Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-20-t541567,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*raz

Super :) Dziękuję! :)

Hej, ja odebrałam po 5 dniach i był gotowy;-)

Cześć Dziewczyny!
Ja też rodzę w czerwcu. Termin mam na 14 :) i chyba jestem jedyna z tego co widzę na ten dzień :) Z badań wychodzi, że będzie to dziewczynka :)
Czasami czytam co piszecie, ale nigdy się nie udzielam. Może teraz na koniec o się trochę zmieni :)

Mam jednak problem a raczej zagwozdkę. Mianowicie przygotowuję dokumenty do pracodawcy o udzielenie mi wszystkich trzech urlopów po porodzie. W sumie 52 tygodnie płatne 80 %. Z tym nie mam problemu. Piszemy wniosek, składamy go do 14 dni po porodzie. Wszystko ok, jednak muszę dołączyć skrócony odpis aktu urodzenia. Tutaj zaczynają się schody... Wiem, że szpital ( w moim przypadku kliniczna) wysyła jakiś papier który zaświadcza, że dziecko się urodziło. Później mój mąż udaje się do Urzędu Miasta i USC ( w gdańsku to ten sam budynek prawda??) i odbiera akt urodzenia. Jednak po jakim czasie się tam udać żeby wszystko można było odebrać? Bardzo proszę o informację od dziewczyn które akurat to załatwiały. Aha no i czy pesel również nadaje się od razu czy składa się wniosek i czeka? Z góry dziękuję za pomoc przepraszam za dość długą formę wypowiedzi :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak ja kupowałam to zwracałam uwagę,, czy ma odchylane siedzisko i możliwość regulacji wysokości. Poza tym, żeby było łatwe w utrzymaniu czystości

Dziewczyny mam pytanie z serii dalszej...
jakie krzesełko do karmienia wybrać? Mam sobie wybrać już z okazji porodu taki prezent, a w ogóle nie wiem jakie przyjąć kryteria?

Dzieki laguna :)

styczniówka na zapas się nie zamartwiaj. Tak jak pisałam każdy przypadek jest zupełnie inny i nie ma się co sugerować.
Powiem Ci, że moja szwagierka miała dwie cesarki. Pierwszą zniosła źle. Ale drugą już zdecydowanie lepiej. U Ciebie też sytuacja wcale nie musi się powtórzyć..

Luna trzymamy kciuki, by już dziś Jasiu był z Tobą.

czułyście może takie pulsowanie w dole brzucha? nie chodzi o czkawkę

No wlasnie problem polega na tym, że konkretnie nic nie wiem. A moj gin jest na urlopie przez dwa ostatnie tyg mojej ciazy :( mam zaświadczenie od neurologa, ale moj gin mi mówił źe to zależy na kogo trafię jeden lekarz to będzie respektować a drugi stwierdzi ze dam rade sn. Wiec sie stresuje mega :/

Ja bardzo chciałam sn bo mam mega traumę z pierwszej cesarki, ale teraz moja neurolog tak mnie nastraszyla porodem sn ze tylko o cc myśle.

ewwa a gdzie Twoja mała chodzi na balet? na Hallera? no uważaj na siebie bo takie pomieszczenia i duchota to nam teraz nie sprzyja! ale dla malej na pewno dasz rade :)

styczniówka a Luna jest na Zaspie? Ja myślałam, że w wojewódzkim. Ja tam myślę, że to cc jej zrobią. Tylko niepotrzebnie ją straszą. A Ty nie patrz pod swoim kontem bo każdy przypadek inny. A Ty masz już termin tego cc?? Masz skierowanie jakieś?

Laguna ja tez wlasnie Zaspa wiec jak czytam co Luna pisze to mi słabo :/

Gosiek butelke po kazdym karmieniu przelewam goracą wodą, chyb , że jest noc to po prostu na drugim karmieniu plucze wodą z czajnika. mam sterylizator do mikrofali i raz na 2-3 ni wrzucam tam butle. mleko moze byc w temperaturze pokojowej. my mm dajemy ok 37 stopni.

Luna, trzymaj się!!!

Ja umieram z gorąca :( Dziś występ na balecie mojej córki. W sali nie ma klimatyzacji, a będzie chyba z pół tysiąca osób, bo samych dzieci będzie ponad 150. Masakra.

A plamienie przeszło, ale dziś rano sporo jeszcze wyszło takiego śluzu podbarwionego na brązowo. Myśle, że to po nocy, bo teraz nic nie ma.
Ale oczywiście myślówa jest. Ehh...
Tak jak wcześniej chciałam, żeby mała wyszła szybko, tak teraz chcę, aby siedziała póki szyjka nie dojrzeje. Im bardziej bedzie przygotowana w momencie odejścia wód, tym większa szansa dla mnie na poród SN.

Witam i ja w ten gorący poranek:) Noc u mnie calkiem spoko, wykonczona po calym dniu padlam jak mucha:)

Luna trzymam kciuki!!!

Ja po wizycie wczoraj...nic sie nie zmieniło, wszystko jest ok, gin powiedzial ze jak na koncowke ciazy to mam wzorowe wyniki badań. Az dziwił się ze tak dobrze (zajrzal w moją historię z 1 ciazy i było dużo gorzej). Mała rośnie wzorowo, energiczna nadal, podczas badania caly czas się kreciła:) no i waży juz wg USG 3100 g, więc duży okaz mi się zapowiada. Zobaczymy tylko czy nie mam zadnego paskudztwa w postaci paciorkowca.

Hej Dziewczyny

Dołączam się do mam mocno trzymających kciuki za Ciebie Luna!!
Życzę Ci aby ten dzień szybko się skończył w najmniej stresujący dla Ciebie sposób. Powodzenia! I wycałuj od nas Jasia jak już go przytulisz :)

Gosiek.. mi się też wydaje, że powinnaś butlą nakarmić malutką. Nie musisz słuchać tego co pielęgniarki mówią. Właściwie to czemu upierają się przy karmieniu strzykawką? Aby mała się do butli nie przyzwyczaiła? Rób to co czujesz. Ja bym na Twoim miejscu wyparzała po każdym karmieniu. To jednak wcześniak.. potrzebuje większej sterylności. Po prostu zrób to wcześniej, tak aby zdążyła butelka ostygnąć.
Ja wiem, że to trudne, ale staraj się myśleć pozytywnie. Życzę Wam dużo siły i cierpliwości. Na pewno niedługo wszystko się unormuje i wyjdziecie do domku :)

styczniówka a Ty gdzie będziesz miała cc??

GosiekG Ty jesteś mama a to Twoje dziecko. karm bez stresu tak jak uważasz, bo jak będziesz sie konspirować z butelka to tez będziesz sie stresowac. Moja córcia tez w szpitalu cały czas spadała i w końcu odstawiliśmy strzykawke sciagnelam laktatorem i dawalam butle. I dopiero wtedy zaczęła troszkę przebierać. A nie dość ze nie przybierają wcześniej to mówili mi ze dopóki nie osiągnie wagi 2 kg to nas nie wypuszcza wiec nie czaj sie tylko spokojnie karm. Ja tez miałam ta butelkę mam nie do końca sobie radziła na początku, położna mi poradziła wtedy zeby zmienić butelkę na tt albo na ta z medeli dla wczesniakow. Kupiłam obydwie ale mam i tak okazała sie najlepszym trafem trwało trochę zanim sie nauczyła ale potem było juz ok. Ja w szpitalu to wyparzalam po każdym karmieniu i wsadzilam do takiego pojemnika plastikowego z pokrywa wiec do kolejnego karmienia była juz ostygnieta. Trzymam za Was kciuki

Ja dzis tez praktycznie oka nie zmruzylam, non stop chodziłam do łazienki bo miałam wrażenie ze mam pełen pecherz a tam kropla :/

Pozatym cos żołądek mnie bolal to chyba z nerwów, bo non stop myśle o Lunie i jak to bedzie. Zwłaszcza ze ja tez powinnam mieć cc i boje sie ze będę przeżywać to samo :( LUNA trzymam dzis cały dzień mocno kciuki !!!!!

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Luna - ja tez trzymam mocno kciuki :))
No wlasnie zastanawiam sie jak to robić bo konspiruje sie w szpitalu. Mała dostaje jedzenie z cyca a jak jej brakuje to dostaje butelkę. Widzę ile zjada, nic sie nie wylewa. Tylko od rana płacze co trochę i martwie sie ze to przez butelkę. Mam ta MAM antykolkowa od 0+ wiec chyba nie powinna mieć problemów z brzuszkiem

Dziewczyny powodzenia dzisiaj :) trzymamy za Was kciuki:)

Gosiek wszystko zależy od Ciebie. Znam mamy, które po każdym jedzeniu sterylizowały wszystko, inne z kolei "tylko" wyparzały, a inne nie robiły nic. Ja tam np raz na jakiś po prostu zalałam wrzątkiem i tyle. Wszystko zależy od tego jakie masz "jazdy" dotyczące sterylności.

ta noc była koszmarna..przez te gorąco oko może na 30 minut przymknęłam..mecze sie okropnie.

Gossiek..ja po każdym karmieniu wyparzałam - od razu po karmieniu myłam i wrzucałam do garka aby wygotować - miałam dwie butelki więc robiłam to co dwa karmienia.

Luna. Trzymam kciuki za dobre decyzje lekarzy.

Dziś mam doła okropnego, chce mi się wyć do księżyca..a raczej do słońca..
jak sobie pomyślę że znowu urodzę po terminie to NIE WYORAŻAM sobie łazić z brzuchem jeszcze miesiac!!!
:(
:(
martwi mnie ten poród, zakichany paciorkowiec..to jak to będzie po porodzie..

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...