Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

Maj:
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Suss_martynka- 07.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015

Czerwiec:
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Aagus - 20.06.2015, córka
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015, Zosia
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015
gosik534 - 27.06.2015, Olcia

Rozpakowane:
Nuska83 - 26.04, Szpital Zaspa, Antoś, 56 cm i 3750 wagi, SN (04.05.)
Efik - 27.04, Szpital Wojewódzki, Wojtuś, SN (08.05.)
mariolka - 28.04, Szpital Zaspa, synek (03.05.)
Fotolama - 2.05, szpital Wojewodzki, córka 60 cm 3,76 kg, CC (01.05.)
anja.d - 03.05, Szpital Zaspa, Julia, 54cm i 3560g, CC (04.05.)
xynka - 04.05, Szpital Wejherowo, synek (20.05.)
Ema - 15.05, córka, 55 cm i 3080 wagi (23.05)
Madzik85 - 18.05. Szpital Wejherowo, Gabrysia i 3700g, SN (10.05.)
jabuszko66 - 25.05. Szpital Zaspa, Kacper, SN
Mamaleone - 25.05. Szpital Wojewódzki, córeczka
Yasmine87 - 27.05. Szpital Wejherowo, Julia, SN (22.05.)
Dwupak - 29.05. Szpital Wojewódzki, Tomek, 56 cm i 3390g, SN (01.06.)
Justyna90 - 30.05. Szpital Zaspa, córeczka, SN (04.06.)
Justicia85 - 31.05. Szpital Zaspa, Zosia, 54cm i 3130g, SN (30.05.)
Basia1109 - 03.06. godz 15.10. Szpital Zaspa, Oliwierek 3410g i 52 cm, CC (13.06.)

Link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-10-t610208,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo - czerwcowe 2015 (11)

własnie siedze z kapusta na cycu ale słaby efekt :( nie mam siły juz. najgorzej w nocy :(

jak sie objawia nietolerancja laktozy ?

Dwupak, też miałam zapalenie piersi. Szybko się z tego wykaraskałam, ale przez całą dobę nie nadawałam się do życia. Mąż mnie całkowicie wyręczył we wszystkim, przynosił tylko małego na karmienie. W nocy spałam w innym pokoju przy zamkniętych drzwiach i z korkami w uszach. W dzień leżałam pod grubym kocem z dreszczami. Dopóki miałam dreszcze jadłam paracetamol (przeciwgorączkowy), jak dreszcze ustały to ibuprom (przeciwzapalny). Do tego rutinoscorbin, tran, masaż piersi, dużo picia i laktator. Ogarnęłam się jako tako w 2 dni, potem przez kilka dni brałam jeszcze ibuprom 2x dziennie, dopóki pierś nie przestała całkowicie boleć.
Postaraj się wkręcić kogoś w opiekę nad dzieckiem i odpocząć.

Co do gazów, to mój ma od samego początku cuchnące siarą kupy, aż strach zapałkę zapalić ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nuska - to wypiczywajcie w najlepsze :)
U nas też już data chrzcin potwierdzona i mamyna sierpień

Dwupak - przykra sprawa, ja z piersiami nie mam problemu, ale spróbuj może okłady z kapusty - ponoć bardzo pomagają. Ja podczas nawalu przykladalam kostki lodu w sciereczce i przynosiło mi to ukojenie, może i tobie pomoże.

U nas obecnie 5 tydzień i skok rozwojowy - mała bardziej placzliwa i taki tulaczek się z niej zrobił, że najchętniej to zasypialaby na klatce piersiowej mojej oub męża.
AM pytanie odnośnie ulewania - małej KP zdarza się, że odbije ładnie po jedzeniu, a nawet pół godziny później sporo uleje. Czasami tylko ulewa, dzisiaj ulala rekordowo chyba 2 godziny po karmieniu podczas snu... Czy macie może podobne problemy, jest jakiś sposób aby zminimalizować to ulewanie?

Dziewczyny u mnie masakra w nocy mi się zapalenie piersi zrobiło miałam goraczke i dreszcze. Mały nie chce pić z tej ppiersi bez nnakładki a w nakładce mam wrazenie nie ściąga wszystkiego. Okropny ból. Nie wiem co mam robić. Mój ręczny laktator nie daje rady. Od rana łykam paracetamol bo od gorączki zaczęły mnie boleć głowa i oczy. Mały strasznie w dodatku kolkuje. Espumisan i biogaja u nas jakoś się nie sprawdzają. Mały ma okropne gazy i w dodatku cuchnace jak na takiego malucha to az dziwne. Pomóżcie mi proszę. Jestem wykończona :(

Yasmine u nas było to smo odkąd nie jem nabiału Buzka bez krostek i mniej brzuszkowych problemów, właściwie to u nas kolki dopuściły mały już nie ulewa, odbije po jedzeniu i spokój. U nas od biogai też częstsze kupy ale to na plus bo bez niej robił co 2 - 3dni mimo że kp.

My od soboty na wakacjach u dziadków na Podlasiu i mamy upaly, dziś Antek przez cały dzień ucinal tylko 15 min drzemki ale na szczęście teraz już zasnął na noc. My już 2 mg skoncOne i Antek zaczyna do nas gugac uśmiecha sie - fajnie jak szczerzy swoje dziaselka :) powoli też przygotowujemy się do chrztu bo będziemy go chrzcic u dziadków na Podlasiu w sierpniu.

moja ma czesciej kupy od kiedy podaje biogaje ale karmie piersia. u nas kiepska sprawa prawdopodobnie /Jula ma skaze bialkowa wygladala okropnie cala buzka czerwona i w krostach i chyba ja tez swedzialo. od 2 dni zero nabialu....juz nie wiem co mam jesc ale to inna sprawa ale dzis buzka juz ladniejsza i mala spokojniejsza pewnie dlatego miala takie problemy z zasnieciem i byla niespokojna

Podbijam z 6 strony. Coś cicho tu .Chyba wszystkie juz rozpakowane i zaabsorbowane dzidziolami.

Czy po biogai wasze dzieci mają częstsze kupy? Podaje od 3 dni a dziś kupa przy każdym karmieniu .to normalne? Dodam że jest na mm

Ola dasz radę. Na pewno jak przyjdzie juz czas to wyjdzie i będzie przyjazna ekipa i wszystko dobrze. My się już zgrywamy jest coraz fajniej. Już widzę że rośnie mi kolejne nie spiące w dzień dziecko podziwiające świta:)
Co do karmienia to u nas młody wypija 120 mleka i już widzę że powoli mu mało. Młody ma jakiś kaar pewni podłapał od małej ale licze że mu przejdzie. I jednak dostaje spumisan bo jak mu go nie daje to biedny płacze. A tak to złote dziecko jest.

Cześć Dziewczyny:)
Prezent na Dzień Ojca o wadze 3500g i długości 56cm jest już z nami:)
Mała ma się dobrze, położna super, poród szybki. Nie ma się do czego przyczepić. Cały personel szpitala przyjazny, gotowy pomóc. Polecam!!

Dziewczyny a co uwazacie o smoczkach? Ja slyszalam rozne opinie.... i mam lekkie wyrzuty sumienia, bo dalam synkowi...ale mysle,ze ma silna potrzebe ssania, jest spokojniejszy. Daje mu tylko do zasypianua lub gdy mimo tego,ze jest najedzony wklada sobie raczki do buzi. Mam nadzieje,ze nie zrobie mu krzywdy tym,ze dalam smoka...

Dziewczyny gratulacje !!

Amelia ja mieszkam w Coventry. Szpital jest podobno jeden z lepszych w kraju i wcale nie miałam złego nastawienia jak tam szłam, ale od początku lekarka obraża polaków i Polskę, u nas jest wszystko źle, wszystko dla kasy, cesarki na zawołanie itp. Jak ostatnio był inny lekarz na zastępstwo to był w szoku, że nikt mi nie zaproponował fizjoterapii itp, ale juz końcówka wiec po prostu postaram się zapomnieć o tej jędzy:)

U mnie nadal nic... mały się wierci kopie, wczoraj miałam bardzo bolesne skurcze ale przeszły. Na 2 lipca mam umówioną cc, cały czas mam nadzieję, że jednak się zacznie wcześniej. 2ego będę 9 dni po terminie. 4 h po cc tutaj się wstaje a na drugi dzień wychodzi. Serio nie wiem jak się wdrapie po schodach i przetrwam na paracetamolu. Dwa wielkie plusy natomiast to znieczulenie - w kręgosłup a nie jak ostatnio narkoza no i fakt ze mąż może być przy cc.

Juz bym chciała z Wami pisać o karmieniu itp...

Xynka i Hela!
mnie wydaje się, że też mnie spotkało to obniżenie, po porodzie minęły prawie 4 tyg a dla mnie krótki spacerek jest problemem, czuję że mi się krocze obniża, wieczorami musze poleżeć, bo jestem zmęczona od chodzenia po domu, wcześniej nie zwracałam na to uwagi, bo czułam ból całego krocza i nie wiedziałam co mi dokładnie jest. Napiszcie proszę, czy ćwiczenia Wam pomagają i co radzą wasi lekarze ?

@Justyna90, tu jeszcze nie byłam, ale dzięki za namiar. Dam sobie jeszcze 2 miesiące czasu na dojście do siebie i jak nic nie ruszy to wtedy będę szukać specjalistów. Jeśli chodzi o zdrowie, cena nie gra roli.

Hela a byłaś u tego lekarza?
http://www.uro-gyn.com.pl/
Byłam u niego w ciąży, gdy szukałam informacji czy moje problemy urologiczne nie są przeciwwskazaniem do sn. Zrobił mi masę badań, sprawdzał mięśnie i kazał zgłosić się po połogu, by sprawdzić "zniszczenia" związane z porodem i jak najszybciej to leczyć. Poleciła mi go położna, zajmuje się tematem od wielu lat i ma bardzo duże doświadczenie. Niestety tani nie jest.. ale jeśli ma pomóc to warto.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pora się odezwać wszystko przeczytałam :) trochę tego było z Zosia organizujemy się i klimatyzujemy no i najważniejsze ważniejsze Zosia poznaje tatę jak dobrze pójdzie to w przyszłym tygodniu pozna siostrę weronika ma zapalenie górnych dróg oddechowych 7 dni antybiotyku wiec musiała pojechać do babci. bałam się ze zarazi zosie i wrócimy do szpitala
W domu walczymy z laktacja pijemy herbatki hipp i preparat z jęczmienia jakoś idzi. W szpitalu miałam do dyspozycji laktator elektryczny ręczny zdecydowanie nie jest dla mnie przy dobrych wiatrach w poniedziałek będę miała medele mini a na razie cyckujemy zdążą się ze nawet co 1,5 - 2. Trzeba wytrwać bi chce karmić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja w domu o 22 ostatni skurcz i całą noc cisza masakra ja chce juz być po z pierwszym dzieckiem trwało to z 7 dni skurczy :-(

Xynka - mi położna poleciła na 'żywą' ranę solcoseryl, a na bliznę cepan - sprawdziłam w ulotce nie ma wzmianki o tym, czy można na błony śluzowe, tylko tyle że rana musi być całkowicie wyleczona. No i niestety nie jest to krem miły w użyciu, bo śmierdzi cebulą...

Xynka, boli po dłuższym chodzeniu (dłuższym, czyli nawet 15min spacer lub częste chodzenie po domu) - po prostu grawitacja działa na niekorzyść, mięśnie nie trzymają pęcherza i reszty narządów i wszystko właściwie "siada" na kroczu, na kości łonowej i ogonowej.
Lekarz powinien to widzieć na pierwszy rzut oka, ale dużo zależy od lekarza, czy Cię o tym poinformuje. Ja w ferworze paniki byłam u 3 różnych lekarzy, z tym że sama przed badaniem informowałam ich, co mi dolega. Podejścia lekarzy do mnie jako do pacjentki były skrajnie różne - od "To się zdarza, samo się naprawi, nie denerwować się, zajmować się dzieckiem, nic złego się nie dzieje", przez "Nie jest najlepiej, ale mogło być gorzej, nie dźwigać i będziemy obserwować, może się samo naprawi", po "Ćwiczyć mięśnie co godzinę, bo samo to to się nie cofnie, jak jednak nie pomoże to operacja". No więc pozostało mi ćwiczyć i modlić się, że to pomoże... Może rzeczywiście u Ciebie tego nie ma, a może trafiłaś na lekarza z tych, co nie chcą straszyć.
Całe życie byłam samowystarczalna, a teraz nie mogę sama nawet znieść wózka po schodach ani pójść na porządny spacer z dzieckiem (o współżyciu na razie w ogóle nie myślę), czuję się jak kaleka :(

Madeline- gratuluję :))) a poród do pozazdroszczenia :)

patrycja- trzymam kciuki!

Justyna- ja też bardzo żałowałam, że nie dowiedziałam się jak nazywała się tamta wredna lekarka, udało się dopiero przy drugim porodzie

Hela- współczuję, a to aż tak boli? Ja po wizycie u gina też zaczęłam się zastanawiać, czy mnie to nie spotkało, w prawdzie dr mówił, że przy pęknięciach, a miałam pęknięcie krocza mogą się właśnie te ściaany obniżyć, ale u mnie tego nie widzi (możliwe, żeby lekarz nie zauważył? jak czytałam w necie, to odczucia trochę by się zgadzały :() bardziej obstawia, że moje dolegliwości mogą być spowodowane tym, że wewnątrz pod skórą jakieś strukrury są ponaciągane, uszkodzone i muszą się zregenerować, albo przeszkadza mi miejsce po szwach i tu dołączam się do pytania Mamaleone- czym smarować, żeby trochę zmiękczyć i uelastycznić to miejsce? Lekarz polecił mi żel hirudoid, ale z tego co wyczytałam na ulotce, to można tym smarować tylko na zewnątrz, a u mnie problem raczej tkwi w środku...

I ja melduje się wśród rozpakowanych:-) Synek Staś urodził sie 25.06 o godz.6.00 w szpitalu w Wejherowie. 3650 g i 59cm SN. Wszystko szybko poszło. Skurcze rozpoczęły się ok.18 ale myślałam że to przepowiadające bo w sumie tych jeszcze nie miałam. Byłam akurat w odwiedzinach u rodziców i potem jeszcze u babci męża. Spokojnie wróciliśmy do domu, między skurczami wyprasowalam baldachim i porobiliśmy sobie zdjęcia z brzuszkiem. Wzięłam prysznic ale nie przeszło. Liczylam czas ale żadnej regularności nie było. Ale jak już zaczęło być co 6/8/4/5/2/3 min to stwierdzilam że nie wiem co jest grane i jedziemy do szpitala najwyżej nas odeślą. Byliśmy tam o 3. Położna podłączyła mnie pod ktg i powiedziała że to lekkie skurcze przepowiadające. Ich częstotliwość też się zmniejszyła. Potem zbadał mnie lekarz i mówi że przyjmujemy na porodowke. A tam położna sprawdza i mówi że już 9cm! 2 godz na porodówce i Staś jest z nami:-) Położne super i jeszcze studentki były. A teraz synuś dużo śpi i mało je czym też się denerwuje

Inne tematy z forum

na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy z Biurem nieruchomości (60 odpowiedzi)

Chcę sprzedac mieszkanko, kawalerke. Ile zycza sobie w tej chwili biura nieruchomosci, znaczy...

fizjoterapeuta OWI Gdynia M.Morawski (5 odpowiedzi)

hej. czy ktoś uczęszczał z dzieckiem do tego pana? Jakie wrażenia?

odżywka do włosów dla trzylatki (41 odpowiedzi)

moja córka ma piękne kręcone włoski (niezbyt długie, ale coraz gęstsze) z przodu i z boków...