Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-20-t541567,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

A jeszcze coś mi się przypomniało! Adg2014,witamy w naszym gronie!
w pierwszej ciąży też podczytywałam wątek (ciężarówki z czerwca 2010), nie odważyłam się dołączyć, ale byłam na bieżąco z losami wszystkich mamuś :P no i to kopalnia wiedzy ciążowo - dzieciowej:) i grupa wsparcia, wszystko w jednym:)

a my ubieramy mareczka w pajacyk, chyba jest mu w sam raz, nie poci się, jest cieplutki. Wydaje w mi się, że w takim pajacyku jest mu wygodnie. A na dwór zakladam czapeczkę, bez jakoś bym się bała, że wiaterek zawieje,czy coś:P nie spociła się łepetynka, to chyba nie za gorąco..

Hej! Co przeczytam Wasze posty,co by być na bieżąco,to już muszę biec a to do Marusia, a to do Julci, zawsze coś:) no ale teraz julcia z tatą na działeczce, Mareczek śpi, to ja nadrabiam:D

Gosiek gratuluję! To wspaniale, że juz jestescie razem:)) Marus tez w nocy plakał w szpitalu, chcial cały czas być przy cycku, pielęgniarki mówiły, że to normalne, żeby dawać cyca kiedy tylko mały chce. Ależ mnie te cycki bolały!
Asku, my wczoraj byliśmy na pierwszym spacerku. Bylismy u pediatry na pierwszej wizycie i powiedziala,ze mozemy isc:)
Na razie Maruś je i śpi,,jest bardzo spokojny, juleczka pięknie się opiekuje nim;) głaszcze, całuje nóżki,włoski, pomaga nam, jest wspaniała!

Tylko wieczory są cięższe, wszyscy zmęczeni,mały chce cyca,jula chce, żebym się pobawiła, ja padam na cyce, mąż lula marusia,ale on placze,hehe, taki dom wariatów, ale jest dobrze!

Luna, płakać się chce jak czytam Twoje przeżycia szpitalne! Dramat jakiś, tak ciężarną stresować. Ech, najważniejsze, że już niedługo poznasz Jasia:) utulisz go i już wszystko będzie nieważne:)

Ja w końcu po ponad 3h wróciłam z wizyty u gina... Nareszcie zaczęły się pojawiać jakieś skurcze :D Z małym wszystko ok, waży 3752g, odpowiednio ułożony do wyjścia, pozostaje tylko czekać. Następna kontrola w poniedziałek jak się nic nie będzie działo, i wtedy już dostanę skierowanie do szpitala od środy. Mam nadzieję, że tak długo z brzuchem chodzić jednak nie będę...
Mały niech się w końcu zdecyduje wyjść, bo też mam tylko jedną wyjściową bluzkę, w którą się mieszczę, ale na tą pogodę to się ona zbytnio nie nadaje. Mąż mi dzisiaj mówił, żebym sobie coś kupiła, ale stwierdziłam, że to nie ma sensu. Wolę poczekać aż urodzę i wtedy coś kupić już w mniejszym rozmiarze, bo do wagi sprzed ciąży to pewnie za szybko nie wrócę...

Ja zainwestowałam w takie spodnie pstrokate, z cieniutkiego materiału (kupiłam w c&a, ale widziałam też w h&m), co prawda długie nogawki ale są bardzo delikatne, przewiewne i dają się naciągnąć na brzuch choć nie są ciążowe ;P. Mają sznureczek w pasie. I myślę, że jeszcze na miesiąc (czyli do końca ciąży) mi powinny wystarczyć.

Przy moich obrzmiałych nogach i stopach chyba się nie odważę wyjść w krótkich gaciach "do ludzi" ;). Ja dziś cały dzień w domu, gdzie jest duuuużo chłodniej niż na zewnątrz (jak wieszałam pranie na balkonie to myślałam że mi przez ten czas kark przypali) i stopy póki co nie spuchnięte, ufff.

Wyszlyscie miało być

Po jakim czasie wyszyńskiego z maluszkowi na dwór?

Trzydziestko wyjęłaś mi to pytanie z ust:p też chciałam o to pytać:p wczoraj pytałam lekarki i powiedziała, że jak ja mam krótki rękaw to dzieciątku założyć po prostu długi. Więc Zuzia ma tylko bodziaka i cieniusie spodnie. Też mam mieszane uczucia co do czapeczki. W gondoli z budą z chęcią bym nie zakładała, ale troszkę się boję:p
A latem to nawet sam pampers zakładać tylko okryć lekko pieluszką żeby ochronić od słońca i ewentualnego wiatru. Tylko nasze (w sensie już urodzone) maleństwa latem będą już niemowlakami, a noworodka w samym pampku chyba bym nie puściła.

Luna dzięki za odpowiedz. Trzymaj sie tam, dobrze ze masz fajne towarzystwo, bo jak ja leżałam na ginekologii to miałam dziwne dziewczyny które w ogóle nie rozmawiały :/

Ewwa a jaki Ty masz rozmiar? Bo ja mam krótkie spodnie ciążowe z h&m ale na mnie są za duże wiec mogłabym Ci pożyczyć.

Ale dziś lato :) pięknie jest :)

W Biedronce (chyba od jutra) będą ciuchy ciążowe w malych cenach. Może komuś się przyda na końcówce. W ogóle będą promocje "niemowlakowe".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie a ja ubrałam mała w body z długim rękawem i na to spochy ale takie bez stópek. Chyba jej za ciepło... :/

trzydziestko ja moją Basie urodziłam w maju więc w takie upały ubierałam tylko w body z krótkim rękawkiem. Albo rampersa..
Miała bose stópki i nawet czapki nie wkładałam. Chyba, że ją wyciągałam to czapeczkę obowiązkowo

Hejka,

Chciałabym rodzić na Klinicznej. Dziś siedząc w poczekalni u ginia jedna z ciężarówek powiedziała, że teraz dużo dziewczyn nie przyjmują niby z braku miejsc, a w rzeczywistości podobno mają wkrótce rozpocząć tam remont.
Czy któraś z was orientuje się, czy to prawda? Może macie tam swojego lekarza albo położną, kogoś kto potwierdzi, czy tak faktycznie jest.

Będę wdzięczna za odpowiedź. Wprawdzie mam rodzić za ponad miesiąc, ale zaczęłam się teraz stresować ;/

Pozdrawiam wszystkie :)

Mam pytanie do mam które juz urodziły - jak ubieracie dzieciaczki w taki upał. Kurczę niby jedna warstwa więcej ale mam wrażenie ze młoda jest cała spocona. Ja to bym najchętniej w bikini wskoczyła gdybym nie miała zwałów tłuszczu na brzuchu wiec jedna warstwa więcej to body na krótki rękawek???

Dziękuję dziewczyny za wsparcie! Nastroje rp mam tak zmienne że szok, ale raczej mnie nie wypisza. Leżę i ściskam nogi ;-) mam nadzieję zer się nic nie zacznie, dziś na ktg miałam skurcze ponad90 :-P ale tylko chwilę.

Styczniowa kupiłam pharmaceris B baby z filtrem 50, pisałam do srokao jaki ma skład to odpala że super :-)

Jeśli chodzi o piątek to zobaczymy jak to będzie. Zdam relacje na pewno.

Mam fajne dziewczyny w pokoju więc czas mija dość szybko :-)

ja mam sporo takich tunik.. w które się na szczęście mieszczę więc one mi ładnie brzuszek zasłaniają. Z kolei gorzej u mnie ze spodniami. Bo w sumie legginsy które mam to wpijają mi się za bardzo w dół brzucha jak siadam więc ich nie nosze. I mam jedną parę spodni którą ciągle piorę aby mieć się w co ubrać. A w domu wskakuje w takie ciążowe legginsy kupione za 17,90 na allegro, które wyglądają już strasznie więc w nich nie mogę wyjść. Już muszę tak dotrwać bo na pewno nie będę wydawać kasy na nic ciążowego

Ja teraz kupiłam sobie 2 bluzeczki w HM na krótki bo też nic nie miałam. O tyle dobrze z tymi bluzeczkami ze ładnie opinają brzuszek i myślę że dobre będą jeszcze po urodzeniu, póki brzuch całkowicie nie spadnie i będzie z deka obwisły hehe. No i mają już specjalny delokd przygotowany do karmienia:) Wieksze i ladniejsze zakupy zrobię jak juz wroce do formy:).. Siostra na szczęscie oddała mi po sobie rybaczki ciążowe, więc jestem trochę uratowana:)
w sierpniu mamy jeszcze wesele, bardzo chcemy isc, bo po 4 latach przerwy az nam nogi same chodzą, żeby się wytanczyć. Obawiam się tylko ze w zadną moją sukienkę nie wejdę:/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam w nowym wątku :)

ja kilka dni temu zauważyłam że stopy mi strasznie puchną.
W ogóle jestem tak obolała że z chęcią za tydzień mogłabym rodzić, ból w pachwinach to już codzienność a do tego dochodzą bóle w krzyżu czy kłucie w kroczu.
Wczoraj byłam u lekarza ale nawet usg nie zrobił, zbadał na fotelu i to w taki sposób że pół dnia jeszcze bolało.

Ja z Zabulem miałam raz do czynienia na Zaspie i na mnie niestety też nie wywarł dobrego wrażenia no ale mógł mieć gorszy dzień.

A no i gratulacje dla nowych mam:)

Luna trzymaj się ważne że już jesteś pod nadzorem lekarzy.

Choć ja niestety do "planowanych" zabiegów w szpitalu nie miałam nigdy szczęścia bo przy takim jednym planowanym zabiegu przez trzy dni mnie trzymalii naczczo bo zabieg miał być "już jutro" a co zmieniał się lekarz to i zmiana o terminie.

A teraz uciekam skorzystać jeszcze troche ze słoneczka póki mogę.

Miłego dnia:)

No właśnie nie warto nic kupować do ubrania w mojej sytuacji... Ehh...

dziewczyny współczuję wam tego puchnięcia i kijowego samopoczucia... latem jest tym gorzej, że od pogody i temperatury się nie ucieknie... nawet w domu duchota :( trzymam kciuki żebyście urodziły wtedy kiedy chcecie :)

ewwa normalnie to bym powiedziała "to szoruj do sklepu", ale w sumie na kilka dni to raczej słabo opłacalna opcja ;)

ja czekam na położną (która przychodzi drugi raz) i śmigam z Młodą na dwór :)

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...