Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Witajcie dziewczyny poświątecznie:)
U mnie zaczął się 36tc i już ze mną kaplica. Kompletny brak sił, zadyszka nawet jak leżę:P, opuchnięte nogi itd. A tu starszy synek chce się bawić:( Eh nie wiem jak Wy te remonty przeżyłyście a raczej to sprzątanie, ja chciałam namalować coś na ścianie jednej w dziecinnym pokoju ale chyba sobie daruję.

Zaczynam inhalacje...kupilam w aptece tabletki prenatal grip zobaczymy czy pomoga. Pije sok z czarnego bzu do tego sok z cebuli;) zobaczymy efekty...

WITAJCIE DZIEWCZYNY I SPÓŹNIONYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT ;)

ja wracam do życia dopiero po remoncie.. nasprzątałam się strasznie, a potem 2 dni nie mogłam spać, mały w brzuchu niespokojny i dał się we znaki. Ale od jutra odpoczywam. Mąż znów wyjeżdża w piątek na tydzień więc będę musiała zwiększyć obroty :(

ja też źle sypiam, a mały w tym nie pomaga, bo jak mówicie- boleśnie się wyciąga w brzuchu.

jak pogoda w 3mieście?? ja mieszkam kilka km za Gdańskiem i u nas w nocy padał śnieg, jest biało i święci piękne słońce, aż dziwnie :)

a co do kataru- mam go od kilku tygodni non stop i się go pozbyć nie mogę.
Dziś jeszcze na pogotowie z synem muszę jechać, bo coś mi się wydaje, że ma zapalenie oskrzeli :(

pozdrawiam serdecznie :* i miłego dnia :)

Cześć z rana dziś obudziłam się z bolacym uchem czy można na to coś brać?

Cześć mamuśki świątecznie. U mnie ze spaniem tragedia:( To już 6 noc z rzędu kompletnie nie przespana:( Jakoś mi duszno, zgaga męczy i nie mogę się znaleźć w łóżku. Eh..... Jeszcze maluch się rozciąga i rączką daje znać po miednicy a nóżkami po żeberkach :(( Ja już chcę urodzić !!!!!

Mi ginekolog zalecil na katar w ciazy tabletki sinupret,woda morska niestety nie pomagala bo ma za zadanie nawilzyc sluzowke,na zatkany nos nasivin soft ale to mozna stosowac tylko przez tydzien zeby nochal nie przyzwyczail sie do tych kropli :)

Mi lekarz na katar zalecił kupić jakieś krople bo miałam strasznie leisty katar

Basia mi na katar bardzo pomagają inhalacje z soli fizjologicznej lub sól z dodatkiem kropli olejku eterycznego, przynosi duża ulgę. W styczniu przy infekcji zainwestowałam w inhalator i jestem bardzo zadowolona. Mąż podczas przeziębienia tez się inhaluje.

Mnie zlapal katar jakis czas temu - przeszlo po jakims tygodniu po stosowaniu kropel prenalen i roztworze soli morskiej.
Raczej nic innego na katar w ciazy nie mozna stosować.

Mamusie czy macie jakis sprawdzony sposob na Katar??wczoraj wrocilam z Kosciola cos mnie zaczelo chwytac i dzisiaj obudzilam sie z mega katarem...poradzcie cos bo chcem sie pozbyc tego jak najszybciej

justicia, mnie praktycznie każdej nocy bolą tak pachwiny. Moja ginekolog mówiła, że to niestety może się zdarzać, taki nacisk, mięśnie słabe.

wszystko w domu ogarnięte, mąż umył wszystkie okna nawet - bohater mój ;)
Spokoju na te święta i dużo odpoczynku dziewczyny! :)

Wesołych Świąt dziewczyny :) zdrowych maluszków, szybkich porodów ;)

Pozdrawiam również świąteczne!
My z rodzinką wyjechaliśmy do hotelu po Slupskiem. Wczorajsza podróż dosyć spokojnie, za to dzisiaj spadek formy. Słabo spalam i teraz czuję bol w pachwinie - miala ktoras z was coś podobnego?
Mala za to aktywna niesamowicie!

Agata88- ja tez wczoraj mialam podkuwanie podbrzusza...napisalam smsa do ginekologa kazal wziasc 2 nospy i przeszlo...moze za duzo sie nachodzilam poprostu..
Wesolych Swiat dla Wszystkich Mamusiek🐇🐇🐰🐰🐣

Po wczorajszej wizycie u lekarza wiemy ze moja dzidzi waży 2800g. Zalecenie od lekarza żeby jeszcze tydzień wytrzymać a później mogę 'robić wszystko '😊cokolwiek ma to znaczyć.

Dla Was wszystkich zdrowych, spokojnych świat i porodu szybkiego 'plum'

Wesołych Świat dziewczyny :)
Ja co prawda nie mam problemu z zasypianiem i spaniem ale wstaje w nocy siusiu co godzinę. A po wczorajszym sprzataniu I gotowaniu nogi i plecy wieczorem dawały znać o sobie i do tego zaczynają mi się robić duże obrzęki stóp. Najlepsze dla mnie jest masaż stóp z chlodzacym żelem w wykonaniu mezusia :)

Co roku robimy decupage na święta w grudniu nie robiłam bo farby mi smierdzialy i nie mogłam wytrzymać :( wiec nawet nie próbowałam, my używamy babek i jajek styropianowych
W Gdyni jest fajny sklep z artykułami do decupagu na ul. Abrahama

Tez zostawiłam na dzisiaj nie wiele jajka faszerowane i schab ale dziś krocze ciągnie, w nocy dziś dobrze mi się spala ale zauważyłam że mam bardzo lekki sen

anja.d - jak ja doskonale Ciebie rozumiem. Ja od początku ciaży cierpię na bezsenność. Zazwyczaj budzę się po ok 3h snu i koniec, do rana już nie śpię, a w dzień praca/obowiązki domowe i nie ma kiedy odespać. Aż boję się pomyśleć co będzie późniiej, bo jeszcze tyle przede mną a teraz to już raczej tylko gorzej będzie...
Wesołych, spokojnych oraz zzdrowych Świąt Wam życzę!

Moj synek o dziwo pierwszy raz od dawna przespal cala noc i nawet moje wstawanie do toalety mu nie przeszkadzalo:) moze bedzie spioszkiem:)
Ja wczoraj troche postalam i porobilam w kuchni, a wieczorem umieralam...mialam klucie calego brzucha, mega bol plecow, masakra....dzis sprzatam.

Dziewczyny, wszystkiego dobrego Wam zycze w te Swieta! Wesolego Alleluja!:)

Inne tematy z forum

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...