Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *22*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=542581&hl=9485962#op9485962
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *22*

Powiem Wam, że strasznie się cieszę, że już jestem po wszystkim. Leżenie na oddziale i czekanie na decyzję lekarzy to istna katorga...
W sobotę rano lekarz mówił, że na żadne próby oxy przez weekend nie mamy się bo nastawiać, bo w nocy przyjeli 16 porodów w związku z czym nie ma miejsc ma położnictwie. Na każde pytanie dotyczące przeterminowania ciąży mówili, że po to jestem w szpitalu, żeby mnie i malucha kontrolować na ktg kilka razy dziennie i w razie potrzeby będą reagować. Na szczęście po 18tej mały postanowił zacząć sam pchać się na świat, bo nareszcie poczułam jakieś skurcze - nieregularne i niezbyt bolesne, ale były. Przed 22gą podłączyli mnie do ktg i nie spodobał się im zapis - duże skoki tętna dziecka, czasami spadające do 70 a nawet zanikające. Podłączyli mnie drugi raz i znowu to samo. I od teraz wszystko potoczylo się błyskawicznie. Decyzja o zabraniu mnie na porodówkę, ekspresowy przyjazd męża, lekarz po 5 minutach obserwacji zapisu od razu stwierdził, że najlepszym rozwiązaniem jest cc. Nogi zrobiły mi się trzęsące jak z galarety z tego stresu. Znieczulenie, cięcie i po chwili usłyszałam płacz syneczka, aż mi się łzy w oczach pojawiły ze szczęścia, ze urodził się cały i zdrowy.
Borys to na razie anioł nie dziecko - prawie cały dzień spi, mało płacze, do cycka woli się przytulać niż ciągnąć, także kapnie od razu mm.
Jeśli chodzi o opiekę na położnictwie to na razie nie mam zastrzeżeń.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agamak dzieki za info jeszcze lepsza cena :) ja dziś ciąg dalszy skorczy :( na szczęście nieregularne ale częste i bolące :( wzięłam juz 3 nospy na chwile pomaga i zaraz znów :( ile nospy mozna max brać w ciagu dnia?

Styczniówka promocja na pampersy jest od 29.05 w Realu, wszystkie rodzaje są po 39,90 zł - Pampersy Premium Care (78 szt.) również bo sama kupiłam ;)

Usiaa GRATKi!!!!! W końcu Borysa duuuzego chłopaka masz :) i czytam ze jednak zrobili cc. Trzymaj sie i napisz wiecej jak nabierzesz sił :)

Marketa dzieki za info wyśle męża :)

Styczniówka, wczoraj kupiliśmy Pampersy Premium Care za 45 zł. (78 szt.) w Super Pharm na Matarni. Jest zniżka z kartą Ikea, 20% od ceny regularnej. Bez tej karty też mają promocję, wtedy taka paczka kosztuje 50 zł., ale tyle kosztują też w Akpolu bez promocji.

Ussia. Gratuluje!!niech maly zdrowo rośnie. Duży chłopak sie urodził.
wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczków naszych..tych w brzuchu i tych juz poza nim.

Usia, gratulacje! W końcu sie udało!
Styczniowka, chętnie przygarnę skurcze ;)
Moje dziecię buszuje w brzuszku nadal. Namawiamy ja na wyjście, ale ona nie słucha. 5 dzień po terminie już :(((

Ewwa usiaa kciuki zaciśnięte.

Ja dziś pół nocy skorcze miałam :(
Rano tez jeszcze kilka tak seryjnie było, teraz na szczęście sie uspokoiło, ewwa moge Ci je oddać :) szyjka tez mnie tak dziwnie kuje. Wiec dziś leżę i nic nie robię jeszcże musze trochę wytrzymać.

Co do krwi z pępuszka nie pomogę, najlepiej do położnej zadzwonić i zapytać. Może gdzieś pieluszka zachaczyla i dlatego ta krewka?

Dziewczyny wiecie może gdzie teraz jakaś promocja na pampersy premium care? Musze kupić jakbyście ie spotkały to piszcie

Miłego dnia dziecka :)

W KOŃCU DOCZEKAŁYŚMY SIE CZERWCA!!!!!!!!

Usiaa gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam wszystkie mamusie rozpakowane i w dwupakach w ten uroczy dzień :)

Gosiek przy karmieniu nie ma żadnych diet eliminacyjnych. Jedynie trzeba uważać na ilość spożywanych produktów, które zmieniają smak mleka czyli w szczególności: orzechy, cytrusy, czosnek i fasola :)

Według mnie zapobiegawczo nie warto eliminować produktów z diety :)
najlepiej obserwować, tak jak dziewczyny piszą :)

Miłego dnia :)

Witam w końcu rozpakowana :) Borys przemyślał sprawę i zdecydował się wyjść przed dniem dziecka :) Urodziłam 31.05. o 23:20 przez cc. Waga 4270g, wzrost 59cm

Gosiek, nie ma co eliminować z diety żadnych produktów "na wszelki wypadek". Spróbuj raz, poobserwuj maluszka i jak nie dopatrzysz się żadnej reakcji, to tylko się ciesz i korzystaj. :) każde dziecko jest inne, więc pozostaje testować produkty...

Wszystkim naszym dzieciaczkom - w brzuszku i poza ;) - wszystkiego co najlepsze :))
Zastanawiałam sie czy karmiac piersia jecie przetworzone "newralgiczne" produkty. Mówię o jogurtach truskawkowtch, pierogach z wisniami, dzem truskawkowy itp?

Po piątkowej serii skurczow wczoraj cisza :( troche tylko kula szyjka jakby mała wkrecala sie w dół.
Około 17 jadę na Zaspe na ktg.

No...moje kochane...dzisiaj wyjatkowy dzień:)
Usiaa...ewwaaa...trzymam kciuki:):):)

Witam się w czerwcu:)
Wszystkim naszym maluszkom, po obu stronach brzuszka życzę cudownego dnia:)
Dziś do mnie dotarło, że nie ma przebacz, w tym miesiącu urodzę. Boje się. :]

No wlasnie u mojego tez pojawila sie krew przy pepuszku dzisiaj i martwie sie czy to ok? Tylko u nas to juz ponad 2 tygodnie od kiedy odpadl, bo odpadl bardzo szybko tj w 4 dobie. Wszystko sie ok zagoilo a teraz nagle krew.

Luna, ja podklady uzywalam przez pierwszy tydzien, pozniej przeszlam na duze podpaski, a teraz juz zwykle uzywam, ale musze juz cienkie wkladki wyciagnac.
Szwy po pierwszym porodzie czulam jakies poltora tygodnia, teraz za to dopiero przestalam czuc dyskomfort. Ale najdziwniejsze, ze jeszcze nie rozpuscily mi sie do konca te szwy zewnetrzne.

Lewatywe przed pierwszym porodem mialam kupiona, ale jak zaczela sie akcja porodowa to mialam to juz gdzies i lewatywa zostala. Teraz za to jak zaczely sie skurcze to oczyscilo mnie samo.

Ja do przemywania oczu uzywam takich zwyklych platkow kosmetycznych, gaziki jak dla mnie sa za szorstkie i drapia oczko. Gazikow uzywam do przemywania dziaselek i jezyka.

Gosiek kropelki mamy TOBREX a co do kikutka to tak psikaj ocinadeptem w szpitalu też tym robia ładnie zasuszy i sie wygoi

Czy u waszych maluchów po odpadnieciu kikuta tez pojawiła sie krew ? Niby nam mówili ze pielęgnować tak samo ( octaniseptem) ale mam obawy ze to ja boli :(

Luna, idealny na nawał pokarmu - tzn takie grudki w piersiach i jak sa twarde są okłady z lisci kapusty - kupujesz główkę kapusty, myjesz liść, przekłuwasz go widelcem na całości (wtedy puszcza soki) i przykładasz do piersi..
U mnie się to sprawdziło..w tydzien po porodzie miałam nawał pokormu do tego stopnia że cycki miałam jak kamienie, do tego doszła gorączka. Po przyłożeniu tych liści nawał faktycznie się zmniejszył. Ten sok wyciąga!
stary, babciny, naturalny sposób który faktycznie działa :)

a te nastroje to normalna sprawa niestety. Ja przy pierwszym dziecki w ogóle miałam doła bo mąż wyjeżdżał na 3 miesiące jak mały skończył 3 tygodnie..na początku było mi źle a po jakimś czasie tak sobie poukładałam dzień że nawet było fajnie :).

ps: w Lidlu są wyprzedaże ciuchów - powrzucane do koszy jak w lumpkach rzeczy które im się nazbierały z różnych miesięcy wstecz..ja znalazłam fajne spodenki dla dzidzi za CAŁE 3pln i sukienkę dla siebie na lato za 10 pln:) zakup udany że hoho. :)

Inne tematy z forum

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...