Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *25*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
11.05 (07.05) asia87 - Synek Kacperek - Wojewódzki
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - Synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN
26.05 (26.05) Graszka - córeczka Aleksandra (4290g, 58cm) -Wejherowo - CC
27.05 (24.05) ja3 - synek (3400g, 59 cm)
31.05 (18.05) Usiaa - Synek Borys (4270g, 59cm) - Zaspa - CC

*CZERWIEC*
03.06 (27.05) ewwa - Córeczka Amelka (3500g, 55cm) - Zaspa - SN
08.06 (11.06) Kasia - Córeczka Lena (4550g, 59cm) - Puck - CC
09.06 (07.06) justyna1 - synek Fabian (4010g, 59cm) - Wejherowo - SN
10.06 (26.06) styczniówka - Synek Franek - CC
10.06 (18.06) aniax - synek Pawełek (3730g, 53cm) - Kliniczna - SN
10.06 (12.06) mamma - synek (2940g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-24-t545987,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *25*

Hej Aga M. poproszę o link.

Adg gratulacje!!! coraz mniej nas nierozpakowanych:)
mimmosa...powodzenia... po takim czasie to już raczej urodzisz, wiec nastaw się pozytywnie:) Trzymam kciuki.

A ja juz jestem coraz bardziej wyczerpana...najgorsze są noce, zadna pozycja nie jest wygodna, a najgorsze jest to, że jak się nie poloze to mala tak mi wbija nogi w żebra, że budzę się z bólem:/ chyba hormony za bardzo mi się odzywają, bo ryczałabym co chwila:/ ehhh

Adg gratulacje :)

Czy któraś z Was przechodziła kryzys laktacyjny albo mam mega zmniejszenie pokarmu? Ale tak z dnis na dzien? Mam nadzieje ze jednak to ten kryzys ( dzisiaj zaczyna sie 6 tydzien ). Zawsze rano miałam pełne piersi. Z nakladki mleko prawie samo splywalo. A dzisiaj ledwo ledwo. Zastanawiam sie czy mała w ogóle sie najada :( jak sobie poradzić z tym ewentualnym kryzysem? Dostawać jak najczęściej Zosie? Stymulować laktatorem? Co zrobic jak mała nie będzie die najadala - podać mm? Trochę sie zestresowalam :(

hej, melduje sie wsrod rozpakowanych!

Ryś urodził sie wczoraj w Swissmedzie, wazy 3 kg i mierzy cale 50 cm. Probowalam rodzic naturalnie ale Rys nie chcial sie ladnie ustawic. Najwazniejsze ze juz jest z nami - zdrowy, piekny i rozkoszny :-)

Pozdrawiamy ze szpitala :-)

Mimossa a ja Cie pociesze. Tez mialam wywolywany porod i o 10.10 podlaczyli mi pierwsza kroplowke a o 16 mala.sie.urodzila wiec wcale nie jest powiedziane ze u Ciebie nie zadziala. Dodam ze takie bole bolesne bardzo zaczely się ok 14 ale szybko sie skonczyly bo dostalam znieczulenie :-) swoja droga polecam. Mam porownanie bo synka urodzilam bez znieczulenia. Powodzenia ;)

http://bobolider.pl/inne-produkty/tunika-dla-karmiacych-mam.html

Warto kupić kilka takich ciuszkow 56. Nasza Maja miała 52 cm i jeszcze 2-3 tyg je nosiła.koleżanka urodziła Córe 60 cm i 56 nosi juz drugi tydzień.mam jeszcze troche takich małych ubranek więc gdybyś chciała to podam linka do galerii.

Mimmosa, powodzenia... może jednak Cię synek zaskoczy i zdecyduje się współpracować :)
My od wczoraj w domku, pierwsza noc w domu za mną. Póki co jest nieźle, Szymek ma jeden główny priorytet: najeść się:) karmie piersią (ból znów okropny :( ) i dokarmiam mm, bo potrzeby moje dziecko ma olbrzymie, a u mnie nadmiaru pokarmu brak. O nawale mogę tylko pomarzyć ;)

A ja dzisiaj sie obudzilam z malo optymistycznym nastawieniem. W nocy nie za wiele spalam bo jedna z dziewczyn dostala skurczy i zaczela rodzic i jakos mnie tak naszlo myslenie ze bede tu lezec wiecznosc i ze dzisiejsza oksytocyna nic nie da no i w ogole ze ten moj syn to jakis uparty jest z tym wychodzeniem a to czekanie mnie dobija. Na pocieszenie kolezanka powiedziala mi ze ona po 3 probach wywolania i tak urodzila prze cc wiec w ogole jakos brak mi dobrych mysli.

Moja miała długość przy urodzeniu 53 cm. Zakładałam 56, ale mam też dużo ubranek 62 i też zakładam. Są za duże, ale mi łatwiej się malucha ubiera w większe :) Wg mnie przed porodem nie ma co kupować. Ewentualnie kupisz po, jak będziesz znała rozmiar dziecka :)

Witam wszystkie i gratuluje rozpakowanym mamusiom. Ja mam jeszcze 2 mce i w oczekiwaniu z przyjemnością was podczytuję.

Dziewczyny w jaki rozmiar ubierałyście wasze maluchy na samym poczatku? 56 czy da radę już w 62? Jakoś tak mi się zebrało głównie 62 i nie wiem czy dokupywac jeszcze te mniejsze rozmiarki.

Widziałam, że ktoś pytał o lezaczek bujaczek. U mnie na SR położna mówiła, żeby być ostrożnym i że dziecko nie powienno przebywac w takiej pozycji więcej niż 1,5h na dobę. To się tyczy również fotelika, bo to ta sama pozycja, która nie wpływa za dobrze na kręgosłup malucha.

Jeżeli chodzi o wielkość gondoli to niestetey chyba trzeba zdecydować się albo duża gondola albo mały wózek. Ja tez miałam ten dylemat, ostatecznie zdecydowałam się na większą gondolę, kosztem mojej niewygody z dużym wózkiem. Zdecydowałam się na Emmaljungę, podobno to dobry wybór. Używane w zestawach można kupić nić inne nowe marki, a z tego co się zorientowałam sa bardzo solidne i polecane. No ale niestety wielkie i nie najlżejsze.

Kurcze zazdroszczę wam tych maluchów i nie mogę się już doczekać mojej małej.

Pozdrawiam :)

Zaczynam się stresować jak i ja ogarnę dwójkę maluchów, widzę że to nie takie proste...

A ja tak też nawiąże do tematu garderoby. Jakie macie patenty na połóg w lato? Przeraża mnie to trochę. Wybrałam się na zakupy co by później z noworodkiem nie latać. Raz że ciężko przewidzieć kiedy brzuszek spadnie (wybór bluzki do karmienianp), to też co na dół bo tampony odpadają na początku przecież, a nie chcę się stresować że coś widać. Wymyśliłam alladynki bo luźne, długą maxi spódnicę na dół, mam też maxi sukienkę długą ale bluzek do karmienia to wybór malutki. No i jak wybrać rozmiar, ukryć flakowaty brzuszek itd. Zimą po porodzie to się tłuszczyk pod swetrami przykryło i spokój :P

A moja mała to ładnie je co 3 h i śpi w dzień. A od 3 w nocy zaczyna się masakra. Co ok. 30- 45 minut marudzi i płacze. Chce co chwilę jeść. Ja co przysnę, to muszę wstawać. A po porodzie jeszcze trochę mnie wszystko pobolewa. Marzę żeby się wyspać. I nie mogę dopuścić, aby mocno płakała, bo wtedy starszak się dołącza i wtedy go ciężko uspokoić. Ogólnie w nocy mam sajgon :/ Ale mam nadzieję, że wszystko się unormuje

Mysle ze devil ma racje w sprawie zazdrosci.
Co do pasa to dzieki za podjęcie tematu. Tez sie nad nim zastanawialam ale slyszalamrozne opinie ze na przyklad "rozleniwia" miesnie i one nie pracuja bo wszystko robi za nie pas... I sama nie wiem...

My mielismy weekend proby... W piatek moja mama została z mala a my wyszlismy - maz zabral mnie na odnowienie pociezarnej garderoby ;) Wczoraj my z mama wyszlysmy na 1,5 godziny a maz z moim tata zostal z mslaA dzisiaj mamy rocznice slubu i Zosia zostala z rodzicami meza. We wszystkich 3 przypadkach mała nie plakala :)). Choc jak nie ma mnie dłużej niz pol godziny to juz mi teskno do niej :))

oj usiaa nie bądź taka drobiazgowa :P na co Ci tyle snu?? :P ja już się nastawiłam na fakt, że wyśpię to się dopiero po śmierci :P

a tak poważnie to jest po prostu czysty przejaw zazdrości... Mały walczy o czas mamy, którą do tej pory miał tylko dla siebie...

Ehh.. Moja młodsza znów histerie wieczorem urządziła. Była zmęczona, a spać nie chciała, cyca tez nie chciała, Pielucha sucha.
Kiedy to sie unormuje???

U nas usypianie wieczorne to jakaś masakra... Ja przez godzinę leżę w łóżku ze starszakiem zanim zaśnie, tata podejść do niego nie może bo zaraz wielki ryk. Tatuś za to ma dyżur przy młodszym i też godzina ucieka zanim zaśnie, nic na niego nie działa - najedzony, pielucha sucha, smoczek w buzi, a on nawet nie myśli o spaniu... Wykończyć się można...
W nocy do starszego tylko ja mogę podejść bo od razu histeria i pół nocy z głowy... Marzę o tym, żeby się w końcu wyspać, ale to na razie mało realne...

Miłej i przespanej nocy życzę wszystkim :)

Kkasita zwariowac mozna od tego czekania :) trzymajcie kciuki zeby jutro oksytocyna cos zdzialala :) w sumie to zostal tylko tydzien naszych czerwcowek a lada moment lawinowo rusza lipcowe :)

Ja majtki ściągające używałam po pierwszej ciąży i fajnie trzymały brzuch jak zakładałam jakąś kieckę, na ślubie też się idealnie sprawdziły, przynajmniej nie było widać tej trzęsącej się galarety ;) Z brzuchem to ja walczyłam ponad rok chodząc na fitness, a i tak cały czas wyglądał nieciekawie, dlatego teraz zastanawiam się nad pasem czy rezultat będzie lepszy...

no to rzeczywiście wszędzie mają takie same promocje ;) (jak kupowałam to pytałam się babki, czy wszędzie są takie same promocje, to powiedziała, że tak)
W galerii były przecenione wszystkie- szare, granatowe i czarne/białe na 50zł, w manhattanie, na matarni i w alfie przecen na te koszulki brak w ogóle.

Jestem ciekawa, czy Jasiowi pomieszał się dzień z nocą - spał całe zakupy, no i teraz znowu śpi.

Odnosnie tych koszulek o ktorych mowi Luna to w auchan w Rumii przecenione sa koszulki czarne i biale ( sa jeszcze granatowe w paskii i kropki ale te nie sa w promicji.) I kosztuja 40 zl za dwie.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...