Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (5)

Zdecydowanie pora już na nowy wątek. Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madlin 26. 05.2015
misia-27.06.2015
Mama87-08.06.2015

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-4-t585923,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (5)

JA NA 56 CM wogóle nie kupuję, pierwszy syn urodził się 57 cm i od razu ubierałam mu na 62, troszkę były za duże, ale tak jak szminka również podwijałam rękawki czy nogawki, a bodziaki uważam, że nawet lepiej, że były większe, bo przynajmniej łatwiej się ubierało i wydaje mi się, że wygodniej dzidziusiowi niż w takich obcisłych :)

Też nie kupuję żadnych kaftaników, ani śpiochów, nie lubiłam ich ubierać synkowi. Wolę kupić kilka porządnych pajacyków.

Hela :) ale masz oryginalne podejście :P ja ogółem uwielbiam zakupy, ale jeśli mam kupić coś dla kogoś, nie lubię za to ubierać siebie :(

"mój mąż wszystko zrzucił na mnie, całe szukanie i kompletowanie wyprawki, nie powiem, że mi się to nie podobało, bo która kobieta nie lubi robić zakupów :)"

@Dwupak, JA :)
Nienawidzę robić zakupów, kupiłam dosłownie kilka ciuszków w rozmiarze 56 i liczę na to, że resztę dostanę albo zrzucę ten obowiązek na babcie, które obydwie lubią robić zakupy ;) Od biedy wyślę męża do pierwszego lepszego marketu żeby kupił cokolwiek.
Na szczęście wózek dostajemy używany, więc przynajmniej nie muszę zastanawiać się nad wyborem wózka. Gdybym teraz jeszcze miała w sklepach szukać wózka, to chyba szlag by mnie trafił, a ciężarna nie powinna się denerwować ;)

W pierwszej ciąży lekarz straszył mnie dużym dzieckiem (42tc i syn urodził się 4050g i 57cm), rozmiar 56 nosilismy (zależnie od marki) do 2 tygodni - 1 mc. Teraz chce kupować głównie 62 i niewiele 56 f chyba że córka na usg będzie mniejsza od starszego brata to wtedy dokupie po kilka sztuk w 56.

Ja mam bardzo bardzo malutkow rozmiarze 56.
Wiekszosc mam w rozmiarze 62-68.
Wole podwinac raczki niz kupowac bardzo duzo ciuszkow tylko na chwilke.

A w jakim rozmiarze kupujecie ciuszki? Te ciuszkowe zakupy mnie najbardziej przerażają, nie wiem ile czego i w jakim rozmiarze kupować...

Basia, tak wszystko na sali Auchan :)

Dwupak bardzo udane zakuoy i ładne bodziaki! A ile mniej więcej sztuk kupujecie na początek? Ja mam 22 sztuki z krótkim rękawem, chyba wystarczy, co? I coś około 20 pajacow. Jakoś śpiochy mnie nie przekonują, podobnie jak kaftaniki. Czy radzicie kupować body z długim rękawem, czy lepiej sprawdza się może wersja body z krótkim rękawem i jakiś sweterek, bluzka?

Dwupak- super te bodziaki. Wszystko dostalas na sali w Auchan??
Ja musze pokupywac kaftaniki bo jezcze nie mam.
I cos do spania dla maluszka

Dziewczyny! Muszę podzielić się, że jestem od wczoraj baaardzo szczęśliwa - bo jestem nareszcie na zwolnieniu lekarskim. Mam nadzieję trochę wypocząć i zająć się domem, ale przez pierwsze dni trochę podkuruje się, bo właśnie złapałam jakąś infekcję. Co za pech! ale i tak bardzo się ciesze :-)))

Basia - ja też Tobie zazdroszczę postawy męża, bo jak przed pierwszym dzieckiem byliśmy w sklepie, to ja wybierałam a mąż usiadł przed sklepem na ławce i nie chciał wejść! Przed porodem jak robiliśmy ostatnie zakupy - to pogonił mnie w Akpolu, że wszystko kupiliśmy w godzine. pozdrawiam :-)

dodam jeszcze, że za te wszystkie ciuszki dałam 80 zł :)

ja też mam czasem upławy żółte, a czasem przezroczyste.. muszę też lekarza podpytać.. może dlatego że coś tam się dzieje też ten zapach specyficzny? hmmn na pewno poruszę temat na nast wizycie 2 marca.

A ja już po zakupach,
niestety nie dojechałam na matarnię, bo syn zaczął wołąć, że chce siku i zjechałam do auchan, bo było najbliżej no i wkońcu poszłam na sklep popatrzeć, a to moje zdobycze :)

image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Basia, może to przez ta luteine? Ja brałam podjezykowo wiec luteine także nie wiem czy i jaki wpływ może mieć na upławy.

W pierwszej ciąży z kolei na samym początku miałam takie zoltawe upławy i to była drozdzyca, która w sumie nie wiadomo skąd się wzięła...

Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza jak się bardzo stresujesz. ;)

Ja wczoraj mialam ochote na salatke z piersi kurczaka i oczywiscie zrobilam:) Dzisiaj nalesniki. Jestem ciekawa ile jeszcze bedzie u mnie tych zachcianek:)

Zmieniajac temat : wczoraj na wieczor zauwazylam zwiekszone uplawy koloru zoltego...mam nadzieje ze to nic powaznego.
Jestem ciekawa od czego to...dodam ze biore luteine dopochwowo juz 8 dzien.
Wizyte u lekarza mam dopiero w nastepny piatek.

Ja robię dziś zupę ogorkowa ;) chodzi za mną od kilku dni, hehe

Dzieki Szminka:) na pewno niepotrzebnie sie denerwuje;)

Cos mnie wzielo na ciasto marchewkowe, ide po zakupy i upieke:)

wow dziewczyny ale się rozpisałyście :) do porodu coraz bliżej to i aktywność forumowa większa :)

u mnie przeglądanie ubranek po starszym dzieciu i dzieciach znajomych trwa bo zostało nam 2 mc do porodu :), wózek wyciągnięty z piwnicy, i zabieram się dziś za jego odkurzenie - choć materacyk i obicie gondolki zakupię chyba nowe. Poszukuję też jakiejś fajnej torby do wózka bo stara ląduje na śmieciach-możecie coś praktycznego i ładnego polecić????

od kilku dni dokucza mi też pobolewanie brzucha w różnych miejscach, a wieczorem chodzę jak połamana bo w lędźwiach boli- już nie mogę się doczekać drugiego synusia :) a i postanowiliśmy że będzie Antek :)

Dobrego dnia mamusie :)

Agata, ja od 22 tc do 30 któregoś w pierwszej ciąży miałam II stopień i wszystko było ok.Wtedy lekarze mówili że wszystko jest porządku i teraz tez.
Nie pamiętam jak było przed samym porodem , a w szpitalu nic mi nie mówili konkretnie... Na wypisie nic nie mam, a na dokumentach z SOR są takie bazgroly ze nic sie nie da wyczytać ;)

U nas jest tak, że generalnie ja wszystko wybieram (np. 2-3 typy wózków, niani itd) a potem wspólnie np. oglądamy w sklepie stacjonarnym i wybieramy konkretny model. Ubranka głównie wybieralam sama, ale gdy byliśmy razem na zakupach to zawsze pytałam go o zdanie itd.

Ja się cieszę, że mąż chce być przy porodzie, ale jest strasznie przeciwny kolejnej cesarce i "namawia mnie " na sn. ;)

Dzieki Dziewczyny,
Ja sie troche zmartwilam, bo na wizycie 4 lutego mialam 0 stopuen dojrzalisci, a tetaz na usg 17 lutego I stopien. Niby od polowy ciazy do III trymestru wystepuje I st, ale coz. Zawsze znajdzie sie jakis powod,zeby sie troche pomartwic...

Co do ciuszkow, mam troche nowych i od rodziny, musze przejrzec,ale to w kwietniu, po remoncie pokoju:) ostatnio nabylam spioszki z kaftanikami w Tygrysku :)

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...