Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

Ja leżę i umieram na katar :(
Wkurzam się, bo w PL nie da się kupić w normalnej cenie nowego kosza mojżesza. O wyborze nie wspomnę wcale :(
A z UK do PL nie wysyłają...
Może któraś z Was może polecić jakieś sklepy www wysyłające do PL???

albo siedzą w pracy ;) ale rzeczywiście ślicznie jest :)
a mój mąż zabrał się w domu za remont i malowanie
ponoć jak wrócę to będzie sajgon ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej

Ja dzisiaj po wizycie u naszej pani ginekolog. Maluch waży 710g :) serduszko pięknie bije. Jest ułożony główką do dołu, więc chyba będzie bokserem skoro tak obrywam po tym pęcherzu.
Na skurcze włączyła mi regularnie nospe a jak nie pomoże to mam też receptę na luteinę. Więc te skurcze moje i napięty brzuch nie do końca takie normalne...

Pięknie słoneczko świeci... wszystkie mamy chyba spacerują :)

Moja córka wstała dziś po 4... No bo przecież jasno i to znaczy, że jest nowy dzień :) Ach ciężko było wstać.
Właśnie posprzątałam sobie mieszkanko, małą zabrał do babci mąż więc też się chyba legnę i odpocznę :) Miłego dnia dziewczyny!

Ja chyba pójdę się zaraz położyć, póki starsze dziecię śpi po nocnych harcach... A później pewnie jakiś spacerek trzeba zaliczyć w tą wiosenną pogodę :)

wszystkie korzystają z pogody:) a ja ostatnie dwie godziny przespałam...zaliczyłam "odlot" mimo tego pięknego słonka...

O rany, jaka tu cisza dzisiaj:):) Witam w ten słoneczny piękny dzień:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Podmieniłam się.

nasza dzidzia dzisiaj nie chciała się pokazać w celu potwierdzenia płci, więc zostaje Mateuszem do następnego razu ;) waży ok 1300 i z USG wychodzi termin na 24-go maja, więc szybciej o tydzień niż planowano... wazne że jest zdrowe, ma rączki, nóżki, serducho itp itd. ze zwolnieniem jeszcze się wstrzymałam ale w każdej chwili mogę podejść jak nie będe sie już czula na siłach pracowac ;)

z uwagi na nadcisnienie i kołatania i arytmię muszę niestety uzyskać dodatkowe pismo/zaświadczenie o zakazie porodu naturalnego i bezwzględnym wskazaniu na cesarkę - od mojej kardiolog, bo mój gin na podstawie badań i wyników sam nie może podjąc takowej decyzji, więc będę tak łazić od jednego do drugiego po zaświadczenia - grrrrr.....

też zapisywałam się na te warsztaty ale za długo w poradni K czekalam w kolejce na wizytę i w końcu zanim w domu i zanim obiad zjadalam to byla 18 ta :( a chętnie bym przygarnęła jakieś samotne maxi cosi
;) hihihi próbki Palmersa też fajna sprawa, stosowałam przed ciążą, ale teraz kupiłam pół wiadra elancylu i smaruję się prawie od czubka nosa po kostki, bo czuję jak mi skórę rozrywa......

z ciekawych rzeczy - nie wiem czy już to macie - hy hy - żołądek mam chyba juz gdzieś pod samym gardlem, bo zaczyna mi się ulewac jak się schylę... potrafię zwymiotować herbatą rano przy myciu zębów, po obiedzie zupą - nawet jak zjem pół kubeczka... w samochodzie wczoraj mało pawia nie puściłam, także muszę znacznie ograniczyć i tak juz niewielkie posiłki ......

to dobranoc dziewczyny, bo mały mnie niestety kopie, w pęcherz, brzuch i kręgosłup jednocześnie, jak znowu nie zasnę do trzeciej nad ranem to mnie chyba szlag trafi ;)

Wow! Moja mała w 23 tyg miała 590 f. Duża różnica - prawie dwukrotna.

Dziewczyny, te masci na sutki to juz pod koniec ciazy najlepiej zaczac stosowac, ja tak przynajmniej robilam w pierwszej ciazy i wszystko bylo ok.

moje w 23 tygodniu ważyło 961 g.

A czas mi też się dłuży.

Ja od ddwóch dni mam przyspieszony oddech, kołatanie serca...tak jakbym była mocno zestresowana... a tak nie jest bo nawet nie mam powodu do stresu. Az chwilami robi mi się słabo. Mierzyłam sobie ciśnienie i jest w porządku. Czuję jakby serce miało mi za chwilę wyskoczyć:/

Ja synkowi kupiłam zwykły piankowy za ok 100 zł. Jest ok. Nie odkształca się, a mały nie ma nic z kręgosłupem. Wyszłam z założenia, że jak my jako dzieci przeżyliśmy zwykłe materace, to mój też wytrzyma. A te z gryką lub kokosem strasznie twarde mi się wydają

Mi też już się dłuży...

Też już odliczam tygodnie do końca i jakoś tak powoli uciekają... Chciałabym być już po wszystkim...

Nie wiem czy ta pogoda taka przytłaczająca, ale nie chce mi się ostatnio nawet z łóżka wstawać... Najchętniej to bym gdzieś wyjechała, niczym się nie przejmowała, leżała w łóżku do południa, miała wszystko w nosie - pranie, sprzątanie, gotowanie... No ale z takimi wyjazdami to muszę poczekać, bo z dwulatkiem to i tak nie jest żaden odpoczynek - rano pobudka i nie ma, że się wstawać nie chce...

Jeśli chodzi o wagę to jak byłam w 29 tc to mały miał 1203g, a w pierwszej ciąży w 30 tygodniu maluch ważył 1550g, także mam nadzieję, że tym razem nie urodzę takiego klopsa jak ostatnio ;)

Ja mam kokos-gryka i robali nie mieliśmy ale czytałam też o tym jakoś niedawno i przeraziłam się tą ewentualnością takowych "odwiedzin". A ja po połówkowym, mała waży 700g i wszystko ok. Tylko nie chciała się ładnie pokazać więc płytka taka mało ciekawa. Wiem, że córcia ma śliczne uszko i nosek. Brzóska na podstawie moich objawów faktycznie stwierdziła, że mam rozejście spojenia ale powiedziała, że z tym się nic nie zrobi. Czytałam o tym trochę ale już wolę o tym chyba nie myśleć bo znów u kolejnego lekarza poczuję się niepewnie a jej chyba mogę ufać.
Jak tak zauważę, że niektóre z Was już przekroczyły 30 tydzień to Wam tak zazdroszczę... Dłuży mi się ostatniota ciąża okrutnie.

adrienne - ja byłam w 25tc i młody ważył 778g - lekarz mówił, że rośnie "książkowo" więc wydaje mi się, że wszelkie lekkie odchylenia są w normie. DO tego waga jest wyliczana na podstawie tych wszytskich parametrów i długości, a to też czasem zależy czy lekarz złapie na usg cień czy nie itp.

Także ja bym się nie martwiła :) Jakby coś było nie tak, to myślę, że lekarz by zwrócił na to uwagę.

Trochę mnie uspokoiłyście, bo zaczynałam się nakręcać, że coś jest nie tak. Ale każdy czasem chyba tak ma :)

Moja w 27tc ważyła 916g.

ja w 26 tc mialam usg...cora wazyla 890...skoro lekarz nie mowil Ci nic, to znaczy ze nie ma powodow do zmartwien;-) Przeciez dzieci sa rozne, takze wage urodzeniowa maja rozna. Ja rodze duze dzieci;-)

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...