Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

link do poprzedniego :http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=535994&c=1&k=16#post9386739
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

ja musialam wczoraj męża prosić, żeby mi pięty pumeksem przeleciał, bo nie moglam sięgnąc - hihii :) ale przez to on czuje się taki doceniony :) :)

z tym tyciem... ja przed ciążą mialam już z 5-7 kilo za dużo, odchudzanie nic nie dawało, tarczyca tylko mi uprzykrzała życie, w ciązy tyję sporo, ostatnio bylo +16, ale wodą pęcznieję, słodyczy sobie nie odmawialam, ani lodzików ..... ;)

ale teraz jestem dobrej myśli .... w razie czego będziemy miały wsparcie tutaj ;) i jeśli będzie trzeba, będziemy sie wspólnie odchudzać ;) oczywiście bardzo rozsądnie i nie przez pierwsze miesiace przy karmieniu piersią :D

pierę drugą pralkę ciuszków, matko ile tego jest .....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny wagą nie ma co się przejmować i tak przytyjemy tyle ile jest nam pisane, ja objadając się przez miesiąc przytyłam 0,5kg, a gdy nie jadłam słodyczy przez 3 tygodnie -3kg, także nie ma reguły, w większości to zasługa hormonów, teraz znowu objadam się na siłę, mając nadzieję na poprawę wyników.

Dobrze, że urodzimy przed latem, nie będziemy musiały się męczyć przy zabiegach upiększających:) Ja gole nogi w wannie stojąc na jednej nodze i trzymając się ręką murowanej półki, nie ma w ogóle opcji, żebym się schyliła:)

moonika, a Ty masz termin miesiąc przede mną a ja przytyłam prawie tyle co Ty :)
no,ale w końcu ciężko żeby chudnąć w ciąży w dodatku jak się ciągle leży :P

Luna, wszystkiego najlepszego!!!

Devil, Twoj poród jak marzenie:) też tak chcę! :P

u mnie na plusie 23kg,aaaaa! Ale zrzucę, a co! :)

Dziękuję dziewczyny Wam serdecznie za życzenia!

Devil - budujące są takie relacje - szybki poród i do tego dobra opinia o opiece :)

Ja właśnie sobie leżę - coś mi łupneło w plecach - chcialam ambitnie ogolić nogi :P i coś się schylałam jeszcze.
Dobrze, że goście będą dopiero za 2 godziny to mam jeszcze sporo czasu :)

enjoy - ja przytyłam prawie 2x tyle co Ty już!

U nas nie ma majowki, maz w pracy, ja wlasnie bylam na wizycie u poloznej. Wszystko ok, kolejna wizyta za tydzien, 10 kg na plusie.

Devil, to super, ze nie bylo zle. A jak w porownaniu do pierwszego porodu? No i super wymiary malej, bo jak dobrze pamietam to wogole nie przytylas w ciazy.

Dziękuję wam dziewczyny za odniesienie do niedoczynności, tak to jest ktoś komuś coś powie, a ja później się stresuje.

Luna- wszystkiego najlepszego :)

devil- obyśmy wszystkie miały tak miłe wspomnienia z porodu i urodziły tak szybko :)

Witam się znowu ja:)
Jesteśmy po pierwszym ogarnięciu się. Uczymy się z Zuzią siebie nawzajem :)
No więc szybka relacja. Jesteśmy na Zaspie. Mała urodziła się naturalnie (co mnie cieszy), z waga 3520g i długa na 55 cm. Rano obudziły mnie skurcze, które z upływem czasu robiły się bardziej regularne, więc przyjechaliśmy sprawdzić na jakim to wszystko jest etapie. I okazało się że rozwarcie jest na prawie 3 palce i że zostaje. O 11 położyli mnie na porodówkę a o 13:05 już tuliłam Malutką:) Co do opieki to muszę przyznać, że rewelacja:D Położna boska:D Lekarz też bekowy. Rodziłam z gazem i powiem Wam, że działa:D i to naprawdę działa:D A opieka na położnictwie do rany przyłóż. Normalnie aż się wierzyć nie chce że to publiczny szpital a nie prywatna klinika. Naprawdę jestem zadowolona:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Luna wszystkiego co najlepsze, szybkiego bezproblemowego porodu i szybkiej dostawy mebli ;)

U nas dzisiaj dzień gospodarczy w domu, mąż sprząta i ustawia łóżeczko, a ja pichcę w kuchni i w tak zwanym międzyczasie odpoczywam :)

Luna STO LAT, spełnienia marzeń i dużo zdrówka :)

ja dziś zaczęłam prać :P akurat jak słońca nie ma ;) nie ma to jak majowy długi weekend w Gdańsku ;) hihihi
brzuch mocno ciśnie, tak jakby mnie od środka rozsadzało, co wstanę to mi słabo, w głowie mi się jakoś kręci i mdli mnie (ale to od tabletek pewnie)

co do tarczycy, ja też mam Hashimoto, w ciązy strasznie źle reaguję na zwiększanie dawki - tzn serce mi wali, spać nie mogę - lekarz powiedzial mi że po porodzie może byc rożnie - najlepiej przez ok 2 tygodnie brać tą samą dawkę co przed, potem zrobić wyniki TSH, FT3 i FT4 i na konsultację - co się dzieje, bo dość często jest duża poporodowa nadoczynność, czasem niedoczynność, ale z czasem można wrócić do dawki sprzed ciąży :)

Ewwa mam do Ciebie pytanie odnośnie szlafroku ktory kupiłaś. Przeglądam internet i chyba ten mi sie najbardziej widzi, ale pisze tam ruchomy pasek na guziki, możliwość zapięcia z tylu lub przodu? Nie rozumiem tego. Jak ten szlafrok sie zapina?
Dzianiny wiakozowa? Jaki to materiał?

Wczoraj tak pięknie, a dziś jak wszyscy maja wolne od pracy tak pochmurnie :/

Luna wszystkiego najlepszego ;)

Luna 100 lat 100 lat, zdrówka i szybkiego powrotu do formy po cesarce :) i mebli jutro ;)

Luna wszytskiego co najlepsze :)))

Co do tabletek na tarczyce to tak, mam przestać brać po ciazy.

Asku85 - chciałam napisać do Ciebie na Priv ale nie mogłam napisać do Ciebie wiadomości prywatnej. Jak Ci sie tam mieszka? Jestes zadowolona?

Luna Wszystkiego Najlepszego!:)

mamma mam właśnie podobne dylamaty jak Ty ;)

Miłego dnia dziewczyny

Luna, najlepszego z okazji Urodzin :) a dla Was dziewczyny miłego i słonecznego dnia. Ja zaraz ruszam na grila ;)

Luna, faktycznie..dziś są Twoje urodziny!
Zdrówka, łagodnego porodu, miłości i uśmiechu w codziennym życiu!!

Ja mimo majówki siedzę z chłopakami w domu i kombinujemy co tu robić.. mam ochotę na grila ale mam lenia aby to wszystko pakowac, przygotować a później rozpakowywać nad jeziorem :).

Miłego dnia Ciężarówki!

Luna, kaftaniki najlepiej zestawiac ze spiochami.
No i tekst z oregano i bazylia bardzo mnie rozbawil :-) Chyba trzeba bedzie przyznac Twojemu mezowi forumowy order usmiechu!
I oczywiscie sto lat z okazji urodzin!

Wczoraj tak pisalam, ze moj sie z pol h rusza, a wieczorem chyba z 2 h tanczyl. Ale zdarza sie oczywiscie, ze tylko sie przekreci i spi dalej.

witam z rana. czerwcowa - ktoś musial jakichś bzdur naopowiadać Twojemu mężowi. niedoczynność nie ma żadnego wpływu na porod.

tylko w ciąży należy zwiększać dawkę euthyroxu zgodnie z zaleceniami lekarza, a po porodzie zaraz wrócić do Twojej normalnej dawki jak z przed ciąży. i Twoja niedoczynność nie wpłynie też w żaden sposób na chorobę dziecka (przynajmniej nie teraz - w przyszłości nasze dzieci mogą zachorowac na niedoczynność z uwagi na uwarunkowania genetyczne).

ja rodziłam naturalnie synka, teraz robiłam mu badania TSH i wszystko ma w normie.

w sumie z wszystkich choróbsk XXI w. nasza niedoczynnośc to chyba jedna z najbardziej "lajtowych" przypadłości.

ja mieszkam od 1.5 mca na tym osiedlu:) Zapisz się do "sąsiedzkiej grupy" na fb. tu kilka razy był poruszany temat opłat.

https://www.facebook.com/groups/155979681109317/

my też kupujemy prezent dla synka od siostrzyczki:) żeby się w "łaski" wkupiła:)

Inne tematy z forum

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...