Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

link do poprzedniego :http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=535994&c=1&k=16#post9386739
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

no to nie pomogę niestety, bo nie wiem jakie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

myśmy mieli dziś wizytę u gina, oszacował mi mareczka na 3700! to kawał chłopa będzie chyba :)
no i gin zbadał mnie i raczej nie wygląda, żebym miała przed terminem rodzić, buuu! już bardzo bym chciała! jestem tak ciężka, obolała i spuchnięta, jak przykucnę to ledwo mogę wstać :P

Moonika nie wiem czy mi pomozesz bo chciałabym wiedzieć jakie są opłaty na Ogrodzie.

Gosiek, ja mieszkam na zieleniszu, to rzut beretem od wiczlina ogród:)

trzydzieska- jak dobrze, że jesteś, oczywiście źle że choruje, ale napisz mi jeszcze, czy wiesz coś o wpływie niedoczynności na poród sn, dzisiaj mnie nawet mąż zestresował, że grozi to jakimiś powikłaniami, nie wiem kto mu opowiadał te rzeczy..

Luna, kaftanik nakłada się na gole ciało albo body..na początku kaftaniki są wygodniejsze..i ze względu na pepuszek i w ubiera się je łatwiej. Ja też bede musiała przygotować parę zestawów ciuszków i zostawić je w widocznym miejscu dla męża bo w poprzedniej ciąży tego nie zrobiłam i np przywoził mi body w rozmiarze 80 do szpitala....:D:D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jesli chodzi o zgage to ja przed ciążą nie wiedziałam co to jest, a w ciąży na szczęście miałam tylko raz - CHYBA :P

Tak czy inaczej jest chociaż jedna przypadłość, która mnie ominęła! :)

GosiekG- czyli po zakończonej ciąży odstawiasz eutyrox czy letrox. U mnie jest taki problem, że choruję na niedoczynność Hashimoto, robię badania co miesiąc, wszystko miałam unormowane przed ciążą, teraz systematycznie zwiększam dawki leki, ale obawiam się o to czy będę mogła karmić mała, czy będzie trzeba zrobić jej badania tarczycy po porodzie itd.

Czerwcowa ja od 11 lat lecze sie na niedoczynnośc tarczycy wiec może pomogę?

Luna- zapomniałam napisać, że będziesz miała fajnego okrąglutkiego bobasa, ciesz się, że nie jest anemicznym chudzielcem ;) mi wczoraj Pani dr. nie podała wagi malutkiej, bo oczywiście zrobiło mi się znowu słabo i nie mogła spokojnie dokończyć badania, to się nazywa mieć wyjątkowe szczęście :( Nie wiem czy nie wybiorę się na usg prywatnie do innego lekarza, tak by mieć dodatkowe potwierdzenie, że z maluszkiem jest wszystko jest w porządku.

Czerwcowa ja mam z tego co lekarz mowil, przepisał mi tabletki które mam brać do końca ciazy.
Jutro jadę po lezaczek fisher price dla Zosi, mam nadzieje ze będzie jej sie dobrze leżało :)

Widzę, że ominęło mnie sporo ;)

devil- wielkie gratulacje:)

Co do hemoglobiny- ja mam anemię od 10 tygodnia, bynajmniej wtedy zrobiono mi pierwsze badania i biorę cały czas żelazo, ale wyniki stopniowo mi się pogarszały, tak jakby żelazo wcale mi nie pomagało i biorę je nadal mając nadzieję, że nie dojdę do jakiegoś krytycznego poziomu, choć szczerze, jestem przerażona na samą myśl o tym, że maluszek ma taką samą krew jak ja.

Ja jestem już po kolejnej wizycie... u mnie będzie najprawdopodobniej poród sn, malutka głowa trzyma łożysko, także nie powinno się rozwarstwić i podeszło na tyle wysoko bym teoretycznie mogła urodzić bez problemu. Mam nadzieję, że lekarka się nie myli. Po normalnym usg miałam wczoraj dopochwowe, także wszystko wygląda dobrze. Szyjka jest w dobrej kondycji, nie skróciła się, ale za to od dwóch dni maluszek bardzo, ale to bardzo napiera na szyjkę itd., ruchy są już bardzo bolesne. Co za tym idzie czuję silne uczucie napierania, ciągnięcia w dół i ból w dole kręgosłupa nie do opisania, jak to określił mój mąż robię, aż duże oczy, i nie raz miałam już w nich łzy, także zaczyna do mnie docierać co będzie się działa na porodówce ;D

We wtorek będę miała pobierany wymaz na paciorkowca.

Luna- współczuję przebojów z meblami, oby w piątek zakończyły się Twoje przeboje z tą firmą.

U mnie 12 ruchów płodu to norma, niektóre trwają nawet godzinę i to z intensywnymi kopniakami,a podobno taki maluch bardzo dużo śpi.

Ogólnie samopoczucie mam już kiepskie, tyle rzeczy mnie martwi...

Czy któraś z was ma niedoczynność tarczycy? Mam kilka pytań na które nie znam odpowiedzi ;)

Enjoy co do migdalow to ja zawsze jadłam całe, ale mój mąż który już lata miał zgage mówił, ze lepiej działają jak są zalane wrzatkiem i muszą chwile polezec w wodzie - wtedy schodzi z nich skorka.

Czy któraś z Was mieszka na Ogrodzie Wiczlino?

:D
moja siostra też kupowała starszej prezent od siostrzyczki jak się urodziła :)

My właśnie ukręciliśmy krem do cista... musze powiedzieć, że mój poziom irytacji jest wybitnie wysoki... Krem: masło + budyń

Mój mąż: :rozpuścić masło?
ja: nie - jest miękkie, trzeba je rozmiksować
on: "mikser się spali
ja: nie spali się - miksuj
ja dodaję budyń łyżkami
on: ten budyń jest za gęsty
ja: dobry jest - taki ma być - miksuj w jedną stronę proszę
on (miksując raz tak raz tak) może dodajmy mleko? bo ciężko się miksuje i się mikser spali
ja: jest ok - miksuj prosze w jedna strone
on: może wtedy dodajmy advocat?

mistrz kuchni! :)

teraz mi robi farsz na naleśniki
mowie, żeby przyprawil pieprzem, sola, oregano, bazylia

on: oregano i bazylia to to samo nie?

:)

ciekawa jestem ile młody będzie ważył za tydzień, bo jak 3,5 kg to chyba zejdę ;)

Gdzieś już o tym było, ale jakoś nie mogę znaleźć... Jakie "zestawy" ubranek bierzecie do szpitala?
Chcę na każdy dzień przygotować, żeby jakby co mąż mi dowoził, a on zapewne nie rozróżni śpioszków od body :P

nie wiem.... maluchowi sie ubiera i body i kaftanik na raz? rany... ja się nie znam :D

Nie kupowałam w ogóle kaftaników, ale dzisiaj mi mama przyniosła po siostrze - w ogole to te bodziaki wydaje mi się, że mają mega wąskie rękawy. już się boję jak w nie wcisnę tą malutką rączkę!

Tak, my też kupiliśmy Zuzi prezent od Basi jak się urodziła :) Ale wtedy Zuzia miała 2,5 roczku

Teraz jedna ma 7, druga ma 4 więc chyba już się w to nie będziemy bawić :)

enjoy my też kupujemy synkowi prezent od siostry :)

Luna, na koncowce dziecko juz troche mniej przybiera, ale zreszta na szczescie bedziesz miala ta cesarke, bo jakbys miala urodzic takiego 4,5 kg malucha mogloby byc ciezko.
No i trzymam kciuki za Twoje meble :-)

Gosiek, pierwszo slysze, ze migdaly powinny byc sparzone na zgage.
Ja wlasnie tez przed pierwsza ciaza nie wiedzialam co to zgaga, w pierwszej mialam, mlody urodzil sie lysy, ale teraz jest duzo bardziej uciazliwa.

Moj mlody ma teraz 2 tyg. wakacji majowych ( tu jest cos takiego), wiec nawet dobrze by bylo jakbym w tym czasie urodzila. Poki co zdrowy i nic by teraz nie przyniosl ze szkoly.

Zreszta czuje, ze chyba juz lada chwila przyjdzie na mnie czas, jakies piersi mi nawet twarde sie zrobily. A maly kreci sie tez bardzo duzo i dlugo, tak po pol h jednorazowo czuje wiercenie sie. Martwi mnie tylko, ze zawsze o takiej wlasnie porze 22-24.00 jest bardzo aktywny, ale moze dlatego, ze ja dopiero o tej godzinie zasiadam sobie spokojnie.

A jeszcze do mam, ktore spodziewaja sie kolejnego dziecka, takim sposobem na pozytywne nastawienie starszaka do malenstwa, jest prezent od dzidziusia dla starszego rodzenstwa. Gdzies tu na forum kiedys natknelam sie na taki pomysl. Nie wiem czy to pedagogiczne podejscie, bo to takie przekupywanie, ale my stwierdzilismy, ze skorzystamy i juz cos mamy schowanego na ta okazje.

a ja własnie upiekłam ciasteczka owsiane z "moich wypieków" i po raz kolejny wyszły pyszne. ja chyba minęłam się z powołaniem - wszystko co piekę wychodzi genialne... :)

byłam dziś u lekarza. moja gin jest na urlopie wiec poszłam do innego. I on mi mówi, że szyjka krótka ale zamknieta. nie kumam, moja gin mi tydzień temu mówiła, że mam rozwarcie na 2 palce... to co? cofnęło się? kurna juz nic nie kumam :/

Luna ja mojego synka urodziłam 2 tyg. po moich 30-tych urodzinach i czuje się całkiem młodą mamą :) tylko zafiksowałam się na drugie przed 35 urodzinami, żeby uniknąć stresów związanych z większym zagrożeniem chorobami genetycznymi no i w ogóle żeby nie byc babcią dla dzieciaczka. i w sumie to dobrze bo jak bym dłużej czekała to róznica wieku byłaby za duża...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Luna co do szybkiego wysychania polecam preparat z inglota - taki z pipeta - on nablyszcza i po nałożenie paznokcie są suche w 5 sek ( nie przesadzam :) )

Co do imprez ( wiadomo nie dyskotek ) to ja o dziwo mam odwrotnie - mogłabym chodzić na imprezy non stop :) i nie mam problemu z tym ze wszyscy piją a ja nie, wręcz jak nadchodzi weekend to sama sie pytam męża gdzie pójdziemy :)

o w lidlu mój mąż nie był - ale pojechał jeszcze do fashion house więc tam ma kerfura i liczę, że będą :)

Urodziny mam jutro - także szansa, że urodzę "przed trzydziestką" jest mega mała ;)

Teraz się trochę zmieniło, ale jak moja mama rodziła mnie jak miała 30 lat to wszyscy mówili, że mam starą matkę :P

Ja włąśnie teraz mam hybrydę zdjętą - dziś przeżyłam męczarnie musząc czekać aż mi wyschnie lakier :P hihi
A przed pójściem do szpitala zmyję całkowicie - czytałam, że najlepiej nie mieć nic na paznokciach i to dla naszego bezpeiczeństwa więc nie będę fisiować :)

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...