Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Nowy wątek :)

Maj:
Fotolama 01.05.2015 - córka Sabina
MamaSynka1984 ---> 03.05.2015 - Synek/Kliniczna
Mariolka 03.05.2015- Synek
Anja 04.05.2015 - córeczka Julia / Zaspa
Nuska83 04.05.2015, synek Antoni/Zaspa
Suss_martynka- 07.05.2015
Efik 08.05.2015 /Wojtuś/ wojewódzki
xynka 20.05.2015
Aniaaa22 20.05.2015
Yasmine87 22.05.2015 - córka
ema- 23.05.2015- córeczka
EsteraA 26.05.2015
Magda 27.05.2015
Zaskoczona88 29.05.2015
Justicia85 - 30.05.2015/ 06.06.2015 - Zosia, Zaspa

Czerwiec:
Dwupak - 01.06.2015 syn-Tomek, szpital Wojewódzki
Justyna90 - 04.06.2015 - córka
Marta- 5.06.2015
MMM90-07.06.2015
Mama87-08.06.2015
Moni - 09.06.2015
Basia 13.06.2015 synek Oliwier:)
Szminka21 15.06.2015, córka Ola
Amelia83 20.06.2015
Amatora 25.06.2015
Agata88 25.06.2015, synek
Olcia88 25.06.2015
Agawera 25.06.2015
Madeline27 26.06.2015 synek
misia-27.06.2015

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-majowo-czerwcowe-2015-6-t595459,1,16.html#npu1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie majowo-czerwcowe 2015 (7)

Basia- polecam basen na takie bóle, ja takie miewam poza ciążą i poamaga mi pływanie, basen i skłony japońskie (siad na pietach i jak najdalej w skłonie wyciągam ręce próbując położyć czoło na podłodze) teraz jest on utrudniony bo brzuszek przeszkadza ale też staram się wieczorem w ten sposób rozciągnąć kręgosłup, rozszerzając nogi by brzuszek się zmieścił pomiędzy :)

My dziś z młodym zaliczyliśmy wizytę na rynku, zakupiliśmy bazie, brzozowe gałązki i inne drapaczki do palem i ozdób świątecznych. Już czuć Świętami powoli bo wszędzie zajączki i króliki :) i tak ciepło na dworze.
Dobrego dnia wszystkim

Basia - nie mam takich bóli kręgosłupa na wysokości stanika, raczej pod żebrami takie odbierające aż dech też tak jakby pod stanikiem, ale to kwestia ułożenia malucha w moim przypadku.
Ja wczoraj przesadziłam trochę - miałam urlop i spacerowałam z psem łącznie 4h po lesie (rozłożone co prawda na 2x ale jednak...), posprzątałam mieszkanie, ugotowałam obiad i wybrałam się na zakupy... Wieczorem aż nóg nie czułam, ale jakoś w trakcie dnia nie odczuwałam zmęczenia...

Kupuje duża piłkę może pomoże

Ja tez zglaszam sie w nowym watku;)
Synus w piatek wazyl 1310 g:)
Od niedzieli leci Nam 28 tydzien.
Wszystko byloby dobrze, gdyby nie bole kregoslupa;/
w czesci tutaj gdzie stanik...
Ani siedziec, ani lezec najlepiej tylko chodzic.
Ktoras z Mam ma tak samo??
Moze jakies porady jak zminimalizowac bol??

Ja tez się melduję na nowym wątku :) u mnie wizyta w piątek ciekawe ile mała będzie ważyć. Ja narazie jestem + 2,5 kg

Szminka napisałam priva :)

Ja ubranka i resztę będę prala dopiero po remoncie. Teraz to raczej nie ma sensu, bo i tak wszystkie ubranka będę musiała wrzucić do worka/kartonu na czas remontu. Aż tak nie lubię prasować żeby robić to dwa razy, hehe.

mi sie nie chce mam strasznego lenia , zmusiłam sie do prania i na spodzie kosza z ubraniami znalazłam jeszcze ubranka dla Zosi a myślałam że już wszystko przeprane

oj tak! właśnie przebrałam wszystkie leki- cała siata po terminie, a reszta i tak stanowi niezłą kolekcję zajmującą całą szafkę..

u mnie powoli do przodu.. salon, korytarz i łazienka zrobione! zostanie jeszcze kuchnia i szafa w sypialni i mam fajrant :)

No takie generalne porządki to dodatkowy plus remontu. ;)

Chce sobie przejrzeć dokładnie każda szafę szafkę i półkę zanim popakuje wszystko w kartony i wyrzucić wszystkie niepotrzebne rzeczy. Najgorzej jest z dokumentami - tego zawsze uzbiera się najwięcej. ;)

Ja serdecznie nienawidzę remontów i bardzo się cieszę, że jesteśmy po. 3 miesiące po generalnym remoncie (wymiana wszystkiego, skucie tynków do cegły itd) dalej zbieram kurz i pył... Jak nie macie takich planów to przynajmniej to koszmarne sprzątanie Was ominie, ale i tak nie zazdroszczę a raczej bardzo współczuje... No ale jak mówicie, efekt po jest wart tego przemęczenia się :)
Do tego przy pakowaniu przed remontem macie okazję do wyrzucenia wszystkich zbędnych rzeczy które na pewno się nagromadziły :)

Dwupak, ja się modlę o to, żeby mała na usg w 30 tc miała trochę ponad kilo ;)

Współczuję pakowania - mnie to czeka za miesiąc. Jak pomyślę o tym, co trzeba zrobić to mnie skreca - malowanie ścian w 3 pokojach, nowa podłoga w salonie i przedpokoju, nowe meble we wszystkich pokojach to... I ktoś czytaj ja będzie musiał wszystkie nasze rzeczy najpierw spakować w kartony a potem poukładać na nowo...
No, ale efekt końcowy zawsze jest warty tego meczenia się z remontem. ;)

Szminka jeśli z dzidźką wszystko ok, to też bym się nie martwiłą, ale na wszedlki wypadek wypytaj lekarza.

Mój synek wczoraj na wizycie ważył 1400g ;) także podobno dobrze, ale przypuszczam, że teraz dopiero porządnie przybierze. Pierrwszy syn ważył 4100 przy porodzie i przypuszczam, że drugi będzie podobnie :)

ja od rana pakuję kartony przed remontem.. - mam już dosyć.

No ja Wam dziewczyny zazdraszczam wagi, u mnie 34tc i +11kg:(( także ostatni miesiąć będę chyba już uważać.

No to w takim razie chyba nie musisz się martwić :) Na wagę nie wchodź i się nie stresuj, tylko wypytaj porządnie lekarza za tydzień :)

Tak, wszystko wygląda super. Mała ruchliwa, zdrowa itd.

A ilość wód masz w normie? Bo to chyba jest niezwykle istotne.

No nadal, nadal. Teraz na tej diecie cukrzycowej pewnie jeszcze więcej schudnę, bo na niej wszystkie kobiety chudna...

Lekarz nie widzi problemu a ja już zaczynam się martwić... Na usg w 26 tc córka ważyła niecałe 800g, więc raczej dolna granica... 1 kwietnia mam wizytę u lekarza i aż się boje jaka będzie waga córki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nuska83 - super waga! Mi parę osób mówi, że super wyglądam, że tylko brzuszek rośnie itd ale że mam poczekać na to co się będzie działo po 30tc bo wtedy będę już rosnąć cała, nabierać wody i spokojnie z 10kg dodatkowych mi przybędzie. Aczkolwiek mam nadzieję, że to tylko takie złośliwości...
Szminka - dalej chudniesz? Co lekarz na to mówi?

hejka i my z Antośkiem meldujemy się w nowym wątkiem :)
u nas 6,5 kg na plusie co cieszy mnie bardzo bo też startowałam z lekką nadwagą :) ostatnio prawie w ogóle nie tyjemy a mały rośnie i przybiera na wadze prawidłowo.Jest typowym sredniaczkiem bo w 32 tyg wazył niecałe 2000g

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...