Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (5)

Zdecydowanie pora już na nowy wątek. Nasza lista:

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015
Nuska83 10.05.2015, synek
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.205
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Moni - 09.06.2015
Szminka21 15.06.2015, córka
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madlin 26. 05.2015
misia-27.06.2015
Mama87-08.06.2015

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-4-t585923,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (5)

Cześć dziewczyny :)
Mój brzucho też coraz bardziej faluje i przybiera różne kształty, kopniaki też coraz mocniejsze, czasem aż bolesne, a najgorzej jest jak mnie kopie w samą hmm jak to nazwać.. jakby w pipe moją ale od środka (sorki za wyrażenie :)) to mnie boli najbardziej :(

ja jeszcze nic nie kupiłam dla dzidzi, mam niby te rzeczy po starszym synu, ale nie mam weny żeby się zabrać za przejrzenie, pranie itd..
jakoś wogóle nie mam do tego entuzjazmu.
Ja wczoraj też cierpiałam z powodu bólu pleców, ale to dlatego, że się nadźwigałam zakupów :( i za dużo chodziłam.

A jak tam Wasze kg laski ?? u mnie +8 ..

buziaki :*

justicia85 a co Ciebie przekonało do tego wózka?

Witam po małej przerwie. Ja jakoś nie mam specjalnych boli brzucha, za to wczoraj kręgosłup dawał mi nieźle. No i kopniaki małej coraz bardziej wyraziste, również w nocy.
Nadal męczy mnie katar i zatkany nos, dzisiaj wybieram się dolekarza, bo boję się, że rozwinie się z tego coś gorszego...
Fotolama - ja zdecydowałam się na zakup hartana vip xl. W Mama i ja możesz pooglądać je na żywo. Pamiętaj, że okres zamówienia w przypadku tych wózków wynosi nawet do 14 tygodni. Mają też jakieś egzemplarze w sklepie, więc możesz ewentualnie wybrać z tych dostępnych od ręki. My zamawialismy w syczniu i mamy mieć wózek w okolicach kwietnia. Dzięki temu udało się też nam wynegocjować lepsza cenę!

Bardzo spodobało mi się określenie Alien - w sumie coś w tym jest :)
Ja już nie wiem o jakim wózku myśleć... Chciałam Camarelo albo Lupo Comfort... Ale czytając opinie na necie trochę zgłupiałam. Wcześniej myślałam o Mutsy ale po zobaczeniu odpada zupełnie - te wózki nie mają wogóle amortyzacji :/
Co do kłucia i innych dolegliwości bólowych w brzuchu to mnie się pojawiają jak np stoję za długo albo się przepracuję, ale myślę że to normalne.
AnjaD - czekamy na wyniki! I nie martw się na zapas :) Z tego co wiem to jesteśmy pod opieką tego samego lekarza a on jest naprawdę dobry więc nie masz co się martwić. I nie czytaj na internecie bo to często kończy się niepotrzebnym stresem...
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia :)

Ja juz 30 tc... od mniej wiecej 2-3 tygodni mam dyskotekę w brzuchu. Czuje sie jakby alien probowal sie wydostac :-) dostaje megakopniaki, co chwile widze wedrujace guzy na brzuchu. Najlepiej jest jak ktos w pracy zauważy :-) widze przerażenie w oczach ludzi...
w weekend ide oglądać wozki. Mysle o hartanie lub teutonii, a wy?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Basia spokojnie:) wczoraj mialam wizyte, wiec wiem,ze macica juz na wysokosci pepka jest:) wszystko sie tam naciaga,wiec to klucie to normalne. Trzeba obserwowac,bo jakby bardzo dokuczalo czy sie nasilalo to moze byc przepuklina pepkowa np. Ale generalnie nie ma co panikowac :)

Wlasnie dzisiaj mialam klucie tutaj gdzie pepek.
Czyli macica jest tam i mnie kuje.
Czyli nie jestem z tym sama

Ja mialam klucia z boku brzucha. Teraz z kolei bardzo kluje mnie pepek. Jednak wiem,ze macica dochodzi na wysokosc pepka, wiec pewnie wszystko sie tam rozciaga. A przy pepku jedt ciensza skora. O klucie brzucha nie pytalam nawet psna doktora...

Ja biore luteine dopochwowo rano i wieczorem narazie 6 dni, takze poczekamy.
Wizyte mam 27 lutego jestem ciekawa co mi powie lekarz.

Basia, ja miałam takie bóle w 14 tc. Lekarz stwierdzil, że mam Bardzo napięta macice. Po 10 dniach przyjmowania luteiny podjezykowo minęło.

Teraz głównie boli blizna po cc.

Kobietki mam do Was pytanie: Jestem w 23 tyg ciazy.
czy w ciazy miewacie moze klucia brzucha lub podbrzusza?? I klucie w macicy??
Bylam u ginekologa z synusiem wszystko ok, zszyjka macicy tez dobrze. dostalam luteine dopochwowo i nospe forte.
Po nospie troche sie uspokoilo ale jeszcze z 2-3 razy miewam lekkie klucia.
Czy ktoras Mama tak ma??

Ja na przykład nie mam ciąży zagrożonej, a doktor od samego początku zajścia w ciążę zalecał współżycie w prezerwatywie. Właaśnie chodzi o prostaglandyny zawarte w spermie, które łącząc się z oksytocyną, która jest produkowana w czasie stosunku, wywołuje skurcze. Nie stosujemy się do zaleceń dr, nadal wszystko gra ;) Wydaje mi się lekką przesadą używanie prezerwatyw w ciąży, która przebiega całkowicie prawidłowo.

Wczoraj byliśmy na usg 4d:) Nasz syn ma już 600 g i penisa długości 2 cm:D Pan dr sobie taki żarcik zrobił i zmierzył członka naszego synka :) Jest zdrowy, to najważniejsze :) Buźkę pokazał tylko z profilu, bo twarz ma wtuloną w moje łożysko :) ależ on mnie kocha...:)

Poza tym nie wiem czy jestem chora, czy to jakaś potworna alergia, ale jak dalej tak będę kaszlała, to syn się zbuntuje i sam wyjdzie, bo tak nim trzęsę:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamaleone, jeśli ciąża jest niezagrożona, to nie ma przeciwskazań.
Ja dostałam bezwzględny zakaz niestety, bo 'po' pojawiały mi się koszmarne skórcze. W spermie są prostaglandyny, które są używane nawet w trakcie akcji porodowej, by ją przyspieszyć.

dzięki za ciepłe słowa :) swędzenie czasem bywa uporczywe, a od pewnego czasu występuje prawie codziennie. Staram się być dobrej myśli, bo zawsze miałam raczej wrażliwą skórę, a dodatkowo niedoczynność tarczycy robi swoje... mam nadzieję, że badania wykluczą najgorsze

Mój lekarz mówił, że jak najbardziej skóra na brzuchu może Swedzic i nie jest to nic niepokojącego o ile to swędzenie nie jest uporczywe lub bardzo częste. Do tej pory zdążyło mi się to może 2-3 razy...
To nie musi od razu być najgorszy wariant. Równie dobrze możesz mmieć podrazniona skórę od kremu, który stosujesz albo przesuszaja skórę. Jest masa możliwości. Lepiej, żeby lekarz od razu wykluczył potencjalne zagrożenie niż zbagatelizowal takie objawy.

Mysle ze nie ma co na wyrost sie denerwowac.
Swedzenie moze miec duzo czynnikow, nie tylko tych groznych.
Idz na badania i wtedy bedziesz spokojna.
Wszystko bedzie dobrze:)

cześć Dziewczyny :) byłam przed wczoraj na SR i na zajęciach zaczął mnie swędzieć brzuch- dość częsty u mnie objaw szczególnie ostatnio, który przypisywałam rozciągającej się skórze brzucha; położna niestety trochę mnie nastraszyła i kazała koniecznie skonsultować się z lekarzem, bo jak twierdzi, po 23 tygodniu ciąży może to być objaw hepatozy... nie powiem jak bardzo się najadłam strachu gdy poczytałam w internecie o hepatozie i cholestazie ciążowej :( dzwoniłam do lekarza, zalecił próby wątrobowe; wszyscy starają się mnie uspokoić a ja sama staram się nie myśleć negatywnie ale mimo to denerwuje się :(

Ja też pierwszy poród miałam sn z nacieciem krocza, od razu po porodzie wzięłam prysznic i o własnych siłach zeszlam z maluchem na oddział, nic nie nie bolało. Szwy zdejmowanie miałam 6 dnia i było ok, teraz też bym tak chciała :)

Ja po porodzie sn z nacieciem nie udczuwalam zadnych niedogodnosci i siedzialam na lozku tego samego dnia po turecku. Potem tylko zalowalam ze po 6 dniach nie poszlam wyciagnac szwow bo mialam rozpuszczalne nici i potem troche draznilo. Chciala bym by teraz tez poszlo tak fajnie.

Z tym dochodzeniem do siebie po porodzie to bardzo indywidualna kwestia.

Ja dzień po cesarce normalnie zajmowałam się dzieckiem, choć chodziłam zgieta w pół. ;) koleżanka obok miała nacinane krocze i generalnie ciągle leżała, bo tak jak to nacięcie bolało, że nie mogła chodzić i siedzieć...

Wśród moich znajomych częściej problemy mają kobiety po sn, zwłaszcza te po nacieciu. Ja jestem jedyną, która po cc w ogóle czuje bóle w miejscu blizny- w ciąży, bo przed nią nic mnie nie bolało. . Z tym, że ja nawet ruchy dziecka odczuwam silniej w tej ciąży, niż w pierwszej I są dla mnie bardziej bolesne.

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...