Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka (2760g, 50cm) - Swissmed - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
06.05 moonika - synek Mareczek - Redłowo
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-19-t540247,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *20*

To super ze brat taki chętny do pomocy liczę ze u nas tez tak będzie :). Trzymam kciuki żeby brzuszek nie doskwierał.

:) jak ja juz bym chciała mieć swoje szczęście w domu żeby juz był koniec czerwca :)

Trzymaj sie dzielnie

styczniówko Malutka super :) chociaż wieczorami usypianie jest cięższe niż w dzień ;) w dzień zasypia ładnie i sama i w wózku i na rękach - różnie... w zależności od tego co w danej chwili robimy, ale wieczorami to tylko wtulona chce zasypiać :) na szczęście nie trzeba jej nosić - wystarczy przytulić do cycka lub się położyć i położyć ją na brzuchu... zatem nawet jak się przyzwyczai to mam nadzieję nie będzie trzeba nosić klopsika ;) no zobaczymy jak to będzie :)
no i nie wiem czy przypadkiem brzuszek nie zaczyna jej doskwierać :( bo właśnie wieczorami chwilami potrafi bardzo płakać i trzepać nóżkami :( na szczęście to są tylko krótkie momenty...
a starszy brat spełnia się w swojej roli :) pomaga ile może :) czasem i dokuczy (jak to brat) :P czasem broi, żeby zwrócić na siebie uwagę... no ale ogólnie chce pomagać, co chwilę by przychodził, tulił, całował siostrzyczkę (czasem wręcz za mocno). Chociaż zdaję sobie sprawę, że będą jeszcze gorsze chwile, to jestem dobrej myśli :)

a jutro przychodzi do nas położna środowiskowa ;) zobaczymy co powie o Małej ;)

Devil jak tam córcia ? I jak starszy brat?

ja miałam kupioną lewatywę... w domu nie robiłam, a w szpitalu poszło tak szybko, że nawet o niej nie pomyślałam :P

Laguna ja ze wskazań neurologicznych. A po drugie pierwszy poród zakończony w 34 tc z powodu zaniku tętnia :/

Ale dziś moj synus szaleje normalnie co on tam w środku robi to szok na prawo, na lewo, góra, dół w pachwinach mnie nawet gila :) ale dobrze jak sie rusza to przynajmniej spokojna jestem :)

Dziewczyny tak mi sie przypomniało, że jak rodziłam córkę to wszystkie dziewczyny co rodziły sn przed porodem robiły lewatywę. Może warto pomyśleć :)

styczniówka a Ty masz też cc?? przypomnisz z jakiego powodu?
coś mi świta, że też z łożyskiem coś chyba.. ale nie jestem pewna

no dłuży się dłuży. Ja jestem już coraz bardziej rozdrażniona, zmęczona, obolała.. i w ogóle nerwowa i marudząca.. ehh

Luna spokojnie to co Ci powiedział ewidentne świadczy o tym ze 23 po 15 urodzisz synka przez cc :) tym bardziej ze kazał Ci nie jeść wiec to tak jakbyś miała skierowanie :) wiec juz w sumie znasz datę urodzenia synka :) tylko nie szalej z tym prasowaniem i praniem co byś ten tydzień wytrwała.

Ja tez sie juz nie moge doczekać, bo za tydzień wizyta u gina i liczę ze mi powie jak to ze mną będzie. Kiedy do szpitala kiedy cc.

Wiecie co ten ostatni miesiąc jest chyba najgorszy ciagle człowiek myśli czas sie dłuży a chciałoby sie żeby szybko leciał .....

kurcze, jeszcze takie problemy robic przed samym rozwiązaniem prawie :( nie zazdroszczę :( mój prowadzący gin już w poniedziałek wypisal mi skierowanie bez żadnego zbędnego gadania, chyba bym padla z nerwow :/ ale też niby sie kładę na patologię dzień wcześniej, na czczo, nie wiem co mi będą robić, następnego dnia cc też nie wiem na którą, czy mąż ma przyjechać...?

Luna, ale w sumie, nie nakręcajmy się, są wskazania do CC to będa ciąć,najwyżej powiesz żeby sobie zadzwonili do prowadzącego ciążę ;)
U mnie tłumaczył to lekarz prowadlzący, że jesli by była akcja wcześniej i nie przyjeli mnie w wojewodzkim, to w każdym innym szpitalu będzie bez problemu.

jak dobrze pójdzie to będziemy miały cc w ten sam dzień, czyli 23-go ... szkoda że w róznych szpitalach, bo z pewnościa byłoby raźniej ;) potem weekendzik w szpitalu, i ciekawa jestem czy w poniedziałek jrzuż wypiszą, czy będą trzymac?

teraz mówie sobie, tylko wytrzymać bez nerwow, stressu, napinania się, chociaż brzuch podchodzi pod gardło i zaczynają mi się bóle jak przy okresie - w pachwinach i na dole brzucha :(:( brrrrr...... .. no i żeby nie było tak słodko, jeszcze wczoraj wisiałam nad kiblem pawiując, co jak co ale miałam nadzieję że już się mdłości skończyły ;)

ok, nie ma się co stresować. W sumie to masz to pewnie w wynikach badań wszędzie zapisane. Więc powinno być ok.

Ale w razie co to krzycz już od progu, że masz łożysko przodujące :)

Moonika, gratulacje! Super, ze masz juz synka przy sobie. Zuch dziewczyna z Ciebie, bo maly ma rzeczywiscie sluszna wage.

nie no pytałam się o to z 3 razy na różnych wizytach i teraz dobitnie.
Przecież go nie zmuszę.
Stresuję się tym,ale co zrobić.
Jak już będę na oddziale, to pogadam z lekarzem, który tam będzie jak to będzie wszystko wyglądać, a jak będzie taka potrzeba to ze wszystkimi ;) Niby na skierowaniu mam napisane łożysko przodujące.

Chyba nie mam głowy by się tym zamartwiać.

Jestem do tego dzisiaj strasznie nerwowa i rozdrażniona...

asku - nie pomyślałam w sumie... a siedzieliśmy ponad godzinę w korytarzu...

Ja mam jeszcze karton ciuszków do wyprasowania, trochę rzeczy do wyprania jeszcze... No i fotelik ciągle nie odebrany, a akcesoria do wózka jeszcze nie przyszły...

wiesz co Luna.. mogłaś nie odpuścić.. ja jednak czułabym się pewniej gdyby skierowanie było. Dziwne, że tak się zapiera przed wypisaniem jego. Pojedziesz na oddział i jeszcze jakiś patałach nie zauważy czegoś i będą kazali Ci normalnie rodzić... kurczę nie chce Cię straszyć bo i tak zestresowana jesteś wiadomo. Ale może jednak warto go przycisnąć, żeby wypisał. A jeśli coś mu wypadnie i nie będzie w pracy tego dnia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

no niby powiedział, że 23 maja ma dyżur od 15.
Ale jak się spytałam, czy mi wypisze jakieś skierowanie że mam meić cc czy cos to powiedział, że takie decyzje to podejmują lekarze na dyżurze, że mam 23 maja nie jeść od rana, on będzie od 15 i niby mnie potnie więc nie wiem sama...
czy mąż ma brać wolne w pracy bo to na pewno wtedy czy co...

Na myśl o weekendzie tam mi słabo ;) Mam nadzieje, że w nocy brzuch nie będzie mi się zbytnio napinał, bo wtedy pojedziemy w poniedziałek rano, zawsze to weekend w domku.

Monika- gratulacje, widać, że maluszkowi było dobrze razem z Tobą, 4300 robi wrażenie.

Luna- szpitale nie są przyjaznymi miejscami, ale Twój pobyt na pewno zakończy się wyjątkowo, także trzymaj się dzielnie.

Luna a gin powiedział Ci kiedy chciałby wykonać cc?

Ja na patologii najbardziej nie lubiłam weekendów, bo baaaardzo dzien sie dłużył.

Kocyk zamówiłam :)

Kurcze...luna moglas mnie odwiedzic...dzisiaj straszne nudy tutaj;-) trzymaj sie i glowa do gory....

no mamusiu...dalas rade takiego klopsika sn...super, gratuluje kochana!

Witch - minky kupiłam tu:
http://allegro.pl/minky-plusz-duzy-wybor-super-cena-i4212044685.html

My po ktg... no więc na ktg wszystko ok, na usg bez zmian (swoją drogą to w swissie mają gorszy sprzęt niż w normalnym szpitalu :P n i czekaliśmy mega długo na ktg)

więc w skrócie - rozwarcia brak, łożysko bez cech oddzielenia, ale szyjka się skraca
"na własną odpowiedzialność" do 23 maja mogę zostać w domu, ale on by radził jednak jechać na patologię, wiec mam skierowanie i jutro lub w poniedziałek jedziemy.
Zobaczę jak w nocy się będę czuła, czy brzuch mi się będzie mocno napinał itp
Tak czy inaczej musze się przepakować :P
Całe moje misterne starania by się zmieścić poszły na marne ;)
Zrobię w każdym bądź razie osobną torbę dla malucha, którą mąż mi dowiezie, jak będę rodzić, a w tą walizkę dopakuję rzeczy na ten tydzień do porodu..
Pójście do szpitala działą na mnie depresyjnie. Nie lubię szpitali, szpitalnego jedzienia, no i ogólnie się stresuję.
A co jak coś się zacznie dziać w szpitalu i mąż nie zdąży dojechać? denerwuje mnie to...

Moonika - gratulacje! Ale zdrowy chłopak :) Ciekawe czy nasz go prześcignie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to się w końcu zmobilizowałam i posprzątałam kuchnię :) Ale jestem z siebie dumna :)) Teraz mogę jechać na porodówkę :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gratulacje Moonika :) i przy okazji gratulacje tym co ominęłam :)

a ja dzisiaj bylam w wojewodzkim i zapisali mnie już na termin, więc 22-go na 7mą rano jadę do szpitala (na czczo) a cc mam następnego dnia, czyli 23-go w piątek :-) o ile oczywiście wcześniej się nic nie zacznie ;)
ale mam nadziję że nie i zaciskam nogi ;) hihihi i krzyżuję paluszki :-)

torbę spakowalam wczoraj bo mialam jakies dziwne skorcze i skoki cisnienia, na szczęście po nospie i drzemce przeszło ... az mi się smiac zachcialo, jak to czlowiek potrafi się jednak zmobilizować :):)

Luna, na jakiej aukcji kupowałaś minky? bo ja oglądam od kilku dni wzory i kolory ... sama bym chciala miec taki kocyk bo one są mega milusie :):) a moja mama chodzi cały czas taka nerwowa, że przy maszynie by się trochę zrelaksowała hihhihih :)

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 GosiekG - córeczka
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...