Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *25*

Rozpakowane:

*MARZEC*
18.03 (29.04) klara83 - Córeczki Lena (1450g) i Julka (1800g) - Zaspa - CC

*KWIECIEŃ*
15.04 (01.05) magda30 - Synek Oskarek (3360g, 54cm) - Zaspa - CC
23.04 (01.05) katelajda - Synek Fabianek (3880g, 56cm) - Zaspa - SN
29.04 (04.05) devil83 - Córeczka Zuzanka (3520g, 55cm) - Zaspa - SN

*MAJ*
02.05 (05.05) trzydziestka - Córeczka Lenka (3360g, 54cm) - Redłowo - SN
09.05 (06.05) enjoy - Synek Mikołaj (3775g, 49cm) - SN
10.05 (18.05) Hope - córeczka Pola Anna (3535g, 55cm) - Kliniczna - SN
11.05 (07.05) asia87 - Synek Kacperek - Wojewódzki
13.05 (31.05) aśku_85 - córeczka Jagoda (2760g, 50cm) - Swissmed - CC
15.05 (06.05) moonika - synek Mareczek (4300g, 57cm) - Redłowo - SN
15.05 (16.05) Ola - synek - (3980g, 57cm) - Wejherowo - SN
19.05 (24.06) GosiekG - córeczka Zosia (2880g) - Wejherowo - CC
23.05 (31.05) Witch_B - synek Mateusz (3950g, 57cm) - Wojewódzki - CC
23.05 (02.06) Luna - Synek Jasiu (3370g, 54cm) - Zaspa - SN
26.05 (26.05) Graszka - córeczka Aleksandra (4290g, 58cm) -Wejherowo - CC
27.05 (24.05) ja3 - synek (3400g, 59 cm)
31.05 (18.05) Usiaa - Synek Borys (4270g, 59cm) - Zaspa - CC

*CZERWIEC*
03.06 (27.05) ewwa - Córeczka Amelka (3500g, 55cm) - Zaspa - SN
08.06 (11.06) Kasia - Córeczka Lena (4550g, 59cm) - Puck - CC
09.06 (07.06) justyna1 - synek Fabian (4010g, 59cm) - Wejherowo - SN
10.06 (26.06) styczniówka - Synek Franek - CC
10.06 (18.06) aniax - synek Pawełek (3730g, 53cm) - Kliniczna - SN
10.06 (12.06) mamma - synek (2940g, 54cm) - Redłowo - SN

Dwupaki:

*MAJ*
02.05 mila
08.05 Andjaaa
17.05 gaskaa - Synek
26.05 Aga - Swissmed/Redłowo
30.05 Pocahontas - córeczka

*CZERWIEC*
07.06 czerwcowa2014 - córeczka - Wejherowo
08.06 monica88 - Córeczka Martynka - Redłowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek - Kliniczna
13.06 Adrienne - Córeczka
14.06 funny007 - córeczka
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon - Kliniczna
20.06 pirat - Córeczka - Wejherowo
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś - Kliniczna
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
24.06 adg2014- Syn - Swissmed lub Kliniczna
25.06 kkasita - córeczka - Zaspa
25.06 Mar-chew - synek Gabriel
27.06 Bozena19 -Synek - Wejherowo
28.06 marketa - córeczka
29.06 Eljotka- córeczka Oleńka
29.06 Niuta - Kliniczna
29.06 dariia

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2014-24-t545987,1,130.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *25*

Gratulacje Kamiku!

Coraz mniej nas w dwupaku, aż tak dziwnie się robi ;).
Mi wczoraj lekarz powiedział, że w terminie (mam na wtorek) to raczej nie urodzę i że to może być i na początku lipca. Nie mam żadnych objawów - ani czop nie odszedł, ani brzuch nie opadł a maluch rusza się jak szalony. Najwyraźniej mu tam dobrze ;-).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kamiku gratulacje.

U nas super noc, dwa razy Malutki spał po 4 h, a ja się czuję, jakbym całą noc przespała :)

hej Lilkaa. ja rodziłam w Redłowie i szczerze polecam szpital. wiadomo że boli - to musi boleć, ale nie ma sie co bać. kazda kobieta to jakoś znosi i żyjemy wiec głowa do góry - to tylko kilka godzin bólu a nagroda jest tak wspaniała, że zaraz zapominasz o bólu.
jak masz jakieś konkretne pytania apropos szpitala to pisz na priv
powodzenia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kamiku gratulacje!!!

Ciesze sie sie kolejna z nas urodzila ale przyznam, ze zrobilo mi sie smutno bo u mnie dalej nic sie nie dzieje... No nic trzeba czekac!!

Jeszcze raz gratulacje i czekamy na relacje !!

Kamiku gratulację! :) jak tam ruch na Klinicznej? :) ja za jakieś dwie godziny się tam wybieram na polecenie swojego lekarza. Ciekawe czy już mnie zostawią czy jeszcze będę miała czekać. W sumie jesli 'wspomagać' mi porodu jeszcze nie będą mieli zamiaru to już wolałabym weekend spedzić w domu.

Luna wlasnie tak wczoraj robiłam i sie uspokajala ale nie mogłam jej nawet odłożyć ani maz nie mogł jej wziąć bo był płacz :((
Bardzo sie zastanawiam nad tymi rurkami windi ale nie mam pojęcia czy to bezpieczne :(

Dziewczyny, czy któraś rodziła w Redłowie z Was i może mi doradzić, czy mam wybrać ten szpital, czy nie? Wiem, są wątki w internecie, ale ja wyczytałam już chyba wszystko i dalej nie wiem. Wiem, że nie ma tam opcji znieczulenia a ja bardzo bardzo się boję bólu. Jestem z Gdyni i tu mam najbliżej, więc teoretycznie najłatwiej to ogarnąć z Redłowem. Boję się jednak, że zeświruję z bólu, odjadę, stracę przytomność, nie poradzę sobie.

Kamiku wielkie gratulacje!!!

Jejku jak ja już zazdroszczę tym rozpakowanym!!! Dziś w nocy prawie wcale nie spałam, łapały mnie ciągle skurcze ale były delikatne no i ustały...ehhh

Gosiek, a może weź Zosię sobie połóż na klatce piersiowej, w pozycji "na żabkę" na swoim gołym dekolcie, przykryjcie się, głaskaj i coś mów - ja tak uspokoiłam Jasia dzisiaj, czytałam bajki bo nie miałam pomysłu co mówić w takiej ilości by było względnie jednostajnie ;) popuszczal zadowolony bąki i zasnął ze smokiem

kamiku-gratulacje!!! :) Pięknie donoszony maluch!
Czekamy na relacje.

A jeśli chodzi o kupy i karmienie naturalne, to ja mam w materiałach z sr ze przy karmieniu piersią to kupki mogą być co karmienie, albo 2 konkretniejsze na dobe, ale ilość zmniejsza sie po pierwszym miesiacu czy jakoś tak.
I jeszcze informacja, że zaparcia rzadko występują przy karmieniu piersią.
I że przy karmieniu MM to może być kupa raz na kilka dni.

Kamiku, gratulacje! Czekamy na relacje.

Kamiku gratulacje!!! :)

Devil - daliśmy sab i jak nie zobaczyliśmy efektów to daliśmy małej czopek dla dzieci podzielony na pól i jeszcze to pól podzielone na 3. Po nim zrobiła kupę, dostała mleko modyfikowane i zasnela. Obudzilam ja o 4 na karmienie ale nie chciała i teaz o 7- zjadla ale znów podkurcza nóżki i płacze. Moze ten actiferol ( daje jej bo ma malokrwistosc) działa na wzięcia, choć wcześniej było wszytsko ok. Chciałam iść dzisiaj gdzieś do pediatry dzieci zdrowych to nikogo nie ma - choć pewnie i tak nie dałabym rady jechać samochodem bo Zosia jest niespokojna jak nie jest przy piersi. Moze windi? Juz nie wiem co mam robić :(
Juz tez myślałam ze to kolki ale to nie jest codziennie. Było tydzien temu jak miała zaparcie i teraz...

kamiku gratulacje! trafiłaś idealnie w termin :) dużo zdrówka i pociechy z Hubcia!

Kamiku gratulacje :)

U nas noc minęła spokojnie, Borys budził się o 1:30 i 4:30 i od razu zasypiał. Szkoda tylko, że starszy buszuje już od 5tej i nie chce spać...

Kamiku wielkie gratulacje:) w końcu wykończysz swój pokoik "instalując" w nim najważniejszy "element":) super:)

Gosiek moja koleżanka jak była pewna że to tylko wzdęcia to dawała espumisan, taką dość dużą dawkę (na pewno większą niż na ulotce) i przechodziło. Ale może to słynne kolki niestety, skoro niewiele pomaga? A co poza sabem dajesz?

A moja kruszyna właśnie się chichra do zabawek wiszących na leżaczku:D

Hej dziewczyny, melduje sie w gronie rozpakowanych mamus. Hubcio urodzil sie dzis sn o 20.38 w szpitalu na Klinicznej. Wazy 3770g i mierzy 57 cm, 10pkt. Jestem mega obolala i zmeczona ale przeszczesliwa :))

U nas masakra. Dawalismy samsiplex i jeszcze zdecydowalismy sie na czopki bo bo samsiplexie nic sie nie dzialo. Jakby sie troche uspokoila po tych czopkach bo ale o tyle o ile ostatnio wiedxialam od czego miala wzdecia to teraz nie mam zielonego pojecia czemu :(

A u nas dzisiaj jakiś kryzys :( Borys spał tylko na spacerze, w domu to co 2h domagał się jedzenia, drzemki robił tylko na 10 min. Myślałam, że zaśnie bez problemu po wieczornej kąpieli, ale jak na razie to mąż z nim siedzi już ponad godzinę i jak tylko oddali się od łóżeczka to jest płacz. Już sama nie wiem co może być przyczyną, mam nadzieję, że jak w końcu zaśnie to noc będzie bezproblemowa...

Kasia wiem, że może być raz na kilka dni, ale u nas było tak, że na początku robiła ileś tam razy dziennie, potem jak wprowadziłam mm (raz dziennie - wieczorem) to zaczęła robić raz dziennie, potem znowu się uregulowało do ok 3 dziennie i nagle ni z tego ni z owego cisza przez 3 dni... a to już "normalne" nie jest. Byłoby gdyby było tak, że wciąż robi raz na jakiś czas, a nie z dnia na dzień takie "wstrzymanie". Co prawda nie była jakaś marudna czy coś, nie dawała znać, że brzuch ją boli, ale stękała, prężyła się i widać było, że może by chciała zrobić ale nie idzie... Poza tym dzisiaj już była lekko marudna z rana (tylko nie wiem czy przypisać to brzuszkowi czy wczorajszemu szczepieniu) a potem od mniej więcej 11 jest senna - prawie cały czas śpi, łącznie z tym, że jej przerwa między jedzeniami wyniosła dziś prawie 7 godz!!!!!!!!! jadła o 8 (ok 11 zasnęła) a potem o 14:50 i to jeszcze ja ją obudziłam, bo już się martwiłam :( Teraz też już śpi w łóżeczku. Ciekawe o której rano wstanie.

U nas też cisza :) za to dziś w dzień pospałam prawie 4 godziny! Chyba organizm zbiera siły na poród.

Dziewczyny, dzieci karmione piersią mogą nie robic kupy nawet kilka dni, to zalezy od tego jak tresciwy jest pokarm mamy. Wy się stresujecie jednym, czy dwoma dniami:) Jak urodziłam synka to przez pierwsze 2 tygodnie robił codziennie, a potem przez jakieś 3-4 miesiące robił kupę raz na 2-3 tygodnie!!! serio....i wg lekarzy bylo wszystko ok, bo tez sie schizowalam i robilam mu serie mozliwych badan w tym kierunku. Dopiero jak zaczęłam go podkarmiać mm bo mojego mleka było za mało to kupy wróciły.

A poranne bóle które mnie dopadły przeszły, więc dobrze, że nie podnosiłam alarmu:):)

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...