Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

styczniówka i kkasista - trzymajcie się kobietki dzielnie!

Styczniowka wspolczuje ci przezyc, wierze ze dasz rade, dziewczyny, dbajcie o siebie, zdrowia wam zycze:-) wszystkie trzymamy kciuki za wasze samopoczucie i zdrowko

Styczniowka, przykro mi bardzo.. wierze ile to wszystko kosztuje nerwow :( Ale staraj sie myslec, ze jestes teraz pod opieka lekarzy i oni zrobia wszystko zeby bylo dobrze.
W ktorym szpitalu jestes? Jesli nadal stres Cie zjada, to popros o cos na uspokojenie - mi najpierw dali taki ala syrop 'nerwinke', ale ze nie bardzo dzialalo, to 3 razy dziennie relanium dostawalam. Tylko po nim moglam w nocy spac, a w dzien nie mialam napadu placzu..

Styczniówka strasznie mi przykro :( wierze, że podobnie jak u Kamiku będzie wszystko dobrze! Staraj się nie denerwować bo to Ci na pewno nie pomoze.. chociaż łatwo jest powiedzieć wiem.
Mimo wszystko trzymaj się tam!!

http://dzieci.pl/kat,1033565,title,Milosc-od-pierwszych-chwil,vid,16434468,video.html?smgputicaid=612479
Dziewczyny zobaczcie jakie to piękne :)

Dziewczyny dzis juz mam trochę wiecej siły. Wczoraj mialam ciężki dzień bo jak stałam autem to facet nie wychamowal i we mnie uderzył szczęście w nieszczęściu z z drugiej strony nikt nie jechał bo by mnie staranował :( bardzo bolało mnie podbrzusze i miałam mega skurcze. Trafiłam do szpitala i odrazu na oddział mnie przyjęli. Obawiali sie odklejenia łożyska. Nastraszyli mnie okrutnie ze czasem po jakimś czasie sie odkleja i jest to zagrożenie życia dziecka i mojego. Potem o krwiaku mówili ze w wyniku uderzenia moze powstać ... Najgorsze ze od wczoraj prawie w ogóle nie czuje ruchów :( ale w badaniu na szczęście z malusxkiem ok. Dostaje leki na wyciszenie skurczy i obserwują. Musi być wszystko dobrze tak sobie powtarzam, ale jest mi bardzo cieżko
Trzymajcie za nas kciuki

Hej :)

Kamiku dobrze, że już lepiej u Ciebie. Szkoda, że tyle strachu musiałaś się najeść. Musisz teraz do końca o siebie dbać i się oszczędzać, a na pewno będzie wszystko dobrze i zobaczysz, że jeszcze przenosisz małego :)

Ciekawe jak się Styczniówka ma...

Luna ja pamiętam bo nieraz tam jadłam pączki. Zawsze były cieplutkie i jakie tylko dusza zapragnęła :)
Ja dzisiaj zjadłam 3 i pół i to na śniadanie. A generalnie nie jem słodkich rzeczy na śniadanie więc zaszalałam. Mąż mi zapowiedział, że jeszcze dzień się nie skończył więc zapewne po pracy kolejna partia :)

Mnie też coś rozkłada. Wczoraj byliśmy na basenie i było tam jakoś dziwnie zimno. Chociaż pokazywał termometr 28 stopni ale jakoś w to niewierze bo i woda była zimna. No i teraz mam..

w tk maxxie sa piękne kocyki
co do ciuszkow to ogladałam te dziewczece i sukieneczki maja cudne, ale te to ja będę pewnie kupowac dopiero na lato, ale coś czuję że będę tam zostawiac majątek :)
są fajne kompleciki, ale nie ma takich 3 czy 5-paków jak np w smyku

coś jest u góry, tj na pewno są ubranka, ale ja nic ciekawego nie znalazłam dla chłopaka :( poza tym dwie stare baby się zaczęły przepychać jakby co najmniej za darmo dawali tam ubrania :P

zjadłam dwa pączki :) i zaraz pochłonę trzeciego coś czuję ;)

kiedyś we wrzeszczu obok "galerii centrum" która już dawno rozebrana były takie gorące pączki - kolejka w tłusty czwartek stała tam aż do manhattanu :P ale one były pyszniutkie... zawsze w liceum tam chodziliśmy i czekaliśmy aż wyjmą z pieca :P

mi się dziś za to pizzy zachciało więc ją robię :) nie wiem ja ją zmieszczę po pączkach... :)

oo cicho cicho, a co jest w TK Maxxie dla dzieci? jakoś dwa razy tam zajrzałam i nawet nie wiem że jest tam coś dla dzieci?

Ja już po trzech paczkach i już mnie zgaga chwyciła. U mnie 32 tydzień i jeszcze nie przejrzalam ciuszków po starszaku. Ale wczoraj kupiłam co nieco dla małej w Smyku a dziś kupiłam prawi cała wyprawkę na Allegro. Brakuje mi jeszcze pościeli ręczników i kocykow ale to w Ikei i TK Maxxie kupie. Cały czas nie mam mebelkow dla córeczki. Mój maź robi w domu inne rzeczy i dopiero jak skończy będzie czas na składanie mebli. Ale już mu zapowiedIalam ze ma mi przywieźć te wory z ubrankami bo sama jestem ciekawa co ja tam mam :)

kamiku super teraz zaciskaj nogi i do przodu.Mnie też coś rozkłada Bartek przyniósł jakieś chorubsko i nie dość ze kaszel to ogólnie jaskaś zflaczała jestem.
Co do ruchów to mój już tak potrafi dać czadu że z lewej strony pod cyckiem to mnie az piecze uppdobał sobie to miejsce i trenuje.
Pączusie juyż twż zaliczone

nie wiem czy pamiętacie, kiedyś we wrzeszczu koło dworca sprzedawali mini-donaty, jezu jakie one były pyszne, takiego donata bym zjadła :)

Pączusia w Gdyni też kojarzę, raz tam w życiu byłam na pąchu ze śliwką, wielki był i przepyszny :)
z adwokatem bym zjadła może :)? ;)

Wiem że ciąża to nie choroba, zawsze tak mówiłam i chyba nadal tak twierdzę, tylko okazuje się że jedne dziewczyny czują się w ciąży super, a wręcz lepiej niż przed i ciąża maskuje wszelkie choroby, a inne (jak ja ;) ) mają cały zestaw dolegliwości, plus te sprzed ciąży o zwielokrotnionym i wzmocnionym nasileniu. Mdłości na okrągło, zgaga, siusianie, zadyszka itd..... a to te najdelikatniejsze ;) i do tego ciągle niepokój o dziecko, jeśli ktoś tego nie przeszedł na własnym za przeproszeniem tyłku, to chyba nie jest w stanie tego zrozumieć :/

Kamiku to teraz dużo odpoczywaj i na pewno będzie dobrze :)

Mamma ja już ciuszki przejrzałam i dokupiłam te co mi brakowały, mam już kosmetyki, butelki, smoczki itp. Dzisiaj skoczę do reala bo mają mieć promocję na proszek dziecięcy i będę mieć wszystko. Jak przyjdzie chęć to zacznę prać i prasować, ale z tym może być już gorzej bo nic mi się ostatnio nie chce i jakaś taka osowiała chodzę...

Co do pączków to mąż przywiózł rano świeżutkie z cukierni koło rynku i zjadłam już 3,5 szt., gdyby było więcej to bym się skusiła bo naprawdę mieli smaczne, dawno takich nie jadłam. Może później jeszcze podjadę, bo na samą myśl ślinka cieknie :D A tak wogóle to zjadłabym takie domowe pączusie, ale dla samej siebie to mi się nie chce smażyć, a mąż to zjadłby może ze 2 szt...

Mamma, ja juz nawet wypralam w dzieciecym proszku, te pierwsze ciuszki, wybrane po starszym. Uniseks+ kilka sztuk rozowych i kilka zakupionych w lidlu i tygrysku:-)
Zostalo mi jeszcze wszystko wyprasowac:-))

Mi kazali po wyjsciu ze szpitala lezec jeszcze 2 tyg. A potem sie bardzo oszczedzac.. Nie wiem czy to ma zwiazek z tygodniem w ktorym to sie stalo, czy z tym, jak szybko postapilo to skrocenie, otwarcie i rozwarcie szyjki. Ja poki co bede musiala brac 3x2 nospa, 3x1 d*phaston i relanium. Za 2 tyg wizyta kontrolna i zobaczymy co powiedza.

A tak troche 'na marginesie'.. tego, czego sie czlowiek na patologii naslucha i naoglada, to chyba nigdy sie nie zapomni.. Szczegolnie, ze pierwsze 3-4 dni lezalam na patologii, ale izolacyjnej, bo na tej normalnej miejsc nie bylo.. Mowia, ze ciaza to nie choroba, a tyle jest tragicznych przypadkow.. :((

Pytanie do mam ktore już mają starszaki..
czy już powyciągałyście z piwnic, schowków itp ciuszki po starszych dzieciach aby je przebrać?
zastanawiam się w ktorym tygodniu najlepiej się za to zabrać..aby przebrać, poukładać do szuflad i aby czekały na pranie :)

coś Ty...brałam te pixy i normalnie funkcjonowałam...one były na totalne wyciszenie skurczy- których de facto wgl. nie czułam, a to one powodowały rozwieranie. Poród był wywoływany:ppp

Luna, i dziekuje Ci bardzo za ten link do gwiazdek :)

Asku, i w ktorym tyg urodzilas? lezalas juz do samego konca?

Inne tematy z forum

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...