Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad 2016 ? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

A-CHA jak cos bede miala kontakt na ciecie chyba ,,ale i tak mysle by ciac sie w szczecinie;) dla mnie nie istnieje sn;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dr Partyka, pracuje też na Klinicznej :)

Cześć, witam was z moim 6 tygodniowym maluchem i terminem na 25.11 - czy mogłybyście mi napisać czy Wasi lekarze też przepisują profilaktycznie luteinę? Nie miałam robionych żadnych badań progesteronu, a jednak recepta poleciała (mam endometriozę i niedoczynność tarczycy, może to przez to?) Ogólnie lekarz do którego chodziłam przed ciążą, nie zrobił na mnie dobrego wrażenia jak już w nią zaszłam, nie był nawet w stanie zapamiętać, że to moja pierwsza ciąża, bo pytał chyba ze 4 razy podczas jednej wizyty - myślę, że już czas na emeryturę przejść. Czy mogłybyście mi polecić jakiegoś dobrego lekarza przyjmującego w Polmedzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a-cha, podobno pan dr nie robi problemów przy cc ;)

Ja smarowalam sie drogimi kosmetykami z mustelii niestety rozstępy się zrobiły, myślę że to kwestia genów :(

sas- dr Boćkowski- dobrym jest położnikiem :)

U nas to innej opcji nie ma niż CC...
Jedyny warunek jaki miałam starając się o dziecko ;)
Będę szukała możliwości zapłacenia-
albo prywatny szpital.

My jutro mamy wizytę u lekarza, mam nadzieje, że serduszko usłyszymy.

Ja rodziłam sn na Zaspie i poród wspominam całkiem dobrze :) co do rozstępów to ja akurat używałam zwykłej oliwki dla dzieci i udało mi sie ich uniknąć. Polecam blog Sroka dot. kosmetyków głównie tych stosowanych w czasie ciąży i dla dzieci.
Dzisiaj wizyta u lekarza, już się doczekać nie moge.

Zaczęłam w 11 tyg kiedy mnie skóra na brzuchu zaczęła swędzieć. Na początku używałam Musteli ale że była droga a to przerzuciłam się z czasem na Pharmaceris. Smarowałam brzuch, uda i piersi. Dużo przytyłam, brzuch miałam bardzo duży a rozstępów brak. Niestety nikt mi nie powiedział, że po porodzie jakiś czas też trzeba się smarować.... A że byłam spuchnięta i szybko ze mnie woda schodziła to po 2 tygodniach doczekałam się tego świństwa na udach... na szczęście były niewielkie i teraz jak ktoś nie wie to nie zauważy

Dziewczyny, co stosowalyscie w swoich poprzednich ciazach przeciwko rozstępom? Od którego tygodnia/miesiąca?

To było tak, że ja chciałam cc bo mam bardzo wąską miednice... A w trakcie ciąży okazało się że maluch rośnie jak szalony, na końcu przybierał wg usg 250 -300 g tygodniowo a urodził się z waga 4140 g jakoś tydzień terminem. Mój lekarz stwierdzi że tutaj "cesarka i tak się należy " cokolwiek to znaczyło :)

mentorka ale mialas na zyczenie?

Ja miałam CC w 1 ciąży, cięcie we wtorek rano a w czwartek rano już wypis do domu. Cięcie miałam na Klinicznej.

Byłam u lekarki, jak na 5tc wszystko w normie ale nic nie widać :) Jutro się zapiszę do docelowego lekarza ale terminy są b. długie, ktos mi polecił dr Boćkowskiego.

Fitness dla ciężarnych jest na AWF i na Zaspie, ja jestem chętna :)

Witam nowe mamy :)

EspiacjaMama ja tez utrzymuje kontakt z mamy z wątku z poprzedniej ciąży :) mamy nawet swoją grupę na fejsbuku :)

co do cc to ja też będę na pewno mieć. Miałam planowe cc w pierwszej ciąży i teraz będzie tak samo tylko, że tym razem chce poczekać aż samo się zacznie ...:)

Wpierwszej ciazy chodzilam na basen,joge fitness...czy moze jest ktos z gdyni chetny na przejscie wlasnie tak ciazy....juz dzownilam w pare miejsc ale nikt nie jest chetny....wtedy tez tak bylo..i nie otwieraja grup

Ja tez biore pod uwage cc...tym bardziej ze pierwsza ciaza cc..ale wiem ze lekarze nie sa chetni....wiec dlatego albo prywatnie...kolezanka zaplacila polowe lekarzowi za cc...ale ja nie chce byc juz w zwyklym spzitalu..

Ja to z pewnością będę niedługo szukała już wejść na na CC.
nie ma opcji innej u mnie :(

Och tak lato zleci.. i będą duże już nasze dzieci :)

U mnie po wizycie, 5 tc, pęcherzyk wszystko oki, za 2 tygodnie kontrola.

A Branicki ma dobre usg w gabinecie? On pracuje na Zaspie? Jakie koszta wizyty?

Zarejestrowalam sie ..mysle ze tak bedzie latwiej...to co lato zleci i beda dzieci;)

Witajcie;) dzidzius pisze mi sie na 24.11;) To moje drugie wyczekane i wystarane malenstwo.Narazie obdzownilam pol gdyni w poszukiwaniu lekarza..terminy na nfz na sierpien, a prywatnie chcialam isc do Trawinskiego, ale na forum mi go odmowiono....6 tydzien ciaza zupelnie inne niz poprzednia...Pierwsze dziecie rodzilam w Redlowie ...dla mnie to byl koszmar..teraz napewno szczecin lub gdynia prywatnie....2 lata temu bylam na forum i mam konatkt z dziewczynami z calej Polski...mamy nawet zjazdy raz w roku;) mam nadzieje, ze i tu znajde bratnia dusze.;)

i my po dwóch betach i 3 testach :D

w sobotę do lekarza. dwa tygodnie temu nic nie było widac na USG- ale beta rośnie tak jak należy :) więc nie ma innej opcji.
wychodzi 22.11

chodzę do Dr Hanny Olszewskiej

jak najbardziej pomoże Ci pisz jeśli potzrebujesz namiar to mistzr cesarski zobaczysz i zwolennik :)

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...