Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka (2760g, 50cm) - Swissmed - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-19-t540247,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

hmm.. to dziwne ze w ogole przy skracającej szyjce i rozwarciu nie dostałaś nakazu bezwzględnego leżenia. No i żadnych leków. Tez bym chyba jednak przyspieszyła wizytę

mi też kazała wszystko odstawić w 37 tygodniu

Ja bym poszła do lekarza.
Mój na napinania dał mi d*phaston, który odstawiłam dopiero z końcem 37tc.

O to chodzi, że nie mam nic...za tydzien mam dopiero wizytę, ale zastanawiałam się własnie czy nie skonsultować się z lekarzem.

no ja Cię rozumiem, bo ja też zostaję jakieś 2 godziny na dworze jak je odbiorę. Bo żal, żeby w domu siedziały. Jestem w o tyle lepszej sytuacji, że nie mam ani rozwarcia, ani szyjka się nie skraca. Domyślam się, że masz luteinę? Jak często?
Mnie kazała brać 3x dziennie po 2 tabletki dopochwowo. I 3x1 nospe.
Jak masz mniej to zwiększ sobie też może to 3x. Na pewno nie zaszkodzi. I staraj się jednak więcej leżeć.

No właśnie Laguna...najbardziej obawiam się, że od 3 tygodni chodzę już z 1 cm rozwarciem i mam szyjkę skróconą. Niestety mąż wraca późno z pracy i to ja muszę po młodego chodzić do przedszkola, potem trochę z nim na dworzu posiedzieć, bo żal mi dziecka, żeby w domu siedziało.

kkasita ja mam to samo.. jak wracam z dziewczynami ze szkoły i przedszkola to bardzo wolniutko.. bo brzuch twardy jak kamień i dosłownie czuć jak główka naciska.. w domu jest w miarę ok, ja mało lezę, ale jak coś porobię to muszę na chwilkę przysiąść i wtedy troszkę odpuszcza. ALe i tak jest o niebo lepiej jak mam liteine

a dzisiaj w nocy kilka razy obudził mnie bół jajników.. szczerze mówiąc to już się wystraszyłam.. ale teraz jest ok.. więc nie wiem co to było

Kkasita mi sie napina prawie non stop jak tylko wstaje z łóżka :( nawet jak chodze po domu :( wiec generalnie leze.

Moja córka była 4 dni w przedszkolu i dziś znów katar, kichanie stan podgorączkowy mam dość!!!

Bobotic ma taki sam skład jak sabsimplex tylko nie ma aspartanu substancji slodzacej dawkowanie jak sabsimplex daje takie same efekty, tylko ze na ulotce Bobotic jest podana mniejsza dawka chyba 6 kropelek a sabsimplex 15 z tego co pamiętam :) jednak to ta sama substancja co espunisan tylko ze espunisan ma mniejsze stężenie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam się z rana:)
No tak temat kolek..:) Mam nadzieję, że nas tym razem też to nie dopadnie. Ze starszym synem mieliśmy tylko 2-3 tygodnie przeboje z brzuszkiem, cały czas płakał, ale to raczej wynikało z mojej diety. Pamiętam, że jak jadłam jogurty to bolał go brzuszek....jak odstawiłam to cały problem zniknął.

Dziewczyny czy Wam w 35 tc też napinał się bardzo brzuch? Gin mówił mi, że to normalne, bo mała naciska główką ale w 1 ciązy tak nie miałam jak teraz. Problem jest w tym, że od 2 dni nie mogę się ruszać z domu...zrobię parę kroków i tak się napina jakby łapały mnie delikatne skurcze:/ Wczoraj myśłałam, ze nie dojdę z przedszkola z młodym do domu, choć mam tylko 200 m. A szłam jak stara babcia, kroczek za kroczkiem:/Jak jestem w domu, krzątam się coś robię jest ok, gorzej jak wychodzę nawet na króciutki spacer.

No i wreszcie zmobilizowaliśmy się przynieść łóżeczko z piwnicy. Młody miał wielką frajdę, że pomagał skręcać łóżeczko, nawet wziął później szmatkę i z wielką satysfakcją je mył:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No my Bartkowi podawaliśmy lacidobaby, bo przy nietolerancji powinno się podawać probiotyk, więc może faktycznie ten mocniejszy zadziała szybciej i pewniej. Tylko pytanie czy to jest metoda na kolki wszelkiego pochodzenia czy tylko na nietolerancje...

a moja położna środowiskowa powiedziała mi, że teraz jest nowa metoda na kolki - podaje się dziecku lacidofil (taki dla dorosłych) - dwie kapsułki pierwszego dnia i przez kolejne trzy dni po jednej kapsułce i podobno ma się na zawsze z głowy kolki...

wiem, że też można przez internet zamówić
http://www.sabsimplex.info.pl/

Trzydziestko ja go akurat ściągałam z Niemiec.

devil a gdzie kupowałaś sabsimplex? bo "moja" pani z Orunii, która sprzedawała go 3 lata temu "z pod lady" juz go nie sprzedaje :/

No właśnie tak myślę, żeby tego sab na razie nie ruszać i ewentualnie zacząć właśnie tak jak mówisz od czegoś słabszego. Przede wszystkim zacznę od tej kupy i jeśli coś wyjdzie (tak jak u Bartka) to wtedy będę myśleć jak działać. Na razie Mała śpi na moim brzuchu;) tu jest jej najlepiej:)

A co do jedzenia, to w sumie może nie tyle, że się pilnuję nie wiadomo jak, ale z drugiej strony nie jem wszystkiego co mi w ręce wpadnie:p

pewnie, że daj. A co do brzuszka może najpierw zacząć od czegoś lżejszego.. jak espumisan..
może być, że brzuszek po prostu ją boli.. przecież to nie musi oznaczać od razu kolek.. a z jedzeniem się pilnujesz?

Laguna sabsimplex już stoi i czeka na wszelki wielki (stał jeszcze przed narodzinami Małej). Przy Bartku się sprawdził (chociaż nie miał typowych kolek ale miał nietolerancję laktozy, więc i enfamil pił i laktozę z cycków ściągałam i zapobiegawczo raz na dobę sab mu dawałam-ogólnie dzięki tym wszystkim zabiegom obyło się bez kolek). Teraz nie wiem co o tym sądzić, bo Mała chwilami tak płacze, że jej nie poznaję:( chyba dam jej kupę do badania, tak jak Bartka.

styczniówka... aha bo myślałąm, że też łożysko. To niby żadka przypadłość, ale coś kojarzę, że sporo mam tu było z tym problemem.
Sorki za pomyłkę.

Co do lewatywy, to ja też miałam z młodszą córką lewatywę, ale jej nie zrobiłam. Bo samej to dziwnie. Pierwszą córkę jak rodziłam 7 lat temu w wojewódzkim to zrobili mi sami i było ok. Teraz szczerze mówiąc wolałabym, żeby też mi zrobili w szpitalu. Ale chyba już odchodzą od tego.. szkoda

devil.. w razie kolek.. polecam kropelki sabsimplex. Ale pewnie je znasz. Fajnie, że starszy synek spełnia się w roli starszego braciszka. Na pewno będzie różnie. Ale to normalna kolej rzeczy :)

Moja Basia z kolei coś dziwnie się zachowuje. Stała się strasznie płaczliwa. Mąż jak ją odwozi do przedszkola to nie chce się z nim rozstać. Gdzie nigdy nie było problemu bo ona jest raczej z tych przebojowych dzieciaczków. A ostatnio mnie prosiła czy może chociaż raz zostać w domu ze mną. I tak sobie myślę, bo stoi już łóżeczko, wózek wszystko dla malucha przygotowane.. może już staje się zazdrosna. Kompletnie nie wiem czego się po niej spodziewać. Oczywiście mówi, że będzie Franusia głaskać, przytulać, że go kocha bardzo i widać, że się cieszy, że będzie starszą siostrą. Ale wiadomo, że mały zabierze czas mamy.. a ona jest bardzo mamina... ehh.. naprawdę jestem ciekawa jak to będzie wszystko wyglądać.. boje się takiej reakcji, że nie będzie chciała na niego patrzeć w ogóle, ani pomagać.. chyba serce by mi pękło...

Fakt, ja już nie mogę sie doczekać :)
Dziś mam wizytę o 12 u jakiejś ginki (żebym w pon nie musiała jechać do tego Glodka). Zobaczymy czy coś sie rusza, bo ostatnio fizycznie gorzej u mnie, a wczoraj wieczorem kilka razy spielo mi brzuch nawet.
Z drugiej strony proszę mała, by powiedziała jeszcze tydzień, bo jak teraz wyjdzie, to ominie mnie dzień matki w przedszkolu i nie wiem czy córka mi to wybaczy...

Dziewczyny jeszcze troszkę cierpliwości i też będziecie tuliły Wasze maleństwa:) zawsze ten ostatni miesiąc czy półtora się dłuży, bo już generalnie każdy odlicza dni;) ale jeszcze nie raz będziemy tęsknić do tych brzuszkowych czasów:p (co poniektóre jeszcze wrócą do tego stanu:p)

Kurcze ja codziennie mówię sobie, że muszę dla Małej kupić jakieś MM tak na wszelki wypadek żeby w domu było (bo z tym cyckowym mlekiem różnie bywa) i kuźwa nigdy mi nie po drodze do rosmanna ani tym bardziej do innego marketu:/ a pod domem mam tylko biedrę, a tu same duże opakowania:/

Inne tematy z forum

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...