Mamusie majowe 2014

czy są już jakieś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowe 2014

Gratulacje Klaro, super ze bedzie parka:) ale najwazniejsze zeby byly zdrowe maluszki, odpoczywaj duuzo, zanim sie obejrzysz bedziesz miala maluchy przy sobie

Dziewczyny gratulacje! Wszystko dobrze :)
Klara parka? ale cudnie :) No na pewno jesteś w siódmym niebie :)
ja mam badania za tydzień i się zastanawiam czy będzie już widać :P a miałaś 3d usg?

Klara - super :) ja dopiero teraz doczytałam, że będziesz miała chłopaka i dziewczynę - super :)

chyba najfajniejszy komplet jaki może być :)

u nas też ok, pomiary super....przezierność karku 1,8 u synka a 1,9 u córci :), czyli w normie...
wg lekarza dzieciaki są zdrowe, duże ( 6,41 i 6,14)ale dla pewności zrobiłam testy pappa,wyniki za dwa dni. zrobiłam to dodatkowo bo z usg pewność jest na 75% a z krwi 90 %, tak więc dla świętego spokoju postanowiłam już to wykonać
termin mi się przesunął teoretycznie na 2 maja
jejku, jaka jestem szczęśliwa :)
miłego dzionka kochane :)

Musiało być dobrze :D

Magda - super, że wszystko w porządku :)
Klara - daj znać jak u Waszej trójki :) ale na pewno wszystko dobrze :)

Cześć dziewczyny.Ja już po badaniu i JEST DZIDZIA ZDROWA ciągle w uszach mam te słowa ta wiadomość to najlepsza wiadomość pod słońcem taeraz tylko do przodu.Oczywiście bobas nie chciał sie pokazać buźką ale daliśmy rade musiałam iść na 20 min spacerek poskakać i sie dało.Super było widzieć jak majta rączkami i buźke zasłania super mały akrobata.Jeszcze nie wiemy co będzie także czekamy do 18 listopada.POZDRAWIAM

hejka, my tez dzisiaj mykamy na prenatalne, wiec już będzie spokojniej
właśnie zaczęliśmy 14tc, jest coraz lepiej, jak na razie przybyło mi 1,5kg :)
miłego dzionka

OLA a na kiedy masz termin? Jak twoje samopoczucie?

Cześć Dziewczyny:-),

też jestem majówką-dopiero wpadłam na forum bo jak narazie moje miejsce było w łazience:p, może będzie już lepiej

Powodzenia i mniej nerwów...
Na pewno wszystko będzie OK.
Ale emocje, dziewczyny!
Ja na USG prenatalne idę do Medicoveru do Sztramskiego. Na prawdę mu ufam, więc nie ma sensu iść gdzie indziej. Chyba, że gin powie mi w czwartek, że lepiej iść gdzieś, gdzie jest lepszy sprzęt. Wtedy pójdę do innego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć dziewczyny.Luna ja też milam taką cere jak brałam dufaston ale teraz wraca do normy.Dziś mam badanie prenatalne boje sie głowa mnie boli chyba z nerwów całe szczęście mój mąż sie zwolnił wcześniej z pracy i idziemy razem bo to dla nas stres po tym co przeszlismy 3 lata temu,dam znać wieczorem jak po badaniu.POZDRAWIAM

czesc dziewczyny:)

ja dziś czuje sie lepiej o dziwo.

nie mdli mnie, pewnie to jednorazowa akcja, bo jeszcze za szybko, żeby mi przeszło, ale korzystam z tego, że mogę np wypić cappucino ;)
może nawet się szarpnę dzisiaj na coś słodkiego :P

Ja chodzę do medicover i tam badania mam wszystkie w pakiecie. jeśli nie wszystkie to na pewno zdecydowaną większość.

Rozmawiałam z mężem, że na prenatalne jednak wybierzemy się do lekarza, który się w tych usg specjalizuje i na aparat 4d :) Myślimy, że to będzie fajna pamiątka :)
Do jakiego lekarza na nie pójdziemy jeszcze nie wiemy - za tydzień mam wizytę to podpytam się swojego lekarza, kogo poleca :)

W ogóle mam straszne problemy z cerą - dziewczyny, które biorą d*phaston- też tak macie? masakra jakaś po prostu.... zawsze miałam ładną cerę, może nie niesakzitelną, ale nigdy nie miałam większych problemów, a teraz jest masakra.....

Hejka, ja chodze poki co prywatnie, nie dostalam skierowania na morfologie, mocz itd, tylko gin napisal na kartce jakie badania mam zrobi i zrobie je prywatnie. Od stycznia bede chodzic na nfz i wtedy dostane skierowanie

hej dziewczyny :)

ja jutro idę na usg genetyczne i oczywiście już mam stresa ;p no ale chyba nie ma wizyty i usg żeby się człowiek nie stresował czy wszystko w porządku.

mi mdłości też odpuszczają, chociaż wieczorami mam uczucie mega pełnego żołądka:/ i wtedy mi trochę niedobrze, no ale wszystko jest do przeżycia wiedząc że niedługo będziemy tulić nasze małe kulki w ramionach:)

Super że wszystko wyszło o.k . Dziewczyny powiedzcie mi czy wy płacicie za wszystkie badania czy macie na jakieś skierowanie chodzi mi o krew mocz, glukoza i inne i czy jest różnica prywatnie a państwowo aby dostać skierowanie?

Super, cieszę się, że wszystko dobrze :)
Z resztą nie było innego wyjścia - musiało być OK przecież :)
O matko! Za jakieś 3 tyg i ja będę już po tym USG! AAAAAAAAAAAAAA!

... ale pani doktor zrobila sweet focie dla tatusia- zdjecie malenkiej stopki :-)
Dziewczyny a myslalyscie juz o wyborze poloznej?
Pozdrawiam

Hej dziewczyny :-)
my juz po badaniu prenatalnym tak sie stresowalam a na szczescie jest wszystko ok :-) wg miesiaczki jest 12t5d a wg rozmarow malenstwa 13t6d rosnie jak na drozdzach :-) jak zaczelismy badanie, fasolka wypiela sie pupa i utrudniala jak sie da ale po paru kaszlnieciach sie odwrocila :-) juz ma chimery :-D cudownie bylo popatrzec jak sie rusza w brzuszku, machala raczkami i nozkami, tatus fasolki nie mogl isc ze mna na badanie

U mnie dziś w dzień nawet względnie, ale teraz mdli na maxa :(((
Jeejku, dopiero co miałam 5tc, a jutro zaczynam już 10 tydzień.
Czas leci jak szalony, brzuch rośnie bez opamiętania (a waga stoi w miejscu od 2 tyg).
W czwartek idę do gina z wynikami badań. Ciekawe czy podejrzymy malca czy nie :)

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...