Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena i Julka - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04. (01.05.) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
29.04. (04.05.) devil83 - Córka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
01.05 katelajda- synek - Zaspa
02.05 mila
04.05 devil83 - córa - Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka - Redłowo
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/ Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa/Swissmed
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-17-t537471,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *18*

ewwa - może już wyjdziesz z Amelką na rękach! Dobrze, że łożysko nie zaczęło się odklejać.

Ewwa, mnie rowniez przykro, ze tak sie stalo:-( mam nadzieje, ze nie uderzylas sie za mocno w brzuch...wypoczywaj, wszystko bedzie dobrze, zostalo naprawde niewiele do rozwiazania:-)

Ja mam termin na dzien matki, ciekawe czy mi sie uda:-)
Nie ukrywam, ze wolalabym miec juz to za soba, boje sie porodu, martwie sie, jak to wszystko bedzie wygladac. Pierwszy porod trwal ponad 18 godzin:-/ moze kolejny bedzie szybszy?
Marze o takim szybkim porodzie jak devil

oooj ewwa.. przykro mi strasznie.. trzymam kciuki za Ciebie.. na pewno wszystko będzie dobrze. Trzymaj się i staraj nie zamartwiać!!

Ja sie melduje z patologii ciazy :(
Jechałam dziś autem z siostra i jakaś stara babcia walnela nam w tył. Na IP okazało sie, ze tętno małej skacze mocno i lepiej zostać :(((
Mam nadzieje wyjść na weekend, ale zobaczymy.

Witam nowa mamusię. Ja mam termin na 25 czerwca a wg usg juz od lutego wychodzi mi termin na 1 czerwca. Gin mowil, ze duzy bobas mi rosnie. Ide dzis na wizyte i dowiem sie czy coś się zmieniło. Mam nadziejęze wszystko jjest ok. Poza bölem krocza, który mi doskwiera jak chodzę czuję sie ok.

Ja przy pierwszym miałam masaż szyjki:/ masakra:/ wrogowi nie życzę:p także enjoy biegaj po schodach, bzykaj się ile wlezie, kręć biodrami (jak przy hula hopie) i rób wszystko żeby poród się zaczął bez masażu:p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bozena - witaj :)
Mi dwa razy z usg wyszło 23 czerwiec i właśnie tej daty się trzymają... ale z OM jest jak najbardziej wiarygodna - bo wiem dokładnie kiedy miałam owulacje ;P
Coraz większy niepokój czuję w sobie... przy pierwszej ciąży w ogóle się nie bałam i skończyło się cc... więc sobie tak myślę, że tym razem uda się urodzić naturalnie ;P

Dziewczyny narobiłyście mi takiej ochoty na arbuza, że muszę się koniecznie wybrać do warzywniaka :)

W Lidlu jest promocja na pampersy, więc jeśli się któraś jeszcze nie zaopatrzyła to może warto skorzystać - 29,99 zł - 72 szt. :)

GosiekG - wg mojej dr mały wagowo jest o tydzień do przodu, więc kto wie, może akurat na siebie trafimy :)

wlasnie się obudziłam po 3 godzinnej drzemce. Moja chora malutka jeszcze szpi.. i właśnie już się boję bo wiem, że wieczorem nie będę mogła zasnąć

Masaż szyjki miałam przy porodzie ze starsza córką.. niestety bolesna sprawa.. miałam chyba ze 3 razy. Wody odeszły, a rozwarcia jak nie było tak nie było.. wiec masowali... ;/

ja tego terminu z usg się trzymam bo z drugą córką właśnie z miesiączki miałam inny a z usg wychodził 5 maj. I jak nic urodziłam 5 maja. Chociaż spotkałam się z opiniami takimi, że termin z usg jest niewiarygodny.

Też doszłam ostatnio do wniosk, ze do 30 tc to zlecialo a teraz to sie tak czas wlecze ze hej.

Moja głowa :(

Ja arbuza juz od miesiąca wyciągam, ale wczoraj na mega słabego trafiłam :/

Witam nowa mamę. Ja mam termin niedaleko Twojego bo na 24.06 i planuje rodzic w Wejherowie :) wiec kto wie :) moze sie spotkamy :)
Przylaczam sie do arbuzowych maniakow :) jadłam wczoraj i dzisiaj tez sobie kupiłam :)

ja miałam masaż szyjki i masaż ..to tylko ładnie brzmi :) ...
Też tak macie że przychodzi ta godzina a czujecie się jak byście 100 km piechotą zrobiły? ja z miłą chęcią bym się teraz w kokon zawinęła i spać poszło..tylko nidyrydyy bo starszak w drugim pokoju a i później nocka nie będzie przespana jak teraz bym oczy zamknęła.

te ostatnie tygodnie wleką się jak flaki z olejem..

Ja po wizycie u poloznej, z malym ok, na wtorek mam wizyte w szpitalu u ginekologa, zrobia mi wreszcie jakies dodatkowe usg i ten nieszczesny masaz szyjki macicy. Miala moze ktoras? Mam nadzieje, ze nie dotrwam juz do tego wtorku!!!

Ja cos takiego o nabiale kiedys slyszalam. Ogolnie przez ta ciaze nie mialam jakiejs strasznej ochoty na nabial, jadlam mniej niz normalnie, ale za to teraz nadrabiam, mam ogromna ochote. A najbardziej na koktajle owocowe na jogurcie naturalnym, robie praktycznie codziennie i tylko wymyslam jakie owoce dzisiaj dodac.

Kamiku - Wasz pokoik jest naprawdę ładny. No i trzeba mieć naprawdę talent, by zrobić takie literki i sówkę. My dopiero jesteśmy na etapie przygotowywania kącika dla naszego maluszka.

Odnoście nabiału to ostatnio położna mi mówiła, żeby sobie go nie odmawiać :)

Jeżeli chodzi o delfinki to reakcja ze strony naszego synka jest natychmiastowa - brzuszek faluje :)

A na sesję zapraszam z Waszymi maleństwami - ostatnio miałam przyjemność pracować z klikumiesięczną Paulinką, teraz czekam na naszego "modela", a w między czasie chętnie umówię się z którąś z Was (jeśli będzie chętna).

Jeśli chodzi o termin z OM to my mamy 8 czerwca, z USG z 12 tc to 2 czerwca, a z ostatniego USG to 16 maja, ale to raczej już niewiarygodne, bo młody to po prostu istny klops ;)
Lekarz kazał się trzymać terminu z USG z 12 tc, ze względu an to, że miałam nieregularne miesiączki.

Pirat - ja pierwsze słyszę o unikaniu nabiału...

mamma - nasz młody niewzruszony na te dźwięki... tj ruszył się w 4 minucie, ale nic poza tym :P

czerwcowa - mam nadzieję, że zdążę przyczepić ozdoby zanim urodzę :P
zdecydowanie wolałabym by pokój był większy i mój to będzie z lekka nudny w porównaniu do kamiku, bo będzie taki mdły, beże, kremy brązy i biel ;)

Chciałam zrezygnować początkowo z brązów, ale w sumie to musiałabym wymienić drzwi szafy :)

Tak czy inaczej jak młody podrośnie to dodam więcej kolorów ;)

A dzisiaj może przyjdzie fotoksiązka z sesji :) Bo jakieś awizo leżało w skrzynce (swoją drogą to ciekawe jak siedzę ciągle w domu, że listonosz awizo wrzuca a nie dostarcza paczuszkę)

Jeśli chodzi o alergie to u nas ja wolna od tej przypadłości, a mąż ma alegrgię na płyki trawy i jakieś inne, więc mam nadzieję, że synek wda się tu we mnie ;)

Pirat- wcinaj spokojnie, o ile objawy alergii nie pojawią się u Ciebie ;) ja przez tą ciążę zjadłam już ponad 40kg pomarańczy, ile nabiału nie będę liczyła i nawet nie pomyślałam o tym, ze moja córeczka mogłaby mieć z tego powodu alergię. Ja osobiście jestem alergikiem, mój mąż też i bez względu na to, co będę jadła moje maleństwo ma około 50% szans by też mieć alergię.
Wpływ na ryzyko wystąpienia alergii ma przede wszystkim obciążenie genetyczne.

czyli orzechy arachidowe mogę wcinać?:) bo miałam wrzuty sumienia...

Hehe jak tylko będę potrafiła pomóc to pewnie:D

devil- Ty jesteś już po stronie ekspertów :) i będziesz nam pomagać jako doradca:), zobaczycie jak zasypie forum tysiącami pytań po porodzie:D

Hehe z delfinkami już nie pomogę:p chyba że życie pozaprenatalne też się liczy:p

Z ketonami nie pomogę, bo się na tym nie znam, ale pamiętaj, że wujek google nie jest najlepszym doradca:/

A co do teorii o alergiach to też pierwsze słyszę, żeby dieta matki miała wpływ na wystąpienie konkretnego rodzaju alergii...

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...