Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad 2016 ? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

lilhek ja też 1 kwietnia zrobilam test. podobnie jak u ciebie ludzie którym powiedziałam mysleli, że zartuje ;p

u nas bedzie ok. 20mcy różnicy.
Lilhek daj znać po wizycie na kiedy termin masz. Chyba, ze już sama sobie obliczyłas.

Nie robie bety, bo planuje w przyszłym tyg iść do ginekologa.

LISTOPAD
Zaskoczona
3.11 Daisy
12.11 mentorka
21.11 a-cha
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla
28.11 Kasik
30.11 Muszka

GRUDZIEŃ
9.12 Kruszynka82
Lilhek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam się i ja :)

test zrobiony - żeby było śmiesznie - 1 kwietnia, oczywiście większość nie uwierzyła ;) beta wysoka. Jutro lekarz, więc jeszcze nie chcę zapeszać, ale nie będę Was podczytywać incognito ;)

Mam synka niemal 1,5 rocznego, także szykują się 2 latka różnicy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

otemtotem jak cos podaj mi tego lekarza...bede wdzieczna za kazdy kontakt.

Ja nie nastawiam sie na cc. Choc jakbym miala prawo wyboru to pewnie ponownie bym chciala ten sposob rozwiazania ciazy. Bardzo szybko doszlam do pelnej sprawnosci. Zdaje sobie sprawe ze CC to powazna operacja i sama swiadomie bym nie zaplacila by zrobiono mi cesarke.

A jak sie dziewczyny czujecie? Macie jakies dolegliwosci?.

a czemu na siłę chcecie cc?

Ja mogę Ci polecic lekarza z Gdyni ktory pracuje w Redlowie. U mnie podjal decyzje o cesarce, paru innym kolezankom robil ale kazda z nas miala jakies wskazania ktore wychodzily w czasie proby porodu naturalnego. Nie wiem czy robi na zyczenie. Ja pierwsza ciaze u niego prowadzilam i teraz tez pewnie pare razy pojde do niego w trakcie ciazy. Przyjmuje z tego co wiem obecnie tylko prywatnie.
Robilam u niego genetyczne, polowkowe, 4d, a takze normalne wizuty zarówno wciazy jak i przed.

Dobra zapytam was wprost..macie namiar na jakiegos lekarza z Gdyni ,ktory nie bedzie robil problemow z cc?

Ja według OM 28.11.

Po wizycie wszystko ok :) ale serduszka jeszcze nie było. Wizyta kontrolna za 2 tygodnie. Ja jestem listopadowa, według OM termin przypada na 30.11

U Partyki raz byłam jeszcze z torbielami - zanim zaczęłam się starać o malucha, wywarła na mnie dobre wrażenie, ale mam jakoś małe zaufanie do kobiet - chociaż może w tym przypadku się przemogę :) O Adamskim też słyszałam same dobre rzeczy, więc może wybiorę się do obojga, a potem sama zdecyduję u kogo chcę zostać na stałe :) Na cesarce mi nie zależy, bo jestem świeżo po operacji i wiem jaka to masakra, ale fajnie byłoby dostać zewnątrzoponówkę, bo mam bardzo niski próg bólu.

LISTOPAD
Zaskoczona
3.11 Daisy
12.11 mentorka
21.11 a-cha
24.11 EspiacjaMama
25.11 Otemtotem
28.11 Czapla

GRUDZIEŃ
9.12 Kruszynka82

Kasik, Muszka, Sas wy jesteście grudniowe czy listopadowe?

Muszka jak tam po wizycie u ginekologa?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie no u mnie znajomego po prostu chodziły prywatnie, tam zostawiały kasę i miały cc - bez dawania w łapę.

Mam nadzieję że Boćkowski będzie fajny, choć ceny i terminy dość kosmiczne :)

W ciazy uzywalam mustelle na poczatku, potem perfecte a na koniec palmers. Nie pojawily mi sie rozstepy mimo ze mam tendencje.

Na rozstępy używałam balsamu Palmer's kakaowego i o dziwo zadziałał, a chyba mam tendencję do rozstępów bo dużo mi zostało z okresu nastoletniego;/ Inna sprawa, że nie wiem, czy teraz będę miała czas na sesje pielęgnacyjne z masażami i wklepywaniem kremów przy drugiej ciąży.

Otemtotem - też polecam Partykę w Polmedzie, zajmowała się mną na patologii na Klinicznej jak się poród zaczął, konkretna fajna babka. W Polmedzie jeszcze Adamski ok, on też z Klinicznej.
Luteiny nie dostałam mimo Hashimoto.
A Boćkowski przyjmował mój poród, bo akurat miał dyżur i też myślałam o nim do prowadzenia drugiej ciąży, bo właśnie nie ma potem problemów z umówieniem się na cesarkę jakby zaszła taka potrzeba, ale póki co zostaję z Altą.

Muszka widzę, że Ty równiez jesteś w gronie listopadowo-grudniowych. Sas też widziałam. Ciekawe czy Asia87 też tu dołączy. Trochę cięzarnych w watku staraczek sie pojawiło i to w bardzo krókim czasie. Jesteśmy we cztery w zblionych tygodniach.

3mam kciuki za serduszko. U mnie w pierwszej ciązy w 6tyg już było widać na usg :)

Cześć Kruszynka widzę, że wątek starających się o dzidzie okazał się szczęśliwy :) ja za godzinę mam lekarza ale nie nastawiam się na serduszko bo chyba jeszcze za wcześnie.

witajcie

chętnie się przyłącze do Was

dzisiejszy test pokazał dwie kreski, wg miesiączki to ok 4tyg.W marcu robiłam monitoring cyklu i widziałam pęcherzyk, a trzy dni później pęcherzyk był pęknięty.

chce mi się krzyczeć z radości. Od września sie staralismy.

To moja druga ciąża. Synek ma 11 miesięcy więc będą niespełna 2lata różnicy.

Jestem z Gdyni :)

sas ogolnie chyba biora polowe kasy lekarze co w klinice czyli ok 4 kola...przynajmiej tak slyszlam

Mysle że na luzie można znaleźć tutaj lekarzy co robią, przynajmniej ja mam 2 namiary na kogos z Klinicznej i z Zaspy :) Poszłabym prywatnie ale taka kasa, wole za to na wakacje polecieć a 2 doby się przemęczyć :)

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...