Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

Dzięki, już to zrobiłam :)
Napisz nam co sie dzieje...

Ewwa jest wolna moja godzina na online rezerwuj.
Mimmossa dzięki tez mam nadzieje ze wszystko bedzie ok

Witam porannie.Ja spać nie mogę od kilku dni.
Witch dzidziuś ważniejszy jak masz taką kiszke to daj sobie odpocząć.
Styczniówka będzie dobrze nie denerwuj sie odpoczywaj trzymamy kviuki z Oskarkiem i dziewczyny też będą.
Ciekawe co u Kamiku.
Miłego dzionka

Styczniówka mam nadzieje ze wszystko w porzadku, czekamy na dobre wiesci gdy tylko poczujesz sie lepiej.

Witch_B wiec moze warto juz zrezygnowac z pracy i odpoczywac w domu? Ja mialam nieco podobna sytuacje, sam stres zwiazany z rodzajem wykonywanej pracy a do tego dochodzilo wieczne dokladanie obowiazkow wykraczajacych poza umowe i jeszcze niezadowolenie gdy zabraklo na to czasu. Po poczatkowym okresie ciazy gdy sie zle czulam chcialam wrocic do pracy jeszcze na jakis czas ale gdy posluchalam wspolpracownic jaki klimat panuje w pracy a na przerwe podczas 6-7 godzin nawet nie bylo co liczyc to stwierdzilam ze szkoda na to mojego zdrowia przede wszystkim psychicznego.

O kurczę, mam nadzieje, ze wszystko skończy sie u Ciebie na strachu.
Dzięki za info o wizycie. Chciałam sie zapisać na te wizytę, ale już jej nie było w necie :(

Ewwa ja jutro mam wizytę na 11 a na nią nie pojadę bo wylądowałam w szpitalu :( jedz za mnie, mamy przecież tego samego gina. Jutro wiecej napisze bo nie mam dziś juz sił, miałam ciężki dzień.

a ja nie mogę spać :(
w pracy się strasznie zdenerwowałam, a mam dość kiszkowatą sytuację pracową, chciałam pracować dopóki mi starczy sił, ale dziś zaczynam wątpić, czy to ma w ogóle sens :( nikt tego nie docenia że z brzuchem i nadciśnieniem pracuję, nie zaniedbuję swoich obowiązków, a wręcz wymagania rosną i każdy mi dorzuca :( zaczynam się martwić że zaczyna mi się to wszystko odbijać na zdrowiu i fizycznie i psychicznie :/

ehhh a mnie na święta noc wzięło smażenie pączków na jutro...jednak kobietom w ciąży czasem odbija:P

Tak sobie to czytam...
http://www.rodzicpoludzku.pl/Standard-opieki-okoloporodowej/Do-czego-mam-prawo-nowy-standard-opieki-okoloporodowej.html
Gdyby tak wszyscy się do tego stosowali, to byłoby bosko...

Luna, ja to już prawie z Siedlec....bo blisko skrzyżowania Kartuska z Nowolipie....ale wszystko załatwiam na Morenie::)

kkasita - a z której części moreny Ty jesteś?

co do pijaczka - niektózy ludzie są mało myślący :P

do mnie dziś przyszły próbki tapet i pieluchy flanelowe - co sie napiekliłam to moje...
kurier - idiota - bez konsultacji telefonicznej ze mną zostawił paczkę "u sąsiada" - problem był taki, że pod numerem, pod którym pani z dyspozytorni powiedziała, że paczkę zostawił jej nie było.... w klatce ponad 40 mieszkań :P

ja za to byłam dzisiaj mile zaskoczona.... stałam w sklepie mięsnym na Morenie w kolejce i Pani sama mnie zauważyła i powiedziała, że Panią w ciąży proszę bez kolejki:):) Za to usmiałam się dziś w Biedronce, ponieważ wyładowywuję już zakupy na taśmę, nagle podchodzi do mnie pijaczek z 2 piwami i pyta sie czy bym go szybciutko przepusciła....ja wyprostowałam się przy nim jak tyczka, wypięłam brzuch i zapytałam ponownie:"słucham??.." Pijaczek trochę sie speszył, grzecznie mnie przeprosił i poszedł do drugiej kasy:) kasjerka miała ubaw z całej sytuacji:):
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A propo komunikacji miejskiej, to przypomnialo mi sie, jak niedawno wrszlam z zakupami do pociagu skm, akurat mlodziez wracala ze szkol i nie bylo kompletnie zadnego siedzacego miejsca.
Mlodzi chlopcy i faceci odwrocili glowy, albo zamkneli oczy udajac ze spia.
Wtem, nagle wstala kobieta, ok. 50-60 lat i powiedziala: niech pani usiadzie, a ja po cichu powiedziakam do niej: prosze pani, tu jest tyle mlodych facetow, pani jest kobietą...
Niech pani usiadzie, faceci nigdy tego nie zrozumieja, no i poszla.Usiadlam sobie wsrod mlodziezy

w ramach asertywności - o ile jeszcze kiedyś będę zmuszona jechać komunikacja miejską - podchodzę do krzesełka ze znaczkiem kobiety w ciąży/ czy tam z dzieckiem na kolanach i z pięknym uśmiechem mówię, "dzień dobry, to jest miejsce dla kobiet w ciąży, będę wdzięczna za ustąpienie mi miejsca" i taki sam tekst będę trenować w sklepach, kasach, na poczcie i gdzie się tylko da :P niech się ludziska uczą ;);)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki piękne za dopisanie :) płeć jest wstępnie męska, ale potwierdzę za tydzień po wizycie i kolejnym usg :D

Dziewczyny, kiedys rowniez sledzilam tego bloga, ale teraz juz nie.
ewnie ma sie dobrze ta dziewczynka, musze z ciekawosci zajrzec:-)

Graszka dokładnie tak samo myślę. Bardzo pięknie ma zorganizowany ten sklep internetowy, wszystko takie dobrze opisane, posegregowane itd. Podoba mi się też, że wszystkie rzeczy jakie sprzedaje są z wyższej półki. No ale co za tym idzie ceny wysokie niestety. Za wysokie dla mnie w większości. Dużo rzeczy fajnych widziałam tylko w jej sklepie. Np poduszeczki antywstrząsowe do gondolki i inne akcesoria do wózków czy fotelików. To myślę ją wyróżnia też. Mimo wszystko mam nadzieję, że jej dobrze idzie no i Laurka ma się coraz lepiej. Kiedyś też śledziłam ten blog teraz już bardzo rzadko.

Położna z redłowa na szkole rodzenia podała taką listę do szpitala:
1. Co zabieramy do szpitala?
Dla mamy:
Koszula ( jednorazowa)
Szlafrok
2 ręczniki ciemne
Woda z Dziubkiem+ 1,5 litrowa
Klapki pod prysznic
Telefon i ładowarka
2 koszule do przebrania do karmienia
Wkładki laktacyjne
Majtki jednorazowe
Podpaski poporodowe
Przybory toaletowe
Szare mydło Biały Jeleń
Krem na brodawki
Karta ciąży z przypiętą grupą krwi
Wynik wymazu z pochwy z 37 tc
Dla Dziecka:
Kocyk bądź rożek
1 body
1 pajacyk
Czapka
Rękawiczki niedrapki 2 szt.
Skarpetki 2 szt.
Pampersy (mała paczka 20-22szt.)
Chusteczki nawilżane
Ubranka
Maść pośladkowa
Ręczniki i mydełka ( spr. Szpital wojewódzki)
Pieluchy tetrowe 2 szt.
Body 3 szt.
Kaftaniki 3 szt.
Dla tatusia:
Kapcie
Jedzenie
Picie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rijja, załatw sobie sterydy do nosa, można też brać krople do oczu. Ja latem też umieram, pierwszą ciążę nosiłam przez całe lato, bez leczenia miejscowego na bank skonczylabym z astmą, a to grozniejsze dla dziecka niz leki...
Co do poduszek to ja też mam kojec motherhood i polecam :) z mężem się muszę czasem przepychac kto ma na nim spac ;) jest meeega wygodny, nie tylko dla ciężarówek :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kamiku - jak się czujesz?

Przeglądając sobie allegro i poszukując dodatków do pokoju młodego trafiłam na coś co skojarzyło mi się z "Twoją" tapetą i pościelą :)
http://allegro.pl/dekoracyjnegwiazdki-sweterkimalgosia-i3995173137.html

Trzymam za Ciebie mocno kciuki!

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?