Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

link do poprzedniego :http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=535994&c=1&k=16#post9386739
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

ja musialam wczoraj męża prosić, żeby mi pięty pumeksem przeleciał, bo nie moglam sięgnąc - hihii :) ale przez to on czuje się taki doceniony :) :)

z tym tyciem... ja przed ciążą mialam już z 5-7 kilo za dużo, odchudzanie nic nie dawało, tarczyca tylko mi uprzykrzała życie, w ciązy tyję sporo, ostatnio bylo +16, ale wodą pęcznieję, słodyczy sobie nie odmawialam, ani lodzików ..... ;)

ale teraz jestem dobrej myśli .... w razie czego będziemy miały wsparcie tutaj ;) i jeśli będzie trzeba, będziemy sie wspólnie odchudzać ;) oczywiście bardzo rozsądnie i nie przez pierwsze miesiace przy karmieniu piersią :D

pierę drugą pralkę ciuszków, matko ile tego jest .....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny wagą nie ma co się przejmować i tak przytyjemy tyle ile jest nam pisane, ja objadając się przez miesiąc przytyłam 0,5kg, a gdy nie jadłam słodyczy przez 3 tygodnie -3kg, także nie ma reguły, w większości to zasługa hormonów, teraz znowu objadam się na siłę, mając nadzieję na poprawę wyników.

Dobrze, że urodzimy przed latem, nie będziemy musiały się męczyć przy zabiegach upiększających:) Ja gole nogi w wannie stojąc na jednej nodze i trzymając się ręką murowanej półki, nie ma w ogóle opcji, żebym się schyliła:)

moonika, a Ty masz termin miesiąc przede mną a ja przytyłam prawie tyle co Ty :)
no,ale w końcu ciężko żeby chudnąć w ciąży w dodatku jak się ciągle leży :P

Luna, wszystkiego najlepszego!!!

Devil, Twoj poród jak marzenie:) też tak chcę! :P

u mnie na plusie 23kg,aaaaa! Ale zrzucę, a co! :)

Dziękuję dziewczyny Wam serdecznie za życzenia!

Devil - budujące są takie relacje - szybki poród i do tego dobra opinia o opiece :)

Ja właśnie sobie leżę - coś mi łupneło w plecach - chcialam ambitnie ogolić nogi :P i coś się schylałam jeszcze.
Dobrze, że goście będą dopiero za 2 godziny to mam jeszcze sporo czasu :)

enjoy - ja przytyłam prawie 2x tyle co Ty już!

U nas nie ma majowki, maz w pracy, ja wlasnie bylam na wizycie u poloznej. Wszystko ok, kolejna wizyta za tydzien, 10 kg na plusie.

Devil, to super, ze nie bylo zle. A jak w porownaniu do pierwszego porodu? No i super wymiary malej, bo jak dobrze pamietam to wogole nie przytylas w ciazy.

Dziękuję wam dziewczyny za odniesienie do niedoczynności, tak to jest ktoś komuś coś powie, a ja później się stresuje.

Luna- wszystkiego najlepszego :)

devil- obyśmy wszystkie miały tak miłe wspomnienia z porodu i urodziły tak szybko :)

Witam się znowu ja:)
Jesteśmy po pierwszym ogarnięciu się. Uczymy się z Zuzią siebie nawzajem :)
No więc szybka relacja. Jesteśmy na Zaspie. Mała urodziła się naturalnie (co mnie cieszy), z waga 3520g i długa na 55 cm. Rano obudziły mnie skurcze, które z upływem czasu robiły się bardziej regularne, więc przyjechaliśmy sprawdzić na jakim to wszystko jest etapie. I okazało się że rozwarcie jest na prawie 3 palce i że zostaje. O 11 położyli mnie na porodówkę a o 13:05 już tuliłam Malutką:) Co do opieki to muszę przyznać, że rewelacja:D Położna boska:D Lekarz też bekowy. Rodziłam z gazem i powiem Wam, że działa:D i to naprawdę działa:D A opieka na położnictwie do rany przyłóż. Normalnie aż się wierzyć nie chce że to publiczny szpital a nie prywatna klinika. Naprawdę jestem zadowolona:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna wszystkiego co najlepsze, szybkiego bezproblemowego porodu i szybkiej dostawy mebli ;)

U nas dzisiaj dzień gospodarczy w domu, mąż sprząta i ustawia łóżeczko, a ja pichcę w kuchni i w tak zwanym międzyczasie odpoczywam :)

Luna STO LAT, spełnienia marzeń i dużo zdrówka :)

ja dziś zaczęłam prać :P akurat jak słońca nie ma ;) nie ma to jak majowy długi weekend w Gdańsku ;) hihihi
brzuch mocno ciśnie, tak jakby mnie od środka rozsadzało, co wstanę to mi słabo, w głowie mi się jakoś kręci i mdli mnie (ale to od tabletek pewnie)

co do tarczycy, ja też mam Hashimoto, w ciązy strasznie źle reaguję na zwiększanie dawki - tzn serce mi wali, spać nie mogę - lekarz powiedzial mi że po porodzie może byc rożnie - najlepiej przez ok 2 tygodnie brać tą samą dawkę co przed, potem zrobić wyniki TSH, FT3 i FT4 i na konsultację - co się dzieje, bo dość często jest duża poporodowa nadoczynność, czasem niedoczynność, ale z czasem można wrócić do dawki sprzed ciąży :)

Ewwa mam do Ciebie pytanie odnośnie szlafroku ktory kupiłaś. Przeglądam internet i chyba ten mi sie najbardziej widzi, ale pisze tam ruchomy pasek na guziki, możliwość zapięcia z tylu lub przodu? Nie rozumiem tego. Jak ten szlafrok sie zapina?
Dzianiny wiakozowa? Jaki to materiał?

Wczoraj tak pięknie, a dziś jak wszyscy maja wolne od pracy tak pochmurnie :/

Luna wszystkiego najlepszego ;)

Luna 100 lat 100 lat, zdrówka i szybkiego powrotu do formy po cesarce :) i mebli jutro ;)

Luna wszytskiego co najlepsze :)))

Co do tabletek na tarczyce to tak, mam przestać brać po ciazy.

Asku85 - chciałam napisać do Ciebie na Priv ale nie mogłam napisać do Ciebie wiadomości prywatnej. Jak Ci sie tam mieszka? Jestes zadowolona?

Luna Wszystkiego Najlepszego!:)

mamma mam właśnie podobne dylamaty jak Ty ;)

Miłego dnia dziewczyny

Luna, najlepszego z okazji Urodzin :) a dla Was dziewczyny miłego i słonecznego dnia. Ja zaraz ruszam na grila ;)

Luna, faktycznie..dziś są Twoje urodziny!
Zdrówka, łagodnego porodu, miłości i uśmiechu w codziennym życiu!!

Ja mimo majówki siedzę z chłopakami w domu i kombinujemy co tu robić.. mam ochotę na grila ale mam lenia aby to wszystko pakowac, przygotować a później rozpakowywać nad jeziorem :).

Miłego dnia Ciężarówki!

Luna, kaftaniki najlepiej zestawiac ze spiochami.
No i tekst z oregano i bazylia bardzo mnie rozbawil :-) Chyba trzeba bedzie przyznac Twojemu mezowi forumowy order usmiechu!
I oczywiscie sto lat z okazji urodzin!

Wczoraj tak pisalam, ze moj sie z pol h rusza, a wieczorem chyba z 2 h tanczyl. Ale zdarza sie oczywiscie, ze tylko sie przekreci i spi dalej.

witam z rana. czerwcowa - ktoś musial jakichś bzdur naopowiadać Twojemu mężowi. niedoczynność nie ma żadnego wpływu na porod.

tylko w ciąży należy zwiększać dawkę euthyroxu zgodnie z zaleceniami lekarza, a po porodzie zaraz wrócić do Twojej normalnej dawki jak z przed ciąży. i Twoja niedoczynność nie wpłynie też w żaden sposób na chorobę dziecka (przynajmniej nie teraz - w przyszłości nasze dzieci mogą zachorowac na niedoczynność z uwagi na uwarunkowania genetyczne).

ja rodziłam naturalnie synka, teraz robiłam mu badania TSH i wszystko ma w normie.

w sumie z wszystkich choróbsk XXI w. nasza niedoczynnośc to chyba jedna z najbardziej "lajtowych" przypadłości.

ja mieszkam od 1.5 mca na tym osiedlu:) Zapisz się do "sąsiedzkiej grupy" na fb. tu kilka razy był poruszany temat opłat.

https://www.facebook.com/groups/155979681109317/

my też kupujemy prezent dla synka od siostrzyczki:) żeby się w "łaski" wkupiła:)

Inne tematy z forum

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...