkaniu - przedpokój i kuchnia? (16 odpowiedzi)

dziewczyny - zastanawiam się nad położeniem paneli wszędzie poza łazienką. Głównie dlatego że...

Niechciana 3 ciąża (255 odpowiedzi)

Jestem mamą 2 dzieci. Mam synka w wieku 6 lat i córkę 2 letnią. Kilka dni temy dowiedziałam się,...