Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka
31.05 Witch_B - Synek Mateusz - Wojewódzki/Kliniczna

*CZERWIEC*
02.06 Luna- Synek - Zaspa
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-20-t541567,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *21*

Gosiek ja nie wyparzałam przed każdym użyciem, raz na jakiś czas tylko.Ewentualnie sam smoczek możesz przelać wrzątkiem jeśli chcesz ale to nie jest konieczne. Wystarczy dobrze umyć i wysuszyć. Luna wszyscy Ci chyba kibicujemy i czekamy na Jasia:)

Styczniowka, Ty nie możesz spać? :-) ja to cała chodzę...biegam z nerwów ciągle do łazienki... :-P
Mam nadzieję że dziś się wszystko wyjaśni. Ja cała nerwowa.. bo nie wiem jak to będzie dzisiaj to raz, a dwa nie dochodzi do mnie że może od dziś nie będę w dwupaku (może bo tu to wszystko jest możliwe!). Jest to dla mnie czysta abstrakcja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wczoraj na wieczornych wrażeniu wyszło ze mała znów zrzuca. Znów sie zdolowalam. Pol godziny w ramionach męża przeplakalam. Po tym jak razem z teściowa i mezem próbowaliśmy mała nakarmić przez ryrke i strzykawke stwierdziliśmy ze to i tak nie daje to rezultatów - maz pojechał po butelkę. Mam tylko pytanie. Wyparzylismy ja we wrzatku i wlewalismy mm. Czy teraz po każdym i przed każdym użyciem musimy zalewac ja wrzatkiem? Bo jak zalewamy przed Daniel małej to butelka automatycznie jest gorąca i podgrzewa mleko a ja nie chciałabym jej oparzyc. Moze moje pytanie wyda sie głupie ale nie wiem co robić,

To dobrze ze ustało, może specjalnie coś tam zrobił, bo on meeeega delikatny.
Nie moge spać :( jakoś dziś taka z powerem jestem :) cieszę sie ze juz jutro piątek :) dobranoc

Plamienie ustalo na szczęście.
Swoją droga to gin musiał dziś coś tam specjalnie ruszyć, bo dziś badanie było nieprzyjemne, a nigdy tak nie było...
Może pomoże :)

Próbuje spac ale przy tym upale nke daje nie..okna pootwierane w całym mieszkaniu a i tak gorąco..do tego stopy jak serdelki a palce u rak jak parówki..kocham lato ale nie w ciazy:/

Ewwa a jak z plamieniem ustało?

Ja ostatnio czułam jakby brzuchol w dół ciągnął.
Dziś wieczorem dalej mnie kłuje przy szyjce...

Luna trzymam kciuki za jutro musisz wytrwać do tej 15 a wieczorem juz UTULISZ JASIA!!!! :) i głowa do gory synus musi zobaczyć uśmiechnięta i szczęśliwa mamusie :)

Ja dziś trochę pochodzulam po domu wizyta u gina, a teraz ledwo żyje kręgosłup to juz nie wyrabia, mega mnie boli i to nie istotne czy chodzę czy leze, boli non stop :/

Usiana super ze taki leniwy dzien mieliście i ze nabrałam sił, bo synus juz niebawem przyjdzie na świat wiec musisz mieć siły :)

Dziewczyny czy Wy też czujecie takie jakby ciągnięcie brzucha w dół? Wczoraj przez pół dnia i dzisiaj wieczorem mam wrażenie jakby mały szukał wyjścia i nie mógł trafić w odpowiednie drzwi...

My z mężem spędziliśmy dziś leniwe popołudnie. Najpierw porwałam Go na pizzę, bo pewnie nie będziemy mieli teraz za szybko okazji, a później pojechaliśmy poleżeć na plaży... Jak fajnie tak leżeć i nie musieć cały czas zwracać uwagi, czy dziecko gdzieś nie ucieka...

Luna trzymam kciuki za jutro i się za dużo nie denerwuj :)

jakby ktoś jeszcze nie zakupił materaca, to w jysku jest promocja:

http://jysk.pl/sypialnia/materace/materace-dla-dzieci/materac-60x120-gold-f85-wellpur-0

Na szczęście okna mamy otwarte większość czasu, no i wiatrak jako jeden z nielicznych pokojów :-) ja dziś mam ful gości.. Do tego lekko boli mnie gardło. . Hormony Buzuja itp także jakoś żyje ledwo ledwo. Obstawiam że ok 17 będę jutro coś wiedzieć. Teraz to każdy lekarz mówi co innego... Ewwa jak u Ciebie?

jak już na sklepy wszedł temat to w tesco jest przecena niektórych ciuszków DISNEY.
np fajny kocyk bawełniany, biały z kubusiem puchatkiem przeceniony z 59 na 17 pln. Idealny do wózka. Ja się skusiłam i kupiłam.

w lidlu są leginsy i koszulki ciążowe, ceny niskie więc można "zaszaleć" na końcówkę ciąży.

Współczuje tych zmian hormonalnych, mi się czasem zdarza ale pochlipie sobie pod prysznicem i przechodzi. Po prostu jak tylko ogarniają mnie "smutne" myśli staram się czymś zająć.

Co do małej ilości płytek, byłam dziś u hematologa i 90 to nie tragedia. Można rodzić naturalnie. Tylko morfologia co tydzień. Powiedziała, że przy 50 podaje się sterydy na podniesienie. Decyzja leży i tak po stronie położnika.

Tymek byl moim faworytem - Tymon, Tymoteusz, obojetne :) Ale maz sie uparl, ze nie, wiec nie naciskalam. W koncu to ma byc wspolna decyzja..

Luna, prosze, nie stresuj sie, nie denerwuj, bo wtedy wszystkie miesnie sie spinaja, a to moze tylko przyspieszyc akcje.. lez spokojnie i czekaj na jutrzejszy poranek. Wszystko bedzie dobrze!
A okna mozecie otwierac..? moze jakis mini wiatraczek by sie Tobie przadal..? Uwiellbiam lato, slonce i temperatury nawet po 30 st, ale duchoty i zamknietych pomieszczen juz nie toleruje..

Luna Ty płaczesz, ale masz swoje powody ;), a ja od poniedziałku ryczę z każdego powodu.... U waga wczoraj się zdenerwowałam (i poryczałam), bo mąż poszedł po pracy spać, a mi się nudziło.... Brak mi słów na siebie.
Niech Mały wychodzi jak najszybciej i hormony się unormują, bo sama z sobą nie mogę wytrzymać.

Poza tym puchnę i zrobiły mi się mega, paskudne rozstępy, więc kolejny powód, by sobie popłakać :P

ewwa a masz może nadżerkę?? bo one ponoć często po badaniu krwawią :/ (pytanie retoryczne oczywiście ;) nie odpowiadaj) :P

no z dziećmi to tak jest czasem, że po narodzinach rodzice decydują ostatecznie ;) także lajcik :)

Luna ja Olę urodziłam 30 maja i pogoda była tak jak teraz to wychodziłam właściwie od razu jak wróciłam do domu. Ubrana w bodziaka i okryta pieluszką tetrową.

Ewwa zobacz jeszcze chwilę może to być po badaniu ale jak dalej będzie to ja bym pojechała na ip.

Nasz mały też dziś mniej ruchliwy od wczoraj, ale zrobili mi usg więc jestem spokojniejsza trochę. Babka mówi że jest mega nisko, rozwarcie 1,5 palca i mam zacisnąć nogi .

Gotujemy się nas sali. Ja co kawałek płacze. Nie wiem jak to jutro do końca będzie i panikuje z lekka. Nie wyobrażam sobie że to już jutro. Boję się że coś się zacznie i każą mi rodzić sn i ok chciałam tak ale nie jak wiem że jest ryzyko!

Do tego jestem taka jakąś że się rozklejam...

Kiedy można z maluchem można wyjść na spacer w taka pogodę?
I jak do ubrać na wpis?

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy