Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No to ja założę nowy:)

Mariolka 03.05.2015
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 - chłopiec Wojtuś?
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015
Agawera 25.06.2015
misia-27.06.2015

i link do poprzedniego:)
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-3-t579837,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

Justyna90 - Ja się mogę wypowiedzieć że wygląda super:) ale prowadziłam wózek na takich twardych nie pompowanych kołach i nawet jazda po chodniku to był dla mnie koszmar w porównaniu z moimi pompowanymi, ale koleżanka mówiła że jej nie przeszkadza, wieć pewnie to kwestia przyzwyczajenia.

Jestem po wizycie u kardiologa, no i niestety dziedzię moją czeka operacja po porodzie:(( W teorii niby pięknie brzmi, ale to jednak operacja na serduszku:(( Eh czekają mnie ciężkie miesiące i nawet nie cieszą mnie przygotowania:((

" Ja planuję pierwsze tygodnie spać z dzieckiem w jego pokoju, a potem wrócić do swojej sypialni ale nie wiem na ile takie plany są realne..."

Ja mam podobny plan. W pokoju dziecięcym będzie stał tapczanik, na który od biedy się przeniosę, jeśli dziecko będzie w nocy bardzo absorbujące. Ja idę na macierzyński, ale mąż będzie normalnie pracował, więc nie wyobrażam sobie, żeby miał spać w nocy z płaczącym noworodkiem w jednym pokoju.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy mogłabym prosić doświadczone mamy o ocenę tego wózka?
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1755&%3CosCsid%3E

Mama87 - zapisałam się do tej samej szkoły rodzenia:)

Pozdrawiam

Cześć. Podczytuję Was od początku i postanowiłam w końcu dołączyć :) Termin mam na 26 czerwca. To moja pierwsza ciąża.

Od razu wypowiem się co do niani - nie wyobrażam sobie życia bez niej. Gdy dziecko będzie spało będę mogła wyjść z domu, a nianię zostawię teściowej, która mieszka 2 piętra niżej. Jeśli dziecko się nie obudzi, to w ogóle nie będzie musiała do niego chodzić. Z doświadczenia wiem, że nawet w pokoju obok się przydaje, bo jak są goście czy nawet włączony tv, to nie wszystko słychać. Ze względu na duży dom biorę pod uwagę te z dużym zasięgiem czyli Philips Avent lub Angel Care z monitorem oddechu (używaną).

Co do wózka to będziemy mieli Jedo Fyn 3 w 1. Dostajemy od rodziny :) Używałam go jako ciocia i bardzo fajny - zwrotny, duża gondola dla dziecka i pojemny koszyk.

Laktator zamierzam kupić w ciąży. Elektroniczny, ale najtańszy z Canpolu.

Póki co to kupiłam sobie poduszkę do spania w kształcie litery C i jestem baaardzo zadowolona :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Efik mnie również w I ciąży piersi się nie zwiększyły, a mleka miałam sporo.

Tak jak któraś z dziewczyn pisała, czy jakieś rzeczy są potrzebne to kwestia indywidualna, ja laktator kupiłam przed porodem tak samo jak nianię elektroniczną, którą często używałam. Np jak jechalismy w lato do babci synek spał w wózku w ogrodzie a a ja mogłam np siedziec w domu, lub na tarasie i robić inne rzeczy nie zaglądając do niego co chwilka czy się obudził. Tak samo jak wieczorem w lato jakis grill czy cuś, dzidzia w domu śpi, a ja czuwam z nianią :) także osobiscie polecam zakup.

U nas ze względu na warunki mieszkaniowe- 40m2-czyli 2 malutkie pokoje, dzidzia będzie spać razem z nami w sypialni, obecnie tez pierwszy syn z nami śpi, osobne pokoje dostaną jak się przeprowadzimy do nowego domku, czyli może za rok lub półtorej.

Mnie również już od kilu tygodni leci siara, ale jeszcze w małych ilościach.

Pozdrawiam Was serdecznie :)

Dzień Dobry mamuśki:) Ja zamierzam, o ile się zmieści:) mieć kołyskę u siebie w sypialni a potem bąble dwa razem w pokoiku. No chyba ze młodzież będzie równie słodka i będzie przesypiać noce to wtedy odrazu wstawię kołyskę do dziecinnego. Mnie chodzi żeby bąbelek nie budził brata:)
U mnie piersi obrzmiałe i lekko bolące ale narazie nic nie wycieka:) W I ciąży nawet mi się nie powiększyły a pokarmu miałam po porodzie na tabun wojska:) no zobaczymy co los przyniesie.

starsza córka ma osobny pokój za nasza ściana a nasz "cosiek" będzie spać w naszym pokoju koło naszego łóżka dlatego nie będę kupować niani zauważyłam ze mam bardzo lekki sen mój organizm się już chyba przygotowuje do wstawania :)
co do pokoju myślę ze łóżeczko będziemy mieć ok 2 lat u nas chyba ze będzie tak jak przy weronice i po roku stwierdziła ze nie chce spać w małym łóżeczku i teraz śpi na rozkładanej 2 osobowej kanapie wiec się zobaczy co wyjdzie w praniu
co do piersi boje się że tak jak przy weronice będę miała zapchane kanaliki i nie będzie tam mleka

U nas plan jest taki, ze w dzien mala bedzie spala w swoim pokoju, a na noc zabieramy ja w kolysce do nas. Jak wyrosnie z kolyski bedzie spala juz tylko u siebie. Na moich 3 pokojach lepiej tego nie moge rozplanowac, a nie wyobrazm sobie lozeczka w pokoju dziennym 24/7. Taki maluch musi miec spokoj, a u nas zawsze cos sie dzieje.

Ja nie mam mieszkania dwupoziomowego, ale ta niania i tak bardzo nam sie przyda. ;-) na pewno nie bede kupowac sterylizatora bo uwazam za zbedny. Laktator jesli juz to kupie po porodzie i to tez najzwyklejszy (o ile bedzie taka potrzeba). Na pewno kupie tez podgrzewacz. Przy pierwszym dziecku nie mielismy i szkoda, bo naprawde jest bardzo przydatny.

A czy cos z powyzszych jest niezbedne. Nie. Wszystko to kwestia bardzo indywidualna. Przy pierwszym dziecku nie mialam np. Monitora odechu i syn jest caly i zdrowy ;-) podobnie z podgrzewaczem czy sterylizatorem.

Agawera, ja mam juz tak, ze siara sama wyplywa mi z piersi (wiecej tez z prawej). A mialam nadzieje, ze mnie to ominie i nie powtorzy sie historia z pierwszej ciazy... ;-)

Hmmm to muszę się zastanwoić nad takim urządzeniem. Raczej lekko śpię więc nie powinnam mieć problemu z czuwaniem nad maleństwem...
I jeszcze mam jedno pytanie szczególnie dla doświadczonych mam ;) Czy Wasze maluszki będą spać z Wami w pokoju? Czy w miarę możliwości szykujecie osobny pokoik? Ja planuję pierwsze tygodnie spać z dzieckiem w jego pokoju, a potem wrócić do swojej sypialni ale nie wiem na ile takie plany są realne...

ja nianie dostałam jak mały był już spory i bez niej też sobie radziłam w mieszkaniu 80 m wiec nie jest to nic bez czego nie da się życ, ale na pewno jest fajnym udogodnieniem.
Agawera- ja miałam wczoraj wymioty choć już dawno mnie nic nie męczyło :( cóż takie uroki ciąży :)

niani na pewno nie kupie bo dla mnie zbędne mi się nie przyda laktator kupie prawdopodobnie używany ale pod warunkiem ze bede miała mleko , ostatnio zauważyłam ze 1 piersi bardziej mnie ciągnie a 2 nie i jestem ciekawa jak to bezie bo z tej co nie boli przy weronice nie leciało mi prawie mleko wiec nie wiem czy to dobrze
a co do zakupów przy 1 dziecku to niestety prawa , jestem tego przykładem kupowałam rzeczy które były na liście a których nigdy nie używałam i po jakimś czasie zostało wyrzucone
dziś dzień zaczęłam o wymiotów :( a tak dobrze mi już było od miesiąca nie wymiotowałam i super dla mnie był woda z cytryna na czczo

Dziękuję szminka za twoją opinie!
Blanka unas monitor oddechu to na pewno coś, co jest obowiązkowe! Mieliśmy po prostu 2 przypadki w rodzinie -1 dziecka nie udało się uratować...
A niania na pewno jest wygodna po prostu.
Wózek wybraliśmy hartan vip xl - kupowalismy w Mama i ja.
Amelia - moje tez pierwsze dziecko, ale u nas przymieszkaniu dwupoziomowym i dziadkowy, którzy mają spory dom, wiem, że niania na pewno się sprawdzi. Ale z zakupem laktatoa przykładowo wstrzymujemy się - jak się okaże potrzebny, to od ręki można przecież kupić.

Witam Was ;)
Ja jakoś zupełnie nie myślałam o tym, żeby kupować nianie... O laktatorze też nie myślałam. Też sie zastanawiam czy to są niezbędne rzeczy? To moje pierwsze dziecko, ale zawsze mi się wydawało że wszyscy kupują masę rzeczy na narodziny maleństwa, wydają kupę kasy a potem jest to nieużywane...
Dołączam się do mam które spodziewają się synka :)
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dnia!

Nawet się nie zastanawiałam nad zakupem takiego sprzętu. W zasadzie uświadamiacie mi, że jestem nieprzygotowana i nie mam jeszcze niemal żadnych zapasów a do 21 czerwca czas szybko zleci. Muszę się wziąć do roboty :)

Dzień dobry:)

wiecie co dziewczyny ja jeszcze nie zdążę jednego tematu ogarnąć, a dochodzą nowe:) np. te nianie, o których piszecie. Myślicie, że jej jest niezbędny? czy akurat w Waszych przypadkach, bo macie dwupoziomowe mieszkania?

justicia85, na jaki wózek się zdecydowaliście?

Miłego dnia:)

Obraz jest ok. Przynajmniej ja wszystko widziałam. ;) znajomi mają przy swojej córce innej firmy i tez jakość jest fajna - muszę spytac co to za firma bo nie pamietam.

Ja na pewno chce wersje niania, monitor, kamera. Jest masa sytuacji gdzie można to wykorzystać - także przy starszym dziecku.

A co do Swissmedu to od 2 lat (tak mniej więcej) oddział polozniczy czy jak on się tam nazywał ;-) ledwo wiązał koniec z końcem (). Od kilku miesięcy było już naprawdę głośno o zamknięciu.

O zamknięciu całego oddziały w swissmedzie było już od dawna głośno. Nawet tutaj na forum...

Re: mamusie majowo-czerwcowe 2015 (4)

No ja właściwie po przejrzeniu jestem zdecydowana na Angel care.
Zastanawiam się tylko, czy brać nianię z samym monitorem, czy też z kamerka, bo różnica jest spora w cenie. A powiedz - czy kamerka ma dobrą jakość obrazu? Bo w rodzinie też mają, ale nie wiem jaką firmę i tam jakość obrazu jest strasznie słaba, jak mi nie pokazali, gdzie główka dziecka, to chyba sama nie wpadlabym ;)
U nas też mieszkanie dwupoziomowe i to trochę bardziej przemawia do mnie za tą kamerka...
A z nowości zakupowych - właściwie naszych pierwszych, to zamówiliśmy dzisiaj wózek i fotelik z adapterami. Śmiejemy się, że nasza Zosia będzie się wozić :)

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...