Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Czy są już jakieś mamy z terminem na listopad 2016 ? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie listopadowo - grudniowe 2016 :)

Katia nie dziwię się że nie chcesz być przymuszana, mama w końcu zrozumie :)

Olesia w końcu to dwa maluchy więc hormony robią swoje :)

A-cha z tym allegro dobre :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Olesia gratuluję i trzymam kciuki za dwójkę Maluszków :) wszelkie atrakcje typu zatrzymanie wody itp na poczatku i wgl w calej ciazy traktowałabym jako możliwe i normalne. hormony buzują, cuda się w organizmie dzieją ;)

w pierwszej ciąży, o którą dość długo się staraliśmy, strasznie się wszystkim przejmowałam, nie chciałam zapeszać, a do tego tak jak teraz z powodu problemów byłam na d*phastonie. do forum dołączyłam jakoś po 5mc. teraz nie mam czasu się nad tym zastanawiać, co jest i fajne i niefajne, jest po prostu inaczej :)

Espiacja zatkało mnie... aż nie wiem która z nich jest lepsza: teściowa czy jej córka kupująca już sukienki...

Olesia trzymam mocno kciuki za dzieciątka!
Co do objawow to ja też żadnych szczegolnych nie miałam więc sie nie martw. A woda w organizmie faktycznie moze sie zatrzymywać. Teraz w organizmie masz burze hormonalną wiec wszystko jest możliwe. Ja z rana brzuch mam płaski, ale jak wracam do domu po 8 godzinach siedzenia w pracy i zjem obiad to brzuch mam jak w 5 miesiącu ;)

Nie dziekuje :* ja wciaz w to nie moge uwierzyc :) jakos do mnie to jeeszcze nie dociera... mimo, ze wieem juz od dwoch tygodni ;)

Mentorka, dziekuje - wg kalkulatora wychodzi, ze 6t. Ale mi tez mowiono, ze niby od dnia transferu sie liczy, tylko dodaje sie 14 dni. A tam, nie wiem ;) w kazdym razie zaklam, ze jestem w 6t ;) lekarz pewnie cos blizej mi powie 16.05 :)

Dziewczyny, napiszcie prosze czy Wy tez tak mialyscie? Mi brzuch sie powiekszyl, tak jakby woda w organizmie sie zatrzymala, czy to normalne? Chyba troche za wczesnie, co?

Olesia trzymam kciuki za Maleństwa :)

Moja teściowa każdemu mówi, że musi być syn...
Za to nasza córka mówi babci, że jeśli będzie braciszek to sprzeda go na allegro. Nie wiem skąd jej to przyszło.

U mnie w pracy już wiedzą bo od początku kwietnia mam l4.
Zapobiegawczo bo problemy mieliśmy... Mamy do tej pory.
Infekcja w pierwszej ciąży będzie nam się " odbijala" do końca życia...

No i sprzątam gotuje, jeżdżę do szkoły. Wiecie nawet fajnie jest. Nie myślałam, że ja pracoholik tak szybko się odnajde...

Olesia i ja trzymam kciuki.
Mentorka masz rację po 6 maja powiem wszytko w pracy jak na spowiedzi choć po cichu liczyłam w tym roku na podwyżkę. Ach. Piszecie o teściowych za to mnie zaskoczyła moja mama. Od momentu kiedy się dowiedziała to strzeliła focha. Przez dwa tygodnie słowem się nie odezwała. Powód nie mamy ślubu. I co z tego, że ja 34 w dowodzie ale "co ludzie powiedzą". Przeszło już jej chyba ale namawia nas chociaż na cywilny. A ja na chwilę obecną nie mam ochoty być przymuszana.

Olesia w takim razie jako owulacje przyjmujesz dzień punkcji od tego odejmujesz 14 dni i masz termin miesiączki :)

Jestem po kolejnej wizycie. Wszystko jest prawidłowo:D oprócz mojej tarczycy jak zwykle:/ Mam już też kartę ciąży:) Fasolka ma 38 mm i wszystko na miejscu.
Dostałam skierowanie na badania prenatalne na NFZ i dowiedziałam się przy okazji, że jednak od tego roku można je wykonać na Klinicznej. W piątek idę tam na jakąś wizytę kwalifikującą do prof. Limona, zobaczę, co mi powie i czy zapisze na badania, czy nie:]
A mojej teściowej śniła się druga dziewczynka. Moja mama natomiast wcale nie była zachwycona, że będzie drugi raz babcią:/

Mentorka, nie dziekuje za gratulacje - aby nie zapeszac :) i dziekuje za kalkulator, ale wlasnie nie wiem czy u mnie tak sie oblicza, bo moja ciaza jest z in vitro - niestety nie moglismy miec naturalnie dzieciatka :(

Olesia gratuluję podwójnego szczęścia :) i po cichu zazdroszczę :)

tu masz fajny kalkulator ciąży, możesz wyliczyć termin porodu :)
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html

Espiacja - z twojej opowieści to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać o zgrozo :P współczuję :P szczególnie, że jeżeli będzie taka niewielka różnica wieku między dziećmi to pewnie się dopiero zacznie... :P

Nie dziekuje :) marze o blizniakach, bo za jednym zamachem dwojeczka bedzie ;) ale zobaczymy...

Termin mialabym na grudzien, bo to chyba 5t3d, ale niee jestem pewna, bo inaczej swoja ciaze licze niz Wy :)

Jak juz wszyastko oficjalnie bede wieedziec ,zaloguje sie - teraz za bardzo sie boje :)

Mnie tylko martwi, ze nie mam specjalnie objawow, czasami mam dni, ze jem za 10, czasami brak apetytu, i jestem senna... ale poza tym w miare ok. Aaa i piersi bola, ale to wina d*phastonu i lutinus, wiec chyba nawet nie powinnam tego zaliczac do objawow :)

Witaj Olesia:) trzymamy kciuki za oba maluszki:)

Hej Dziewczyny :)

Niesmialo do Was dolaczam i mam nadzieje, ze pozistane :) dluuugo wyczekiwana ciaza, bo 4 lata staran, w piatek na usg bylo widac dwa pecherzyki ;) 16.05 - mam wizyte kontrolna i zobaczymy czy widac serduszko. Jeden zarodek zagniezdzil sie prawidlowo, drugi troche gorzej i lekarz nie daje szans :( z reszta beta rosnie, ale tak jakby na jedno dzieciatko :)

Jestem na zwolnieniu, bo ciaza wysokiego ryzyka :/

hej
ja tez ze względów ekonomicznych po cichu chciałabym drugiego synka, ciuszki trzymam,pokój mieliby wspólny;)

espiacja dziwna ta Twoja teściowa;) moja to się w sumie wnukiem nie interesuje, a tym w brzuchu, to tym bardziej...

jutro idę na kontrole do mojego gina,13.05 usg genetyczne ,to będzie wtedy 12 tc, też mam już stracha i cały czas dylemat: robić test pappa czy nie?

u mnie w pracy wiedzą, bo musiałam iść na zwolnienie;)

Czapla - ja właśnie przeszłam z wychowawczego na L4, w sensie przerwałam wychowawczy.

Espiacja - teściowe... temat rzeka ;)

moja Babcia już wie, że będzie dziewczynka ;_; szkoda, że ja jeszcze nie wiem :D ale też myślę, że dla Małego fajniejszy byłby braciszek :)

mojej tesciowej nikt nie przebije: powiedziala ze chlopca drugiego nawet nie przyjdzie zobaczyc.i ze jej dzieci sa chore skoro rodza chlopcow...tak sie zlozylo ze jej corka jest w ciazy ...3 mc po mnie..pyta sie mnie jak sie czujesz? mowie dobrze..pfffff bedziesz miala chlopca...moja corka zyga wiec bedzie dziewczynka....ta jej corka jest 2 3 tyg ciazy kupuje juz sukienki...wariatki...wykoncza mnie psychicznie;)

Ja również ze względów praktycznych chcialabym chłopaka, z resztą myślę że dla synka tez "fajniejszy" byłby brat :)
Ja w pracy juz powiedziałam bo akurat nadarzyła się okazja więc mam już to z głowy.

Ja sie przyznam, że chciałabym drugą dziewuszkę - głównie ze względów praktycznych - wszystkie ubranka, buciki, zabawki czekało na drugą dzidzię i jak będzie chłopak trzeba będzie robić szybką wymianę;)
Choć córka chce braciszka, więc jeśli będzie siostrzyczka nie wiem czy nie każe mi jej zabrać z powrotem do szpitala;)
Wiecie kto robi te badania na Sojowej? Mają przyzwoity sprzęt? Bo zaczynam się denerwować, czy nie lepiej było iść prywatnie do kogoś sprawdzonego, albo całkiem sobie odpuścić. Jeszcze do Gamety nie udało mi się dodzwonić, ale o nich tez nic nie wiem:(
W pracy na razie nic nie mówiłam, bo jestem na wychowawczym. Choć parę tygodni temu mówili, że już nie mogą się doczekać mojego powrotu. Chciałabym z wychowawczego przejść na zwolnienie - ale to już będzie końcówka ciąży. Myślę, że przekażę informację o ciąży po badaniach prenatalnych na koniec I trymestru.

U nas podczas majówki wszyscy wznosili toasty za dziewczynke... no cóż... przemilczalam to...
Co do imion to będziemy mieli wielki problem. Z synem jadąc na porodowke nadal nie moglismy się zdecydować :)

Katia powinnaś powiedzieć, przecież ciaża to normalna sprawa :)

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...