Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad 2016 ? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Ale super dziewczyny, ze wszystko ok!! :) ja czekam na kolejna wizyte z niecierpliwoscia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mi problemy z tarczyca dopiero teraz wyszły przy ciąży. Jestem już po USG wszystko ok kość nosowa, przyzierność, nogami macha jak szalona -dziewczynka:)

U nas też wszystko ok po usg :) przezierność sprawdzona, kość nosowa jest także super :) co do płci to powiedział że maluch kiepsko ułożony do oceny no i generalnie pewien tego chłopca jednak nie jest. Więc nadal nie wiem jak mówić do brzucha ;)

Co do tarczycy to mam Hashimoto wykryte w pierwszej ciazy i od tego czasu codziennie tabletki. Rzeczywiście w ciazy na tą tarczyce trzeba bardzo uwazac i regularnie badać jeżeli są problemy.

gratulacje dla wszystkich mam :) my dzisiaj zaczynamy 15 tydzień bliźniaki mają się super ,życzę zdrówka dla wszystkich :)

Nigdy problemów z tarczyca nie miałam, a mialam kilkakrotnie sprawdzana więc może dlatego nie muszę za każdym razem robić. Ja w lidlu załapałam się na leginsy :)

;( i całe życie na tabletkach;p

mi też endokrynolog powiedział, że co miesiąć muszę sprawdzać tsh i ft4, bo musimy nadzorować czy maluch dostaje dobrą dawkę- jest to niezbędne do prawidłowego rozwoju;) też dziś kupiłam sobie jeden top w lidlu, bo mimo, że to dopiero 12tydz i jem niewiele brzuch rośnie jak szalonyy.. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny nie wiem czy wiecie,ale dzisiaj w LIdlu są ubrania ciążowe, ja jeden top sobie kupiłam;) bardzo fajny

hej

witaj Olesia, ja też trzymam mocno kciuki;) będzie dobrze!

ja po wizycie uff,wszystko dobrze,maluszek fikał w brzuszku:)
teraz 13-go ide na prenatalne usg,

ja też mam niedoczynność tarczycy, od kilku ładnych lat się leczę,aktualnie jak jestem w ciąży biorę 100 letrox codziennie i wyniki mam super,jod mam brać codziennie
tarczycę,czyli tsh i ft4 będę badała raz w m-cu, takie mam zalecenia od endokrynologa

Muszka jeśli nie miałaś wcześniej problemów z tarczycą,to lekarz nie będzie Ci zlecał za każdym rzem tego badania

Czapla ja w I ciaży robiłam usg prenatalne u dr Grzybowskiej,jak dla mnie lekarz ok

Czapla - dzieki bardzo za info :) w poniedzialek ide do endokrynologa, wiec zobaczymy co powie :)

Muszka - w ciazy wiem, ze kobiety ktore maja problemy z tarczyca (tak miala moja przyjaciolka), to raczej musza kontrolowac tsh i ft4 co miesiac, bo baardzo skacze tsh.
A Ty masz ogolnie problemy z tarczyca? Przepraszam, moze juz pisalas, ale nie zarejestrowalam tego ;)

Dziewczyny, a Wy co miesiąc macie badaną tarczyce? Ja miałam 3 tygodnie temu badanie tsh i ft4 i było ok i teraz jakoś lekarz mi nie mówił żeby powtarzać.

Hashimoto raczej nie minie, to już tak na zawsze zostaje, tylko, że może będzie łagodniejsza niedocznność po ciąży

hej ja idę do dr. Grzybowskiego- mężczyzny na Rogalińską prywatnie
jeśli chodzi o tarczycę dostaję dawkę 62,5 eutyroxu i jod też biorę oraz witaminę d3 i folik, a oprócz tego luttagen, bo miałam silne skurcze i mój ginekolog kazał mi go przyjmować, bólu brzucha już nie mam więc mam nadzieję, że odstawi mi te tabletki, bo szczerze mówiąc przeraża mnie ich ilość...
czy jest szansa, że po ciąży problemy z tarczycą i Hasimoto miną...??

Mam brać jod, w suplementach albo oddzielnie, ale w ciąży mam brać.

Dzieki za rady :) dzis brzuch jakby mniejszy ;) ale czekam do wizyty i jak wszystko dobrze bedzie, chyba juz sobie spodnie ciazowe kupie. Bo mam problem ze spodniamy ;)

Ach, widze, ze sporo z Was tez ma problemy z tarczyca :( mialam spokoj przez dwa lata - tzn. przy odpowiedniej dawce mialam unormowane tsh, ale w ciazy uroslo mi do 4. Wczesniejsza dawka 75, obecna 112,5 - jutro jade skontrolowac na AM czy juz sie obnizylo :)

Kasik, Ty cos pisalas, ze tylko w ciazy Ci wyskoczylo? Spokojnie moja Szwagierka i kolezanka tez tak mialy a po ciazy juz mialy spokoj :)

A mam jeszcze pytanie do Hashimotek, czy Wy przyjmujecie jod? Bo wiem, ze dla nas jest niebezpieczny, ale tu chodzi o dziecko :) mi ginekolog kazal zapytac endo, jestem ciekawa jak to u Was jest. Bo sa rozne opinie na ten temat :)

Mam teraz zwiększyć dawkę euthyroxu ze 125 na 137,5.
Na poprzednich badaniach miesiąc temu tsh piękne 0,9, a teraz też prawie 5:( a w pierwszej ciąży od 50 euthyroxu dojechałam do 100. Nie wiem jak teraz się skończy.

Olesia gratulacje i również trzymam kciuki!

Czapla - w jaki sposób leczysz tarczyce? Mnie też tsh skacze, ostatnio miałam ponad 5, przyjmuje Euthyrox 50 i jutro idę na badania kontrolne, zobaczymy czy to dobra dawka. Trochę się tym martwię, bo przed ciążą nie miałam problemow z tarczyca.

Miłego dnia :) Idę jeszcze do pracy, choć za kilka dni też na zwolnienie, szybsze niż planowałam, bo u nas w domu to nerwowowy temat :/

image

M. to chyba Grzybowska - znaczy się kobieta, jeśli robisz na Sojowej. Daj znać jak poszło.
Mi też w pierwszej ciąży Hashimoto wyszło. A teraz znów tsh skacze:(

ja robę jutro tzn. 12 tydz u dr Grzybowskiego ;)

ja też jestem w pierwszej:)
jutro mam usg 1trymestru, mam nadzieję, że maluch zdrowy/a rośnie:)
u mnie ujawniła się niedoczynność tarczycy i haschimoto..;/
nic nie ogarniam wogle oprócz większego brzucha i garści tabletek nie czuję, żadnych zmian:)

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...