Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

link do poprzedniego :http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=535994&c=1&k=16#post9386739
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Devil, gratuluje!!! Wracaj predko do sil, z niecierpliwoscia czekam na dalsze informacje:-))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Devil, gratulacje!!! WOW!

Mimosa - a nie miewasz migren, napięciowych bóli głowy? U mnie to podobnie wygląda właśnie. Dla spokoju idź do lekarza, ale nic z tym nie zrobią :(((

Devil gratulacje!!!

Ja dziś po USG mała waży ok 3450. I za tydzień znowu do gina bo nie podoba mu się ilość wód -jak się zmniejszy to do szpitala na wywołanie. Wolała bym tego uniknąć.

Devil gratulacje!!! Czekam na relacje :))) Kupiliśmy wczoraj fotelik i chcemy dokupić do niego bazę - Family Fix. Wiem ze zaleca sie kupienie fotelika ze sklepu bądź ze sprawdzonego źródła - my mamy nowy - jest super promocja w Akpolu :) Ale moje pytanie dotyczy bazy - czy baza moze byc używana ( bezwypadkowa) ?

Devil Gratulacje!! :) Czekamy na szczegóły

Mam pytanie do dziewczyn z niską hemoglobiną. Czy lekarz kazał wam przestawać brać leki gdy przestała ona spadać? Odebrałam wyniki i nadal jest dość niska bo poniżej 10 a kazał mi dokończyć opakowannie tabletek i już więcej nie brać. Trochę mnie to martwi czy znowy wtedy bardziej nie spadnie i czy nie iść kontrolnie do innego.

Dzisiaj w ogóle mam dziwny dzień, byłam na spacerze a po powrocie mój organizm coś wariuje. Dwukrotnie zaczęłam mieć dziwne mrowienie w palcach jednej ręki które zaczynało przechodzić aż do nadgarstka, zaraz po tym zaczęła mi drętwieć warga policzek a nawet na dziąsłach czułam mrowienie i wszystko tylko po tej stronie co ręka a do tego doszedł ból głowy i chwilowo aż cięzko mi było złapać ostrość potrząc na coś. Troche mnie to wystraszyło ale po chwili wszystko przeszło. Jutro chyba dla bezpeczeństwa wybiorę się do lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Usia, mi w poprzedniej ciązy dzien przed porodem lekarz przez usg stwierdzil ze dziecko waży 3200 i po porodzie była ta sama waga więc trafił w 10kę.
Devil, gratuluje córci i życze zdrówka zarówno dla niej ja i dla Ciebie.
Pozytywnych myśli i wytwałosci przy dwójce szkrabów :)

Devil, gratulacje....czekamy na relacje!

takaja, Tobie rowniez gratuluje i nadal mocno zaciskam kciuki.

ja dzis zakonczylam przygode z diabetologiem bo mam pikne wyniki.

u gina tez ok. szyjka zamknieta...niunia wazy 2700 wiec wcale za duza nie jest.

no i mam termin cc na 29.05:-) takze dzisiejszy dzien uwaxam za udany

Luna współczuje stresu który przeżyłaś dobrze ze do gina pojechałaś. Wiem ze nikt sie nie pcha na patologie, ale pamiętaj ze to dla bezpieczeństwa Twojego i Twojego syna. Ja dzięki temu ze byłam na patologii na czas zareagowali lekarze i mam cudowna córeczkę. Dasz radę :)

U mnie waga była identyczna na porodzie jak dzień wcześniej na usg

Usiaa - ja słyszałam, że różnie :)

Że w większości przypadków się sprawdza, ale zależy też jak maluch jest ułożony i czy lekarz złapie np "cień" czy jakoś tak i jaki sprzęt.

Moja siostra przykładowo rodziła w wojewódzkim i powiedzieli jej, w dzień porodu że młoda będzie ważyć chyba 4200 a ważyła niecałe 3kg,
z kolei moja przyjaciółka też rodziłą w wojewódzkim w zasadzie chwile później i jej powiedzieli w dzień rozwiązania, że mała będzie ważyła 3kg a urodziła się 3920.

Więc jak widać odchyły spore i to w dwie różne strony.

Tak czy inaczej bodziaków z napisem "Up to 2,3kg" które kupiła mi siostra chyba nie mam nawet co brać ze sobą ;)

Takaja - super że wszystko ok i trzymam kciuki za następne USG :) ja chyba się przed tym najbardziej stresowałam, a a Twoim przypadku to pewnie jeszcze bardziej wzmożone.
Daj znać koniecznie jak wyszło!

Magda - dzięki za info :)

Devil gratulacje :) Dużo zdrówka dla Ciebie i Małej :)

Teraz to się zacznie pomału rozpakowywanie :)

Dziewczyny a orientujecie się czy te wagi podawane na usg to są zazwyczaj zaniżone czy raczej zawyżone?

Devil GEATULUJĘ!!! :D :D :D ale się cieszę hihi super wiadomość :)

Luna współczuję stresu dobrze, ze byłaś u gina i wiesz że z Maleństwem wszystko ok, możesz byc spokojniejsza :)

my dzisiaj byliśmy na usg i kolejny kamień spadł mi z serca - wszytsko ok :) następna wizyta w 13tyg na tym genetycznym i chyba wtedy wreszcie odetchnę trochę hehe

Gratulacje Devil - czekamy na relację.

A ja dziś dziewczyny zaliczyłam ponadprogramową wizytę u gina...
Poszłam do łazienki i taki dziwny śluz miałam... Ciemny, dużo... Normalnie się przestraszyłam.
Akurat we wtorki mój lekarz przyjmuje na morenie więc Panie były tak miłe i mnie wcisnęły między pacjentkami.

Ogólnie wszystko ok - szyjka twarda, zamknięta, ok 4cm, rozwarcia brak.
Także dobrze, że pojechałam, to jestem spokojniejsza.
Mówi, że taki ciemniejszy śluz to może być przez skurcze, że mam brać nospę, ale ogólnie wygląda wszystko ok.

Tak czy inaczej zaczęłam pakowanie torby i dzisiaj lub jutro spakuję taką "do porodu" :)

A jak się okaże za tydzień że mam iśc na patologię, to wtedy po prostu sobie drugą torbę zrobię i tą mi mąż dowiezie.

Przeraziło mnie tylko bo dzisiaj powiedział mi, że na patologię chyba mnie położy już 9 maja a CC 23 dopiero...
Dostanę chyba depresji przedporodowej jak będę 2 tygodnie przed porodem w szpitalu :(

No,ale to powiedział, że decyzję podejmie za tydzień.

Zrobił mi też wymaz na paciorkowca, więc jutro muszę wysłać męża do medicovera, żeby go zawiózł - na razie ma leżeć w lodówce :P

Poza tym młody waży.... ponad 3 kg!
A 2 tygodnie temu ważył 2184g.
A ja mam tyle pięknych ubranek na 56cm.... jak tak dalej pójdzie to się w nie nie zmieści :P

Devil GRATULUJE!!!! Super wiadomość :)

WOW!!!! Devil Gratulacje!!!! Normalnie nie wierze ze to juz. Zaczelo sie :-D Koniecznie daj znac co i jak gdy bedziesz miala chwilke :-)

Devil83 gratulacje! Dochodźcie szybko do siebie i zdaj relację :)

Dziewczyny ja tak tylko na szybkiego wtrącę, że od godz 13:05 nasza Zuzanka jest już z Nami :D
Więcej relacji jak się nieco ogarniemy:)

Luna cewnik na zaspie wyciągają po podaniu ostatnich kroplówek gdzieś po 24 h ja cięcie miałam 10 a cewnik usunięty nastepnego dnia po 12.Podpaski belli dają i te wieksze wkłady też.Majtek nie wolno włozysz nawet bo by ci przeszkadzały.
Po wizycie położnej super bsbka mega fajna młody dobrał od wczoraj 50 gr a ja sie martwiłam ze przesypia 4 h.Spacerek zaliczony mały przespał slonka zlapal trzymam kciuki za kolejne mamusie gotowe do rozpakowania.A dowiedziałam sie ze z zadpy nie mogą odesłac jak nie ma miejsc bo szpital podlega pod sejmik wojewodzki i ma oddzial OIOM noworodkowy 3 stopnia i nie moga odsylac polozna nam powiedziala na polożnictwie.

Magda30, fajnie wyglada ten Twoj suwaczek wsrod naszych :-)

Ja mam jednego takiego cieplejszego, misiowego pajaca na spacery w chlodniejsze dni. Tylko ja juz w kazdej chwili moge rodzic, a kupujac go nie wiedzialam czy nawet do tego maja dotrwam. Starszego jak rodzilam koniec marca to uzywalam jak najbardziej takiego misiowego spiworka.

A wracajac do tematu rowerow to w zasadzie wiekszy jest wlasnie wybor 12 i 16 calowych, 14 calowe ciezej znalezc.

ja papier też mam w planach wziąć :)

Fajnie, że piszecie o tych podkładach to zawsze więcej miejsca w torbie ;)

Siostra moja miała 2 cc w wojewódzkim i jej cewnik wyciągali zanim wstała, że już wszędzie biegała bez.

Mnie w meblach to chyba najbardziej irytuje fakt, ze moja mama codziennie sie mnie pyta czy już coś wiadomo...
co mnie jeszcze bardziej wkurza bo tak jakbym ja miała n to jakikolwiek wpływ... już mi dzis mówiła, że może mam szukać innego łóżeczka...
grrr
Prawda jest taka, że na początek mamy kołyskę więc bez łóżeczka tragedii nie ma, ale gdyby było to mogłabym już pokój do końca zrobić a tak to 50% rzeczy w kartonach, jak nie lepiej... Irytujący jest fakt, że meble zamawiałam w LUTYM.

Baba ze sklepu jak na razie nie oddzwania... Ale jak dzwoniłam to mnie od razu kojarzyła po mailach - ogólnie średnio miła...

No ja na Zaspę też biorę papier toaletowy, ale to za radą położnej ze SR. Tam jest zwykły szary tylko, a po SN takiego ściernego wolałabym nie używać :D

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...