Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *15*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - ZASPA
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka/Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-14-t532644,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *15*

A ja po USG jestem :)
Mała wazy ok. 2060 (ksiazkowo 50 centyl). Przepływy ok, wiec od poniedziałku odstawiam acard.
Niestety nie zmierzył blizny po cc, bo nie wiedziałam, ze muszę mieć pełen pecherz :(

Wypelnienie to wlokno poliestrowe o wlasciwosciach antyalergicznych.

A wypełniłaś czym te literki ?

Dzieki dziewczyny :)
Tak, sama :) troche to trwalo, bo nigdy wczesniej nic z filcu nie szylam, ale z efektu jestem generalnie zadowolona :)) Literki maja wielkosc 15 - 13 cm ;)

Jak zwykle : mojewypieki.pl :) Robiłam ostatnio i był pychaaaaaaaaa

kamiku - wow - sama to uszyłaś?! pełen szacun! ja jednak jestem pozbawiona wszelkich talentów ;)

Kamiku - pięknie :) super to wyglada :)

Macie jakiś przepis na sernik na zimno na serkach homogenizowanych? Ja nigdy nie lubiłam sernika a teraz mam mega ochotę i chyba zrobię na święta - o ile znajdę fajny przepis :)

Gosiek, pil sok z zielonej pietruszki - maly peczek natki zmiksuj blenderem razem z jedna obrana cytryna dodajac litr wody i troche cukru.. Pyszny napoj o pieknym zielonym kolorze i dodatkowo jest bogaty w zelazo wit.C, ktora pomaga go przyswajac :)

Pokaze Wam nad czym pracowalam ostatnie 3 dni.. Tylko sznureczek chyba wymienie, bo ten jakis taki gruby mi sie zdaje.. Chce je powiesic na scianie lub na lozeczku :)
image

Devil ja miałam chroniczna anemie przed ciaza to kazali mi jeść ( oprócz rzeczy które wymienilas) zbardzo duzo zielonych warzyw.

No właśnie, ja przed ciaza zajadalam sie wręcz salami a tez nie chorowałam.

co do niedoboru żelaza to odebrałam dzisiaj wyniki i hemoglobinę mam 9,9 :( a to już mega źle :( i chciałam zapytać dziś o to doktorka, ale dzwonili, że muszą wizytę przełożyć na jutro :( niby dzień różnicy nie zrobi, ale będę się martwić na pewno :/

od jutra tylko wątróbka, sok z buraków i pietruszka... :/ jeszcze jakieś pomysły?? :(

Gosiek- a ja byłam wczoraj na wizycie u hematologa i m.in. mam zacząć jeść salami, kaszankę żeby wspomóc uzupełnianie niedoboru żelaza w organizmie, podobno zamrożenie wędliny na 3 doby powoduje zabicie ewentualnego zagrożenia, to oczywiście sama wyczytałam, a i podgrzewanie w 60 stopniach przez 20 min;) Generalnie to jakby się chciało słuchać tych wszystkich zakazów i sprawdzać obróbkę każdej zjadanej wędliny to wpadło by się w psychozę przez te 40 tygodni. Ja nie chorowałam nigdy na toksoplazmozę, a nie żyłam jako dziecko w sterylnych warunkach i metką też mnie tata próbował karmić:D

Właśnie tez na ten patrzyłam :)

Mam pytanie. W szkole rodzenia powiedzieli nam wczoraj ze źródłem toxoplazmozy moze byc salami. Ale z tego co rozumiem salami wcinane na "surowo" a jeśli jest na pizzy to już chyba jest ok, co?

ja3 - ja kupiłam materac Krzyś firmy HEVEA - jak się bedzie sprawował w praktyce to sie okaże, ale opinie miał bardzo dobre.
Lateks jednolity blok z 10 letnią gwarancją + kokos
3 rodzaje pokrowców do wyboru (Hevea, Medica i AloeVera - do tego ostatniego jest dopłata)

Ja kupowałam w sklepie interjoker:
http://interjoker.pl/materac-dzieciecy-lateksowo-kokosowy-hevea-krzys-60-x-120-cm-medica

(niby do 1 lipca jest klin w prezencie, ale trzeba się dopytać zapewne)

taniej nie widziałam nigdzie,a trochę się naszukałam :) sam konrakt ze sklepem super- zadzownili do mnie tego samego dnia. Kupowałam za pobraniem bo sklepu nie znałam i wszystko w jak najlepszym porządku, także sam sklep polecam :)

Kumpelka kupiła lateks kokos firmy FikiMiki i mówiła, że kokos jakby się jej odkształca.

kokos-lateks (najlepiej jak lateks jest z jednolitego bloku), pianka-kokos-gryka, pianka - kokos czy z tych trzech rodzajów polecacie np. jakiejś konkretnej firmy, producenta, sklep?

Dzięki Luna za przeglad :) trochę mi to wyjaśniło i na pewno sie przyda przy ostatecznym wyborze :)
700 zł za materacyk to niezły kosmos :)

Gosiek - gryka utwardza materac piankowy, ale nie tak mocno jak kokos (kokos jest twardszy i jest lepszy dla noworodka), a pianka jest miekka - pianka jest tanim wypelnieniem, ktore moze sie odkształcać (to tak w teorii i w skrócie z tego co czytałam :) wiaodmo, ze pewnie i moze sie nie odksztalcic, ale nie znam sie na tym - pisze tylko co czytalam na necie :) )

Najdrozsza opcja sa materace termoplastyczne (cena ok 700zł)

pozniej wysoce polecane przez specjalstów są materace z jednolitych blokow lateksowych ale to koszt tez rzędu ok 400-500zł zazwyczaj

pozniej są kokos-lateks (najlepiej jak lateks jest z jednolitego bloku)

pozniej pianka-kokos-gryka

pozniej chyba pianka - kokos

a na koncu sama pianka najgorsza niby

to tak w teorii w wielkim skrocie oczywiscie, bo w praktyce to jest roznie :)

mojej siostry cory spaly w lozeczku turystycznym kupe czasu, jedna calej tam spi zreszta i nie kupowala innego materaca :P i obie poki co mają się śweitnie ;)

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi. Ilość wód lodowych mam w normie..16 cm..pewnie coś w jednostkach pomyślałam ale wiem że na pewno jest 16cię. Byłam dziś w Gamecie w Gdyni i mają nowy sprzęt. Mały wazy 1600. Mam nadzieję że się obróci do porodu. Co do materacy . . Ją mam ten gryka kokos bo został po starszym ale teraz jak bym kupowała to bym kupiła najzwykleiszy gabkowy - miałam taki u rodziców i przy dziecku w wogóle się nie ugniatal pod jego ciężarem więc taki w zupełności wystarczy aby dziecko zdrowo rosło i kręgosłup był prosty :D.

A jaka jest różnica dla dziecka czy ta gryka jest czy jej nie ma?

Gdyby któraś wybierała się na zakupy, to w HM do (chyba) 19.04 z kuponem wszystko z działu dziecięcego -20%.
Kupon jest na stronie www.

Inne tematy z forum

przedszkole "Zielona Dolina" na Jasieniu (6 odpowiedzi)

Czy ktoś mógłby podzielić się swoimi opiniami na temat tego przedszkola? Jak personel, warunki,...

krem nawilżający do twarzy (43 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....