Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-20-t541567,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Ewwa może to tylko jednorazowe obserwuj i jak coś to tez uważam ze lepiej dmuchać na zimne. Teraz tak czytam ty dziś w miedicover byłaś o 11? Bo ja tez byłam o tej porze :)

Dziewczyny jak sie male staw urodzą to sie spojrzy i będzie wiadomo jak nazwać, ja wychodzę z takiego założenia mi sie Olaf bardzo podoba.

Kkasita Ty kobieto nie prżesadzaj z taka ciężka praca.

a ja od 1,5 h w ogrodku: sadzę, pielę sprzatam ehhh...wykonczyl mnie juz ten upał ale twarda jestem...idę dalej kończyc

Czy któejs z Was tez dretwieją palce u jednej reki? bo mi u prawej, robi sie to bardzo niewygodne, bo chwilami trace az czucie w palcach i 24 h
na dobę:/

Oo Tymon też ładnie:) dopisze do swojej listy;)

Gosia skoro położne mówią że nie ma powodu do stresu to może warto jeszcze poczekać? Laktacja się w końcu rozkręci

Sciagnelam dzisiaj 8 ml swojego mleka, byłam mega zadowolona. Ale podczas obchodu okazało sie ze to co Zosia przybrała w nocy znów jej zeszło. Położne mówiły zeby sie nie stresowac a ja w płacz. Mega płacący dzień mam dzisiaj. Wlasnie tez zastanawiam sie czy męża po butelkę nie wysłać, moze tak by lepiej szło?

Kajetan jeszcze fajne ;)

Ewwa, gdzieś ostatnio wyczytałam że można krwawić po badani..zobacz czy później też bedziesz krwawić ..jak tak to lepiej to skontrolować.
Ja w ciąży uznaję zasadę LEPIEJ DMUCHAĆ NA ZIMNE.

Hej dziewczyny :)
My po wczorajszej wizycie i ktg. Zapis prawidlowy, u mnie ze szwem nadal dobrze, synek rosnie i obecnie wazy juz ponad 3200g. Wszystkei przeplywy, ilosc wod itd. idealne :))

Trzydziestka, dziekuje za informacje odnosnie ktg. W gabinecie lekarza do ktorego chodze musze dodatkowo placic za nie 50 pln, a juz sama wizyta do niedrogich nie nalezy, bo 200 pln.. Stad szukam jakiejs alternatywy ;)
Odnosnie laktacji tez kojarze ze SR to co Rozyczanka pisze.
Mam jeszcze pytanie w kwestii poloznej - czy do Ciebie po porodzie ktos przychodzil? Cyz byla to polozna z przychodni na Dabrowie? Jakie wrazenia? Ja niby mam wybrana ze SR do ktorej chodzilismy, ale jeszcze sie zastanawiam nad ewentualna zmiana..

Mamma, wybierzcie sobie 2-3 imiona, ktore obojgu z Was pasuja i jak zobaczycie synka, to powinno sie rozjasnic jakie do niego pasuje :) My mielismy taka mini liste i potem dzien, dwa dyskusji, ostatecznie tylko Hubert, Wiktor i Oskar podobaly sie nam obojgu. Wybralismy Hubka. A cala lista wygladala tak:
Igor, Marcel, Wiktor, Hubert, Oskar, Borys, Tymon, Nikodem, Maks (Maksymilian), Leon :))

Luna, Witch, trzymam kciuki za jutro :)))

Kurczę, właśnie zobaczyłam, że odrobine plamię po badaniu gin. Badanie było co prawda odrobinę bolesne, ale czy to od tego? Powinnam sie martwić?

Mamma najładniejsze imię to Borys ;) Z pozostałych fajny jest Hubert

Ja właśnie wróciłam ze spaceru... Ten upał jest tak wykańczający, że od razu się położyłam, żeby odpocząć... Chyba muszę sobie zrobić jakieś stanowisko do siedzenia na balkonie

a u mnie najczęściej padają takie jak Gracjan, Adrian, Cyprian, Kubuś to głownie propozycje tatusia. Moje to Tomek, Kamil ewentualnie Nikodem. Czasem gdzieś jeszcze pojawia się jakaś inna propozycja ale ogólnie ja w ciązy to mam problem z podejmowaniem wszelkich decyzji i zdecydować nie potrafię się wcale. A do kompromisu jeszcze bardzo daleko :)

Mi się zawsze podobało imię Patryk ale przyjaciółka nazwała tak synka a do tego jestem jego chrzestną więc chyba odpada..podoba mi się jeszcze Kacper, Hubert, Oskar, Borys - niestety te dwa ostatnie imiona odpadają ba mąż kręci nosem i w taki oso sposób nadal nie mamy wybranego imienia...;/

mimmosa i mamma a jakie macie potencjalne imiona?? pomiędzy czym się wahacie??

ehhh czereśnie... błagam nie róbcie mi na nie smaka :(

Hej ;)
Trzydziestka wczoraj miałam zajęcia z SR o laktacji i położna mówiła, ze mniej więcej po miesiącu mleko z mleka przejściowego przechodzi w mleko właściwe i maleństwo musi się do tego przyzwyczaić jego żołądeczek bo zmienia również skład. Trwa to 1-3 dni. I spokojnie można dokarmiać mm bo mały się nie przyzwyczai jesli tylko będziemy dokarmiać.

Gosiekg nie przejmuj się, wiem łatwo się mówi ale urodziłam córkę o tydzień szybciej niż ty i tez spadała z wagą cały czas dodatkowo przez żółtaczke nie dało jej się obudzić i nie chciała ssać wlewa łam w nią na sile mleko praktycznie 24 h na dobę spędziliśmy w szpitalu 11 dni po porodzie przez ta spadająca wagę ale jak bilurbina zaczęła spadać laura zaczęła przybierać na wadze i wtedy nas wypuścili, położne tez kazaly mi karmić strzykawka ale to była jakaś męka w końcu dałam jej butle w szpitalu i wtedy dopiero waga ruszyła, tez leżała na początku parę dni w inkubatorze, wiem co czujesz ja myślałam że laura umrze takiego dola miałam, ale jedna fajna położna postawiła mnie na nogi powiedziała ze to dziecko urodziło się żeby żyć ze ma silną wolę życia i nie da się zaglodzic na śmierć i ze norma jest ze do 14 dni powinna zacząć przybierać :) głowa do góry :) jeszcze trochę i będziecie w domku a mała zacznie współpracować :) dodam że laura urodziła się z wagą 3100 a wychodząc ze szpitala miała 2780 :)

enjoy podobno już tak, dziewczyny z któregoś wątku pisały że kupowały ale jeszcze drogie bo ok 30zł

Jestem po ktg. Mała znów spała, ale ja szturchalam i wtedy sie wyciągała.
Poród daleko :(
Szyjka skrócona co prawda, ale zamknięta i z tylu. Gin powiedział, ze z taka szyjka to nie chciałby, żebym rodziła a już na pewno nie chce, żeby wody mi odeszły, bo to potrwa wtedy :(
Wizja cc wisi nade mną ponownie :(
No nic, zacznę chyba biegać, myć okna i molestować męża codziennie. I po schodach latać na czas ;)

Ja pakując synka do dziadków też niestety nie dałam żadnych ciuszków na krótki rękaw :/ Ale babcia wczoraj od razu do sklepu pojechała i coś kupiła, także dają radę ;) Dobrze, że pomyślałam o czapeczce z daszkiem, bo tak biedak by się pocił w tych wiosennych. Ehhh ta pogoda...

A sa juz czeresnie?

Ola, gratulacje!

Mimmossa..ja tak samo..pustka w głowie co do imienia :).
Jedno które mi się bardzo podobało odpada bo przyjaciółka nazwała tak synka.
Upał a ja synka posłałam do przedszkola w długich spodniach i bluzce z długim rękawem - brawo dla mądrej mamy!!ahhh

Ja teraz mam wizyty co tydzień u gin, miałam ostatnik ktg które nic nie wykazało bo mały miał czkawkę i urządzenie szalało zamiast robić pomiar.

Gratulujacje dla kolejnej mamusi.

u mnie leci już 38 tydzien ale zeroooo objawów zbliżającego się porodu i pewnie tak będzie długooo.

Ooo właśnie spojrzałam na suwaczek i od dzisiaj synuś już jest donoszony:)

Tylko co mnie najbardziej stresuje to to że nadal nie potrafię wybrać imienia :(

A od rana mam mega ochotę na czereśnie

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...