Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *16*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-15-t534510,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *16*

na Zaspie są bardzo dobre obiady. Serio. Zupy mają przepyszne. Jedyne co mi nie smakowało to ryba piątkowa. Uwielbiam ryby, ale ta była niezjadliwa ;P

a w którym tygodniu będziesz tego 23 maja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do łożysk przodujących podobno nawet przy pierwszych skurczach przepowiadających gdy istnieje duże ryzyko jego odklejenia kładą na patologię, moją koleżankę położyli już w 30 tygodniu, a nie miała skurczy ani nie krwawiła..., ja dlatego boję się, że też tam trafię w 34 tygodniu, choć moja mała podobno ładne główka trzyma łożysko, cokolwiek to znaczy

powiedział, że jak coś się będzie działo to lepiej, żebym była w szpitalu i pod okiem lekarzy bo niby to może w każdej chwili się coś zadziać.
Ogólnie powiedział, że nigdzie dalej mam nie pojechać i jak się poruszam już gdzieś samochodem, to najlepiej tak, by na zaspę mieć 10 minut.

No nic - jak mus to mus...
ale będę musiała żyć 2 tygodnie o kanapkach :P (bo ja to jestem taki niejadek, że szok... a jeszcze wiaodmo jakie jest jedzenie szpitalne... ciekawe czy jakąś pizzę można do szpitala zamówić? :P hihi)

oooj a czemu na patologie?? nie możesz w domu leżeć?

ja wiem, że będzie gorąco. Ale chciałam już taki, który będzie mi zawsze służył. Na dwa mi żal kasy. Dwa porody z tamtym przeżyłam, choć też był gruby to i teraz dam radę :) Mój przepalony nie jest, ale nie dość, że już sprany to miał kropki od farby.. kiedyś mi się pobrudził i nie chciało zejść.

Luna- nie przejmuj się, lepiej, żebyś tydzień przed cc poleżała na patologi i była codziennie monitorowana, co w razie niespodzianki pozwali lekarzom od razu zadziałać, niż zamartwiała się w domu, czy łożysko jeszcze jako tako się ma. Szpitali nikt nie lubi, mnie na samą myśl brzuch boli:)
Bedze dobrze, ja pewnie za 1,5 tygodnia dowiem się jak najprawdopodobniej będę rodzić.

no ten mój cienki (o ile dobrze pamiętam, bo mąż już go gdzieś ukrył :P)

Ja gruby mam, ale też w takim stanie, że szkoda gadać (ma nawet przypalony rękaw, bo kiedyś zrobiło mi się zwarcie w żelazku, poszedł płomień i okopcił rękaw hihi), ale nie chciałam kupować grubego bo po 1 to będzie mi za gorąco, a po 2 to za dużo miejsca zajmuje :)

Ja już po wizycie - młody waży 21XX więc przytył około pół kilo przez 3 tygodnie.
Łożysko jak było przodujące tak jest w dalszym ciągu.
Lekarz wstępnie powiedział, że mam się nastawić na cc 23 maja, ale od połowy maja chce mnie położyć na patologię :(

ja tam nowych białych rzeczy nie gotowałam, pieluszki tak jak resztę wyprałam i wyprasowałam przy użyciu wysokiej temp. w sumie to jeszcze prasowania mi trochę zostało i znalazłam dzisiaj nie rozpakowane 5 paki body w rozm. 68 i 74, jakimś cudem się zagubiło.

Pranie to przyjemność w porównaniu z prasowaniem i wywijaniem np. body kopertowego:)

Jutro zacznę picie soku pomidorowego, mam nadzieje, że pomoże, bo te skurcze to naprawdę nic przyjemnego, a ten ostatni był tragiczny.

Ja codziennie pochłaniam sporo owoców, generalnie to mogłabym jeść tylko owoce, ale po nich anemia raczej mi nie zniknie:)

ja zamówiłam taki..

http://allegro.pl/molly-krotki-puchowy-damski-szlafrok-podomka-s-i4082975409.html

jest gruby, tzn taki typowy polarowy. Ja wiem, że na oddziale w szpitalu jest gorąco. Ale mój stary wygląda już strasznie, więc wstyd byłoby go zabrać. Więc kupiłam taki który również będzie służył mi w zimę. A no i zamawiałam też piżamki i chciałam od jednego sprzedawcy.

Luna ten Twój też fajny i chyba zdecydowanie cieńszy

Dzięki Luna za podpowiedź.
Ewwa Ty chyba jeszcze tez fajny kupiłaś napisz proszę gdzie kupowałaś ten szlafrok.

styczniówka - a jaki chcesz?

Ja kupiłam z italian fashion w kerfurze (a raczej dostanę go od zająca :P) - mieli chyba 3 lub 4 fasony w różnych kolorach.
Więc wg mnie warto się wybrać od 79 do 119 zł chyba, a z neta wychodzą tak samo lub drożej z przesyłką niż tam stacjonarnie.

Ja mam taki mniej więcej:
http://allegro.pl/italian-fashion-markowy-szlafrok-kapturem-jakosc-l-i4114143974.html
szary z błękitnym wykończeniem, tylko wielki rozmiar :P
Bo ja to jestem wielka teraz i lubię się opatulić (chyba szlafrok dla mnie nie może być za wielki ;) )

Więc wg mnie warto się wybrać, bo masz blisko chyba nie? a sobie obmacasz i wybierzesz :)

Miało być po sklepach :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny podajcie linki do szlafrokow które kupiłyście. Nie mam sił chodzić po skórach muszę coś z netu zamówić.

Co do znieczulenia... Nie miałam nigdy, ale położna powiedziała ze jesli miałam pobierany płyn mozgowo rdzeniowy to wyglada to bardzo podobnie. Nie powiem ze było to cudowne uczucie ;) ale da sie przeżyć :) Nie jest to super przeżycie ale strasznie nie boli, wiec spokojnie :) ( ja teraz taki chojrak a ciekawe czy jak bedą mi podawać to tez będę taka odważna ;) )

Hej

mamma doskonale rozumiem Twój strach. Nasza Basia miała w październiku zapalenie krtani. Zaczęła się dusić w ciągu dnia. To było coś strasznego. Opatuliłam ją kołdrą, otworzyłam balkon i posadziłam ją w progu. W między czasie ubierając się i dzwoniąc do męża. Później mi powiedział, że przez telefon słyszał jak ona oddychała. Pognaliśmy do naszej przychodni i tam też dostała zastrzyk i przeszło. Ale wspomnienia mam straszne. Życzę, aby synek doszedł szybko do siebie.

Ja Wam powiem, że też się bardzo znieczulenia boje. Chociaż bardzo chciałabym sobie pomóc nim przy porodzie. Ale rozmawiałam z położną kiedyś i ta mnie uświadomiła, że w moim przypadku (3 dziecko) może pójść tak szybko, że nie będzie takiej potrzeby. Więc się nie upieram. I też liczę na to, że pomimo braku miejsc będą bali się mnie odesłać :)

A do mnie dzisiaj też przyszła paczuszka :) Szlafrok, dwie piżamki i torba do wózka :) a i dwa ręczniczki z kapturkiem. A jutro przyjdą poszewki na zmianę, ochraniacz na łóżeczko, smoczki, butelki. No i na dniach laktator, nożyczki, pojemniczki na mleczko do zamrożenia w razie czego i inne pierdółki.. i pomalutku wyprawka się kompletuje :)

Podwójny :D

a my wczoraj wylądowaliśmy ze starszakiem na pogotowiu w nocy.. :(
dusił się nam - zapalenie krtani. Dobrze że mąż był opanowany bo ja cała się trzęsłam ze strachu jak mi synek zaczął się dusić przez ten szczekający kaszel..
brzuch miałam twardy jak skała..
Dostał zastrzyk i poszliśmy spać przed 6 rano...
Przy jednym człowiek panikuje jak coś się dzieje z dzieckiem a teraz jak pomyślę sobie że to bedzie podwujny stres bo dwójka dzieci to płakać się chce..
dziś mam gorszy dzień..płakać mi się chce i już męczę się z tym wielkim brzuchem. Chciałabym już czerwca i aby dzidzia była z nami.
Synek teraz sobie siedzi i gra i jakby zapomniał co było w nocy..zazdroszczę dzieciom tego spokoju.
to sie wygadałam...
pozdrawiam mimo mojego doła Was serdecznie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja takich bolesnych skurczy mialam cala serie, ale magnez pomaga. Potasu dodatkowo nie biore, ale za to pomidory sa w mojej codziennej diecie.

Mam dzis ogromna ochote na owoce, wrocilam ze sklepu z jablkami, gruszkami, sliwkami i arbuzem.

Ja ogolnie nic nie gotuje jesli chodzi o pranie. Tetrowki nawet zabrudzone w 60 stopniach poprostu pralam.

A wlasnie, jesli chodzi o prasowanie to przy takim maluchu wazniejsze jest prasowanie wewnatrz ubranka, tej warstwy od skory dziecka.

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...