Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Witam serdecznie w kolejnej części;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2014 *9*

Koleżankas rodziła na zaspie w styczniu i tam jej facet był od początku tak samo jak byłam naz IP to mężowie przebierali sie na izbie dostawali kluczyk do szafeczki gdzie zostawiali ciuchy i partner zostaje z tobą na sali poporodowej do momentu przewiezienia nas oddział.
Po cesarce też jest z tobą na tej sali tyle że w trakcie zabiegu czeka pod salą operacyjną.

tak było jeszcze 7 lat temu w wojewódzkim jak rodziłam pierwszą córcie..

załamałam się tą kliniczną :(

Podobno w Redłowie ojciec dziecka po porodzie może się z nim widzieć tylko przez szybę. Ty możesz wyjść do niego, ale dziecko już nie :/
Dla mnie to poważny problem...
ale rozważam Redłowo (blisko domu) i Wejherowo.

Mi sie wlasnie trzeci trymestr zaczal :-)

ale nie ma znieczulenia :(
co za kraj ;/

koleżanka na poczatku stycznia rodziła tam trzeciego syna i sobie chwali ten szpital.

w redłowie nie ma znieczulenia, mąż jest z Tobą od początku

dziewczyny czy któraś z Was może powiedzieć mi coś o szpitalu w redłowie?? Czy dają znieczulenie, czy mąż może być od początku i ogólnie jak wasze wrażenia jeśli tam rodziłyście..

dziewczyny czy któraś z Was może powiedzieć mi coś o szpitalu w redłowie?? Czy dają znieczulenie, czy mąż może być od początku i ogólnie jak wasze wrażenia jeśli tam rodziłyście..

Ale to jest jakiś bezsens na tej klinicznej, że mąż nie może być od początku do końca porodu... To jest w ogóle zgodne z prawem?

ja nie idę rodzić, to oznacza bunt:)

ostatnio sobie pomyślałam ile jeszcze mi "ciąży zostało" :) w przeliczeniu na wizyty lekarskie. i wyszły mi 3/ 4...to lepiej brzmi niż 15 tygodni:p zwłaszcza dla tych, które jak ja muszą się oszczędzać, leżec i unikać "przyjemności" :)))

Hej :)

Luna my na razie zadowoleni ze szkoły rodzenia chociaż ta salka taka tyci tyci. Co do ćwiczeń to nie wiem. Były tam drzwi dodatkowe w tej sali, może będą w jakimś innym pomieszczeniu. Chociaż leżały tam takie wielkie piłki do ćwiczeń więc całkiem możliwe, że wszystko odbywa się w tej samej sali.
Ja nie wiem czy my dotrwamy do końca, jak na razie zamierzamy chodzić.
Dalej jestem podłamana tym, że na Klinicznej w I facie mąż nie może być przy żonie. Przecież właśnie wtedy będzie mi najbardziej potrzebny :( U mnie druga faza trwała raz 5 a raz 10 min... a pierwsza pare godzin.... i to właśnie wtedy mam być zostawiona sama sobie??
ja już nie wiem co robić :(

Trzydziestka, Alicja bardzo ladne imie, daj najlepiej oba :-)

Luna, ja mam troche ubranek z Nexta i jak dla mnie sa super i jakosciowo i oczywiscie fajne sa. Sobie zreszta tez kiedys w Nexcie kupowalam i tez rewelacyjnie mi sie nosily. Mam taki polar, ktory kupilam chyba z 10 lat temu i jeszcze go po domu nosze, co ciekawsze jest w swietnym stanie.

devil mój wynik glukozy to: 84 na czczo, 106 po 1h i 97 po 2h.
w pierwszej ciazy miałam ponad 200 po godzinie i tez miałam dietę i badanie glukomerem 3x dziennie. ale nigdy więcej nie miałam wyników ponad normę i w szpitalu to się uśmiali jak im powiedziałam, że stwierdzono u mnie cukrzycę ciążową. jeden wynik ponad normę nie świadczy jeszcze o niczym więc może dobrze, że pójdziesz jeszcze raz na badanie - jeśli będzie ok to nie będziesz musiała się 2,5 m-ca codziennie kłuć, no i bedziesz mogła dalej pozwalać sobie na coś słodkiego ;)

Ja też decyduję się na Zaspę mimo, że po pierwszym razie nie byłam do końca zadowolona, ale to tylko dlatego, że kładą tam bardzo duży nacisk na naturalne karmienie, a mój mały był leniwy i się niestety nie udało, a ja czułam się jak zła matka, miałam nawet moment załamania. Dodatkowo zmęczenie, dłuższy pobyt w szpitalu zrobiły swoje. Poza tym każda zmiana położnych mówiła co innego na temat jak należy karmić i pielęgnować maluszka, więc można zgłupieć.
Teraz będę mądrzejsza i tego gadania nie będę wogóle słuchać, a na korzyść Zaspy przemawia jeszcze fakt, że mąż w 10 minut podjedzie i przywiezie to co będę potrzebować

właśnie ;)

hehe gorzej jak nie dojdziesz :P

ja obecnie też się nastawiam na Zaspę :)

Ja już opinii nie czytam, bo zwariować mozna :P
Moja szwagierka rodziła na Zaspie 3 tyg temu i była zadowolona.
Ja w sumie też nie powiem złego słowa na Zaspę jeśli chodzi o CC, które miałam tam w 2009.
Moi dwaj lekarze tam pracują...
Postanowione :D
I blisko mam :) Na piechotę dojdę tam w 20 minut z Przymorza.
Może zacznę rodzić w ciągu dnia, to spacerem dojdę, żeby akcję przyspieszyć :D haha

Laguna, Rija - jak tam wrażenia po szkole rodzenia? Myślicie, że gimnastyka będzie w tej samej "sali? :)

Ja pleców nie czuję - mój małżonek chyba powinien popracować nad rozkrokiem co by mi wygodnie było :P hihi

Przyznam się nie wyłączyłam się na chwilę jak mówiła o ilości podpisów i od kiedy gimnastyka itp - kojarzycie o co chodziło?

Jeśli chodzi o zaspę, to mi ostatnio kumpel opowiadał o porodzie - masakra. I przyjaciółka moja tam rodziła i też nieciekawie, ale na pewno o każdym szpitalu są i takie i takie opinie więc ja jeszcze się nie zdecydowałam - postanowiłam, że najpierw zobaczę co będzie z łożyskiem itp

Tak się cieszyłam, że mogę już chodzić... A przed chwilą idąc do łazienki płakałam z bólu. Mam już dość, chcę zasnąć i się obudzić dopiero na porodówce i to po znieczuleniu już :P

Inne tematy z forum

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...