Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna/Swissmed
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do starego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-9-t521328,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *10*

mimossa - lekarz polecil ci jakies zelazo? ile mg musisz brac?

Ja żelazo biorę chyba od 3 m-ca ciąży.
Na SR jeszcze sie nie zapisalam, bo nie mam jak jechać :( córka chora była i idzie do przedszkola w czwartek dopiero. Zostawiłbym ja do końca tyg w domu, ale w czwartek jadę do tej leszczynskiej zbadać serduszko Amelki.
Jeju, już 3 trymestr zaczęłam! Szok! Zaraz bedzie maj...

Ja bylam dzisiaj z wynikami badan u ogolnego lekarza no i wyszlo na to ze moje malo zdrowe jedzenie sie skonczylo bo mam za niska hemoglobine i musze zaczac brac zelazo no i przede wszystkim zmienic nieco sposob odzywiania.
Jutro ide zrobic glukoze. Mam nadzieje ze dam rade i nie skonczy sie to w toalecie. Wezme tez ze soba cytryne, mam nadzieje ze w BRUSSie nie beda mieli nic przeciwko dodaniu jej.
A no i jutro pierwsze zajecia w SR :)

Super Luna gratulacje! Oszczędzaj się i wszystko będzie dobrze.

no dziewczyny ja już po wizycie - byłam u lekarza u którego zaczęłam prowadzić ciążę i jestem bardzo zadowolona z wizyty :)

Otrzymałam odpowiedzi na wszystkie pytania i dokładne badania więc super.
Mały wazy 778g :) i muszę się pochwalić-wyglądał cudownie! Co prawda większość buzi zasłonił rączkami, ale widać było oko, pół nosa i ustka - cudo cudo cudo!

Oczywiście nic się nie ruszał, ale doktor powiedział, że wszystko jest z nim ok.

Łożysko przodujące potwierdzone, mam się oszczędzać, nie nosić, nie skakać, nie sprzątać, chodzić tylko jak muszę, najlepiej nie jeździć samochodem jako kierowca, zwłaszcza po dziurach. Ale powiedział, że do 28 tygodnia jest szansa, że pójdzie do góry. A no i zakaz ćwiczeń na szkole rodzenia.
Uspokoił tez jeśli chodzi o ruchy, że mogą być jeszcze nieregularne i ważne, że są.

Ogólnie badanie delikatne co także na plus.

No tylko ciśnienie miałam 169/90 , ale ogólnie mam zawsze książkowe, więc wydaje mi się, że to z przejęcia ;) mierzył mi z 5 razy, w końcu raz wyszło 149/85 i mam mierzyć w domu, jakby dalej takei było to przyjść. No i ta glukoza do zrobienia.... :P

Tak czy inaczej jestem zadowolona, że do niego wróciłam, od razu jestem jakaś spokojniejsza :)

A i jeśli chodzi o swiss - plotki - nie zamykają.

witam wiosennie :) (mam nadzieję, że już tak zostanie)
co do pieluch tetrowych to muszę się przyznać, że NAJLEPSZE są te sprzed 30 lat :P i możecie się śmiać, ale ja nie żartuję :P moja mama skitrała w piwnicy (kiedyś były takie czasy, że się wszystko zostawiało, bo nigdy nic nie wiadomo) jeszcze tetrę po nas (po mnie i mojej siostrze) i naprawdę poza dosłownie kilkoma sztukami które wyrzuciłyśmy (ja i moja sis przy swoim synku) NIC się z nimi nie dzieje, jakościowo są naprawdę super :) grubsze i miększe niż te smykowe nawet (nie wspominając o allegrowych:/) do tego się nie wyciągają ani nie spierają (nie przecierają się) :)

a mojego Młodego chyba coś bierze :( wczoraj był niewyraźny, a dzisiaj moja mama odebrała go ze żłobka i dzwoniła, że skarży się na ból uszka :(

Mnie plecy tylko czasami w nocy bola jak za dlugo w jednej pozycji leze.

A z tymi pieluchami tetrowymi potwierdzam, roznice w jakosci sa potezne, wiec jak ktos jest w stanie sobie na to pozwolic to tez polecam te lepsze.

u mnie z kolei od wczoraj mały jakiś nieruchliwy przez co oczywiście się filmuję :(
najadłam się nawet słodkiego i nic...

dobrze, że dziś mam wizytę.

mnie z lekka boli gardło. ogólnie jestem jakaś skapciała, a pogoda faktycznie jest boska - widziałam dziś przebiśniegi :)

Ja już po wizycie, niestety po antybiotyku pojawiła się infekcja, a w związku z tym bakterie w moczu, zawsze coś... dostałam jakieś cudowne globulki na noc na 10 dni, mam już dość tych chorób

Ja nadal leżę, obciążenia glukozą nie muszę powtarzać, cukier na czczo wyszedł mi 75, a po obciążeniu i wymiotach 87, więc mam nadzieję, że się nie mylą i cukrzyca mi nie zagraża:)

Dzieki za pocieszenie z ta tarczyca, ft4 mam na poziomie 14
My znowu w podrozy u rodzinki, musze troche przystopowac z tymi dlugimi jazdami samochodem hehe
Wczoraj chyaba ta glukoza tak na dzidzie wplynela, ze szalala jak opetana w tym brzuchu, nie dosc ze kopala mnie non stop po pecherzu bo lezy jeszcze glowka do gory to chyba jeszcze raczkami testowala moj brzuch i tak do nocy
Mi palce tez juz puchna, bede musiala niedlugo posciagac pierscionki bo ich wogole nie zdejme za jakis czas

ale dziś jest boski dzień! normalnie wiosna. mimo że młody cały czas cierpi na jelitówkę i jest dość osłabiony, to postanowiłam wyjśc z nim na słonko na nasz ogródek. W końcu nabrał kolorków, energia do zabawy mu wróciła, a ja powystawiałam trochę buzię do słońca. Rewelacja. Mam nadzieję, że żadne mrozy i sniegi juz nie wrócą...

heheh to tak jak mój mały, wieczorem breakdance obowiązkowy:) jeśli martwisz się jak dłuższy czas się nie porusza, zjedz coś słodkiego i połóż na chwilę. U mnie działa szczególnie jak jestem już trochę głodna, cukier szybko się wchłania i młody dostaje kopa:]
Allegro to jest masakra! Ja już też dostaję zawrotów głowy. Porównując jednak ceny i biorąc pod uwagę, że rzeczy materiałowe np. pościel, pieluszki tetrowe, kocyki mają trochę czasu posłużyć --> doszłam do wniosku że tego typu rzeczy lepiej kupować osobiście i pomacać co się bierze:) Pieluszki tetrowe kupiłam np. w Smyku, drogo bo 10szt/50zł ale porównując te z Pepco są jakby podwójnie tkane więc tak szybko się nie rozpadną;)

dzięki adrienne, tak mi się właśnie wydawało że do 140 jest ok. dziś się podpytam co i jak. od dziś zaczynam "zabawe" w mało a często...śniadanie jadłam na raty...co godzina kanapka:) musze paski sobie załatwić do glukometra i założyć zeszyt "obserwacji" cukru

Ja też mam problemy z krzyżem czuje się na 80letnia babcia. Jak za długo siedze w jednej pozycji i szybko wstane to nie mogę się wyprostować. Ale jakoś tam sobie radzę :))

Mała moja miewa często takie napady ruszania się. Cały dzień jest cicho aż się zaczynam filmować czy wszystko ok a wieczorem, przed snem urządza sobie pokaz quickstepa ;p

Jeśli chodzi o spacery to staram się chodzić jak najczęściej ale widzę że dużo szybciej się męczę niż dotychczas. właśnie przewalam alllegro w poszukiwaniu pieluch i innych dodatków dla Małej, jest tego taka masa że od wpatrywania się w monitor boli mnie czaszka :P

Wczoraj pogoda była bardzo ładna:) Trochę wiało, też wybrałam się na spacer ale trochę za daleko polazłam- plecy zaczęły mi "odpadać" a to "dopiero" 29 tydzień! A tu jeszcze ok 2 miesiące, ugh. Macie też problem z krzyżem? Jak sobie radzicie?
Nagły przyrost brzucha w okolicach 22-25 tyg ciąży moim zdaniem jest związany z pełnym wykształceniem się łożyska. Wtedy dziecię ma już "szybkie łącze" z mamą i ciągnie ile się da:) Mój lokator jest dosyć łapczywy i gdzieś tak w godzinkę po tym jak coś zjem- miewa czkawki;) Oczywiście łykanie wód płodowych praktykuje w ramach ćwiczeń a nie odżywiania ale smaki niby czuje co jest po prostu niesamowite:)))

Dziewczyny, wspolczuje tych cukrzyc ciazowych.

U nas zapachnialo wiosna i wczoraj wybralam sie na dlugi spacer z mlodym, tak sie za nim nabiegalam, ze jeszcze pachwiny mnie bola. Nie wiem jak ja teraz za nim nadaze?

Asku_85 dzięki za info z glukozą więc ja mogę jeszcze za dwa tyg to zrobić więc spokojnie. Patrzyłam ze w pierwszej ciąży robiłam to badanie w 28 tyg ciąży i też niestety miałam cukrzycę ciążową mam nadzieję, że teraz mnie ominie.

Luna spójrz na to, że będziesz miała piękną nową płytę indukcyjną :) nic się już nie pradzi a nerwy nie wskazane.

Mnie dziś boli żołądek, oby jak najszybciej po pracy do domu.

Miłego dnia dziewczyny

asku_85 w zeszłym miałam mierzyć 2h po posiłku i górna granica to było 140. Na początku ciąży byłam u innego diabetologa (miałam też badanie z glukozą i było ok) i ten z kolei mówił, że po godzinie nie może być więcej niż 120 (co mnie trochę podłamało). Ja bym się stosowała do zaleceń lekarza, do którego się chodzi.

ale mi się zaczął dzień... mój mąż - ewenement na skalę światową - gapa - upuścił "coś" na płytę indukcyjną i cała pękła grrrrr.
(musiałam się pożalić :P) oczywiście usłyszałam, że "nie zrobił tego specjalnie", ale czy nie mógłby bardziej uważać? :( jakoś tylko jemu zdarzają się takie "wypadki"

Ja dziś miałam jakieś chore sny znowu. Jestem padnięta.

Ale zapisałam się na paznokcie dla poprawy humoru :)

Puchną Wam już palce?

żeby krzywa cukrowa wyszła rzetelnie, należy wykonać ją po 24 tc.

adrienne, a pamiętasz te granice, do ilu może podskoczyć na 2 h po posiłku?

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...