Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

Maj:
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Suss_martynka- 07.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015

Czerwiec:
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015, Zosia
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015
gosik534 - 27.06.2015, Olcia

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN (04.05.)
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN (08.05.)
mariolka - 28.04, Szpital Zaspa, synek (03.05.)
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC (01.05.)
anja.d - 03.05, Szpital Zaspa, Julia, 54cm i 3560g, CC (04.05.)
xynka - 04.05, Szpital Wejherowo, synek (20.05.)
Ema - 15.05, córka, 55 cm i 3080 wagi (23.05)
Madzik85 - 18.05. Szpital Wejherowo, Gabrysia i 3700g, SN (10.05.)
jabuszko66 - 25.05. Szpital Zaspa, Kacper, SN
Mamaleone - 25.05. Szpital Wojewódzki, córeczka
Yasmine87 - 27.05. Szpital Wejherowo, Julia, SN (22.05.)
Dwupak - 29.05. Szpital Wojewódzki, Tomek, 56 cm i 3390g, SN (01.06.)
Justyna90 - 30.05. Szpital Zaspa, córeczka, SN (04.06.)
Justicia85 - 31.05. Szpital Zaspa, Zosia, 54cm i 3130g, SN (30.05.)
Basia1109 - 03.06. godz 15.10. Szpital Zaspa, Oliwierek 3410g i 52 cm, CC (13.06.)

Link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-10-t610208,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

Ja za to całą ciąże wogole nie myślałam o
porodzie, miałam podejście pt tyle kobiet dało radę dam i ja. Teraz za to jestem nim przerażona :( Boję się zostania sama, bólu i wogole wszystkiego... I jestem tak zmęczona ze nie wiem jak dam radę urodzić i potem ogarnąć się z maluszkiem.. :(
Efik - super wiadomości!!!

Witam ja już jestem na granicy wytrzymałość każdy dzwoni i się pyta czy już po he he odcielam się od znajomych i nie odbieram tel . Długi weekend to plaża i jeziorko. plus w ciąży zaczynam opalac się na oliwke. maz był pojechał jest w szoku ze jestem wstanie zjesc dziennie tyle wodnych lodów i nie wiem co jest , pochłanialabym suhi kilogramami razem z wasabi :-) widać że mała na złość lekarzowi siedzi w brzuchu :-) pamiętam jak nic gwarantuję że z tą szyjka nie dotrwa pani do 30 tyg i co ???

Efik - wspaniała wiadomosc!!! Cieszcie się wspólnym czasem w domu :)

U nas dzisiaj Zosi zaczęło lecieć z oczka. Cały dzień po każdym przebudzeniu przemywamy solą fizjologiczną, mam nadzieję, że to nic poważnego i szybko minie.

mam tak samo tylko mam napisane w wypisie ze mam sie zgłosić do szpitala po skończonym 39 tc czyli ok 18 czerwca i coraz częściej myślimy o klinicznej w czwartek idę do matkowskiego i się dowiem co o tym myśli zwłaszcza ze zosię czeka konsultacja kardiologiczna

A przed nami ostatni "tydzień" 2w1 ;) Tak bardzo chciałam znać konkretna datę porodu a teraz czuję tylko stres, że do tego dnia coraz bliżej ;) No, chyba, że córka sama będzie chciała wybrać sobie wcześniejsza datę narodzin ;) Choć raczej nic tego nie zapowiada.

Dzisiaj odebrałam karuzele na łóżeczko. To już chyba ostatni tego typu zakup przed porodem. Chociaż... ;)

Witajcie dziewczyny. Ja po prawie 2 tyg pobytu z Wojusiem w szpitalu wkońcu jesteśmy w domku:))))) Pobyt był koszmarny,ale czego się nie robi dla dzieci:) Synuś już prawie zdrowy, ale jak tylko wyszliśmy ze szptala przestal spać:P Pokarmu również mu nie wystarcza, ale cycki musza się przestawić na produkcję hurtową z detalicznej, także walczymy. No i jestem w domku z niemowlakiem i 2,5 latkiem...... nie wiem jak mam to ogarnąc, tym bardziej ze męża więcej nie ma niz jest. Muszę sobie ustaalić jakiś plan działania.
Pozdrawiam wszystkie mamuśki i Gratuluję nowo wypakowanym:)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam sie i j w dwupku z zośka w brzuchu :) na szczescie udło sie ordyntorka pozwoliła chodzić jeszcze troche wiec na 2 tygodnie wypuścili do domu

Oj :-( Stresujecie :-P Ja niestety sama będę rodzić, ale mam nadzieję dać radę... :-(
gratulacje MMM90!!

MMM90- gratuluję serdecznie!!! To dostałaś prezent na dzień dziecka.
Oj, też nie miałam pojęcia, że poród tak boli. I też uważam, że wsparcie i obecność męża była nieoceniona!
Trzymaj się i wracaj do sił!

To i ja wkońcu się doczekałam,nasza Anielka 01.06.15 3050, 56 cm
o 22 pobolewanie brzucha,a o 12 w nocy regularne skórcze co 5 minut
i o 3.20 nasza malutka sie pokazała. Niewiedziałam że poród tak boli,gdyby nie mąż chyba nie wytrzymałabym ;/
Teraz długi powrót do rekonwalescencji,wszystko musi się zagoić.
Pozdrawiam was i życzę mniej bolesnego porodu niż mój

Dzięki dziewczyny, wczoraj porozmawialam z mężem, cieszę się, że mnie wspiera. Wygonil do łóżka o 21, potem przebudzil o 24, ale na samo karmienie, resztę on zrobił. W nocy mała obudziła się o 3 i do 5 nie mogła zasnąć, nie płakała, ale słyszałam, że jej w brzuszku pracuje i w końcu po wymianie pełnej pieluszki zasnela.
Nie mam na szczęście już takich problemów z jej wybudzaniem.
Irytują mnie tylko pytania całej rodziny dlaczego płacze i telefony jak się czuje - mąż dzisiaj zasugrowal, żeby poczytali o baby blues i przestali mnie zasypywac pytaniami...
No i niekończące się rady i pytania - że przeciez muszę mała kąpać najlepiej codziennie, że dlaczego ją tak mocno zawijam i rączkami nie może nawet ruszać... Ehhhh.

Dwupak - wspaniałe, że pokarm wrócił, czyli to tylko chwilowe było.
Uważajcie zatem na siebie, żeby maluch się nie pochorowal.

Nuska - dziękuję za wsparcie!!!

U mnie mąż załatwił już wczoraj urzędowe sprawy, jak zobaczyłam akt urodzenia małej to się rozplakalam... :)

nUSKA- Nocka o niebo lepiej, wybudzałam małego trochę częściej i już przy 3 wybudzeniu czułam, że się zbiera w cyckach, a dziś rano podczas kąpieli samo mi leciało ciurkiem, aż się zdziwiłam. Także to chyba jakiś przejściowy zanik jednodniowy. Dzięki za troskę :*

Nuśka- mój mały miał tak w szpitalu, że po każdym jedzeniu była mega histeria, wyginanie się i płacz jakby wołał pomocy normalnie, aż się serce krajało, a moim sposobem na to jest poprostu co chwila brać dziecko do odbicia- jak tak zaczęłam robić, to jak ręką odjął, no czasem się zdarzy, że się powygina po jedzeniu, ale to na kupę jak ja to mówię. Obserwowałam go dużo i już widzę kiedy mu bąbelki przeszkadzają i czasem nawet po 2 minutach karmienia go biorę do odbicia-SPRAWDZA SIĘ ZA KAŻDYM RAZEM.

A dzisiaj u nas już wszyscy chorzy... mąż już łyka antybiotyk, starszakowi jadę dziś wykupić antybiotyk, sama też już jestem pociągająca i jakąś infekcję gardła mam bo strasznie boli. Widzę też że mały zaczyna coraz częściej kichać, mimo, że ja się staram na niego nie chuchać, a mąż i starszak mają zakaz podchodzenia do niego. A jeszcze małego nie zarejestrowałam i nie mam jak z nim iść do lekarza. Mąż pojedzie go zarejestrować dopiero w poniedziałek. Czy takiemu maluszkowi można coś podać? boję sioę, że to się rozkręci i wyjdzie z tego coś brzydkiego :(

Dwupak jak nocka minęła? lepiej z pokarmem? U nas pobudka o 3.30 i płacz po jedzeniu bo młody ma kolki i zasnął dopiero ok 8 więc jestem jak zombi dzis. Mamy w planach dziś wyjście nad morze zobaczymy czy młody będzie ładnie spał czy będzie Sajgon :)
Justicia ja największy zjazd nastroju miałam w 2 tyg jak młodemu pojawiły się kolki , uczulenie i robiłam sobie wyrzuty ze nie umiem go nakarmić bo po karmieniu młody wył a ja razem z nim. A jeszcze mąż mi dołożył bo chciałam zakupić sab simplex żeby spróbować ale mąż sie nie zgadzał bo u nas jest on zakazany w aptekach u nas wiec ryczalam razem z młodym ze nie mogę mu pomóc. Potem pobuszowalam po necie trochę i okazało się że bobotic forte ma taki sam skład jak sab simplex i trochę mi obarczanie się wina ze nie mogę mu pomóc przeszło a bobotic faktycznie zadziałał i kolki są lagodniejsze i krócej trwają.

Ehh.... Oby do przodu liczę ze po 3mc kolki zniknął :)

No to już teraz na pewno moja ciąża jest donoszona :P od kilku dni twardnieje mi brzuch i mam silne bóle podbrzusza... Ehh... Zaczynam łapać stres :-(
Dwupak, Justicia - chyba normalne są takie spadki psychiczne po porodzie? :( Trzymajcie się!! I piszcie śmiało, od tego tu jesteśmy ;)
Agawera, Efik - co u Was?

Raczej z piciem nie mam problemu, przystawiam go co 2-3 godziny. Zastanawiam się bo mąż wyjechał na 2 dni, nie było go od środy i dzisiaj dopiero wrócił i podczas jego nieobecności miałam mega doła i wiecznie beczalam :( jutro kupie jakąś hherbatkę na laktacje i pozwolę małemu na dzień przy cycu, może to jakieś rozwiązanie tak jak mówicie. A bardzo chce karmić piersią. .... bardzo wam dziękuję.
Mam nadzieje ze się uda.. tym bardziej ze mąż w środę znów wyjeżdża tym razem na 2 tygodnie 😢😢😢
Justicia to chyba nikogo nie ominie, jak masz potrzebę to się wygadaj nam tutaj, zawsze to lżej na serduchu, ściskam mocno i przesyłam e-buziaki 😗😗😗

Dwupak - jak nuska napisala, czesto przystawiaj i pij duzo wody. Powodzenia zycze i trzymam kciuki!!
I nie stresuj sie, bo to nie pomoze laktacji.

Mnie za to dzisiaj dopadl chyba baby blues...

Dwupak a pijesz dużo płynów? Przystawiaj małego pomimo że pokarmu mało bp jego ssanie pobudza laktacje i pij dużo, weź wody min butelkę i popijaj cały czas a mały niech leży przy cycu, ile chce. Ja z pierwszym synem tak miałam, to dwa dni lezelismy w łóżku przy cycu i było ok potem

dziewczyny nie wiem co mam zrobić, ale brakuje mi pokarmu w piersiach, mały wisi ciągle na cycku z nerwami w strzępach, ja wogóle nie czuję aby w piersiach był pokarm, tak jak pisałam wcześniej. Nie wiem co mam zrobić, mały się ciągle domaga, ciągle mam go na cycu, wpadam już w panikę trochę, chyba pojade po mm.... :(

Poza pielęgniarką, która mnie przylmowala na izbie i na ktg nie pozwolila lezeć na boku to naprawdę bardzo dobrze. Rodzilam jako jedyna, polozne naprwadę super.

Xynka mój miał 12 miesiąc po porodzie teraz mamy 7 więc spada.nam kazała pediatra na slonku spacerować nic o witaminach nie wiem.Robiliśmy też próby watroboweale wyszły ok.

Inne tematy z forum

szkola podstawowa nr 80 i numer 5 na Zaspie - proszę o opinie (21 odpowiedzi)

Czy ktoras z Mam zechcialaby sie wypowiedziec na temat tych szkol .z gory dziekuje :)

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....