Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-12-t528421,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *13*

Witam w nowym watku.Co do czkawki to u mnie jest kila razy dziennie tak młody skacze jak pileczka.
Byłam dzis u lekarza rodzinnego bo musiałam zrobic ekg bo tetno mam 90-100 i co mam skierowanie do kardiologa PILNE bo jakiś częstoskurcze mam zawsze coś oczywiście nie ma miejsc do czerwca,Dzwoniłam na świetokrzyska i mam podejść w piątek tak jak lekarz przyjmuje i moze mnie przyjmie zobzczymy a i do tego kaszel mnie łapie i katar masakra.

oni zawsze straszą, że dziudziuś jest większy.. nie wiem po co..

a na to zapalenie krtani to dziwna sprawa. Powinien bardziej inhalacje zalecić. Moja córcia jak miała zapalenie krtani to dostała głównie inhalacje. Bez antybiotyku. A może warto by było skonsultować to jeszcze z jakimś lekarzem. Im widzę najprościej wcisnąć antybiotyk..
..ale Ty masz jeszcze zapalenie tchawicy do tego wszystkiego.. więc może powinnaś

A czkawkę...To są takie rytmiczne puknięcia. Nie do pomylenia. Ja z Madzią wcale nie czułam. Nawet zazdrościłam koleżance, bo ona znowu ciągle mówiła o synek ma czkawkę. Niestety się okazało, że miał stopotrząs czy coś takiego i to raczej było już w brzuszku to a nie czkawka ona tak podejrzewa. Teraz jak czuję czkawkę to zawsze mi się jej synek przypomina. Także wolę nie czuć czkawki.

Mi przed porodem lekarka mówiła, że Magda ma ponad 4 kg a urodziła się 3680 więc może w tą stronę Cię pocieszę.

jak się odczuwa czkawkę dziecka, bo tak serio to nie wiem :D ?

w powrotnej drodze z pracy ....z tego wszystkiego zaszłam do KFC :D ale kupiłam pocketa - z tortilli i kawałka kurczaka, nawet pomidor tam jakiś był, więc się łudzę że było względnie zdrowe ;) teraz colą bym zapiła, ale mam tylko miętówę :P

z tym antybiotykiem też bym się zastanawiała, ale pewnie lepiej wziąć i się wyleczyć ..... a co tam piszą w ulotce?

te blogi faktycznie fajne, lubię proste i szybkie przepisy. Czasem zaglądam do tej książki kucharskiej Okrasy i Pascala (na święta w lidlu były) ale składniki czasem mnie przerastają hahah z reguły modyfikuje jak czegoś brak. Ostatnio zajadam się naleśnikami ze szpinakiem i fetą na wierzch śmietana- słone i kwaśne mniam:)
Fajnie że piszecie o tych czkawkach, też się już martwiłam, u młodego 3x dziennie to norma, czasem długo ma z 15min ale widzę że to normalne, uff.
A mam pytanie: ile wam przybiera dziecko na wadze? Tzn. liczy się niby 200g/tydz. pod koniec ciąży. Mój waży już niby 1700g/31 tydz. i boję się że dobrnie powyżej 4kg :( Jest jakaś zależność???

Ale pyszne sie zrobiło :)

A ja byłam u lekarki i powiedziała ze zapalenie krtani i tchawicy i dała mi antybiotyk :( kurcze teraz sama ne wiem co robić czy go brać czy nie? Czy jak nie wezmę to czy bardziej nie zaszkodze synowi? Ach te dylematy... Jakoś boje sie antybiotyku w ciazy brać i mam dola przez to :(
A w sumie to tyko kaszl mam co prawda ogromny i rano odksztuszm tyle o ile ale wydzielona żółta co by wskazywało jednak na bakteryjne zapalenie i co ja teraz mam robić muszę sie uokoic wziąć głęboki oddech i podjąć rozsądna decyzje.

Ale Wam pomarudzilam

Już odpisałam :)

patrzę ciągle na ten sernik londyński.... :P

czy ekstrakt z wanilii to to samo co aromat waniliowy? (ze mnie taka kucharka jak i baletnica :P)

jeju śmieciowe jedzenie za mną też chodzi. o Mc Donaldzie mój mąż nie chce w ogóle słyszeć.. ale czasami chociaż zjemy kebaba. A na Morenie koło adanakebaba (takiego w budce) otworzyli takie hamburgery pyszne z wołowinką - bardzo polecam :) bo to chyba najzdrowsza z opcji.. ale zdecydowanie lepiej smakuje na miejscu niż na wynos.

...no i sama sobie smaka narobiłam..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny co do mc donaldsa, to mi on w ciąży wybitnie leży... :) Tak samo jak pizza i inne pikantne.. Albo pyszniutki kebab! Mniam!
Takie syfiaste rzeczy za mną chodzą bardziej niż słodycze!

teraz to Wy jesteście bez serca :P ja nie dość, że nie mogę wyjść do sklepu po składniki, to jeszcze nie mogę w kuchni stać :(

a ten sernik londyński dobry jest i faktycznie prosto się go robi? nie jadłam takiego a przepis ma prosty to może mąż by zrobił..... :P jutro przychodza do mnie koleżanki z pracy to bym je poczęstowała :P

Ale kusicie tymi przepisami. Szkoda, że u mnie mąż marudzi na wypieki, bo jak mam tylko dla siebie piec to mi się nie chce, a poza tym za duże wyrzuty sumienia jak się zje całą blachę...

Laguna, o matko, musze je zrobic, wyglada powalajaco!!! Ja wlasnie dzis zrobilam Browni Kawowe i sie nim zajadam :-)

Dobra, a teraz, czas zabrac sie za jakas robote, ide szorowac stelaz wozka, bo wystawilam na balkon, a pogoda u mnie super.

Ja to bym z kuchni najlepiej nie wychodziła. W sobotę robiłam białą pavlovą z mojewypieki. Jeju jakie to było pyszne, sernik londyński robiłam dzień wcześniej to nie doczekał bo pół zjedliśmy musiałam coś dorobić na imprezkę. Ja już mam chyba z 1/3 bloga wypróbowaną :) A dziś skromnie bo mąż mi mówił, że zaciskamy pasa. Dziś robię domową masę do wafli, zero oszukiwania z puszką masy krówkowej :) Za jakieś dwie godzinki Madzia będzie miała zabawę ze smarowaniem wafli.
A tarta z warzywami zmieniła się na tartę ze szpinakiem. Też pysznie powinno wyjść. Ktoś pytał o przepis. Ja zawsze robię tak : wpisuję w net to co mam w lodówce albo to na co mam ochotę i klikam galerie. Jak mi coś wygląda pysznie to dokupuję resztę składników i działam. Fajne też pomysły można wyszukać u nas na forum na dziale kulinaria. Dziewczyny mają mega pomysły.

A co do czkawki to ciekawe od czego to zależy, z Magdaleną nie czułam ani razu. A teraz Ola ma codziennie z 2-3 razy.

ja kiedyś też robiłam ciacho z tej strony z malinami. A jeszcze Wam polecę jednego bloga fajnego http://www.kwestiasmaku.pl
Pyszne obiadki (mają zawsze sezonowe przepisy), a i ciasta też zdarzyło mi się już z tej strony piec :)

Witam w nowym wątku!
jestem wielką fanką moichwypieków! jak coś piekę, to przepis zawsze z tego bloga biorę, zawsze jest przepysznie:)

U mnie na szczęście czkawek brak, starszy wyrobił normę za dwóch ;)

Hej hej w nowym watku:)
Styczniowko ja tez poprosze fotki ciuszkow:) jesli bedziesz wstawiala na picase czy inna galerie to daj linka a jak nie to na maila.
Moja mloda wlasnie mi podskakuje bo czkawke ma... i tak kilka razy dziennie, a mamusia szalu dostaje:p

a tu coś dla fanek maltisersów :)
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-podwojnie-czekoladowe-z-malteserami

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??