Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *25*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
11.05 (07.05) asia87 - Synek Kacperek - Wojewódzki
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - Synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN
26.05 (26.05) Graszka - córeczka Aleksandra (4290g, 58cm) -Wejherowo - CC
27.05 (24.05) ja3 - synek (3400g, 59 cm)
31.05 (18.05) Usiaa - Synek Borys (4270g, 59cm) - Zaspa - CC

*CZERWIEC*
03.06 (27.05) ewwa - Córeczka Amelka (3500g, 55cm) - Zaspa - SN
08.06 (11.06) Kasia - Córeczka Lena (4550g, 59cm) - Puck - CC
09.06 (07.06) justyna1 - synek Fabian (4010g, 59cm) - Wejherowo - SN
10.06 (26.06) styczniówka - Synek Franek - CC
10.06 (18.06) aniax - synek Pawełek (3730g, 53cm) - Kliniczna - SN
10.06 (12.06) mamma - synek (2940g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-24-t545987,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *25*

Hej Aga M. poproszę o link.

Adg gratulacje!!! coraz mniej nas nierozpakowanych:)
mimmosa...powodzenia... po takim czasie to już raczej urodzisz, wiec nastaw się pozytywnie:) Trzymam kciuki.

A ja juz jestem coraz bardziej wyczerpana...najgorsze są noce, zadna pozycja nie jest wygodna, a najgorsze jest to, że jak się nie poloze to mala tak mi wbija nogi w żebra, że budzę się z bólem:/ chyba hormony za bardzo mi się odzywają, bo ryczałabym co chwila:/ ehhh

Adg gratulacje :)

Czy któraś z Was przechodziła kryzys laktacyjny albo mam mega zmniejszenie pokarmu? Ale tak z dnis na dzien? Mam nadzieje ze jednak to ten kryzys ( dzisiaj zaczyna sie 6 tydzien ). Zawsze rano miałam pełne piersi. Z nakladki mleko prawie samo splywalo. A dzisiaj ledwo ledwo. Zastanawiam sie czy mała w ogóle sie najada :( jak sobie poradzić z tym ewentualnym kryzysem? Dostawać jak najczęściej Zosie? Stymulować laktatorem? Co zrobic jak mała nie będzie die najadala - podać mm? Trochę sie zestresowalam :(

hej, melduje sie wsrod rozpakowanych!

Ryś urodził sie wczoraj w Swissmedzie, wazy 3 kg i mierzy cale 50 cm. Probowalam rodzic naturalnie ale Rys nie chcial sie ladnie ustawic. Najwazniejsze ze juz jest z nami - zdrowy, piekny i rozkoszny :-)

Pozdrawiamy ze szpitala :-)

Mimossa a ja Cie pociesze. Tez mialam wywolywany porod i o 10.10 podlaczyli mi pierwsza kroplowke a o 16 mala.sie.urodzila wiec wcale nie jest powiedziane ze u Ciebie nie zadziala. Dodam ze takie bole bolesne bardzo zaczely się ok 14 ale szybko sie skonczyly bo dostalam znieczulenie :-) swoja droga polecam. Mam porownanie bo synka urodzilam bez znieczulenia. Powodzenia ;)

http://bobolider.pl/inne-produkty/tunika-dla-karmiacych-mam.html

Warto kupić kilka takich ciuszkow 56. Nasza Maja miała 52 cm i jeszcze 2-3 tyg je nosiła.koleżanka urodziła Córe 60 cm i 56 nosi juz drugi tydzień.mam jeszcze troche takich małych ubranek więc gdybyś chciała to podam linka do galerii.

Mimmosa, powodzenia... może jednak Cię synek zaskoczy i zdecyduje się współpracować :)
My od wczoraj w domku, pierwsza noc w domu za mną. Póki co jest nieźle, Szymek ma jeden główny priorytet: najeść się:) karmie piersią (ból znów okropny :( ) i dokarmiam mm, bo potrzeby moje dziecko ma olbrzymie, a u mnie nadmiaru pokarmu brak. O nawale mogę tylko pomarzyć ;)

A ja dzisiaj sie obudzilam z malo optymistycznym nastawieniem. W nocy nie za wiele spalam bo jedna z dziewczyn dostala skurczy i zaczela rodzic i jakos mnie tak naszlo myslenie ze bede tu lezec wiecznosc i ze dzisiejsza oksytocyna nic nie da no i w ogole ze ten moj syn to jakis uparty jest z tym wychodzeniem a to czekanie mnie dobija. Na pocieszenie kolezanka powiedziala mi ze ona po 3 probach wywolania i tak urodzila prze cc wiec w ogole jakos brak mi dobrych mysli.

Moja miała długość przy urodzeniu 53 cm. Zakładałam 56, ale mam też dużo ubranek 62 i też zakładam. Są za duże, ale mi łatwiej się malucha ubiera w większe :) Wg mnie przed porodem nie ma co kupować. Ewentualnie kupisz po, jak będziesz znała rozmiar dziecka :)

Witam wszystkie i gratuluje rozpakowanym mamusiom. Ja mam jeszcze 2 mce i w oczekiwaniu z przyjemnością was podczytuję.

Dziewczyny w jaki rozmiar ubierałyście wasze maluchy na samym poczatku? 56 czy da radę już w 62? Jakoś tak mi się zebrało głównie 62 i nie wiem czy dokupywac jeszcze te mniejsze rozmiarki.

Widziałam, że ktoś pytał o lezaczek bujaczek. U mnie na SR położna mówiła, żeby być ostrożnym i że dziecko nie powienno przebywac w takiej pozycji więcej niż 1,5h na dobę. To się tyczy również fotelika, bo to ta sama pozycja, która nie wpływa za dobrze na kręgosłup malucha.

Jeżeli chodzi o wielkość gondoli to niestetey chyba trzeba zdecydować się albo duża gondola albo mały wózek. Ja tez miałam ten dylemat, ostatecznie zdecydowałam się na większą gondolę, kosztem mojej niewygody z dużym wózkiem. Zdecydowałam się na Emmaljungę, podobno to dobry wybór. Używane w zestawach można kupić nić inne nowe marki, a z tego co się zorientowałam sa bardzo solidne i polecane. No ale niestety wielkie i nie najlżejsze.

Kurcze zazdroszczę wam tych maluchów i nie mogę się już doczekać mojej małej.

Pozdrawiam :)

Zaczynam się stresować jak i ja ogarnę dwójkę maluchów, widzę że to nie takie proste...

A ja tak też nawiąże do tematu garderoby. Jakie macie patenty na połóg w lato? Przeraża mnie to trochę. Wybrałam się na zakupy co by później z noworodkiem nie latać. Raz że ciężko przewidzieć kiedy brzuszek spadnie (wybór bluzki do karmienianp), to też co na dół bo tampony odpadają na początku przecież, a nie chcę się stresować że coś widać. Wymyśliłam alladynki bo luźne, długą maxi spódnicę na dół, mam też maxi sukienkę długą ale bluzek do karmienia to wybór malutki. No i jak wybrać rozmiar, ukryć flakowaty brzuszek itd. Zimą po porodzie to się tłuszczyk pod swetrami przykryło i spokój :P

A moja mała to ładnie je co 3 h i śpi w dzień. A od 3 w nocy zaczyna się masakra. Co ok. 30- 45 minut marudzi i płacze. Chce co chwilę jeść. Ja co przysnę, to muszę wstawać. A po porodzie jeszcze trochę mnie wszystko pobolewa. Marzę żeby się wyspać. I nie mogę dopuścić, aby mocno płakała, bo wtedy starszak się dołącza i wtedy go ciężko uspokoić. Ogólnie w nocy mam sajgon :/ Ale mam nadzieję, że wszystko się unormuje

Mysle ze devil ma racje w sprawie zazdrosci.
Co do pasa to dzieki za podjęcie tematu. Tez sie nad nim zastanawialam ale slyszalamrozne opinie ze na przyklad "rozleniwia" miesnie i one nie pracuja bo wszystko robi za nie pas... I sama nie wiem...

My mielismy weekend proby... W piatek moja mama została z mala a my wyszlismy - maz zabral mnie na odnowienie pociezarnej garderoby ;) Wczoraj my z mama wyszlysmy na 1,5 godziny a maz z moim tata zostal z mslaA dzisiaj mamy rocznice slubu i Zosia zostala z rodzicami meza. We wszystkich 3 przypadkach mała nie plakala :)). Choc jak nie ma mnie dłużej niz pol godziny to juz mi teskno do niej :))

oj usiaa nie bądź taka drobiazgowa :P na co Ci tyle snu?? :P ja już się nastawiłam na fakt, że wyśpię to się dopiero po śmierci :P

a tak poważnie to jest po prostu czysty przejaw zazdrości... Mały walczy o czas mamy, którą do tej pory miał tylko dla siebie...

Ehh.. Moja młodsza znów histerie wieczorem urządziła. Była zmęczona, a spać nie chciała, cyca tez nie chciała, Pielucha sucha.
Kiedy to sie unormuje???

U nas usypianie wieczorne to jakaś masakra... Ja przez godzinę leżę w łóżku ze starszakiem zanim zaśnie, tata podejść do niego nie może bo zaraz wielki ryk. Tatuś za to ma dyżur przy młodszym i też godzina ucieka zanim zaśnie, nic na niego nie działa - najedzony, pielucha sucha, smoczek w buzi, a on nawet nie myśli o spaniu... Wykończyć się można...
W nocy do starszego tylko ja mogę podejść bo od razu histeria i pół nocy z głowy... Marzę o tym, żeby się w końcu wyspać, ale to na razie mało realne...

Miłej i przespanej nocy życzę wszystkim :)

Kkasita zwariowac mozna od tego czekania :) trzymajcie kciuki zeby jutro oksytocyna cos zdzialala :) w sumie to zostal tylko tydzien naszych czerwcowek a lada moment lawinowo rusza lipcowe :)

Ja majtki ściągające używałam po pierwszej ciąży i fajnie trzymały brzuch jak zakładałam jakąś kieckę, na ślubie też się idealnie sprawdziły, przynajmniej nie było widać tej trzęsącej się galarety ;) Z brzuchem to ja walczyłam ponad rok chodząc na fitness, a i tak cały czas wyglądał nieciekawie, dlatego teraz zastanawiam się nad pasem czy rezultat będzie lepszy...

no to rzeczywiście wszędzie mają takie same promocje ;) (jak kupowałam to pytałam się babki, czy wszędzie są takie same promocje, to powiedziała, że tak)
W galerii były przecenione wszystkie- szare, granatowe i czarne/białe na 50zł, w manhattanie, na matarni i w alfie przecen na te koszulki brak w ogóle.

Jestem ciekawa, czy Jasiowi pomieszał się dzień z nocą - spał całe zakupy, no i teraz znowu śpi.

Odnosnie tych koszulek o ktorych mowi Luna to w auchan w Rumii przecenione sa koszulki czarne i biale ( sa jeszcze granatowe w paskii i kropki ale te nie sa w promicji.) I kosztuja 40 zl za dwie.

Inne tematy z forum

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...