Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope - córeczka - Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 aśku_85 - córeczka - Swissmed/Redłowo
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-18-t538935,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *19*

Ja mam krem z filtrem linomag i on jest od pierwszych dni zycia...
Ale fakt, nawet na SR mówili, że tylko w cieniu i to nie pod parasolem a pod dachem trzeba takiego noworodka trzymać i niemowle w pierwszych m-cach też najlepiej.

Czytałam, że noworodków nie powinno się smarować kremami z filtrem. Jedynie trzeba trzymać w cieniu. Kremy z UV są chyba od 3 miesiąca.

http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-dla-dzieci-analiza.html

tu macie porównanie. Przyznam szczerze, że też muszę poczytać bo jeszcze nie kupiłam żadnego kremu z filtrem

Mi od trzech dni krwotoki z nosa lecą :( tez nic mi sie nie chce.
A dziś wieczora doczekać sie nie moge juz mogłaby być 20.

kosmetyki hipp ja uwielbiam, przy córce używałam, teraz tez kupiłam dla synka. Zreszta sama tez żel pod prysznic używam :)

Zastanawiam sie tylko nad kremem z filtrem jaki kupić? Ktory jest od 1 dnia życia?

GosiekG - z tego co czytałam dla malucha najlepiej stosować żel do mycia i maść do pupy i tyle. Dopiero jak pojawią się problemy skórne używać emolientów.

Miałyście w ciąży bóle jajników? mnie bolał jeden przez jakieś 30 minut, ból w skali 1-10, 7. Innych symptomów brak.

Hippy wypadają najlepiej pod względem składu
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
tu masz fajne porównanie na temat kosmetyków

Ja zakupiłam płyn do kąpieli i mleczko do smarowania właśnie Hippa.
Moim dziewczynom skórę smarowałam po każdej kąpieli. Ale one mają skórę atopową więc nie miałam wyjścia. Ale nie jest tak, że trzeba

Powoli każda z nas zaczyna odczuwać zmęczenie i rozdraznienie - biedni nasi mężowie ;) ja tez mam dni gdzie tylko siedzialabym i płakała...
Znacie moze kogoś kto ma do sprzedania bazę na isofix do maxi cosi cabrio fix? Mąż chce kupić nowa bo mamy nowy fotelik i sie stresuje zeby baza nie była powypadkowa ale w sumie zastanawiam sie nad używana.

Wczoraj kupiłam kosmetyki dla Zosi firmy Hipp. Chciałam w sumie kupić linomag ale do kąpieli były tylko produkty od 1 lub 7 miesiąca życia, wiec Pani poleciła mi ten Hipp. Kupiłam płyn do kąpieli i balsam - balsamu tez sie używa codziennie czy tylko jak dziecko ma przetłumaczona skórę? Dobre są te produkty Hipp bo w sumie za duzo o nich nie słyszałam.

Mnie ostatnio...pare dni..non stop boli brzuch...spina mi sie podbrzusze...cisnie pecherz...mam dosc! nie wierze w to, ze wytrzymam do 40 ... a cc mam za 16dni, zabieg synka za 8....chyba musze mocno nogi zaciskac.;-)

brzuch tez mam nisko...czuje grawitacje;-) dzisiaj mam wizyte u gina...ciekawa jestem czy " cos" juz sie tam dzieje przy tych spinaniach

Ehh to chyba ta pogoda ma taki wpływ, że jesteśmy senne... Ja wczoraj w południe spałam 3h, po czym wieczorem znowu czułam się niewyspana... Mam nadzieję, że dzisiaj się w końcu za coś wezmę a nie wyląduję w łóżku ;)

Gosiek mi już przed świętami mówili, że brzuch mi opadł a na porodówkę jeszcze nie trafiłam i się na razie nie zapowiada ;)

Dziewczyny czy Wam tez powoli brzuchy opadają? Moja mama mnie zobaczyła ostatnio i powiedziała ze mam niżej brzuch. Czytałam ze tak sie dzieje około 2 tyg przed porodem a ja póki co zaczynam dzisiaj 35 tydzien, wiec czyzbym miała przyspieszony poród?
Do tego brzuch bardzo często napiety...
Wczoraj większość rzeczy dla Zosi kupiłam, wiec jestem zadowolona :) a potem do wieczora mnie nie było w domu, wiec jak wyszłam o 9 to wróciłam około 22:30 totalnie padnieta :(

ja bym pobiegała z mopem i ścierą bo lubię jak jest porządek.. ale totalnie nie mogę się za to zabrać. Chce mi się spać tylko... a jak teraz zasnę to wieczorem nie mogę wtedy zasnąć i się męczę. I o czym wtedy myślę? Oczywiście o porodzie.. o tym czy wszystko będzie dobrze itd..

Ja tyle rzeczy bym chciala zrobić, ale po prostu nie mogę :(
Jestem zmęczona i ociężała...
Do tego mojego gina nie ma w tym tygodniu i zapisana jestem dopiero na poniedziałek do lekarza, ale w Gdyni :( Nie wiem jak tam dojade z Przymorza, skoro właściwie natychmiastowo się męczę, a poruszam sie komunikacją miejską??? Maż urlopu nie weźmie (nie może, bo brał przez ten mój szpital w zeszłym tyg), a po tej stłuczce w czwartek nie mam ochoty jeździć z nikim innym :( Głupie to, ale co poradzę???

witam deszczowo,
Zaprowadziłam starszaka do przedszkola, miałam ambitny plan na zakupy ale przez ten deszcz nic się mi nie chce.
Ja na razie zamroziłam pierogi. Zrobię jeszcze kotlety mielone i pomrożę kilka porcji mięsa surowego na zupy.

Chyba zaraz spać pójdę..wszystko już mam popakowane, ciuszki poprane, rzeczy przygotowane..i co tu robić..ilez można z mopem, odkurzaczem i ściera latać po domu :).

wstawać śpiochy :)

w sumie taka pogoda, że tylko spać. Mi znowu dzisiaj się nic nie chce. Pranie rośnie, bałagan sam się nie sprzątnie.. dobrze, że dla Frania wszystko przygotowane. Jeszcze tylko po wózek musimy do kuzynki jechać. Może jutro nam się uda. I właściwie wszystko przygotowane. Nawet torba spakowana.. muszę tylko dopakować wodę, talerzyk, klapki pod prysznic i kapcie.. no i szlafrok jakoś oddzielnie będę musiała wziąć bo na pewno się już nie zmieści..

No i mam ogólnie ambitny plan aby uzupełnić zamrażarkę. Na czas jak będę po porodzie. Jakieś gołąbki, pulpety.
Co można jeszcze zrobić, żeby po rozmrożeniu nadawało się do jedzenia? Macie jakieś pomysły?

dam znać :)

ja robię taką prawdziwą botwinkę pierwszy raz. Zawsze robie taką zupę z normalnych pieczonych buraków. Do botwinki dodaje się też te liście.. więc zobaczymy jak to będzie smakować..

Jak ugotujesz to daj znać jak wyszła, to może zrobię drugie podejście do botwinki...

robie fajną zupkę... przepis zapowiada się bardzo fajnie..

to zdjęcie tak mnie przekonało, że kupiłam wszystkie składniki dzisiaj i gotuję :)

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/botwinka/zupa_botwinkowa_z_ziemniakami_feta/przepis.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moonika nie dziękuje, mam nadzieje ze tak będzie.

Ja tez mam zmienne nastroje :( i to czekanie żeby był juz koniec czerwca mi tez nie pomaga.

A sił to juz zupełnie nie mam.

Ale jutro będzie lepiej :)

http://www.youtube.com/watch?v=Ppkzbi7UunU dla tych Mamuś co mają doła tak jak ja :)

stare to ale mnie zawsze rozbawia :)

ale nie przejmujcie się, czym bliżej do porodu, tym wcale nie jest lepiej ;)
je ledwo oddycham tak mnie cos/ktoś pod żebrem rypie :/

od gina też żadnych newsów nie usłyszałam, ktg ok, wyniki ok, zwolnienie, skierowanie do szpitala i do widzenia, za tydzień na ktg z położną ;) a usg, badania to pani zrobią w szpitalu dzień przed cc :):)
jakoś mnie to nie nastraja :/

za to wytrzymałam u fryzjera całe 1,5 godziny :) hurrraaa... mam włosy podcięte i pofarbowane :):) i wogóle nic nie widać ze coś było robione :) po ciąży muszę cos zmienić, żeby nie wyglądać jak ciotka klotka :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...