Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *22*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Usiaa - synek Borys - Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra -Wejherowo
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=542581&hl=9485962#op9485962
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *22*

Ewwa trzymaj sie dzielnie, oby to bylo to i zebys dzis urodzila:)

Ewwa, to powodzenia! Cos tak czuje, ze jutro przywitasz nas newsem, ze jestescie juz razem z maluchem.

Jest u mnie szansa i nadzieja :)
Od 2 h mam skurcze co jakieś 12 min. Nawet jeśli nie wyjdzie z nich porod, to jest jakiś postęp, bo poprzednio miałam co 20 min.
A teraz nawet boli przy nich podbrzusze :D nie mocno, ale zawsze ;)

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź...tak to już jest,że przed nieznanym się boimy;)Rzeczywiście przy tej wadze może być co dźwigać ...a po cc to wiadomo...sama zastanawiam się jak to będzie.
W sumie zostało już niewiele czasu...termin na 11 a na 12 podobno mam mieć cc.Chyba ,że coś się zmieni do tego czasu...
A 40 tydz. zaczynam we środę...

Mała rodziła się w 42tyg...tyle mnie przeciągnęli w Swissmedzie... miała ważyć koło 5 kg...wg usg obstawiali między 4900 a 4400 więc obstawiali że może ważyć 4650 =/-... miała 4703gramy i 61cm :) więc w sumie się za dużo nie pomylili :)
Cesarkę wspominam super mimo że do 40tyg ciąży nastawiona byłam na sn i cc nie brałam nawet pod uwagę i też się bałam :) wszystko dzieje się tak szybko że nie ma kiedy się stresować :) rekonwalescencja jest dłuższa...rana niestety ciągnie i dopiero po tygodniu mogłam tak bardziej na luzie wstawać czy siadać bo wcześniej warto by miał ci kto pomóc :) ciężko jest ponosić takiego 5 kg klopsa po cc :) ale generalnie nie masz się czym stresować :) jak byś miała pytania to pisz aaaaa i warto zaopatrzyć się w ketonal to dawali przez pierwsze 2 doby jako środek przeciw bólowy w dawce 50-100mg :) a do domu zalecenie miałam żeby stosować paracetamol i pomagało plus prysznic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No tak:)Moja córcia też tak ma podobno ważyć...
I zapowiada się cięcie...powiedz jest czego się bać?
Cc wzbudza we mnie niepokój...
A ile miała kg twoja malutka w rzeczywistości jak się urodziła???
Nie pomylili sie?

Ja rodziłam w grudniu w Swissmedzie... miałam rodzić sn ale w 40 tyg wyszło że mała ma mieć koło 5 kg więc sama zmieniłam zdanie że chce cc i to za namową dr Szulca...z resztą i tak bym nie urodziła sn bo 8h po odejściu wód nie miałam ani rozwarcia ani skurczu :D taki mój urok...

A pani Eliza pracuje w tej przychodni chyba od roku czy dwóch... miła blondyneczka :) ja byłam zadowolona :) także szczerzę polecam

Ale super...dziękuję:)
Swoją drogą należę właśnie do tamtej przychodni;)ale położne mialam kiedyś inne...powiedziałabym takie bezosobowe...byly raz po porodzie i tyle je widzialam...odbebnily swoje i z głowy.
Na pewno skorzystam skoro polecasz:)
Jesli moge spytać...gdzie rodzilas?sn czy cc?

Kasia to numer telefonu do pani położnej , ona jest z tej przychodni w Redzie przy Młynie (Semeco) p. Eliza Słonko 662305363 :) fajna babka przyjeżdża na rowerze do pacjentek :) i pracuję na Klinicznej w Gdańsku jakby coś :) także polecę ją :) u nas była z 5 razy i zawsze miła, sympatyczna, pomocna :) nie raz dzwoniłam do niej jak coś mnie martwiło i zawsze odbierała i służyła radą

Usiaa - no dobrze, że jesteś na oddziale!
Myślę, że zrobią CI próby, bo skoro miejsc jest mało, to będą się chcieli Ciebie pozbyć ;)
A tak na prawdę to zależy kto będzie na obchodzie - jak ja leżałam, to np młody Zabul wszystkich wypisywał do domu, a np wieczorna zmiana mówiła "no nieeeee Pani to tu jeszcze dłuuuuugo poleży!"
Ale oby jutro okazało się, że będziecie już rozpakowani :)

No, Usia, zastanawiałam sie jak u Ciebie.
Dobrze, ze Cię przyjęli. Z reszta musieli już.
Ja w niedziele po południu podjazdem tam na ktg i zobaczymy czy wszystko ok będzie. Jeśli nie urodzę, to mam nadzieje, ze we wtorek mnie mój doktorek już zostawi na patologii jeśli będzie miejscowa. Będę wtedy 7 dni po terminie. Tfu tfu.. Obym jednak urodziła!!!

Usiaa a juz myślałam ze się nie odzywasz bo juz z Boryskiem jesteś :/ ale dobrże że w końcu Cie przyjęli teraz bez Borysa to juz nie wyjdziesz!!! Trzymam mocno kciuki za Was. A jak starszy synek?

Ja dziś jestem nie do życia, nie mam sił, nic mi sie nie chce, żołądek boli mam nadzieje ze to tylko chwilowe :)

Witam i melduję się z Zaspy :) W końcu przyjeli mnie na oddział. Jak to mówią: do trzech razy sztuka ;) Jutro niby mam mieć robione próby oxy, ale słuchając dziewczyn, które już tu trochę leżą jakoś się nie nastawiam na to. Przy badaniu wyszło mi rozwarcie prawie na 1,5 palca, mała ilość wód, stare łożysko i waga dziecka 4500g. Mam nadzieję, że to jakiś błąd w pomiarach bo nie wyobrażam sobie rodzic takiego klocka sn...

SUPER:)
Dziękuję bardzo,na pewno skorzystam.
Pani Elizy nie kojarzę ale namiar koniecznie poproszę :):):)
Dziękuję bardzo...

LAguna - fakt - miala byc Jolanta, ale jest Kasia - dzisiaj u nas była drugi raz, bardziej pozytywne wrażenie :)
Wpadła tylko na chwilkę żeby mnie pooglądać i zważyć małego, czy przybiera.
"dół" ponoć ładnie mi się goi co mnie bardzo cieszy bo jakoś się tam nie czuję ;)
no i co najważniejsze Jasiu przybiera :) od środy 160g :) Więc się cieszę niesamowicie, położna powiedziała, że to super wynik jak na to, że jest na samym cycku bo teoretycznie masę urodzeniową maluchy powinny osiągać w 14 dobie życia a nasz ją przekroczył w 7 :)

Jeśli chodzi o dr Langer, to mężowi powiedzieli, że nie przyjmuje nowych pacjentów, ale może wejśc do gabinetu i się spytać, ona spytała się tylko, czy to noworodek czy starsze dziecko i powiedziała, że jesli noworodek to możemy do niej zapisać, tylko proszę się nei zrażać kolejkami.
Nie widzę co prawda mojego męża stojącego o 6 rano pod przychodnią, ale co tam...

Usiaa coś się nie odzywa - może już tuli Boryska w ramionach?!

ewwa - mam nadzieję, że w weekend zacznie Ci się akcja!

Witam Was chwilami was podczytuje ale nie udzielam się zbytnio bo to nie mój wątek :) ja już urodziłam kilka msc temu :) Kasiu co do położnych z Redy to z której częście jesteś? mam namiar na fajną położną z tej przychodni na Semeko pani Elizy :) gdybyś chciała to mogę podać ci namiar :) a generalnie wygląda to tak że jak urodzisz to wyślij męża do przychodni w Redzie i niech powie że żona urodziła i chciał by załatwić położną na wizyty domowe :)

hejhej :) m wzystkie nowe mamusie i te w 2 pakach :)
podczytuję forum ale na pisanie to rąk brakuje.....

my od poniedzialku w domu, ja po cc ledwo się poruszam, wczoraj zdjel imi szwy i trochę się poprawia... a Wojewódzki nie jest taki zły jak się wydaje ;)

:) coś więcej naoisze w wolnej chwili :)

Młoda przestała rosnąć, była ulożona pośladkowo i w ogóle wszystko było nie tak. Miałam CC w 36tc.

u nas mata wodna też się nie sprawdziła...

ewwa - właśnie dlatego pytam :) fajnie, że nie tylko ja jestem taka szalona aby porywać się na sn po cc ;p mi mają zacząć masować szyjkę od 39 tc co dwa dni... brrr... zgodziłam się jeszcze na kroplówke ale na żel już nie bo zwiększa się prawdopodobieństwo rozejścia się blizny... ja mam nadzieję jednak, że wszystko zacznie się samo :) a czemu wcześniej miałaś cc?

Cześć dziewczyny...Ale fajnie,że piszecie o wszystkich nowościach,kuponach itp...Jak tylko coś będę wiedzieć ja na pewno dam znać również:)
Tak się zastanawiam czy któraś z Was może wie jak to jest z położną w Redzie?Bo chyba na ślepy los nie ma co liczyć...

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....