Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

link do poprzedniego :http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=535994&c=1&k=16#post9386739
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Luna współczuję "przygód" z meblami... Mnie to by chyba coś trafiło jakby dostawa się tak opóźniała, poza tym wydzwaniałabym do nich codziennie, żeby ponaglić i zażądałabym jakiejś rekompensaty chociażby w formie rabatu. Nie rozumiem jak można mieć takie podejście do klienta... wrrr...

Hope ja mam spakowaną jedną niedużą torbę i jeszcze nawet wolne miejsce w niej. Obawiam się czy czegoś nie zapomniałam, ale najwyżej mąż dowiezie...

Co do tych pajacyków to chyba też dokupię później jak będzie taka potrzeba, a na razie będę sobie radzić z tym co posiadam.

Dzisiaj taka piękna pogoda a ja musiałam całe dopołudnia siedzieć w domu :/ Mieli przyjść czyścić jakieś rury w godzinach 8-12 i chyba o mnie zapomnieli, grrr... Zdecydowanie bardziej wolę wyjść na dwór ze szkrabem, przynajmniej ja mogę siedzieć na ławeczce, a on biega i sam się bawi, a tak to nawet kiepsko można poleżeć...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytam ze Zaspa dobrze zaopatrzona na klinicznej trzeba mieć wszystko swoje nawet papier toaletowy :(
Mam spakowane dwie torby do szpitala a w domu jeszcze trzecia -mąż będzie dowozić co zabraknie.
Masakra jak rodziłam 13 lat temu to jedna torba wystarczyła a dla maluszka nawet pampersów się nie brało wszystko było zapewnione.

Dzień dobry :)

Wczoraj przeżyłam szok. Znalazłam na brzuchu pierwsze rozstępy i mega mi to popsuło humor. Od 4 miesiąca używałam różnych kremów i jak widać na nic się zdały. Te kilka to jeszcze nie taka tragedia ale od razu mam przed oczami widok całego brzucha w wielkich czerwonych krechach i to mnie przeraża. Mam nadzieję że aż do takiego stopnia nie dojdzie. Już nie wiem jakich sposobów używać.

Ja to nie mogę się doczekać kiedy wskoczę na rolki, choć obawiam się że po tej ciąży to moja i tak słaba kondycja spadła jeszcze bardziej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Luna, ja jak zamawiałam mebelki do pokoju synka też miałam problemy. Ociągali się z zamówieniem i zamiasst trwać to 4 tygodnie trwało troche dłużej..
Zadzwoniłam do sklepu w którym zamawiałam i zażyczyłam sobie jakiś rabat za takie olewanie sprawy..zeszli trochę z ceny.
Współczuje Ci że jeszcze musisz się zamartwiać tego typu rzeczami.

Luna współczuje z tymi meblami ja jak czytam to sie denerwuje, a co dopiero Ty! Kpiny jakieś sobie robią.
Mi cewnik zdjęli po dobie od cc.

Magda super Oskar rosnie :)

Mnie od rana boli brzuch i żołądek :/

To i ja się witam z rańca. Z tego co pamiętam na Zaspie dawali do woli podkłady, ligninę swoich nawet nie zużyłam. U mnie kolejna noc ciezka, poranek również...bez kawy ani rusz:/

Magda fajnie że Twój Oskarek rośnie zdrowo i masz już go przy sobie:)

Piękny dzień, szkoda tylko, że majówka ma się popsuć:/

Krew by mnie zalała z tymi meblami... Współczuję :(

Na Zaspie na pewno dają podkłady i te wielkie podpachy (na początku chyba nawet jakieś jałowe - tak mówili na SR).
Po porodzie najlepiej też ubrać szpitalną koszulę wg połoznej ze SR na Zaspie, żeby swoich ubrań na zabrudzić. Zazwyczaj koszule są.

Nie pamietam niestety kiedy zdjeli mi cewnik po CC, ale na pewno nie od razu jak wstałam (pod prysznic szłam na pewno z workiem). CC miałam o 11.30 i wydaje mi sie, że następnego dnia rano mi go zdjęli. Ale głowy nie daję.

magda, ale wspaniale, że Oskarek tak ładnie rośnie!

rety, Luna, to jakiś dramat z tą firmą :/ bardzo Ci współczuję :(

chcialam powiedziec, ze cos mnie zaraz strzeli... dodzwoniłam się do firmy gdzie zamawiałam meble - dzisiaj babka twierdzi, ze moje lozeczko wcale nie przyszlo wczesniej,t ylko wczesniej przyszlo inne lozeczko dla kogos kto jeszcze wczesniej zamowil i oni nie maja ani lozeczka ani szuflady (ostatecznie po milionie przesuniec meble mialy dotrzec w miniony piatek, ale bylam przekonana ze czekaja tylko na szuflade...) i mowi ze spokojnie ona widzi ze ma na fakturze 3 lozeczka fino ktore wlasnie dzisiaj wjada na magazyn - tylko szkoda, ze ja zadnego lozeczka fino nie zamawiałam! tylko z zupelnie innej kolekcji.

zeby kobiete w ciazy tak denerwować to jest kpina po prostu! Ci zwlaja na producenta, ze im nie przysyla, a producent jak z nim rozmawialam mowi, ze zadnych zamowien nie miał od lutego do kwietnia z tej firmy....
paranoja jakaś!

no to się pożaliłam.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magda Oskarek pięknie rośnie!!
bez majtek z wielką podpachą...? a nie można sobie założyć siateczkowych gatków, albo takich bawełnianych mocno wyciętych lub nad ranę wysokich?

Aaaaa cewnik jeszcze.... kiedy ten cewnik wyciągają?
jestem coraz bardziej przerażona :P

Dziewczyny ile płacicie za Engerix i w jakiej aptece?

Luna na Zaspie dają i pokłady i lignine wiec nie trzeba brać. A koszule Polożne pomogły ubrać mi po tych 6 czy 8 godzinach jak zdjęli mi ten worek z piaskiem :/ wcześniej ubrali ku taka szpitala co ręce wsadzasz i jesteś przykryta od przodu a z tylu można zawiązać, ale ja nie miałam jej zawiazanej. To moje doświadczenia z przed 4 lat teraz może jest inaczej tego nie wiem
Devil ten kask jeden jest żółty w czerwone kropki a drugi ciemny róż. Ten żółty wydaje mi sie i dla chłopca udała dziewczynki jak chcesz zrobię zdjęcie i Ci wysle bo mąż wczoraj pojechał i przywiózł.

Witam słonecznie.
My po pierwszej wizycie u lekarza Oskarek wazy 3500g rośnie jak na drozdzach.Musimy powtorzyc badanie sluchu bo bral antybiotyk Gentamecyne teraz czekamy na polozna.
Luna podklady daja nie ma sensu brac a co do koszuli to na poczatek daja szpitalna bo wygodniej i jak usuna ci cewnik to zakladasz swoja.Troche akrobacji przy chodzeniu z tym cewnikiem i wkladami bez majtek ale da sie.
Pozdrawiam

Ja biorę jedne podkład do szpitala. Najwyżej mąż dowiezie jak będą potrzebne.

ps: W rossmanie sa przecenione tusze o 49% więc Dziewczyny warto zakupić. :)
Loreala jest super - normalnie kosztuje 60 pln a kupilam go za 30 :).

dzień dobry!
ja mam jeden cieplejszy pajacyk, o taki:
http://www.hm.com/fi/sv/product/15004?article=15004-A
jest raczej cienki, w środku ma miłą bawełnę, a z wierzchu taki welurkowy.

ale marzy mi się jeszcze taki - cały jak bluza dresowa - 100%cotton:)
http://www.kappahl.pl/article/kombinezon_548487
tylko ostatnio jak byłam w kappahl, to go nie mieli

ja dziś też mega niewyspana, córcia w nocy popłakiwała, budziła się co chwilę, ale nie wiem czemu, czy ją coś bolało, może coś się śniło, no nie wiem.

a ja właśnie zajadam arbuza, jej jaki słodki i pyszny :) marzył mi się już od dawna :P

a już dziś przyjedzie nasz rower! już się nie mogę doczekać, cieszę się jak dziecko :) lubię takie sklepy internetowe, co jak jednego dnia się zamówi, to już następnego jest dostawa :)

Luna, ja podkładów nie biorę do szpitala, w redłowie (jeśli dobrze pamiętam) dawali wsystko - i podkłady i całą masę ligniny. A w domu mi podkłady już nie były potrzebne.
też mam mydło i szampon w tych buteleczkach 50ml i obawiam się, czy to starczy na 3 dni :P

no ja do walizki wciaz sie przymierzam...
:)

Zamowiłam w gemini białego jelenia i mydło i żel pod prysznic - stwierdziłam, ze małe butelki beda poreczniejsze ale jak zoabczyłam 50ml... miałam inne wyobrażenie ;)
jakoś myślałam, że to większe będzie :)

bierzecie takie podkłady na łóżko? jak tak to ile? i jakiej wielkości?

a po cc to kiedy się ubiera normalna koszulę nocną? :)
zaczynam z lekka panikować....

Moja mama dzwoniła, że poprała to co kupiła dla młodego, żebym nie musiała tego robić ja :) i to co mamy po mojej siostrze małe i nieróżowe (rozmiar do 62) i mówi, że ma z 50szt ubranek...
(ja już w komodzie po wypraniu i wyprasowaniu tego co kupiłam w zasadzie nie mam miejsca!)
Chyba trochę przesadziłam.... :P

Ja dostałam chyba ze 2 welurowe pajace i jeden polarowy. Sama nie kupowałam, bo stwierdziłam, że w razie czego jest kocyk.

Wczoraj odebraliśmy fotelik z bazą z Mama i ja. Walizka prawie spakowana (jeszcze kilku rzeczy brakuje), ubranka na wyjście leżą w kołysce :)
Szok! Jeszcze troszkę i świat znów stanie do góry nogami :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej wtrace się co do rowerów :) między gdynia a Rumia na morskiej jest ogromny sklep rowerowy dwupoziomowy mają super wybór i różne ceny, obsługa pomocna super doradza :) polecam na przymiarke rowerka :)

Luna tam jak robisz zamówienie z next direct zawsze masz czas oczekiwania na daną rzecz zazwyczaj są to 3 dni robocze plus wysyłka nigdy nie czekałam dłużej niż tydzień tylko raz jak zamawia łam kurtkę to był czas oczekiwania 12 dni roboczych i wysłali mi osobno inne ciuchy które były szybciej i później dostali kurtkę :) ja zawsze porównuje ciuszki do h&m rozmiarowo i 86 z nexta jest troszkę większe niż 86 z h&m i tak jest z każdym rozmiarem :) bluzy dla takich maluchów to polecam bez kaptura bo on tylko przeszkadza :)

jeśli chodzi o pajace, to ja takich typowych "ocieplanych" nie kupuje - przynajmniej na razie.
Mam natomiast kilka welurowych i na chłodniejsze dni myślę, że będą ok. Jak będzie np 9 stopni bo takie temperatury jak widać na pewno będą to będę ubierać bodziaka z długim rękawem, welurowy pajac i kocyk do tego - mam nadzieję, że będzie ok ;)
Planuję tez zakup jakiejś fajnej bluzy :)

Swoją drogą - ktoś zamawiał kiedyś coś ze strony nexta? Ile czasu trwa wysyłka do PL?

Ja dziś tragicznie spałam :( od 3 w zasadzie się tylko kokosiłam... jakby mnie lekko brzuch bolał "na okres" po jednej stronie... spojenie łonowe to totalna masakra... brzuch jak kamlot... no i oka nie zmrużyłam w zasadzie. Jestem wykończona już.

Hejka :)

No właśnie moja Basia też ma biegowy ale dostała go na 2 latka w maju. Zaczęliśmy z nią wychodzić i okazało się, że jest na nią za duży. Nie radziła sobie w ogóle.. i później już nigdy nie chciała na nim jeździć. Myślę, że się zraziła. Nie chciałabym teraz popełnić tego samego błędu i brać większy. Na szczęście okazji nie brakuje, a i rodzinka duża więc spokojnie za te dwa lata można by kupić większy. Ona jest naprawdę drobniutka. Ale oczywiście podjedziemy do decathlonu i przymierzymy tą 14. Z tego co się orientuję to nie ma tam 12 właśnie. W razie czego trzeba będzie na allegro.

Ja wczoraj byłam z córami na placu jakieś 3 godziny i trochę słońca złapałam. Ale niestety zaczęły mi puchnąć palce u rąk :( a dopiero co się chwaliłam, że nic mi nie puchnie.. mam nadzieje, że nie będzie coraz gorzej. W końcu mam jeszcze półtora miesiąca, a prawdziwe upały dopiero przed nami...

Co do majówki to ja mam taki fajny program, który zawsze mi się sprawdzał i pokazuje mi, że w piątek ma być 9 stopni i w sobotę tak samo. Wczoraj jeszcze pokazywała, że również deszcz. A dzisiaj pokazuje już, że bez deszczu. Na szczęście. Ale niestety 9 stopni to i tak zimno :(

ja też witam się z rańca:)

kolejny piękny dzień się szykuję, a ja dzisiaj maraton po lekarzach....kwalifikacje, potem gin, a na końcu poradnia cukrzycowa...bleee

usiaa, ja mam jakies takie welurowe śpiochy i ze dwa pajace, ale uważam, tak jak napisałaś...bawełna a na nóżki kocyk:)

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...