Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad 2016 ? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Tak specjalnie, wcinam bułki z pasztetem bo tylko na to mam ochotę :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy jakoś specjalnie się odżywiacie? Coś unikacie ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mentorka fajnie wszystko wporzo. ja tez mam synka i jestem ciekawa kogo teraz nosze w sobie.

Lilhek ja tez jutro podejrze dzieciatko. Na 13 mam wizyte. Mam nadzieje ze uslysze serduszko i wszystko z dzidzia ok. Na pierwszej wizycie nie slyszalam bo to byl niespelna 6 tydzien.

Mentorka to super, że wszystko gra :) chłopaki są fajne ;) ja jutro będę podglądać człowieczka :)

My po usg :) jak zobaczyłam to się wyruszyłam :) taki mały człowieczek... Rączki, nóżki, buźka :) nawet było widać stópki i dłoń z odwiedzonym kciukiem :) termin z usg wypada na 3 listopada więc szykuje się znowu całkiem niezły klops :) no i doktor powiedział że skłania się ku chłopakowi ale to nic pewnego :) w poprzedniej ciąży powiedział że to raczej chłopak też w 11 tyg i się zgadzało więc się szykuje że nie będzie mi dane robić kitkow i kupować lalek :)

Katia, polecam prenalen tabletki do ssania na gardło dla kobiet w ciąży i karmiących, same naturalne skladniki, a dobre i działają :)

Dziękuję za odpowiedź. Gardło boli mnie nad ranem i muszę się czymś wspomóc.

Ja na gardlo bralam tymianek i podbial-tabletki do ssania.

Mogę się poradzić co bierzecie na ból gardła? Bo mi od tej nieszczęsnej alergii pada już gardło bo cały czas kicham i dmucham. Alergolog przepisał mi rhinocort mówiąc, że to jest bezpieczne i mam brać ale hm jak przeczytałam ulotkę to powiem szczerze, że zwątpiłam czy aby na pewno takie bezpieczne. Wystarczy, że biorę sterydy wziewne na astmę ;|. To jest moja pierwsza ciąża wiec pewnie wszystko za bardzo przeżywam ale ta alergii mnie za bardzo prześladuje i nie daje spokoju.
Proszę powiedzie czy macie już wybranego lekarza na USG 1 trymestru? Mi ginekolog polecił dr Ewę Mężyk. wiadomo badanie płatne ale jak się orientowałam mniej więcej wszędzie podobne ceny.
Zazdroszczę L4......

No wlasnie z jakiego powodu L4? Chcialas odpoczac?

Ja jestem do czw na macierzynskim a potem ide na urlop. A potem l4 lub powrot do pracy.

a-cha a stało się cos czy z wyboru?

Ja od dzisiaj jestem.na l4....

Haha Czapla u mnie dokładnie tak samo. W pierwszej ciąży nawet siatki z bułkami nie pozwolili mi dźwigać, a teraz po pracy biegiem bo dziecko trzeba od niani odebrać, szybko jakis obiad, spacer, zabawy, gotowanie, pranie, sprzątanie itp itd :)
Pamiętam jak w pierwszej ciąży to przeżywałam każdy dzień, a teraz nawet nie wiem kiedy "już" 8 tydzień leci.

Teraz przy okazji wizyty na początku 8 tygodnia mialam zrobić poziom glukozy na czczo. Z obiazeniem pewnie dopiero kolo polowy. Wynik ok, ale lekarz mimo wszystko zalecil mi abym uważała na to co jem.
Poczatkowo cukrzyca wydawała mi się jakiś koszmarem, ale z czasem stwierdzilam, że dzięki temu zdrowo sie odzywialam no i mało przytyłam.
Teraz tez zamierzam się kontrolować :)

No właśnie - pierwszą ciążę też wspominam jak najlepiej, prawie żadnych dolegliwości, wszyscy dookoła się przejmowali i pomagali, nic tylko leżeć, pachnieć i wić gniazdko. A teraz? Trzylatka w okresie buntu i do tego mdłości po całych dniach, spać się chce, a i rodzina też jakoś się tak nie wczuwa jak poprzednio;P
Ja nie miałam cukrzycy poprzednio a i tak mam już skierowanie na tolerancję glukozy 3-punktową przed następną wizytą. Podobno przy drugiej ciąży od razu się robi.

pierwsza ciąża to od momentu zwolnienia piękna laba, teraz przy jednym dziecku w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży :P

No zupełnie inaczej niż przy pierwszej, teraz mam dwójkę maluchów i czasami nie mam czasu myśleć jak się czuje ;) ale ostatnio zasnelm na podłodze bawiąc się z córą, a ta mnie patelką zabawkową na szczęście obudziła waląc w łeb :P

Mentorka - tez brałam z buraka Burak Forte i też działało, no i przynajmniej naturalnie, więc trzymam kciuki za szybkie polepszenie wyników :)

Muszka11 ja również miałam cukrzycę w pierwszej ciąży... wiesz może, czy teraz będziemy musiały wcześniej robić krzywą cukrową? Mam w czwartek wizytę to zresztą zapytam. Mam jeszcze gdzieś glukometr, ale szczerze mówiąc boję się sprawdzać.

Myślę sobie ze druga albo kolejna ciąża to zupełnie inny świat dla mnie zwłaszcza ze mam cudownego 7 letniego synka który angażuje mnie i nie myślę o ciążowych objawach. Czytając o was w sumie coś mi się zdążą lekka senność ale nie śpię i apetyt ale nie wiem na co . Jestem w 6 tyg. Wiec termin myślę na 15 grudnia zątem dołączam do was tak jak było to w pierwszej ciąży.

Ja czuję się bardzo dobrze, az zaskoczona jestem, że tak dobrze, bo to pierwsza ciąża i różnych rzeczy się nasluchalam. Czasem dopada zmęczenie i jakieś delikatne mdłości, ale bez wymiotow, a teraz też walczę z przeziebieniem, jeżeli stanę na nogi do wtorku to wybiorę się na te warsztaty Mamo to ja. W pracy już powiedziałam oficjalnie, bo nie chciałam, by się rozeszlo przez osoby, które wiedziały, rodzinie mojej i męża jeszcze nie, ale chyba powiemy niedługo, bo trudno mi wytrzymać :) Słyszałam już serduszko, moment niesamowity, zrobiłam większość badań do 10 tc i na razie wszystko jest dobrze :)))

image

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...