Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

Maj:
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Suss_martynka- 07.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015

Czerwiec:
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015, Zosia
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015
gosik534 - 27.06.2015, Olcia

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN (04.05.)
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN (08.05.)
mariolka - 28.04, Szpital Zaspa, synek (03.05.)
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC (01.05.)
anja.d - 03.05, Szpital Zaspa, Julia, 54cm i 3560g, CC (04.05.)
xynka - 04.05, Szpital Wejherowo, synek (20.05.)
Ema - 15.05, córka, 55 cm i 3080 wagi (23.05)
Madzik85 - 18.05. Szpital Wejherowo, Gabrysia i 3700g, SN (10.05.)
jabuszko66 - 25.05. Szpital Zaspa, Kacper, SN
Mamaleone - 25.05. Szpital Wojewódzki, córeczka
Yasmine87 - 27.05. Szpital Wejherowo, Julia, SN (22.05.)
Dwupak - 29.05. Szpital Wojewódzki, Tomek, 56 cm i 3390g, SN (01.06.)
Justyna90 - 30.05. Szpital Zaspa, córeczka, SN (04.06.)
Justicia85 - 31.05. Szpital Zaspa, Zosia, 54cm i 3130g, SN (30.05.)
Basia1109 - 03.06. godz 15.10. Szpital Zaspa, Oliwierek 3410g i 52 cm, CC (13.06.)

Link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-10-t610208,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

Nie wiem czy już pytałam czy nie jak usypiacie Wasze maluchy odkladacie i ladnie zasypiają czy jest problem , bo mi Julka chce spac przy cycku a jak sama w łozeczku lezy to marudzi i poplakuje...hm ogólnie jak nie spi to najchetniej ciagle by susala, bo ona nie pije wtedy tylko sobie "susa" a smoczka brac nie chce...;/

Agawera, poród na Klinicznej był dość szybki: w ciągu dnia czułam bóle brzucha ale skurcze były b. nieregularne, wzięłam w domu prysznic, skurcze dalej były, gdy mąż wrócił z pracy oświadczyłam ze będziemy musieli jechać do szpitala, ok. 19.30 pojechaliśmy do szpitala gdy skurcze były co 6 min, a o 22.50 córeczka urodziła się.
Lekarz, który mnie badał zrobił szczegółowe USG i KTG, wypytywali o wiele rzeczy, myślę ze zastanawiali się czy robić cesarkę czy naturalnie. Skurcze były coraz częstsze ale na piłce dawałam radę. Zapytałam czy mogę isc pod prysznic, ale już nie pozwolili i powiedzieli że po Cesarce muszę myc monitowana - podłączyli KTG i musiałam leżeć, to był najtrudniejszy czas podczas porodu, ale zaraz kazali mi przeć i po kilku parciach już było dzieciątko :-))
Poród miałam bez oksytocyny i bez znieczulenia, ale naprawdę łatwiej mi było niż po oksytocynie poprzednim razem.
Powodzenia dla mam oczekujących !

Witam, ja jestem z wątku lipcowo-sierpnowego, ale moja siostra miała bardzo podobnie do Ciebie Madzik. Okazało się że mały miał tak silną skazę białkową że musiała odstawić go od piersi (pomimo dużej ilości pokarmu) i przejść na najgorsze mleko - nutramigen. Na szczęście nutramigen pomógł, ale wszyscy wiedzieli kiedy mały je i kiedy się załatwił.. po prostu tak to brzydko pachniało.

Nuska nam szumis właśnie pomogl kilka dni temu na brzuszek. Na co dzień mala jakos woli zasypiac bez niego, ale wtedy marudzila, wzilam max glosnosc i przelozylam do malej - od razu pomoglo. Wiec i wam tego zycze :)

Ema- dzięki za info o Tesco, a taka cena za dowóz niezaleznie od ilosci kilometrów?? ja do najblizszego tesco mam ok 20km. A co do laktacji- to ze starszakiem miałam cały czas pełne piersi, czułam to po prostu, a teraz jest całkiem inaczej, z resztą widzę jak synek je, że się denerwuje bo albo leci mało, wolno, albo wcale, więc kombinuje na wszystkie sposoby, żeby ponbudzić cyce do pracy :)

Madzik- moje dziecko tak robi jak bąbelki przeszkadzają- poprostu musi odbić. Starszak też tak robił, że niby chciał jeść, ale brał np łyka i zaraz znów taki niespokojny, gwałtowne ruchy głową i rękoma, łapał cyca i puszczał od razu, tak na przemian, na początku byłam skołowana, nie wiedziałam o co chodzi, ale potem wyłapałam, że chodzi o odbicie poprostu :) oczywiscie nie koniecznie u Was musi byc to samo, ale warto sprawdzić.

Madzik witaj w klubie, mój ma tak samo z tym że ja karmię piersią. Nawet jak je to się pręży, wycina macha rączkami. Gazy wybudzaja go ze snu. A do tego ulewa więc po jedzeniu przez godzinę ulewa odbija. Oczywiście cały czas jedząc i płacząc. Jednego dnia jest lepiej a drugiego cały dzień płacz i tak na zmianę, dziś mamy ten gorsZy dzień aż z desperacji zamówiłam misia szumisia może go trochę uspokoi i mnie przy okazji he he. Ja podaję młodemu bobotic forte do każdego karmienia i biogaje probiotyk. Pozostaje nam tylko przeczekać nie ma na to leku

Witam dziewczyny :) moja Gabrysia w poniedziałek juz konczy miesiac. Czasami miałabym ochote spakowac ja spowrotem do brzuszka bo ma takie kolki ze nic tylko płakac razem z nia :) karmiłam od poczatku modyfikowanym bo piersi odmówiły wspołpracy i na nic herbatki, laktator, przystawianie i inne cuda zalecane przez połażna, cyc pusty niewiadomo dlaczego :/ Na dodatek małej cała buzie i głowe wysypało krostami, a lekarz stwierdził skazę białkową. Dzisiaj cała noc nieprzespana, mała po zmianie mleka nerwowa, nie chce go pic... ehhhh Mam zatem pytanie do tych już bardziej doświadczonych Mam., czy waszym dzieciaczkom też zdarzało się ze po jedzeniu przez dłuzszy czas wiją się i kreca niespokojnie? Mała tak macha raczkami i nogami , ze nawet jak zasnie to sie gwałtownie wybudza... nie wiem juz co robic, czy to efekt tej kolki, czy jakis inny problem...

Przeciwbólowo dostaję ketonal.

Dziękuję :)

Dziękuję bardzo za wasze odpowiedzi na temat obnizonego brzucha.

Szminka gratulacje !!!

Ja 2, 5 roku temu w Redlowie dostawalam tylko paracetamol wiec mam nadzieję, że się zmieniło bo łatwo nie było.

Z ta wagą tez chyba roznie bywa, mi kilka godz przed cc powiedzieli, ze 2900 a wazyla 3360 :) a kolezance z sali powiedzieli, ze 4 a ważył 3400.

Szminka, Gratulacje ! Jakie w Redłowie podają leki przeciwbólowe po cc?

Dziewczyny dzięki za namiary. Chyba zrezygnuję w takim razie z Usg bioderek na NFZ, bo słyszę same niepochlebne opinie, a Wy to potwierdzacie. Sieliwończyk i Wyszomirska, zapisałam. Orientuje się czy dobrze wykonują takie usg w Luxmedzie?

Dwupak, Tesco dowozi zakupy zrobione online. Opłata od 5 do 9,90 zł. Mi pomogło to rozwiązać czasowy problem pustej lodówki ;). Metoda z laktatorem 7-5-3 jest dobra, pomaga podkręcić laktację. Z drugiej strony ja miałam nawał, piersi wielkie i twarde jak kamień i myślałam ze nie mam pokarmu, bo tak powiedziała mi pewna piguła :(. Okazało się ze był go nadmiar. Ale to nie jest Twoja pierwsza pociecha więc na pewno orientujesz się lepiej niż ja na początku.

Dwupak - a ja akurat mam nadgorliwa teściową :p ale trzeba sobie jakoś radzić.
Życzę powodzenia z tą laktacja, oby się udało. I pomyśl, że teraz może być tylko lepiej. Wczoraj mała wieczorem też mi dała popalić, aż wieczorem się poplakalam. Za to w nocy tylko 2 pobudki, cyc i dalej spanie. Życzę powodzenia i trzymam za was kciuki :)

SZMINKA-GRATULUJĘ :)Bardzo łądne imię :)

Justicia- akurat z teściami nie mam problemu (rodzice męża nie żyją już 15 lat), jednak wolałabym żeby M. był w domu, nawet że całymi dniami w pracy, ale wieczorem może mnie odciążyć, no i dba o pełną lodówkę i rozpalanie w piecu ;) no cóż, muszę sobie dać radę sama.

A co do laktacji, dzisiaj będę dzwonić do poradni bo się wykończę, narazie piję herbatki, dużo wody i przystawiam małego często, ale to słabo skutkuje. Ktoś mi poradził między karmieniami użycie laktatora i ściąganie na przemian z każdej piersi po 7,5 i 3 minuty. Dziś zacznę to robić. Może coś pomoże.. Ale powiem Wam, że przez te męża wyjazdy, tą laktację i to, że jesteśmy wciąż wszyscy przeziębieni nawet nie potrafię się cieszyć z tego wszystkiego..

Gratulacje Szminka!!!! Szybkiego powrotu do formy i szybkiego wyjścia do domu! :)
Widze, że córeczka mniejsza niż przwidywało USG - może mój też tylko na USG wychodzi na klopsa?

Aagus - mi bardziej chodziło, że mój lekarz nie kieruję mnie na KTG przed terminem porodu. No ale jak wyżej pisała Yasmine widzę, że nie tylko mój lekarz nie kieruje jak wszystko w ciązy jest ok. Czekam... cierpliwie na tyle na ile jestem w stanie....

Gratuluję szminka!!! Duzo sił dla ciebie i maleństwa!

Amelia83- nie musisz mieć wcale skierowania na ktg. Wystarczy, że pójdziesz na izbę przyjęć i poprosisz o zrobienie.

gratulacje ja od 4 rano nie śpie wogle spać nie mogę masakra jakaś

Szminka- gratulacje:)!

Hej dziewczyny.

O 00:13 11.06 przez cesarke przyszła na świat nasza córka Adrianna. (jednak inne imię) Waga 3150g 55 cm.

Boli jak cholera ;) opieka w Redlowie REWELACJA.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej ja z wątku kwietniówek również dr Wyszomirską polecam,zresztą bardzo dużo lekarzy ją poleca i jak słyszy że się u niej było to wiedzą że badanie wykonała kompetentna osoba. koszt usg kompleksowego 160zł termin taki jaki sobie zażyczysz :) Samo badanie nie trwa długo jeżeli jest wszystko oki, więc same bioderka mogą trwać kilka sek,bo chyba któraś miała wątpliwości co do czasu badania. Pozdrawiam:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jutro właśnie chce dzwonic i umówić się na za dwa tygodnie z małym na usg. Mam nadzieje że uda mi się dodzwonić i umówić. Byłam u niego z córką znajomi też do niego chodzili i byliśmy bardzo zadowoleni:)

Inne tematy z forum

przedszkolak znów robi w majtki (19 odpowiedzi)

potrzebuję porady, synek jest dzieckiem z końca roku, co go jednak nie tłumaczy, odpieluchowany w...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (115 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

I klasa - tornister i piórnik jaki?? (20 odpowiedzi)

Możecie podpowiedzieć jakie tornistry sprawdziły się waszym dzieciom w I klasie?? Czy w I klasie...