Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad 2016 ? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

chyba rozumiecie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też chodzę do Luxmedu, pierwszą wizytę w 5tc miałam u dr Glodka, pozniej poszłam do dr Mincewicz-Narloch, u której byłam przed ciążą i ogólnie jest ok, choć przekonana w 100% nie jestem. Do dr Matkowskiego trudno się dostać, choć może teraz, jak jestem już na zwolnieniu spróbuję.
Planuje chodzić do Calypso na Formę w ciąży, zajęcia są o 12.30 i na basen, mam karnety jeszcze sprzed ciąży, a teraz przynajmniej zajmie mi to trochę czas :)

image

Ja trafiłam na dr Lewickiego podczas pierwszego porodu na Zaspie i złego słowa nie powiem. Miałam dość mocno naciete krocze + lyzeczkowanie. Dr bardzo delikatny, zszyl wszystko bardzo dobrze i po zdjęciu szwów nie miałam żadnych problemów. Nawet później jak rozmawialam z poloznymi to bardzo go chwalily.

Moniko ja też korzystam z pakietu w luxmedzie i zawsze chodziam do dr Narloch ale przez przypadek trafiłam do dr Lewickiego przyjmuje w Gdyni na morskiej i ma dyżury też na zaspie. Jest młody ale mam wrażenie, że mu się chce. Dlatego pomimo, że uwielbiam dr Narloch jakoś tak przy nim zostałam.
A takie pytanie z innej beczki. Będziecie chodzić na jakieś ćwiczenia? Ja czekam na paczkę z leginsami i wyszukalam zajęcia na morenie. W sumie na razie brak mi entuzjazmu ale postaram się do niego zmusić. Fakt dużo zajęć jest porannych ale udało mi się znaleźć takie na 17.30.
Dziś rozmawiałam z Szefem przyjął to lepiej niż ja😀.

Hej Monika_Dw. Ja co prawda jestem w pierwszej ciąży i tak jak ty mam termin na 11listopada, moją ciążę prowadzi dr. Matkowski (chodzę do niego korzystająć z pakietu w swissmed) i bardzo go polecam, zresztą sama też wybrałam go z polecenia mojej kuzyniki:)

Ja też pierwszą ciążę prowadziłam w Lux Medzie. Oni mają strasznie głupi ten system z oddzielnym USG i to u innego lekarza, ALE wtedy mieli jeszcze umowę z EviMedem w Gdyni i dzięki temu w ramach pakietu mogłam chodzić tam do Alty ( choć jestem z Gdańska) gdzie na wizycie mogła mi robić USG i to na lepszym sprzęcie niż ma Lux Med. Teraz mam pakiet z Saltusa i nie mam problemu takiego. Może zorientuj się czy nie ma znów takiej możliwości żeby chodzić do Evi?
A co do lekarza na oddziale - mojego porodu moja ginekolog nie odbierała, ale dala mi wcześniej skierowanie na patologię i cisnęła tam o szybsze wywołanie porodu z uwagi na nieciekawe wyniki krążenia.

Altankhorol Damdinsuren. Ale podobno w LuxMedzie już nie przyjmuje.

Cześć Monika. Ja również jestem pacjentka dr. Śliwińskiego i jestem bardzo zadowolona. Pierwsza ciąża również dzięki Clo i pabi-dexamethason. Synek ma 2,5 roku :) Teraz dostałam zamiast Clo Lamette i leci 11 tydzień. Ja zamierzam dalej prowadzić ciążę u dr. Śliwińskiego a badania robię z pakietu w luxmedzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cześć!
Dołączam się, bo przyda mi się Wasze wsparcie i porady :)
Aktualnie 14 TC. 1szy trymestr raczej bez mdłości (nie licząc reakcji na śmieci czy zmywarkę ;), jedynie senność i zmęczenie. Teraz już super samopoczucie. Termin porodu 11 listopad. To dla nas długo wyczekany i wystarany Dziudziuś. Mam pakiet w Lux Med., aktualnie jestem z Gdyni, za miesiąc z Sopotu ;)
Byłam pacjentką dr Śliwińskiego w Gamecie (polecam, rewelacyjny lekarz) - Kuracja Clostibegyt + pabi dexamethason + zastrzyk na pęknięcie. Następnie ze wzgl. na koszty prowadzenie ciąży przeniosłam do Lux Med (wykupiłam pakiet z miesięczną składką) Wylądowałam u dr Agnieszki Rak (Lux Med. na Al. Zwycięstwa - średnie wrażenie) karta ciąży założona, badanie tylko manualne, pomiar ciśnienia i zlecona wit. D. Właściwie to zależało mi tylko na skierowaniu na te wszystkie, pierwsze badania z krwi. Później w 10 tc wypadło USG zlecone w Lux Med na ul. Morskiej - fajny młody lekarz, nie pamiętam nazwiska, ale zajmuje się tylko USG tam. Następnie pod koniec 12 tc zrobiłam USG prenatalne z polecenia (mam 30 lat) - prywatnie u dr. Chmielewskiego na Placu Kaszubskim - POLECAM! dobra maszyna usg, jeszcze lepszy lekarz, nie robiłam PAPA bo usg wyszło idealnie a nie ma się co niepotrzebnie stresować. Jutro mam wizytę u dr Głodka, u którego planuje już zostać do końca. Niestety pracuje w szpitalu jedynie w Kartuzach. Zastanawiam się jeszcze nad dr. Matkowskim.
Doświadczone Mamy proszę o podpowiedź czy na serio to takie ważne żeby lekarz prowadzący ciąże pracował w szpitalu, w którym wypadnie mi rodzić? Faktycznie takie pacjentki mają lepiej? Chyba ciężko będzie trafić z porodem akurat na dyżur? Help bo już nie wiem co robić z wyborem lekarza :(
Pozdrawiam! Monia

Cześć!
Alta to nazwisko? Niestety nie mogę namierzyć takiego lekarza w Lux Med.

U mnie ta ciąża to zupełnie inna bajka niż poprzednia. Wtedy w pierwszym trymestrze nic nie jadłam, wymiotowałam i czułam się jak na jednym wielkim kacu. Wyniki krwi miałam w miare ok, pogorszyły sie na końcówce. Tym razem nie wymiotuje, jem za 3, mam zachcianki, chce mi ię ciągle spać i wyniki krwi fatalne. Aż w szoku jestem jaka różnica.

Dominika witamy :)

Ja właśnie w podróży do Poznania. Wczoraj byłam okleic plecy bo ki dają w kość :( na szczęście pomogło.
U mnie brak apetytu, ból pleców i czasem mdłości, ale bez szału ;)

Olesia nic się nie martw. U mnie w pierwszej ciąży jedynymi objawami byly: brak miesiączki, rosnący brzuch i finalnie poród :) oprocz tego kompletnie nic! Teraz lekko mdliło mnie może z 2 tygodnie. Obecnie czuje sie bardzo dobrze :)

Ale h a gapcia - Dominika gratuluje!! :) :) ja wczoraj sobie oblczylam, ze niby termin mam na 28 grudnia :)

Witaj Dominika :)

A wlasnie, czy Wy macie jakies objawy? Bo u mnie w miare spokoj, oprocz boli jak na @, lekkich boli pachwin i czasami sennosc. To wszystko i zastanawiam sie, czy to normalne? ;)

I ja też się przywitam ;) u mnie co prawda termin z om wychodzi na 1.1.2017 ale wątku styczniowego jeszcze nie ma;) w poniedziałek idę do gina potwierdzić, ale wszystkie objawy i beta wskazują na ciążę.

Ja juz po wizycie. Wszystko ok. Dzidziol ma cale 3,53 cm :) kamień z serca. Teraz czekają mnie te badania prenatalne, ale to za 2 tygodnie.

Ja już dziś po usg, jest dobrze. Fasola się tak kręcila, że pani doktor aż się śmiała. Nie udało się podejrzeć co tam rośnie.W sumie po dzisiejszej wizycie pani doktor powiedziała, że na podstawie usg nie trzeba robić papa bo jest ok ale obowiązkiem jej jako lekarza jest poinformować, że można go zrobić. Czas mam do poniedziałku na pobranie krwi ale chyba go nie zrobię. Może nie ma co się stresować?
Trzymam kciuki za te z Was które są przed badaniem i cieszę się z tymi które są już po i mogą odetchnąć.

Jeny, jak Wam zazdroszcze! Tez bym chciala juz zobaczyc swoje malenstwo/malenstwa... dzis robilam po raz kolejny bete i rosnie :) zrobilam tez tsh i wszystko ladnie wyszlo, obnizylo sie, teraz mam 1.054 ;)

Takze sie ciesze :)

Muszka - jak Twoja wizyta? Wszystko ok?

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Super ze z dzieciaczkami wszystko ok. Tez chcialabym miec juz usg prenatalne za soba. Dzisiaj mam "zwykla" kontrolną wizyte i usg.

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?