Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-18-t538935,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Enjoy GRATULACJE!!!! Super ze Mikołaj juz poza brzuszkiem :

Ja powoli wracam do żywych.... Od środy miałam mega migrenę myślałam, ze mi głowa wybuchnie i oko wyskoczy taki ból :( nalykalam sie apapu i teraz mam wyrzuty sumienia :/ ale te tabletki i tak nie pomagały jakoś bardzo może troszkę ulżyło ale i tak było kiepsko. Mam nadzieję, że juz mnie coś takiego nigdy nie dopadnie.

Kamiku super Twoja sesja pokoik Hubcia Cię zdradził :)

Ja tez ciagle sobie obiecuje ze zabiorę sie w końcu za pranie, wyprawkę, pakowanie torby ale ciagle coś innego wychodzi teraz sobie dałam terin ze fo 35 góra 36 tc muszę to wszystko ogarnąć.
W ogóle ostatnio strasznie mi sie dłuży, a juz bym chciała polowe czerwca :)

albo ten, tylko dużo droższy...:

http://www.selene.pl/produkt/1/materace-dzieciece-baby-s-best--60-120
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

co sądzicie o materacu do łóżeczka z jyska: http://jysk.pl/sypialnia/materace/materace-dla-dzieci/materac-60x120-gold-f85-wellpur-0.

Temat ogólnie to ciężki, trudno się zdecydować na coś.

Rija a skąd zamawiałaś meble?
Nasze szły ponad 10 tygodni albo i nawet lepiej, co się nawkurzałam to moje - ale ważne że przyszły w końcu i są fajnej jakości bo zamawialiśmy je w ciemno :)

Ja dzis od rana nie miałam netu - mogłabym normalnie monitorować ruch sieci ;)

Może dziś się zbiorę za zrobienie zdjęć pokoju :)

Dziś mnie wszystko łupie, chce mi się spać okrutnie, ogarnia mnie do tego lekka nuda no i ogólnie nie wiem co z sobą dziś zrobić :(

Czy któraś z Was ma książkę pierwszy rok życia dziecka? bo zastanawiam się czy warto ją zakupić.

Swoją drogą czytanie ksiażek w ciąży mi wybitnie nie leży, jak wcześniej mogłam je pochłaniać w super szybkim tempie, tak w ciąży czytam po 10x jedno zdanie :P po czym zachciewa mi się spać :)

ja łykam euthyrox od początku ciąży, szczęśliwie najniższą dawkę. Z dostępnością nie ma problemy, kupuje w różnych aptekach.

Witch, dziekuje za info. Moj maz wlasnie wrocil do domu z lekiem :) Jak to sie mowi 'najciemniej jest pod latarnia' i kupil go w aptece w naszej wiosce :D Dostalam najmniejsza dawke, tj. 25. Mam nadzieje, ze po ciazy hormony wroca mi do normy i nie bede musiala brac juz tych lekow.

P.S. Dziekuje bardzo :)

kamiku, ja biorę euthyrox i jeszcze nigdy nie miałam z nim problemów!! to bardzo popularny lek więc się dziwię :-) ostatnio kupowałam wieczorem przy dworcu w gdańsku. A jaką dostałaś dawkę?
(PS. Wasza sesja jest cudna, Ty śliczna, a poikoik przesłodki)

Umkło mi to pytanie:p
Z tego co widziałam to babeczki dostawały buteleczki z NAN1 :)

dziewczyny jakie mleko modyfikowane (firma, rodzaj) podają na zaspie, jeśli nie karmi się piersią lub dokarmia mm.

dzięki za odp !

Enjoy, gratuacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i Mikolaja :)

Czerwcowa, tez polecam fotoinlove. Nie mamy jeszcze wszystkich zdjec, ale te ktore juz dostalismy wyszly calkiem fajnie; przynajmniej my jestesmy zadowoleni :) A jak juz Hubek na swiecie bedzie, planujemy sesje noworodkowa, uwazam, ze to cudna pamiatka.

Dziewczyny, takie jeszcze pytanie.. czy ktoras z Was 'nabawila sie' niedoczynnosci tarczycy w ciazy? Mnie to cholerstwo dopadlo na sam koniec, - dowiedzialam sie podczas ostatniej wizyty i w zwiazku z tym musze brac Euthyrox.. :( Niestety juz w kilku aptekach powiedzieli mi, ze nie maja tego leku i ze nie ma go obecnie w hurtowniach.. Moze ktoras z Was kupowala go ostatnio?

dobry :) ale mi się chce dziś spać ;) oglądałam wczoraj fotki na fotoinlove i moze na sesję z maluchem się zdecydujemy, ale na ciążową to nie, wygladam jak pasztet ;) jednak lepiej się nie pokazywać hihihi, chyba ze takie domowe, mąż zrobi... ale on też niezbyt uzdolniony zdjęciowio jest, chyba ze na samowyzwalacz zrobie sobie sama ;;) ale to po fryzjerze w poniedziałek :-)

"Fajnie jest mieć pierwsze dziecko, bo wtedy wszystko kupuje się nowe ;)"
a to niezupelnie ;) my mamy malutko nowych rzeczy .... większość od moich szwagierek i jakieś prezenty, ktore mi się niekoniecznie podobają, a szkoda wywalić ;) właśnie w piatek mąż przyniosł kolejne siaty ubranek od kolegi z pracy i dziś od rana znowu pranie, chociaż nic nie chce schnąć, taka pogoda ;p

też mam jakies wahania nastroju ostatnio, wczoraj to co chwila ryczałam i się wściekałam .... dziś jeszcze nie wiem ;) na dodatek po ostatnim dentyście nadal leczę dziąsło, afty mi wylazły, piecze mnie to draństwo, smaruję, płuczę i jeszcze tak z tydzień co najmniej będzie, a niech to szlag .....

Hejka,

Czytam Was, czytam, a jakoś mało kiedy coś napiszę. W tej ciąży odrzuca mnie od netu i chyba wolę poczytać, bo później będzie tego czasu mniej.

Widzę, że wszystkie borykamy się z podobnymi problemami ;) Mnie ostatnio do białej gorączki doprowadziło czekanie na meble - ponad 8 tygodni od zamówienia ;/ Ale w końcu są. Tylko trzeba je poskładać ;)

Jako że jest to moja druga ciąża kompletnie nie stresuję się robieniem wyprawki - wręcz przeciwnie. Nie mam nic popranego dla dziecka, o torbie do szpitala nie wspomnę. Niby wszystko mam (no może jeszcze jedna koszula by się przydała i laktator), ale porozrzucane to jest po całym domu. Pełen luz.
Fajnie jest mieć pierwsze dziecko, bo wtedy wszystko kupuje się nowe ;) Z kolejnym dzieckiem nie ma takiego szaleństwa - dużo ciuchów zostaje, łóżeczko zazwyczaj już jest. Najwyżej trzeba zrobić jakieś przemeblowanie.

Obecna ciąża jest u mnie książkowa. Wszystko, co miało mnie chyba dopaść, dopadło. Teraz na ostatnich nogach ledwo funkcjonuję. W nocy nie mogę spać. Łydki bolą. A wyjście nawet na plac zabaw z dwulatką to jak wchodzenie na ośmiotysięcznik.

Dotykałyście sprawę szczepień. Pierwszą córkę szczepiliśmy 6w1 plus ospa,rota, meningo i pneumo. U nas wyszło na plus, bo kiedy parę razy wszyscy obok łącznie z nami polegli na rotawirusach, dziecko przeszło je bez antybiotyków i szpitali, choć łatwo nie było.
W każdym razie nam się szczepienia sprawdziły. I w drugie też zainwestujemy.
Objawów poszczepiennych nie było - może trochę po ospie była bardziej rozdrażniona i gorączkowała, ale było to połączone z ząbkowaniem, więc do końca nie wiemy, co tak naprawdę było powodem takiego stanu.

Fajnie, że zaczynacie się rozpakowywać ;) Dobrze mają te, które wiedzą w jaki sposób będą rodziły. U mnie to zagadka, bo pierwsza ciąża było to zaplanowane cc (z powodu ułożenia dziecka) a drugi poród może być i cc i sn. Wszystko zależy od początku porodu. Ale wkurza ta niepewność, bo nie wiem, co i jak mam sobie w głowie poukładać. Może być tak, że lekarz w szpitalu zadecyduje, że skoro pierwsza była cc, jestem starą babą z wadą wzroku, to wykonywać będą cesarkę. Ale mogą mnie też pozmuszać do rodzenia siłami natury. A ja już na samą myśl o tym, nie mam sił na parcia.

Ściskam wszystkie i życzę szybkich porodów, a tym, które urodziły, żebyście nie miały dzieci z kolkami ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czerwcowa - sesja trwała ok 1,5h, jeśli chodzi o cenę to najlepiej do nich napisz, mieli ostatnio groupona więc może da się coś wynegocjować.
My na pewno będziemy robili noworodkową :) Zdjęcia maluchów wg mnie są powalające... Ja w ogóle uwielbiam zdjęcia i uważam, że to cudowna pamiątka.

Gosiek - jeśli chodzi o babyshower to mi chciała zrobić przyjaciółka, ale ze względu na to, że leżę, były święta, moje urodziny, nie wiadomo było kiedy pójdę do szpitala, to odpuściłyśmy ;)

Witam sie deszczowo.
Gratki dla kolejnych mamusiek.
U nas jak na razie ok w porownaniu do starszego syna Oski jest całkiem inny nie zapeszajac ładnie je i śpi oby tak dalej.
Nie moge sie na niego napatrzec z dnia na dzien jest coraz fajniejsze pulpecik sie robi a wczoraj odkrył jaz z brzuszka na plecy sie fiknać bo musimy go kłaść na brzuszku i nie za bardzo mu sie to podoba a we wtorek bedzie miał dopiero 4 tyg.mały bystrzacha.
Trzymam kciuki za kolejne mamuśki gotowe do rozpakowania.
POZDROWIONKA

enjoy gratulacje :) i fajnie, ze obyło się bez masażu :) ciesz się ;) no i daj znać jak się ogarniesz jak Maleństwo :)

hehe adrienne szybko ci się przypomniało :P

Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych !!! Ale macie fajnie :) Ja już nie mogę się doczekać. Ogólnie nie czuję się źle, ale mam zerwane ścięgno w stopie i stopa mi strasznie puchnie i boli, a dodatkowo dziś się potknęłam i wywróciłam na trawnik. No i kolano stłuczone. Ledwo chodzę.

A dolegliwości typowo ciążowe ustąpiły. Gorzej czułam się w poprzedniej ciąży.

I doszłam do wniosku, że fajnie będzie jak wymienimy okna i pomalujemy ściany, rychło w czas :)

Dziewczyny czy Wy planujecie zrobic baby shower? Dzisiaj zapytała mnie o to przyjaciółka - kiedy planuje zrobic. Ja zdziwilam sie bo w ogóle tego nie planowalam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Enjoy ja również składam Ci serdeczne gratulacje :)))

Kkasita dopiero zaczynam z facebookiem, więc jak tylko tam się więcej zadzieje to podeślę namiary.

Aga M. - w sprawie sesji kontaktujcie się ze mną pod adresem fotokropka@op.pl

Póki co sesje u mnie są nieodpłatne, także zachęcam i zapraszam.

Sesje w domu też mają swój urok, można poczuć się swobodniej i trochę poszaleć, a w plenerze różnie z tym bywa. Właśnie rozmawiałam z mężem jeśli nie zdążymy na sesję brzuszkową co jest bardzo prawdopodobne, to zdecydujemy się na sesję noworodkową, zadeklarował, że nawet pozwoli zrobić sobie zdjęcie;) i wykona mi sesję z brzuszkiem hehe już to widzę, 15 minut zajmuje jemu wyliczenie kąta wbicia gwoździa, a co dopiero zrobienie ładnego zdjęcia:D

dziękuję za linki.

Luna- zdecydowanie zdjęcia tego fotografa robią wrażenie, ile płaciłaś za sesję? ile czasu trwała? Trochę długo z tym zwlekałam, ale teraz stwierdziłam, że nie mam żadnego fajnego zdjęcia z czasu ciąży, a kto wie czy kiedykolwiek na drugą się zdecyduje. Tylko kiedy ja urodzę;D

Inne tematy z forum

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...