Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Witam serdecznie w kolejnej części;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Poród w domu brzmi strasznie, dobrze, że nic się nie stało mamie i maluchowi. W jakimś programie chyba podajże na TLC ostatnio była taka seria o ciążach z zaskoczenia, gdzie kobiety rodziły na stojąco :D

Meble z ikea są różne to prawda, ale ceny też są różne.. można kupić regał z cienkiej płyty obklejony folią za 100zł, albo taki z litego drewna np. sosnowego za trzykrotność tej sumy, albo i więcej. Miałam takie tanie rzeczy z ikea i faktycznie po roku wyglądają nie za dobrze, ale co chcieć od okleiny papierowej, za to sosnowe stoją parę lat i kompletnie nic się z nimi nie dzieje i zapewne za 10 lat nadal będą stały,a użytkujemy je intensywnie.

luna nie słyszałam o tym by nie można było się depilować woskiem w ciąży. jeśli depilatorem się nic nie dzieje to i tak samo powinno byc z depilatorem... mi się strasznie nie chce depilatora ostatnio uzywać i kończy się na maszynce ale jestem zła na siebie za to :/

co do porodu w domu to... nie wyobrażam sobie! szok!

A ja już po USG.
Mała rośnie - waży teraz około 630g, wszystko rozwija się prawidłowo, tylko Pan wykrył niedomykalność zastawki trójdzielnej. Kazał iść do dr Leszczyńskiej, bo ona podobno lepiej się na tym zna, ale uspokoił, że ta niedomykalność w niczym nie przeszkadza normalnemu funkcjonowaniu dziecka. Muszę zadzwonić do niej i się umówić.

Ha ha, ja sobie nie potrafie wyobrazic ze rodze w domu:-O

Ale moje kuzynka w wieku 19- tu lat urodzila swoje drugie dziecko w domu:-) pozostala piatke rodzila w szpitalu

ja do mebli z ikei jestem jakoś uprzedzona, ale to dlatego, że źle trafiłam raz.
Ale myślę nad fotelem do karmienia wlaśnie z ikea (swoją drogą byliśmy ostatnio w topmeblach bo chciałam pooglądać fotele i kompletnie nic mi się nie podobało - nie to, żebym była wybredna... w ogóle mega mały wybór, jak już coś było to albo ogromne, albo bardzo zdobione :( - dramat jakiś)
o ile będą wygodne, bo to najważniejsze kryterium :) no i jako taki wygląd.
No i jeszcze półki białe z ikea na pewno weźmiemy, bo nie będę kupować z kompletu bo 1) jakoś nie wiem po co te haczyki :P 2) po co tyle płacić :)
co do skrzyni na zabawki to nie wiem czy nam sie zmieści ;)

zmieniając na chwilę temat - czy depilujecie się woskiem w ciąży? bo ja się chciałam właśnie zapisać (już mi niewygodnie samej z maszynką czy depilatorem), przy okazji rozmawiałam z koleżanką, a ona mówi, że to niewskazane w ciązy ponoć... jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

i napiszę Wam coś co mnie zszokowało :) Myślałam, że takie rzeczy tylko w filmach.... No więc rozmawiałam z moją koleżanką - niedawno rodziła - więc się pytam jak poród itp - a ona "a to Ci nie mówiłam, że urodziłam w... domu?!" Wyobraźcie sobie, że karetka nie zdążyła przyjechać!

witam w nowym wątku.

dziewczyny fajnie, że napisałyście że te meble Hemnes są solidne bo o to w przypadku Ikei bym się mocno obawiała. te najtańsze produkty mają dość kiepskiej jakości, ale ta seria wydaje się nie być najtansza więc oby przetrwała lata :)

co do kotka to u nas drapie i skóry i zwykłe materiałowe meble. staram się go przyzwyczajać do drapaka ale czasem mu się wymsknie... tylko materiałowych az tak mi nie żal jak by było mi żal drogich skór...
najbardziej mnie wkurza że obgryza mi wszystkie kwiaty w domu i nie dość że mam pełno ziemi na podłodze to jeszcze nie mogę mieć żadnych kwiatów w domu bo jak mam cięte to co chwilę muszę wycierać podłogę z wody, a w doniczkowych to nie dość, że ziemia wysypana to jeszcze kwiaty obgryzione :/

ale to taka dygresja była...

:) ups
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem;) wlasnie zauwazylam, wyprzedzilas mnie;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Garszka wkleiłam nowy link do części 8 że jest 9

*MAJ*

29.04 klara83 córeczki Lena i Laura (Tymon jeśli okaże się chłopiec)- Zaspa
01.05 magda30- synek-OSKAREK-ZASPA
01.05 katelajda
02.05 mila
04.05 devil83 - córa, Zaspa
05.05 trzydziestka - córeczka
06.05 enjoy - synek
06.05 moonika: synek Mareczek, Redłowo
07.05 asia87
16.05 Ola synek Wejherowo
17.05 gaskaa - Synek
18.05 Hope ; córeczka/ Kliniczna
18.05 Usiaa - synek Borys/Zaspa
24.05 ja3 - Synek
26.05 Graszka - córeczka Aleksandra/Wejherowo
26.05 Aga Swissmed/Redłowo
27.05 ewwa: córeczka - Swissmed/Zaspa
30.05 Pocahontas: córeczka
31.05 aśku_85: córeczka - Swissmed/ Redłowo

*CZERWIEC*

02.06 Luna- Synek - Kliniczna/Swissmed
07.06 justyna1 - synek, Wejherowo
07.06 czerwcowa2014 - córeczka, Wejherowo
08.06 monica88
12.06 mamma - synek Wejherowo
12.06 Beata
13.06 mimmossa - synek, Kliniczna
13.06 Adrienne
17.06 Takaja_84
18.06 aniax - synek
19.06 kamiku - synek
20.06 nusia85 - synek Szymon, Kliniczna
21.06 Laguna_m - wymarzony synuś (Kliniczna/Swissmed)
22.06 Rija666 - najprawdopodobniej Kliniczna
22.06 kalitta - córeczka
25.06 kkasita
25.06 Mar-chew
26.06 styczniówka
29.06 LidkaJ - córeczka
29.06 Niuta: Kliniczna
29.06 dariia

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...