Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

Maj:
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Suss_martynka- 07.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015

Czerwiec:
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015, Zosia
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015
gosik534 - 27.06.2015, Olcia

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN (04.05.)
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN (08.05.)
mariolka - 28.04, Szpital Zaspa, synek (03.05.)
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC (01.05.)
anja.d - 03.05, Szpital Zaspa, Julia, 54cm i 3560g, CC (04.05.)
xynka - 04.05, Szpital Wejherowo, synek (20.05.)
Ema - 15.05, córka, 55 cm i 3080 wagi (23.05)
Madzik85 - 18.05. Szpital Wejherowo, Gabrysia i 3700g, SN (10.05.)
jabuszko66 - 25.05. Szpital Zaspa, Kacper, SN
Mamaleone - 25.05. Szpital Wojewódzki, córeczka
Yasmine87 - 27.05. Szpital Wejherowo, Julia, SN (22.05.)
Dwupak - 29.05. Szpital Wojewódzki, Tomek, 56 cm i 3390g, SN (01.06.)
Justyna90 - 30.05. Szpital Zaspa, córeczka, SN (04.06.)
Justicia85 - 31.05. Szpital Zaspa, Zosia, 54cm i 3130g, SN (30.05.)
Basia1109 - 03.06. godz 15.10. Szpital Zaspa, Oliwierek 3410g i 52 cm, CC (13.06.)

Link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-10-t610208,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

Ja za to całą ciąże wogole nie myślałam o
porodzie, miałam podejście pt tyle kobiet dało radę dam i ja. Teraz za to jestem nim przerażona :( Boję się zostania sama, bólu i wogole wszystkiego... I jestem tak zmęczona ze nie wiem jak dam radę urodzić i potem ogarnąć się z maluszkiem.. :(
Efik - super wiadomości!!!

Witam ja już jestem na granicy wytrzymałość każdy dzwoni i się pyta czy już po he he odcielam się od znajomych i nie odbieram tel . Długi weekend to plaża i jeziorko. plus w ciąży zaczynam opalac się na oliwke. maz był pojechał jest w szoku ze jestem wstanie zjesc dziennie tyle wodnych lodów i nie wiem co jest , pochłanialabym suhi kilogramami razem z wasabi :-) widać że mała na złość lekarzowi siedzi w brzuchu :-) pamiętam jak nic gwarantuję że z tą szyjka nie dotrwa pani do 30 tyg i co ???

Efik - wspaniała wiadomosc!!! Cieszcie się wspólnym czasem w domu :)

U nas dzisiaj Zosi zaczęło lecieć z oczka. Cały dzień po każdym przebudzeniu przemywamy solą fizjologiczną, mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko minie.

mam tak samo tylko mam napisane w wypisie ze mam sie zgłosić do szpitala po skończonym 39 tc czyli ok 18 czerwca i coraz częściej myślimy o klinicznej w czwartek idę do matkowskiego i się dowiem co o tym myśli zwłaszcza ze zosię czeka konsultacja kardiologiczna

A przed nami ostatni "tydzień" 2w1 ;) Tak bardzo chciałam znać konkretna datę porodu a teraz czuję tylko stres, że do tego dnia coraz bliżej ;) No, chyba, że córka sama będzie chciała wybrać sobie wcześniejsza datę narodzin ;) Choć raczej nic tego nie zapowiada.

Dzisiaj odebrałam karuzele na łóżeczko. To już chyba ostatni tego typu zakup przed porodem. Chociaż... ;)

Witajcie dziewczyny. Ja po prawie 2 tyg pobytu z Wojusiem w szpitalu wkońcu jesteśmy w domku:))))) Pobyt był koszmarny,ale czego się nie robi dla dzieci:) Synuś już prawie zdrowy, ale jak tylko wyszliśmy ze szptala przestal spać:P Pokarmu również mu nie wystarcza, ale cycki musza się przestawić na produkcję hurtową z detalicznej, także walczymy. No i jestem w domku z niemowlakiem i 2,5 latkiem...... nie wiem jak mam to ogarnąc, tym bardziej ze męża więcej nie ma niz jest. Muszę sobie ustaalić jakiś plan działania.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i Gratuluję nowo wypakowanym:)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam sie i j w dwupku z zośka w brzuchu :) na szczescie udło sie ordyntorka pozwoliła chodzić jeszcze troche wiec na 2 tygodnie wypuścili do domu

Oj :-( Stresujecie :-P Ja niestety sama będę rodzić, ale mam nadzieję dać radę... :-(
gratulacje MMM90!!

MMM90- gratuluję serdecznie!!! To dostałaś prezent na dzień dziecka.
Oj, też nie miałam pojęcia, że poród tak boli. I też uważam, że wsparcie i obecność męża była nieoceniona!
Trzymaj się i wracaj do sił!

To i ja wkońcu się doczekałam,nasza Anielka 01.06.15 3050, 56 cm
o 22 pobolewanie brzucha,a o 12 w nocy regularne skórcze co 5 minut
i o 3.20 nasza malutka sie pokazała. Niewiedziałam że poród tak boli,gdyby nie mąż chyba nie wytrzymałabym ;/
Teraz długi powrót do rekonwalescencji,wszystko musi się zagoić.
Pozdrawiam was i życzę mniej bolesnego porodu niż mój

Dzięki dziewczyny, wczoraj porozmawialam z mężem, cieszę się, że mnie wspiera. Wygonil do łóżka o 21, potem przebudzil o 24, ale na samo karmienie, resztę on zrobił. W nocy mała obudziła się o 3 i do 5 nie mogła zasnąć, nie płakała, ale słyszałam, że jej w brzuszku pracuje i w końcu po wymianie pełnej pieluszki zasnela.
Nie mam na szczęście już takich problemów z jej wybudzaniem.
Irytują mnie tylko pytania całej rodziny dlaczego płacze i telefony jak się czuje - mąż dzisiaj zasugrowal, żeby poczytali o baby blues i przestali mnie zasypywac pytaniami...
No i niekończące się rady i pytania - że przeciez muszę mała kąpać najlepiej codziennie, że dlaczego ją tak mocno zawijam i rączkami nie może nawet ruszać... Ehhhh.

Dwupak - wspaniałe, że pokarm wrócił, czyli to tylko chwilowe było.
Uważajcie zatem na siebie, żeby maluch się nie pochorowal.

Nuska - dziękuję za wsparcie!!!

U mnie mąż załatwił już wczoraj urzędowe sprawy, jak zobaczyłam akt urodzenia małej to się rozplakalam... :)

nUSKA- Nocka o niebo lepiej, wybudzałam małego trochę częściej i już przy 3 wybudzeniu czułam, że się zbiera w cyckach, a dziś rano podczas kąpieli samo mi leciało ciurkiem, aż się zdziwiłam. Także to chyba jakiś przejściowy zanik jednodniowy. Dzięki za troskę :*

Nuśka- mój mały miał tak w szpitalu, że po każdym jedzeniu była mega histeria, wyginanie się i płacz jakby wołał pomocy normalnie, aż się serce krajało, a moim sposobem na to jest poprostu co chwila brać dziecko do odbicia- jak tak zaczęłam robić, to jak ręką odjął, no czasem się zdarzy, że się powygina po jedzeniu, ale to na kupę jak ja to mówię. Obserwowałam go dużo i już widzę kiedy mu bąbelki przeszkadzają i czasem nawet po 2 minutach karmienia go biorę do odbicia-SPRAWDZA SIĘ ZA KAŻDYM RAZEM.

A dzisiaj u nas już wszyscy chorzy... mąż już łyka antybiotyk, starszakowi jadę dziś wykupić antybiotyk, sama też już jestem pociągająca i jakąś infekcję gardła mam bo strasznie boli. Widzę też że mały zaczyna coraz częściej kichać, mimo, że ja się staram na niego nie chuchać, a mąż i starszak mają zakaz podchodzenia do niego. A jeszcze małego nie zarejestrowałam i nie mam jak z nim iść do lekarza. Mąż pojedzie go zarejestrować dopiero w poniedziałek. Czy takiemu maluszkowi można coś podać? boję sioę, że to się rozkręci i wyjdzie z tego coś brzydkiego :(

Dwupak jak nocka minęła? lepiej z pokarmem? U nas pobudka o 3.30 i płacz po jedzeniu bo młody ma kolki i zasnął dopiero ok 8 więc jestem jak zombi dzis. Mamy w planach dziś wyjście nad morze zobaczymy czy młody będzie ładnie spał czy będzie Sajgon :)
Justicia ja największy zjazd nastroju miałam w 2 tyg jak młodemu pojawiły się kolki , uczulenie i robiłam sobie wyrzuty ze nie umiem go nakarmić bo po karmieniu młody wył a ja razem z nim. A jeszcze mąż mi dołożył bo chciałam zakupić sab simplex żeby spróbować ale mąż sie nie zgadzał bo u nas jest on zakazany w aptekach u nas wiec ryczalam razem z młodym ze nie mogę mu pomóc. Potem pobuszowalam po necie trochę i okazało się że bobotic forte ma taki sam skład jak sab simplex i trochę mi obarczanie się wina ze nie mogę mu pomóc przeszło a bobotic faktycznie zadziałał i kolki są lagodniejsze i krócej trwają.

Ehh.... Oby do przodu liczę ze po 3mc kolki zniknął :)

No to już teraz na pewno moja ciąża jest donoszona :P od kilku dni twardnieje mi brzuch i mam silne bóle podbrzusza... Ehh... Zaczynam łapać stres :-(
Dwupak, Justicia - chyba normalne są takie spadki psychiczne po porodzie? :( Trzymajcie się!! I piszcie śmiało, od tego tu jesteśmy ;)
Agawera, Efik - co u Was?

Raczej z piciem nie mam problemu, przystawiam go co 2-3 godziny. Zastanawiam się bo mąż wyjechał na 2 dni, nie było go od środy i dzisiaj dopiero wrócił i podczas jego nieobecności miałam mega doła i wiecznie beczalam :( jutro kupie jakąś hherbatkę na laktacje i pozwolę małemu na dzień przy cycu, może to jakieś rozwiązanie tak jak mówicie. A bardzo chce karmić piersią. .... bardzo wam dziękuję.
Mam nadzieje ze się uda.. tym bardziej ze mąż w środę znów wyjeżdża tym razem na 2 tygodnie 😢😢😢
Justicia to chyba nikogo nie ominie, jak masz potrzebę to się wygadaj nam tutaj, zawsze to lżej na serduchu, ściskam mocno i przesyłam e-buziaki 😗😗😗

Dwupak - jak nuska napisala, czesto przystawiaj i pij duzo wody. Powodzenia zycze i trzymam kciuki!!
I nie stresuj sie, bo to nie pomoze laktacji.

Mnie za to dzisiaj dopadl chyba baby blues...

Dwupak a pijesz dużo płynów? Przystawiaj małego pomimo że pokarmu mało bp jego ssanie pobudza laktacje i pij dużo, weź wody min butelkę i popijaj cały czas a mały niech leży przy cycu, ile chce. Ja z pierwszym synem tak miałam, to dwa dni lezelismy w łóżku przy cycu i było ok potem

dziewczyny nie wiem co mam zrobić, ale brakuje mi pokarmu w piersiach, mały wisi ciągle na cycku z nerwami w strzępach, ja wogóle nie czuję aby w piersiach był pokarm, tak jak pisałam wcześniej. Nie wiem co mam zrobić, mały się ciągle domaga, ciągle mam go na cycu, wpadam już w panikę trochę, chyba pojade po mm.... :(

Poza pielęgniarką, która mnie przylmowala na izbie i na ktg nie pozwolila lezeć na boku to naprawdę bardzo dobrze. Rodzilam jako jedyna, polozne naprwadę super.

Xynka mój miał 12 miesiąc po porodzie teraz mamy 7 więc spada.nam kazała pediatra na slonku spacerować nic o witaminach nie wiem.Robiliśmy też próby watroboweale wyszły ok.

Inne tematy z forum

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...