Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *23*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - Synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN
26.05 (26.05) Graszka - córeczka Aleksandra (4290g, 58cm) -Wejherowo - CC
27.05 (24.05) ja3 - synek (3400g, 59 cm)
31.05 (18.05) Usiaa - Synek Borys (4270g, 59cm) - Zaspa - CC

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
07.05 asia87
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa - córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 justyna1 - synek - Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
11.06 Kasia - córeczka
12.06 mamma - synek - Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
26.06 styczniówka - Synek
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-22-t543749,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *23*

może troche nie na temat ale mam problem. Spóznia mi się okres i jestem 34 dniu cyklu, a kochałam sie z męzem w 18 dniu, czy moge byc w ciązy, powiekszyły mi sie piersi i nie boli mnie brzuch.wiec chyba nie dostane okresu w najblizszych dniach robiłam 2 testy i sa negatywne... pomocy. Normalnie mój cykl trwa 28-30 dni. Kiedy powinnam zrobic badanie z krwi?

Dzięki styczniówka za odpowiedź.

Dzięki wielkie, ja biorę ją od początku. W którym tygodniu gin kazał ją odstawić?

Wyślij mi na pw adres i Ci wyśle poczta nie ma problemu. :) kopertę mam a znaczek kupie :)

Styczniówka mogłabym przelać Ci pieniążki na wysyłkę i byś mi tą luteinę dowcipną wysłała w kopercie. Mieszkam w Wejherowie a mam się oszczędzać (

Jak urodziłam to moj maż poprosił o zaznaczenie w karcie ze nie wyrazami zgody na zaszczepienie szczepionka sanepidowska tylko ze dostarczamy swoją i położna powiedziała mężowi kiedy ma przywieźć. Wziol ja do worka z wkładem takim zamrożonym do gazety i tak przewiozł, bez przesady jak nie leży na słońcu i nie wozimy jej przez pół dnia w torebce to nic sie nie wydarzy tyle tylko ze z domu do szpitala to spokojnie.

Jola napisz mi adres na pw to Ci wyśle ta luteine. Na znaczek jeszcze mnie stać :)

jak robiłyście z szczepionkami, tatuś dowoził jak się dzidzia urodziła? wiem, że muszą być trzymane w lodówce, jak długo mogą być trzymane poza?

Ewwa dziś musisz urodzić trzymam mocno kciuki i extra ze akurat dziś wtorek :) trzeba było wózek tydzień temu kupić :)

Ja dziś miałam ciężka noc koło północy znów mnie skurcze złapały i to takie od kręgosłupa i kości ogonowej brzuch bolał jak na miesiączkę dość mocno aż sie zwijałam i przez dwie godziny regularnie co 8 min juz sie naprawdę wystraszyłam, bo pózniej 5 min następny tez 5 min szybko wzięłam dwie nospy i po pół godz przeszły. Ale tak mnie wymęczyly te skurcze ze spałam potem do rana :) jeszcze chce wytrzymać trochę. Mam nadzieje ze mi sie uda.

GosiekG dla wcześniaków pneumokoki są refundowane ze względu na to ze to specyficzna grupa i częściej narażona na rożne infekcje. Wiec cały schemat ( 4 dawki) masz za darmo :). Czyli 1000zł do przodu :)

Ewwa powodzenia!!! Mi w sobotę wieczorem tez zaczął odchodzić czop ale zabarwiony na brazowo a w poniedziałek rano urodziłam.
Dziewczyny karmiace piersią - czy jakoś dbacie o piersi zeby karmienie na nie aż tak bardzo nie wpłynęło? ;)

laguna ja mam termin przed toba i tez chodze duzo czesciej niz zwykle.

jestem po wizycie u gin i wkurzona bo kompletnie nic mnie nie zbadal poza biciem serducha mlodego wiec nie wiem czy cos juz sie tam ruszylo czy nie.
Mam przyjsc dzien przed terminem i wtedy zrobi badanie dopiero.
No i Gbs wyszedl dodatni wiec bedzie mnie czekal antybiotyk przy porodzie.

ewa trzymam kciuki! :)

ewwa trzymam kciuki!! ja w pierwszej ciąży też dostalam jednego wielkiego czopa bezbawnego zabwarwionego krwią i po 20 godzinach synek był na świecie:)

Laguna ja też tak mam ze chodze do łazienki 2-3 razy dziennie na to"drugie", cżesto wogóle boli mnie tyłek i całe krocze:/ podbrzusze za to nie. Najgorzej zawsze wstać mi z krzesełka, czasami trwa to nawet minutę...

Za to w nocy śpię jak zabita...i rano cięzko zwlec się z łóżkaa...dzisiaj wstaliśmy o 9 i młody poszedł spóźniony do przedszkola:) Panie tylko jak mnie widzą to jeszcze się dziwią, że wciąż tacham ten brzuszek ze sobą:)

Wczoraj dokupiłam resztę szpargałków jak prześcieradła, kocyki, ręczniki. Czy na materac do łózeczka uzywacie tych frottowych z gumką? Ja ich strasznie nie lubię... w Akpolu była przecena na bawełniane Jerseya czy jakoś tak z gumką za 13 zł - bardzo miłe i miękkie w dotyku.

Muszę jeszcze zaopatrzeć się w Tantum Rossa - faktycznie rewelacyjnie dziala po porodzie:)

No i jak wszystkie już urodzimy to fajnie byłoby spotkać się w realu z dzieciaczkami:):)

Usiaa, gratuluję Boryska! ale duży chłopak! pasują na niego ubranka 56? u nas były za ciasne, od razu 62 musieliśmy zakłądać :) a teraz bodziaki kupiłam 68, bo 62 już ledwo ledwo sie dopinały na pupie :P

Ewwa, mocno trzymam kciuki! chyba zakup wózka przekonał Amelkę, że czas wychodzić ;)

mimossa, Staś mi się też bardzo podoba! wszystkie staśki, to fajne chłopaki! :)

u mnie z dietą na razie bez ograniczeń- jem w zasadzie wszystko, jak przed porodem, mareczek nie daje żadnych znaków, że coś mu szkodzi :) no tylko czereśni się nie odważyłam :) ale marzą mi się :)

no i maruś jest odwrotnością swojej siostry - julcia, kiedy była noworodkiem to albo spała, albo płakała, ciąąąąągle płakała. Jej ile myśmy się z nią napłakali :P
a maruś to taki spokojniaczek... zapłacze troszke jak głodny, ale zaraz przy cycku się uspokaja, pewnie czuje, że ja i mąż jesteśmy spokojni, i on też taki luzak :)

a jula złapała katar :( to się martwię, żeby marek nie złapał,ajajaj...

laguna, miałam tak jak piszesz z toaletą, chyba przez jakiś miesiąc przed porodem - każdego dnia myślałam że może to już? :)

adg - do mycia, jak piszą dziewczyny biały jeleń, albo bambino, gatki siateczkowe są super. A na samym początku po porodzie (w redłowie) dają ligninę - i to jest rewelacja wg mnie:) daje takie poczucie suchości, nic się nie poci. Po kilku dniach zaczęłam używać podkłądów bella, a teraz zwykłe podpachy.

a marek jutro będzie miał 3 tygodnie! :)))

Laguna - też tak mam... mały coraz niżej... brzuch mi znowu trochę opadł... ale pamiętam, że przy Hani też mi się tak oczyszczało na miesiąc przed porodem!
Ewwa - powodzenia!
Ja już się strasznie nastawiłam na poród sn... chyba dobrze zrobiłam bo płytek mam 90 tys. a jak mi spadnie poniżej 80 tys. to nie dostane zewnątrz oponowego... także cc mam ustaloną na 30 czerwca i pewnie będzie w pełnej narkozie... więc mam nadzieję, że urodze szybciej :) pewnie "na gazie" ;p tak czy siak Gabriel urodzi się w czerwcu :)

Ja przed pierwszym porodem tez mialam czop z nitkami krwi.

W weekend mija 2 tygodnie od odejścia czopa. Brzuszek sie obniża. A wczoraj jeszcze czułam mało przyjemny ucisk na kość ogonowa. W nocy boli mnie brzuch jak na @. Ale w piatek na wizycie moja pani gin po badaniu na fotelu powiedziała ze szyjka sie skraca co prawda ale rozwarcia nie ma. No i, ze glowka nawet wysoko. Ale mam sporo tych skurczy przepowiadajacych a one chyba powodują to, ze ta szyjka sie rozwiera prawda?

Laguna, ja mam termin chwilę po Tobie. Też się nad tym zastanawiałam, chodzę przynajmniej raz (rano) albo 2-3 razy dziennie. Ale nie mam żadnych innych objawów przedporodowych. Częściej mi się brzuch napina ale poza tym to nic...

Na skurczę polecam napar z liści malin, pije od 4 dni i coś tam zaczęłam czuć.

Co do "2" to różnie bywa, z reguły raz dziennie, ale czasem zdarza się i 3 dziennie..

laguna nie chcę cię "martwić" ale ja na kilka dni przed porodem chodziłam do łazienki kilka razy dziennie :P

Laguna, mi to wygląda na oczyszczanie się organizmu ;)

Az gęsiej skorki dostałam z powodu ewwy :) na bank poród sie zaczyna :)
Trzymam bardzo mocno kciuki ewwa za Ciebie!
A mi sie wydaje ze sie nie doczekam :P

Dziewczyny które maja termin porodu tak jak ja, często sie zalatwiacie? Nie mowie o siku tylko tym drugim ;) bo ja chodzę nawet 3 razy dziennie. I tak mnie to zastanawia czy to tak zwane oczyszczanie czy o co chodzi.

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...