Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Dziewczyny, jest pełnia Księżyca i pewnie dlatego kiepsko śpimy, bo dzidzie się uaktywniają ;)

nie śpię od 4.30, znowu... jestem wykończona :( wstaję z łóżka do toalety a potem wracam i ściana - nie mogę zasnąć mimo, że jestem padnięta. Dokucza mi rwa kulszowa, od wczoraj mam też nabrzmiałe i obolałe stopy bo chyba przesadziłam z byciem dosłownie cały dzień na nogach. Do tego wszystkiego montowaliśmy wczoraj z mężem nową kanapę w dużym pokoju i nie do końca jestem zadowolona z efektu :/
a dzisiaj czeka mnie jeszcze małe gotowanie, sprzątanie i robienie wydmuszek decoupage - taki drobny prezent dla wszystkich bliskich :)
życzę Wam wszystkim Zdrowych i Wesołych Świąt i żeby słonko nam pięknie świeciło! :) buziaki

witam się i ja ostatnie zakupy zrobione chyba mam wszystko na święta tylko zapału do zrobienia brakuje , weszłam do rossmana i kupiłam pampersa , turystyczną buteleczkę białego jelenia i chusteczki intymne mała paczuszka przyda się do szpitala .
noc miałam dziś nie fajną budziłam się w nocy kilka raz jakoś nie spokojnie spałam

Nuska, też mam takie klucie. W pierwszej ciąży miałam około 35tc a teraz szybciej, więc wolę odpuścić jakieś gruntowne porządki. mąż dziś wraca - jutro będzie miał cały dzień na sprzątanie, hehe ;)

hejka u nas sprzątanie też minimalne żeby się nie okazało że na porodówkę trzeba będzie jechać, bo kłuje mnie bardzo na dole w spojeniu łonowym.
W pierwszej ciąży od 34 tc miałam wizyty co 2 tyg, teraz też.

Kasztanova, pod koniec tygodnia wizyty podobno powinny być częściej.
Ja w pierwszej ciąży miałam wizyty w 29, 33, 36, 38 i w 40 tc - potem jeździłam do szpitala do 42tc. Gdzieś pomiędzy było ktg, ale Już nie pamiętam kiedy dokładnie ;)
Teraz mam następna wizytę ok. 34 tc, i wtedy będziemy ustalać jak często się widujemy i jak często mam przychodzić tylko na ktg do położnej no i co z porodem ;) za tydzień mam też dodatkowe usg 4d u dr Chmielewskiego

my wczoraj byliśmy u gin. Mała waży 2600 (phi, mała... ;))
kiedy wróciłam do domu dopiero zorientowałam się, że następna wizyta dopiero w ostatni dzień 38tyg. Wpadłam trochę w panikę czy to nie za późno. Jak często powinny być wizyty pod koniec ciąży?
Może jak nie ma żadnych problemów to nie ma potrzeby wcześniej się pokazywać.

Ale tu cisza ;)

Wszystkie sprzatacie / gotujecie przed Świętami? ;) U mnie porządki w wersji minimum. Jak na złość wróciły skurcze... Ale szyjka w porządku, więc się nie stresuje. Gotowania tez za wiele nie będzie ;)

dzwoniłam na morenę i okazało się że najbliższa wizyta to by było 9 kwietnia tylko że wtedy Wieroniką na bilans :(

pracował w szpitalu inflancka( tam rodziłam swojego pierworodnego ) , ale z tego co mi ostatnio polecał to szpital na solcu w wawie bo tam wszyscy jego koledzy pracują bo pouciekali z inflanckiej :). Jakby co to ten szpital też polecają moje koleznki które ostatnio rodziły w wawie. Też chciał mi dac namiary na kogoś na solcu jak byłam w lutym w warszawie na dłużej- na szczęscie nie było potrzeba :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agawera również prowadzę ciążę u dr Matkowskiego na Piecewskiej i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej chodziłam do niego do swissmedu. Jest bardzo dokładny, zleca tylko niezbędne badania, odpowiada na wszystkie pytania i wizyta trwa zawsze tyle czasu ile potrzeba (często robi się kolejka przed gabinetem). "Dmucha na zimne" - zaczęła mi się skracać szyjka to włączył leki i definitywnie zabronił chodzić, mam leżeć.
Jeśli nie jesteś zadowolona ze swojego lekarza to moim zdaniem warto zmienić, chociażby dla własnego komfortu psychicznego. Albo pójdź do niego na jedną wizytę, zobaczysz jak jest i zdecydujesz czy warto zmienić.

Oj rozgadany to on jest bardzo... ;) Ale przy tym ludzki i bardzo delikatny i dokładny, a to w końcu najważniejsze!
Nuska a tak z ciekawości - w jakim szpitalu on pracował w Warszawie? Ja rozważam wyjazd na końcu ciąży i powiedział, że gdyby zaczęła się akcja porodowa tam, to mam dzwonic do niego i poleci mi szpital, bo jeszcze go tam powinni pamiętać ;)

aha i jak coś się działo to mogłam do niego zadzwonić i sam też dzwonił żeby dopytać czy jest ok :)

agawera ja też prowadzę ciąże u dr Matkowskiego tylko w luxmedzie- tak jak dziewczyny polecam bardzo- dokładny, poświęca dużo czasu na pacjentki, zawsze ma obsuwkę czasową, zleca wszystkie badania, robi usg na każdej wizycie. Jak zaczynała mi się infekcja od razu zareagował choć ja jeszcze nic nie czułam(za każdym razem bada ph pochwy), sprawdza ciśnienie, bada szyjkę, jej długośc- a przy tym jest bardzo ludzki, miły, rozgadany :)

justicia85 odpisałam na wiadomość ;)

Agawera - wyslalam wiadomość :)

mi po 2 dniach wróciła infekcja w pochwie i teraz sama nie wiem czy na ostatnie 3 miesiące jest sens zmieniania lekarza z którego od samego początku nie byłam zachwycona , jedynie co według mnie jest ok to że jak zagląda w szyjkę to nie boli ta bardzo bo robi to bardzo szybko
a jak piszesz ze 100 za wizytę to w sumie nie tragedia

justicia85 jak czesto chodzisz na wizyty?

Na każdej wizycie mam usg, teraz też sprawdzenie długości szyjki, czy się nie skraca, no i czy środowisko w pochwie jest ok i nie ma żadnej infekcji. Usg według mnie bardzo dokładne, chociaż nie mam porównania z innymi lekarzami. Tutaj zawsze się dowiaduję ile mała waży, ostatnio lekarz sprawdzał też serce, nerki, żołądek, a to była zwykła wizyta. Zawsze odpowiada na wszystkie pytania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

i za 100zł jest też usg ?

Prywatnie, koszt wizyty 100 zł.

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....