Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-18-t538935,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Ja dzisiaj po wizycie. Serducho małego pika prawidłowo, brzuch opadł i mam czekać na dalszy rozwój wydarzeń, a jak nic nie będzie się działo to kolejna wizyta w poniedziałek.

Jeśli chodzi o jedzenie po porodzie to poprzednio zabrałam ze sobą paczkę sucharków i nie zjadłam ani jednego, batoniki też wróciły ze mną do domu, jakoś nie miałam specjalnie apetytu przez cały pobyt. Wystarczało mi to co dawali w szpitalu. Jedyne co zużywałam w dużych ilościach to woda. Pierwszego dnia to mogłam non stop pić

dziewczyny polecam syropek Prenalen, dla ciężarnych kobiet. Popijam go jak moje dziewczyny coś złapią i udaje mi się nie zarazić.

a po cesarce to można od razu jeść??
Luna to Ci mąż obiadki będzie przywoził :)

Ja na szpitalne jedzenie na Zaspie nie narzekałam. Ale ja z tych niewybrednych więc może to dlatego :)
Jedyne czego nie mogłam przełknąć to piątkowa ryba.. bleeh..

moonika - a gdzie jesteś?
Oby jak najszybciej była akcja i żebyś nie musiała tam siedzieć nie wiadomo ile!

Ja to jestem taki niejadek, że na pewno spakuje sobie jakieś ciasteczka na "po porodzie" jak już mi pozwolą coś przekąsić i biszkopty :) bo na szpitalnym jedzeniu to dietę cud będę miała - ogólnie mało co lubię jeść...A jak jeszcze będzie to "szpitalne" to w ogóle tam zejdę ;)

Mnie dziś coś gardło z lekka boli :( Mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie..

oooj faktycznie.. Ty miałaś termin na 6 maja... syniowi dobrze w brzuszku Twoim..
a jaki teraz mają plan?? będą na razie Cię obserwować czy wywoływać??

wierze Ci, że tęsknisz za córcią.. ale musisz teraz się skupić na sobie i się nie zamartwiać..

a kto Cię skierował na patologię? sama pojechałaś do szpitala? czy po wizycie u lekarza??

Asku, gratuluję!!!

A ja melduję się z oddziału patologii ciąży ;( już 8 dni po terminie, no i muszę tu siedzieć.
No i wiem, że moja Julcia jest pod dobrą opieką, ale jak o niej pomyślę, to mi oczy mokre się robią;( no tęsknię strasznie!!!

Dr Szulc

Asku, gratulacje! :)
Ja byłam dzisiaj rano w Swissie na kwalifikacji. Kto Ciebie ciął?

o kurcze.. no to faktycznie nie wolno. Czyli te przekąski to racja po to, żeby po porodzie sobie coś zjeść. Bo tak jak ja urodziłam o 22.45 to już jedzenia na oddziale nie dają. Więc faktycznie sobie coś tam wrzuce do przegryzienia.
Ale pić też nie wolno? To chyba co szpital to inne zasady.. bo nam mówili w szkole rodzenia, że pić jak najbardziej i to jeszcze doradzała takie małe butelki kupić bo rodząca już w ostatniej fazie może nie mieć siły podnieść dużej butelki..

mam chwilkę spokoju.. dziewczyny pojechały na plac zabaw na urodzinki, a mąż po wózek :) wreszcie :) już nie mogłam się go doczekać :)

devil - mnie właśnie najpierw nakarmili by stwierdzić, że dziecko jest ułożone pośladkowo i musiałam czekać 8h na cc... wód już prawie nie miałam...

Dokładnie. Z tym jedzeniem i piciem to właśnie o cc chodzi...

aśku również składam gratulacje :) super, że tak gładko poszło :) a dzieciaczka zaliczyli już jako terminowego?? w którym tyg dokładnie byłaś??

co do jedzenia na porodówce to nam położna kiedyś mówiła, że nie wolno jeść i pić (tylko moczyć usta), bo jeśli się okaże, że trzeba robić cesarkę w znieczuleniu ogólnym (a są takie przypadki, gdy trzeba ratować życie matki a nie tylko dzieciątka) to wtedy jest ryzyko, że kobieta się nie wybudzi :( (nie wchodziła w szczegóły, ale zaznaczyła, ze może się to skończyć tragedią - nie musi oczywiście, ale że są różne przypadki)

aśku - mmoje gratulcje - bo chyba jeszcze nie składałam... super, że trafiłaś na dobrego lekarza... inni mogliby to zbagatelizować....
ja mam dużo przekąsek do szpitala - ale pamiętam, że ostatnio nic nie zjadłam bo dobrze mnie karmili na oddziale ;P
ja za chwilę oszaleje... dopadła mnie alergia... już wolałam jak padało - przynajmniej mogłam oddychać :(

Witam.
Podczytuję Was trochę-jestem z wątku lipcowo-sierpniowe mamy.
Gratuluję świeżo upieczonym mamom!

Styczniówka-czytałamkiedyś, że podobała Ci się poduszka sowa. Widziałam takie tutaj:

http://artillo.pl/c/pokoj-dzieciecy,362.html

Może Ci się przyda. ;-)

Pozdrawiam!

Moim wskazaniem bylo dwukrotne juz otwieranie powlok brzusznych...w tym ostatnie w czerwcu..

czuje sie rewelacyjnie, wstalam po 10 godzinach....wykompalam sie, uczesalam....ba nawet umalowalam i normalnie smigam po oddziale;-) chyba kto jak szyje tez robi roznice:-)

luna, przy cc zdecydowanie pakuj wsio w jedna walize....;-) ja nimam wkoncu szlafroka...ale tu jest tak goraco ze hoho...i na szczescie lazienki w pokojach;-)

co do bólu brzucha.... to ja też już jestem cała wewnętrznie obolała, mam wrażenie że każdy mój narząd to worek treningowy.

Wczoraj nie mogłam zasnąć tak się dzidzia wierciła, nie wiedziałam co robić i puściłam kołysanki. Chyba podziałało bo w końcu zasnęła.

Najlepiej zjeść coś lekkiego, np ryż z masłem jak poczuje się pierwsze skurcze.

W szpitalu, lizaki, landrynki- żeby mieć siłę na parcie

Laguna Twoja położna miała zupełną rację. Nam nie wolno absolutnie nic jeść jak już zacznie się akcja porodowa :)

Biszkopty mamy mieć w zapasie po porodzie i z tego co kojarzę można je tknąć po upływie IV etapu porodu - czyli po obserwacji (2 godziny po porodzie).

ewwa - ponoc Głodek to słaby lekarz. mojej koleżance rzucał w gabinecie jakieś dwuznaczne teksty... i pewnie dlatego są do niego wolne wizyty, jak do Niedźwieckiej.

ja w Medicoverze chodzę do Stukana i on zawsze przyjmuje w razie awarii ;) jest dzisiaj w Gdańsku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam wszystkim leżakującym intelektualną rozrywkę:) http://www.ipuzzle.pl/deser_lodowy

kurcze dziewczyny ja przegryzek w ogole nie brałam pod uwagę..
jak rodziłam Basie 4 lata temu na Zaspie.. na oddziale porodowym byłam od godziny 10 do godziny 22.45 i nic nie jadłam! jak położna zobaczyła, że jem drożdżówkę to tak mnie ochrzaniła, że masakra...

i tak się zastanawiałam czy to była zwykła zołza czy faktycznie nie wolno... ale pomyślałam, że w razie cesarki czy czegoś może rzeczywiście nie wolno.. i nie jadłam.

Ja mam też lenia. Właśnie się obudziłam po dwugodzinnej drzemce. Nie chce mi się nic. Dołuje mnie w ogóle ta pogoda.. zimno.. nie ma słońca. Co to za wiosna..

Inne tematy z forum

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...