Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Rozpakowane:
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*MAJ*

01.05 magda30- synek OSKAREK - Zaspa
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

link do poprzedniego :http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=535994&c=1&k=16#post9386739
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *17*

Witam z rana :)

Czy kupujecie dla swoich maluszków jakieś ocieplane pajace? Tak się ostatnio zastanawiam, czy w taką pogodę jak teraz nie trzeba by było kupić czegoś cieplejszego... Starszego ubierałam w bluzę a nogi przykrywałam kocykiem, a przy takim noworodku nie wiem czy to nie będzie za mało...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I ja dolaczam do teskniacych za rowerem, bardzo mi teraz tego brakuje. Jeszcze na poczatku ciazy, jesienia jezdzilam, ale pozniej od zimy odpuscilam sobie, no a po zimie to juz ciezko by bylo z brzucholem. Tez tak mysle, ze koncowka lata juz bede mogla wsiasc na rower, ale rodzinne wycieczki rowerowe to dopiero od nastepnego roku, bo teraz maly jeszcze bedzie za maly.

czerwcowa, ja mam to samo..bardzo zaluję ze teraz nie mogę pozwolić sobie na rodzinne wycieczki rowerowe. tez juz kombinuje jak tu usiąść w sierpniu na rower. Ostatnio pomyslalam nawet o rolkach, w tym przypadku przynajmniej nie bedzie mnie bolal tak tylek hehehe

Ja za to sama marzę o tym, by móc już jeździć na rowerze :) Od początku kwietnia myślę tylko o tym jak w lipcu zorganizować sobie czas by móc urządzić sobie maraton rowerowy, choć podejrzewam, że będzie to niezwykle trudne.

Pieluch tetrowych nie kupowałam w aptece gemini, ale w tygrysku stacjonarnym i te grubsze mogę tak polecić. Cieńsze zakupiłam na allegro i faktycznie są cienkie;)

Dzisiaj za to zakupiłam szlafrok bawełniany z rękawkiem 3/4 i co najważniejsze zajmuje malutko miejsca, a nie jak ten poprzedni 98% torby.

Ja za to szukam tych mniejszych staników ciążowych i z tym jest też ogromny problem, zarówno obwód pod biustem jak i rozmiar miseczki jest wielkim problemem.

Coraz gorzej funkcjonuje zapomniałam co chciałam napisać ..:)

Laguna, przemysl ra 12-tke...my naszemu 4 latkowi- urodzony w sierpniu- kupilismy 14 calowy na Swieta w decathlonie i wymienilismy na 16 cali, zeby posluzyl na dluzej...

ale cudna pogoda, trzeba na maxa korzystac bo pidobno majowka ma byc chlodna;-/

Nasz młody w zeszłym roku miał biegówkę Kinderkrafta....zaraz w pierwszym miesiacu się zepsuła tak, ze nie było opcji naprawy. Kupilismy mu za to na allegro tani bubel, któy tez sie nie nadawal do jazdy...źle wyprofilowany powodował ze mlody mimo bocznych kółek mial problemy z pedalowaniem i utrzymaniem równowagi. W tym roku swtierdzilismy ze koniec z tym wtapianiem kasy i kupilismy mu Krossa, koła 16 - jest dla niego idealny, mały śmiga na nim bardzo sprawnie i szybko i wiem, ze posłuzy mu przynaqjmniej na 2 lata. Potem będzie dla młodej.

witch - dzieki za namiary poprzeglądam :)

Mi coś dzisiaj niedobrze.. pól dnia mnie mdli.... aż się boję wstać :(
Głowa mnie boli też... Jakoś ogólnie się czuję nie za ciekawie...

W temacie rowerków się niestety nie wypowiem. Ale moja starsza siostrzenica nie miała biegowego, ale śmigała od 3 urodzin na 3 kółkach, a teraz od zająca dostała rolki, które robią z tego co się orientuję furorę :)

Ale sie rozkrecilyscie, dopoki posta napisalam to chyba z 20 innym wskoczylo.

I my niedawno mielismy rowerowy dylemat. Mlody biegowy mial od porzedniego Bozego Narodzenia, czyli mial jakies 1,9 mc i to byla wielka milosc, radzil sobie super, kask mielismy, ale jakos malo uzywalismy, udalo sie bez wiekszych kraks.
No i stwierdzilismy, ze na ten rok kupujemu normalny rowerek i tez wlasnie byl dylemat z rozmiarem. Tylko moj trzylatek jest raczej duzym chlopcem, na blilansie mial 101 cm, ubrania to wrecz 110/116 kupujemy juz. I jak przymierzalismy go do 12 calowego rowerka to bylby taki doslownie na rok. Wtedy stwierdzilismy, ze wezmiemy 14-stke, ale ze znalezlismy fajny rower, ktory byl nie tani, to w koncu jest 16-stka, zeby dluzej posluzyl chociaz. I musze Wam powiedziec, ze jest super rozmiarowo! Tyle, ze z bocznymi kolkami jezdzi. Pedalowanie w dzien zalapal, bo wczesniej nic z pedalami nie mial, wiec nie umial. Teraz po miesiacu smiga jak stary. No i teraz bez kasku juz ani rusz.

Ja po pierwszym porodzie przez tydzien mialam meza w domu, no i taka pani do pomocy przychodzila codziennie na 3 h. Maly byl rzeczywiscie bardzo grzeczny przez ten pierwszy tydzien, jadl i spal. Ale ja bylam jeszcze obolala, tak z 1,5 tygodnia czulam szwy. Takze fajnie, ze byl maz w domu, wszystkim sie zajal, tez mial okazje poznac maluszka, spedzic z nim troche czasu, nauczyc sie 'obslugi'. Pamietam, ze skorzystal z okazji i odrazu pojechal pozalatwiac formalnosci zwiazane z pojawieniem sie nowego czlonka rodziny. I rzeczywiscie bywalo tak, ze mlody spal, a my sobie filmy siedzielismy i ogladalismy :-)
Za to po tym tygodniu zaczely sie kolki i wtedy juz nie bylo tak kolorowo!

Ja ostatnio wyjatkowo malo snie. Ostatnio snil mi sie synek, ale tak fajnie, pozytywnie, widzialam go poprostu i trzymalam.

A za rowno tydzien mam termin.

No i wspolczuje Wam tego tachania wozkow po schodach, my jak jestesmy u siebie w Gd i musze na pierwsze pietro ciagnac sie z wozkiem to juz wyklinam to, ze hej. A jakiegos strasznie ciezkiego wozka nie mam.

Usiaa nasz młody nie za bardzo lubił trzykolowy rower z uwagi na to że nie umie pedałować. biegówkę dostał jak skończył 2 lata i jakiś czas w ogóle mu nie pasowała, ale jak juz zaskoczył (w zeszłe lato - więc miał ok. 2,5 roku) to teraz nie ma wyjścia z domu bez "motoru". chcieliśmy mu w tym roku kupić większy bo ten jest juz zdecydowanie za mały, ale chyba poczekamy do przyszłego sezonu.

moi znajomi kupili swojemu dzieciaczkowi taką biegówkę do której potem można dokręcić pedały - takie rozwiązanie byłoby super - może coś takiego znajdę to kupimy... :)

Luna, w kappahlu rozmiarówka kończy się na 90E i taki ja właśnie zakupiłam, jest niezbyt rozciągliwy pod biustem i 85E byl przyciasny,
są z miłej w dotyku bawełny i w środku mają takie "wkladki cyckowe" nie jest to więc tylko "koszulka" (normalnie noszę angielskie 80E, lub 85E) ale nadaje sie chyba tylko do chodzenia po domu, bo jednak biust nie wygląda w nim ładnie ;) a cena około 70 zł - za dwupak - czarny i biały

nie dam sobie głowy uciąć ale byl chyba jeszcze jeden model taki bardziej sztywny, ale nie było dużego rozmiaru, także te bawełniane powinny mi wystarczyć na poczatki karmienia, a póżniej chyba kupię normalny na fiszbinach z odpinanymi ramiączkami,
i miękki po domu i do spania:
http://www.kappahl.pl/article/miekki_stanik_645911
http://www.asos.com/Emma-Jane/Emma-Jane-Maternity-Nursing-Bra/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3474857&cid=8622&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Blue
http://www.asos.com/Emma-Jane/Emma-Jane-Maternity-Underwired-Nursing-Bra/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3475010&cid=8622&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=White

w kappahlu jest ogólnie dużo staników i nawet w wiekszych rozmiarach (seria xlnt) i nie drogich.. na mnie niestety ciążowo większość jest za mała ;)

no i przy założeniu karty jest -10% rabatu ;)

Jasne nie ma problemu tylko ja dokładnie nie pamietam koloru jaki on był . Mam go w piwnicy dziś męża wyśle żeby sprawdził.

mimmossa- terty polecam w smyku: Pielucha tetrowa Lux. Po praniu wyglądają jak nowe

Bartek bez kasku jeździ przez co mam wyrzuty, ale wcześniej nie było szans na założenie, bo się bał, a teraz nawet nie próbowałam. Fakt, że ilość wywrotek które zaliczył można policzyć na palcach 1 ręki, ale czasem to nie ilość się liczy. Styczniówko to może bym się na ten unisexowy zdecydowała o ile nie byłby za mały? Bo często mam wyrzuty, że bez kasku jeździ:(

Jak któraś z Was chętna juz kiedyś pisałam mam dwa kaski do oddania moja córa je nosiła wlasnie na początku jak miała 2-3 latka jeden jest żółty w czerwone kropki a drugi nie pamietam ale chyba taki unisex

Usiaa, moja miała niecałe 2 latka, jak dostała biegówkę, świetnie sobie radziła :)

a dziewczyny, na pewno wiecie o tym, ale koniecznie pamiętajcie o kasku dla malucha jeżdżącego na biegówce :) u nas wiele razy mała się wywalała tak, że kask ratował główkę przed uderzeniem.

Luna, zazdroszczę Twojemu szwagrowi grzecznych dzieci :) moje doświadczenia z noworodkiem są zupełnie inne :P liczę na to, że z drugim dzieckiem jest łatwiej :D

Barti też miał nieco ponad 2 lata jak wsiadł na biegówkę. No ale na normalny to na pewno wstrzymamy się do przyszłego sezonu.

Luna ma cc jedziesz jak cię Bozia stworzyła przykryta prześcieradłem :)

Moja córka na biegowy wsiadła jak miała trochę ponad dwa latka

Usiaa, moj synek ma teraz 2,5 roku i od dwoch tygodni śmiga na rowerku biegowym. Co prawda miał go od czerwca zeszłego roku, ale do tej pory w ogóle go nie kręcił, aż któregoś dnia zaskoczył i pokochał swój rowerek :) postępy robi z dnia na dzień.
3kolowy rowerek u nas sprawdzal sie słabo, synek sobie siedział, a ja pchalam, oczywiście pedalowac mu się nie chciało ;) z reszta ciężko się pedaluje w tych rowerkach, bo pedały zazwyczaj są bardzo z przodu, co wymaga od dziecka silnych nóg.

Widze ze temat rowerowy w pełni my od miesiąca szukamy rowerku i tez jesteśmy w kropce bo 14 trochę za duża a dwunastka trochę mała. I co tu zrobic? Wiec chyba w rym roku pożyczymy 12 od znajomych a w przyszłym kupimy 14. W decathlonie są bardzo fajne 14 w promocji z 600 na 400 i to co najważniejsze bardzo lekko chodzą pedały.
Do tej pory córka tez na biegowych i hulajnodze śmigała.

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??