Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *11*

ja kiedyś namiętnie śledziłam tego bloga...a dawno już nie zaglądałam. Graszka, wiesz jak się miewa ta dziewczynka?

Eljotka, znam historie malej Laury z blogu Kochamy Laure, a nawet mieszkam w tej samej miejscowosci i widuje jej mame w sklepie.
Ale uwazam ze troche drogo ma te rzeczy dla dzieci, chociaz bardzo ladne

ja w starym bloku miałam taką "babcię sąsiadkę" - zawsze przed nią uciekałyśmy z przyjaciółką :D padało hasło "Klepaczowa idzie" i w nogi :) (potrafiła mi wcisnąć siatki do noszenia jak miałam nogę w gipsie od kostki do pachwiny i chodziłam o kulach).

Tak czy inaczej ona zapierniczała na rowerze na działkę przykładowo po 3x dziennie, ale zawsze miała ze sobą kule, jak np szła do sklepu, żeby jej w kolejce ustępowali :) Tak samo do przychodni, rowerek - a jak już wchodziła to niby się ledwo ruszała :D

Te babcie w komunikacji miejskiej to są okropne :/ Najpierw biegną przez ulicę i pół przystanki na tramwaj/autobus co by im nie uciekł, a później staną komuś nad głową i sapią, żeby im miejsce ustąpić. A najlepiej jak jadą z jakąś psiapsiółką to jeszcze skomentują, że jaka to młodzież niewychowana w dzisiejszych czasach, że nawet miejsca nie ustąpią... Ale jak mają siłę biec na tramwaj to postać też mogą.

Dziewczyny ale się rozpisałyście od rana :)

Piękne słonko mamy za oknem a ja cały czas muszę w domu siedzieć. Chyba sobie jakąś drzemkę zrobię bo jestem wykończona katarem, dodatkowo synek też od wczoraj jakiś kaszel złapał, masakra jakaś :/ Nawet męża chwyta...

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Witch_B dopisałam Cię do listy, nie pamiętam tylko czy pisałaś już jaka płeć, a nie chciało mi się przekopywać wszystkich wątków bo jest ich za dużo więc jeszcze się uzupełni :)

Smaka mi strasznego narobiłyście dziewczyny z rana ale takie szczęście mam że dzwoniła dzisiaj do mnie babcia, że robi gołąbki i zaprasza więc chyba nie odmówię i się przejadę bo niedaleko mam:)

Co do wyjścia gdzieś z brzuszkie to faktycznie ludzie niestety często udają że nie widzą. Wcześniej jeszcze starałam się na to nie zwracać uwagi ale teraz jak mam gdzieś jechać dalej komunikacją miejską to już stać kilkanaście minut w autobusie, w którym rzuca na lewo i prawo z bolącymi plecami to robi się ciężko. Szczególnie, że nadal zdażają mi się takie chwile gdzie poprostu robi mi się słabiej. Raz zdażyło mi się tylko, że młody chłopaczek ustąpił miejsca. Najgorsze to są te starsze babcie. Ostatnio jedna wchodząc do autobusu to mnie dosłownie staranowała biegnąc na wolne miejce to jak jestem osobą dość spokojną tak nie wytrzymałam i powiedziałam jej pare słow co o tym myslę.

Dziewczyny nie wiem czy znacie historię małej Laury. Jej mama teraz prowadzi też sklep internetowy z artykułami dla dzieci. Ma spory wybór i ciekawe akcesoria ale ja jeszcze nic nie zamawiałam od niej. Mamaplus.pl

rija666 na alergie w ciąży można sterydy do nosa stosować (nawet są w wytycznych jako leki 1rzutu). od początku ciąży używam, bo mam uczulenie na roztocza. gin jak najbardziej pozwoliłl, inaczej przez to 9 miesięcy bym umarła;)

Właśnie jak zrobić zakupy z tej stronki?

Ewwa, bardzo fajna stronka z tymi rzeczami dla maluszka.
Ale czemu nie ma cen przy danym produkcie?
Ja jeszcze zastanawiam sie nad kupnem ze stronki Mamo i tato.

mam ten sam kojec z motherhood....miałąm go w pierwszej ciąży...i teraz tez korzystam...rewelacjaa

ja3 - ja mam kojec motherhood o taki:
http://www.smyk.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-brazowa,p1044793006,swiat-niemowlaka-p?gclid=CLDD35i-6bwCFQUewwod31oA1g

kupowałam w ka-mama we wrzeszczu na przeciwko puchatka po schodkach do góry za ok 150zł, są też na pewno w smyku, w akpolu, ale nie wiem w jakich cenach.

Wypełniony jest jakby "watą" - ja na nim śpię już bardzo długo, bo wcześniej spałam na brzuchu tylko, a brzuszek mi szybko wyszedł i ogólnie było mi niewygodnie.
Mam go gdzieś od listopada - cały czas śpi się na nim wygodnie niesamowicie, nic się nie ubiło itp

Jeśli chodzi o karmienie to jednak myślę, że coś mniejszego będzie bardziej poręczne - ale to moje subiektywne odczucie - kojec jest na prawde spory i myślę, że mniejsze fasolki będą wygodniejsze ;)

Co do tych poduszek-rogali do spania. Ja w poprzedniej ciąży miałam z wypełnieniem ze styropianu. To jest tragedia, nie wiem czy teraz jest wypełniona w połowie tak się uklepało... Nie mówiąc o tym, że każde przekręcenie to było słychać ruch tych kuleczek styropianu.
Teraz mam motherhood i jestem bardzo zadowolona. http://allegro.pl/motherhood-poduszka-kojec-kobiet-dla-ciazy-4gratsy-i3985122181.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rija666 - współczuję....
Ja ostatnio w tesco bez skrupułów podeszłam do kasy pierwszeństwa bo chciało mi się do łazienki a kolejka byłą wybitnie długa, a kasa o dziwo czynna.

Podeszłam, spytałam się czy to kasa pierwszeństwa kasjerka mówi, że tak (kończyła kasować faceta) - pani za tym facetem oczywiście jakby mnie nie widziała, a kasjerka... zaczyna kasować kolejną babkę :P

Oczywiście wszyscy w kolejce mnie zmierzyli, jakbym im zrobiła nie wiadomo co.
Jeszcze mam asertywność na minusie teraz....

A brzuch mam ogromny i ciążę widać po mnie gołym okiem.

Znieczulica jest okrutna.. Dobrze, że chociaż jeżdżę samochodem, bo w autobusach to bym pewnie zeszła, jak czytam to co piszecie.

Znieczulica okrutna panuje.

ja mam tę poduchę:
http://www.babymatex.eu/pl/katalog/poduszki/poduszka-relax-z-tkaniny-bawelnianej-detail
kupiłam w smyku i jestem zadowolona.
---
Luna, ja mam literki na ścianę, ale kupowałam 4 lata temu na allegro, więc nikogo nie polecę :) Teraz będę kupowała też dla drugiej córki, ale nie wiem jeszcze od kogo.

Luna, nie ma mnie na liście, bo jestem dopiwro od połowy poprzedniego wątku ;) termin mam wstępnie na 31.05, prawdopodobnie, bo to zmienia się z wizyty na wizytę ;)

Chciałabym sobie kupić poduchę do spania, a potem karmienia (tą długą). Czy możecie polecić jakieś bardzo konkretne, najlepiej linki albo nazwy poduszek. Kiedyś chyba była rozmowa o wypełnieniu jej, jakie powinnam wybrać?

witam w nowym wątku dziewczyny :)

Faktycznie jutro tłusty czwartek! (a w pracy mnie ominie.... :( co za sprawiedliwość.... to ja wprowadziłam tradycję "ciast urodzinowych" do zespołu i co? tylko smakowite maile o cieście czytam... :( )

gołąbki... ale bym zjadła! Ale takie mojej mamy.... mmmmm...... narobiłyście mi smaku a pomijając nawet, ze nie potrafię zrobić gołąbków, to i tak do sklepu po kapustę iść nie mogę :( ehhhh

Zjadłabym jeszcze pyszniutkie faworki! Ale nie takie drożdżowe, tylko takie chruściki chrupiutkie!

Witch - Ciebie nie ma na liście?

Dziewczyny - miałyście dla swoich pierwszych pociech, albo planujecie teraz literki na ścianę?
Ja się właśnie zastanawiam od kogo brać i pomyślałam, że może macie kogoś sprawdzonego :P

Początkowo chciałam sama zrobić - zamówić powycinane "gołe" ale jak zaczęłam myśleć co chcę to już chyba wolę komuś zapłacić by to zrobił :P

Mnie w ogóle okrutnie bolą plecy.... i jakoś mi się ciężko oddycha - jakby pod biustem ktoś mi deskę wbił... to normalne?

kala ja rodziłam w Redłowie i teraz też zamierzam, w internecie znajdziesz listę rzeczy, które trzeba zabrać, a oprócz standardu ja więcej nic nie brałam - nawet okazało się, że niektórych rzeczy nie potrzebuję bo w szpitalu zapewniają (jak np. podkłady duże).

dziewczyny ale mi smaki robicie. ja na razie powoli wracam do zdrowia po moich ekscesach żołądkowych, więc gołąbki odpadają (kapusta za cięzka na żołądek), ale to nie znaczy, że nie mam na nie ogromnego smaka!!

Hejka,

Mój organizm niestety wyczuł pierwsze pyłki ;/ Na bank idzie wiosna i zimy już nie będzie. Gardło zawalone i leje się z nosa ;/ Totalna niechęć do wszystkiego. A najgorsze, że nic nie można na alergię łyknąć, a tantum na gardło mi nie pomaga.

I muszę naskarżyć na ciągłą znieczulicę i brak empatii w środkach komunikacji miejskiej. Nie wymagam, żeby każdy się zrywał jak jadę 2 przystanki, ale jak się wraca po teście glukozy, to aż się prosi o możliwość posadzenia swojego brzucha. Który WIDAĆ nawet pod grubym płaszczem.
A 4 raszple (po ich rozmowie wiem, że to nauczycielki) wiek między 40 a 50, spojrzały na mnie, na mój brzuch i wszystkie 4 zamilkły odwracając się do okna. Ach te widoki na codziennej trasie do pracy... jak one się zmieniają... i jak dobrze je oglądać przez brudne szyby...

Inne tematy z forum

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...